Weekly Inspiration

Nőnek lenni ma sem egyszerűbb mint 500 vagy akár 100 évvel ezelőtt. Míg régen tulajdonként kezelték a nőket, adták-vették őket, nem volt szavazati joguk, nem tanulhattak vagy épp férj és gyerek nélkül értéktelennek tartották őket, ma egészen már nehézségekkel és kihívásokkal kell szembenézniük. Nem szeretnék most belemenni olyan kérdésekbe, hogy munkahelyi vagy társadalmi egyenlőség. 
Tény, hogy ma is vannak olyan családok, ahol a nő csak egy beszélő háztartási gép, aki a férje nélkül semmit sem dönthet el. Tény, hogy az idősebbek szerint a nő legfontosabb dolga, hogy férjhez menjen és gyereket szüljön. 
De amíg régen mást tényleg nem vártak el tőle, a mai világban megannyi dolognak kell megfelelnie. 
Legyen nőies, de el tudja látni a férfiak feladatát, legyen jó háziasszony, de tudjon autót tankolni. Szüljön gyereket de keressen pénzt is. Menjen férjhez, de ne túl korán és ne túl későn. 
A nők külsejével kapcsolatos elvárásokról még nem is beszéltünk. Régen a teltebb alak volt az ideál, a most hőn áhított pálcikaláb és kivillanó csípőcsont a betegség, nőietlenség jele volt. Persze sokan ezzel takaróznak most, hogy 60 évvel ezelőtt még bezzeg az kellett az igazi férfinak, hogy a nőn legyen mit fogni. A társadalmi elvárások ilyen téren is változtak. Régen az egészség és jólét jele volt a teltebb alak, ma az egészségtelen életmódé és a lustaságé. Most abba ne menjünk bele, hogy van akinél betegség okozza a túlsúlyt. A másik oldalról viszont a társadalom ugyanúgy elítéli a modell alkatot, a soványságot. Legyél vékony, de ne túlságosan. 
Ahogy régen bizonyos korokban az egyedi öltözködés és különleges stílus emlékezetessé, vonzóvá tett nőket (Georgiana Spencer korának stílusikonja volt), manapság ha valaki egy picit is merészebben (itt most nem a fenékig érő szoknyára és köldökig érő dekoltázsra gondolok) mer öltözködni, az bizony kemény kritikák áldozata lehet. Az egyediség elveszett és társadalmi-kultúrális rétegenként más-más stílus-sémának akarnak megfelelni a nők. A szoláriumsárga, műkörmös, póthajas lányok Pamela-felsőben Nike Air Maxban, karnyi vastag szemöldökkel vonulnak büszkén, míg a sikeresség szimbolumaként tündöklő Cosmopolita lányok, a Pinterest divatot hirdetik Michael Kors és Daniel Wellington óráikkal, a szaggatott egyenfarmereikkel és a virágcsokros képeikkel. 
És ki az akitől a szemforgatást, az összesúgást, a gúnyolást kapják? Mi vagyunk. Igen, a társadalmi elvárásokat, a divatot, a szépségideált mi magunk alkotjuk meg. A férfiak nagyon kevés százaléka törődik azzal, hogy kinek van tigh gap-e (ha nem ér össze a combja összezárt lábakkal, új-keletű szépség-mánia), milyen hosszú a haja, milyen a szemöldöke, milyen órát visel vagy épp milyen farmert. A szépség és a kisugárzás persze számukra is fontos és vannak felszínesebb férfiak is, akik csak a vékony lányokat tartják csinosnak vagy csak a szőke/barna, hosszú hajú/ nagy mellű/alacsony/magas/miniszoknyát viselő stb. típust keresik. 
De nem ők osztják a címkéket, nem ők alkotják a státuszszimbólumokat, nem ők terjesztik a trendeket, hanem mi magunk. Lehet mondani, hogy a társadalmi nyomás, a pop kultúra, a magazinok, stb. De én nem nagyon láttam még fülig húzott tusvonalat az utcán, csak azért mert a Vogue-ban egyszer volt egy olyan divatanyag, sőt Lady Gaga húsruháját sem árulják a Mango-ban. 
Mi, nők döntjük el, hogy mik azok a társadalmi elvárások amiknek meg kell felelnünk. Az a nő, aki a divatmagazin főszerkesztője és egy-egy trendet kiemel. A divat és szépségbloggerek, a sztárok, akik viselnek egy-egy trendet, a lányok akik ezeket leutánozzák, a lányok akik utána őket utánozzák. Ha szerinted és két másik barátnőd szerint ciki 25 év alatt gyereket szülni, akkor máris alkottatok egy kört, ami felállított egy társadalmi címkét. Ha nők tucatjai úgy gondolják, hogy nem olyan fontos, hogy a nők tudjanak főzni, akkor szép lassan elavul ez az elvárás is, hiszen xy mondhatja, hogy zq szerint sem fontos. 
A lényeg viszont az egészből, hogy amiként megalkotjuk ezeket a sokszor hamis illúziókat magunk felé, úgy le is dönthetjük őket. Tisztelettel, elfogadással, empátiával, kedvességgel és egy kis összetartással. Mind nők vagyunk, mind gyönyörűek és különlegesek a magunk módján. Szerintem nem szabad félni attól, hogy egyediek legyünk. Egy nap talán elérünk oda, hogy az lesz a divat és társadalom legfontosabb elvárása: Légy Önmagad! :)


Imádom a jácintot!


Csini ez a szett.


Rózsaszín és csillám... kell ennél több? :)


Csodás a sminkje és a haja is. A szemöldöke nekem már túlzás, ha sokáig nézem olyan mintha egy meztelen csigusz mászna a homlokán. XD


A múlt héten egy kedves olvasó megkérdezte tőlem, hogy szerintem a fekete magassarkú mellett mi a női alapruhatár fontos cipőtípusa még. Szerintem a nude magassarkú is ugyanolyan jól kihasználható, illetve mindenféle cipőből jó választás ezt a két színt beszerezni, legyen az saru, szandál vagy épp balerina.


Ebbe a ruhába szerelmes vagyok.


Tény, minél több ecseted van, annál több kell. Ugye, ugye? :D


Csodás ez a szett, habár erről a virágcsokor mániáról már le kéne szokni, mert lassan minden 2. fotó ilyen lesz már. Uncsi!


Csodaszép ez a felső.


Tökéletes basic hétköznapi szemsmink. Szép, ápolt szemöldök, gyönyörű szempillák és egy visszafogott bronzos-barna tusvonal. Ez egy nude rúzzsal, szép pirosítóval, vagy akár egy élénkebb ajakszínnel, arckontúrral, tökéletes választás és nagyon jól variálható.


Olyan szépek! *.*


Jajjj ez a nyaklánc... szerelmes vagyok!


Alig várom már a rucis, vékony dszekis, balerinacipős időt! :)


Szeretnék egy ilyen sminkes sarkot magamnak. Lassan a család többi tagja is megszavazza, ha megígérem, hogy ezentúl ide korlátozom a pusztítást, ergo nem kell többé máshol szemceruzákat és lakkokat kerülgetni. :D


Tipikusan az a ruha, ami csak a modellen áll jól, de azért szépséges! :)


Új háttérkép Annának. :D


Álomházikó és álomkertecske.


Mostanában az egyik kedvenc reggelim: paleo kenyér, cottage cheese és avokádó, mellé zöld tea vagy grapefruit limonádé. :)


Ez most így nagyon egyben van. :)


Idén kerti tó/sziklakert projektbe fogunk. :)


Csodás ez a poncsó vagy kendő. :)


Az egyik körömlakk-szerelmem. A Bahama Mama után ő lesz a következő Essie-m. :P


Jajj ez a fürdőszoba! *.*


De várom már, hogy pulcsiban lehessen sétálgatni a városban. :)


Épp a hétvégén ettem Canollit először, és isteni finom volt, biztosan megpróbálom majd otthon is elkészíteni.


Gergő nagyon szeretne egy ilyen cicát, de én és Puszedli vöröset szeretnénk. Igen, a macskámnak van ideálja, csak a vörös cicákat hajlandó elviselni. :D Szóval valószínűleg még két macskánk lesz. :D

Fotók: Pinterest, Weheartit

Szép Hetet Lányok! :)

Mit gondoltok a fentiekről? Hogy telt a hétvége és a Nőnap? Mi szépet kaptatok? Melyik a kedvenc képetek? :)

Megjegyzések

  1. Istenem, milyen édes ez a cicus. ♥
    Én nem tudom elfogadni, hogy pl. a házimunka az a nőké, hiszen ugyanúgy dolgozom, mint a férfiak, sőt a hivatásom sem egy átlag női szakma. Szerencsére a Párom ugyanúgy elvégez bármilyen házimunkát, mint én, így gyorsan megfelezzük a feladatokat, aztán lehet együtt pihenni. :)
    Szép hetet Anna. :)

    VálaszTörlés
  2. A házak! Egy ilyen nude cipőt én is szeretnék.
    Sajnos nőként bármit csinálsz, megítélnek, ez van.

    VálaszTörlés
  3. @Ági, én is így vagyok ezzel. Nálunk is munkamegosztás van mindkét oldalról. Ha megkérem vasal vagy felmos, vagy zöldséget aprít, de ugyanúgy ha nyáron ő estig dolgozik és lenyírom a füvet, vagy megöntözöm a kertet. :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó képek azt a smink asztalt meg szívesen elfogadnám.

    VálaszTörlés
  5. A bevezetőd nagyon jó lett, maximálisan egyetértek veled. A képek gyönyörűek, imádom őket nézegetni nálad! Csak így tovább! :)

    VálaszTörlés
  6. A bevezetőddel egyet értek. Szerintem sok férfinak tudomásul kellene venni, hogy egy dolgozó nőnek, anyának nem egy munkahelye van.
    Képek közül az első a játszintokkal, a rózsaszín mani, nyaklánc es az alatta lévő ruci.

    VálaszTörlés
  7. A fürdő 1álom...

    VálaszTörlés
  8. Az összes kép nagyon tetszik, a mani, outfitek, házak, minden :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)