A nap szettje - Business Chic


Mára egy egy picit formálisabb szettet hoztam nektek, ami szerintem tökéletes viselet egy üzletasszony vagy irodista számára, de kis átalakításokkal egy állásinterjúra is viselhető, valamint én egy kevésbé elegáns rendezvényre is el tudom képzelni, amikor nem akarunk kisestélyit felvenni, de fekete nadrág-fehér felső kombó már kevés lenne. 


A szett alapjául minden ő gardróbjának nélkülözhetetlen darabjai közül rögtön három is megjelenik. Ezek a fekete ceruzaszoknya vagy miniszoknya, a fekete táska és magassarkú. A ceruzaszoknyához én egy sikkes monokróm peplum hatású blúzt választottam és egy bézs, fekete szegélyes blézert, mivel úgy gondoltam, hogy a sima fekete egy kicsit sötétté, szigorúvá tenné a szettet.
Ha valaki még nem volt állásinterjún, akkor érdemes tudni, hogy akár 40 fokban is, de harisnyát mindig illik felvenni és a szoknyánk sose legyen rövidebb, mint a térd fölött 5cm és hosszabb, mint a térd alatt 5cm. 
Továbbá megjegyzendő, hogy a ceruzaszoknyához mindig magassarkú dukál. Én kiegészítőnek egy statement nyakláncot választottam, de ezt állásinterjú esetében érdemes egy szolidabb darabra lecserélni. A szép karóra pedig minden üzletasszony kötelező kiegészítője. ;) 

Ha állásinterjúra készülünk akkor a legjobb választás a nude körömlakk és rúzs. Egyébként munkahelye válogatja, hogy mint preferálnak, én így tapasztaltam, hogy a legtöbb helyen más nyugodtan viselhetünk élénk színeket is. Én most egy pink rúzs és lakk kombót választottam, ami szerintem nagyon feldobja a szettet és azonnal egy nagyvárosi menő, de fiatalos üzletasszony beütést ad neki. 

Frizura tekintetében a legjobb választás szerintem a klasszikus konty, különösen egy állásinterjú vagy tárgyalás esetében. Ha egy rendezvényen, esküvőn viseljük a szettet, akkor természetesen lehet variálni az ízlésünknek és hangulatunknak megfelelően. 

Állásinterjún a természetes visszafogott smink a legjobb választás. Ha valamilyen alkalomra, családi vacsorára, kiállításra viseljük a szettet, akkor lehet picit erősíteni a sminken, egy kicsit hangsúlyosabb szemfestéssel, kontúrral, élénkebb pirosítóval, stb. 

Az is nagyon fontos, különösen egy állásinterjú esetében, hogy ne vigyük túlzásba a parfümöt. Egy kicsi a nyakra és a csuklóra teljesen elég. Senki sem szeretne olyan kollégával dolgozni, aki tíz méteres körzetben illatozik. A legjobb ha egy friss, könnyed parfümöt választunk. Ne legyen túl édes vagy fűszeres az illat. 


Remélem tetszett nektek ez a szett és hasznosnak találtátok a tippeket! :) ha van még valamilyen tippetek, akkor osszátok meg a többiekkel is,  biztosan van olyan, aki épp álláskeresés közben van és talán hasznosak lennének számára! ;) 

Mit szóltok ehhez a szetthez? :)

Megjegyzések

  1. Nekem a blézer színe nem tetszik. Viszont minden más igen!!! Ide vele azonnal !!!
    Jövő hónap egyik feladata egy fekete magassarkú. Viszont a CCC katalógusában láttam ma platform szandált fekete bőrrel kombinálva. Arra ugyan nincs pénzem, de gondolkodóba ejtett.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon csinos. Néha szívesen öltöznék én is ennyire csinosan, de minden nap dél körül rájövök, hogy sokkal jobb, hogy nyugodtan öltözhetek kényelmesen is a munkahelyemre. :) Persze egy kis csinos részletet be lehet iktatni. ;)

    VálaszTörlés
  3. Hű, ez nagyon csinos! :)
    Én munkahelyre szeretem az ilyen elegánsabb szetteket, rajtam általában blúz és szoknya van magassarkúval.

    VálaszTörlés
  4. Szuper lett. Csinos, játékos, elegáns! :) Gondolkodás nélkül felvenném!

    VálaszTörlés
  5. Csodás, abszolút viselném! :)

    VálaszTörlés
  6. nekem a táska és a cipő a favorit:)

    VálaszTörlés
  7. Soha nem szeretek ilyen ruhákat hordani, bár néha muszáj. Egyszerűen szűknek érzem, és abszolút nem az én világom. Ettől eltérően a táska tetszik. :)

    VálaszTörlés
  8. Én, mint szoknyamániás... mindegy is, a lényeg, hogy imádom a fekete ceruzaszoknyákat. A rugalmas anyagúakat, tudom, az nem elegáns annyira, viszont egyébként soha nem passzol eléggé. Igazából mindig azok között voltam, akik szerettek ünneplőbe öltözni gimiben, szóval nem hiszem, hogy az irodai öltözet komolyabb gondokat okozna. Persze én viszonylag kis eséllyel fogok hagyományos irodában dolgozni; azért ez igazából szerencse. De azért rövidtávon izgalmas a kihívás, hogy alkalomhoz illő, de azért egyedi szettet dobjunk össze.

    Igazából, meglepő módon, a blézer kivételével tetszik ez a dolog:D (A púderrózsaszín oké, de valamiért az ilyen pasztellszín + fekete kombót kifejezetten az ilyen szmokinggalléros blézereknél nem bírom. Fura.)

    PS. pont most kezdtem úgy érezni, hogy már "rózsaszín rúzsos" idő van, szóval az is telitalálat,

    VálaszTörlés
  9. A felső az nekem nem passzol hozzá annyira a többi az szuper :) igazi nagyvárosi üzletasszonyos :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)