How to wear: Spring Dress Style


Végre beköszöntött a kellemes, meleg tavaszi idő. A reggelek és esték még hűvösek, így nem árt rétegesen öltözködni. A szezon egyik darabja a könnyű tavaszi nyári ruhácska, amiből választék is bőven akad, hiszen az üzletek tele vannak aztékmintás, pasztellszínű, virágos, pöttyös, csíkos ruhákkal, mindenféle méretben és árkategóriában így mindenki találhat az igényeinek megfelelőt. 
Ebben a bejegyzésben néhány ötletet hoztam nektek, saját készítésű szettekkel és inspirációs képekkel, hogy hogyan viselhetjük ezeket a ruhákat. Mint mindig, most is igyekeztem a legváltozatosabb stílusokban alkotni és válogatni, hogy mindenki találjon kedvére valót. Nagyon örülnék, ha a bejegyzés végén pár szóban leírnátok a véleményeteket, akár a lenti kérdésekre válaszolva! :) 


1. Sportos és réteges

spring dress style



Ez a szett tökéletes választás, ha a kényelem az elsődleges szempontod, de közben mégis szeretsz csinosan és divatosan öltözködni. Ehhez az összeállításhoz bármilyen ruha megteszi. Lehet színes, virágos, vagy pöttyös is. Tökéletes viselet egy kirándulásra, suliba vagy akár egy szabadtéri programra, például egy tavaszi kerti partira. Reggel és este még hűvös van, így nem árt, ha kabátot és pulcsit is viselsz, ráadásul egy pulcsival viselve, a helyes kis ruhából szoknya lesz, így remek "day to night" outfit. Erre az időjárásra érdemes beszerezni pár vékonyabb harisnyát is. Egy testszínű és egy fekete igazi must have darab ezekből.
A tornacipő, a csipkeszegélyes zoknival párosítva szerintem nagyon bájos viselet. A rojtos hátizsák nagyon trendi és belecsempész egy kis bohémséget a szettbe.
Ékszerek terén én egy egyszerű nyakláncot és egy karórát választottam. A szetthez én egy laza hullámos frizurát viselnék és egy visszafogott sminket, amiben a szemöldökön és a highlighterrel kiemelt orcákon lenne a hangsúly.


2. Csajos és laza

spring dress style



Egy ilyen virágos kis ruha igazi alapdarab a tavaszi és nyári ruhatárban. A legkülönfélébb stílusokban variálható és minden alkalomra szuper választás. Egy wedge szandival és kis táskával elegáns, balerinával, egy kardigánnal és egy oversize táskával munkába is viselhető, ebben a körítésben pedig szerintem szuper egy randira, csajos programra, vagy akár egy május 1.-i programra.
Ha napközben mész el otthonról és tudod, hogy estig hazaérsz, akkor a 22-25 fok körüli hőmérsékletben bőven elég ha egy könnyű kis kardigán vagy mellény van veled. Máskülönben érdemes egy dzsekit választani a szetthez.
A testszínű harisnya szintén kötelező még, nincs nevetségesebb látvány, mint amikor valaki csupa libabőr lábakkal fagyoskodik. Ez a ruha a minték kis mérete és a szabása miatt teltebb alakon is jól mutat, de egy kis extra magabiztosságot adhat, ha alakformáló harisnyát választasz hozzá.
A kis méretű pasztell oldaltáska kényelmes viselet és minden szüksége női kellek belefér. A szetthez szerintem nagyon jól illik a csipkés loafer, de egy tornacipő vagy balerina is remek választás lehet. Kiegészítők terén most a nagyon trendi ékszerszetteket választottam, mégpedig egy nyaklánc és gyűrű hármast. A virágos hajpánt pedig szuperül mutat egy laza oldalfonattal párosítva.
Ehhez a szetthez én egy korallos-pinkes lakkot és ajakszínt választanék, utóbbihoz jól illik a szemöldök és pirosító hangsúlyos smink.


3. Nagyvárosi sikk

spring dress style



Éljenek a fagyiszínű ruhácskák! Főleg ha még csipkések is! Ez a darab, most 3000Ft-ért vásárolható meg a H&M-ben és van belőle korall, fekete (teltebb alakhoz mindkettő jó választás) és fehér is. ;)
Én egy elegáns és különleges dzsekivel párosítottam és egy magassarkú platform szandállal, de viselhető balerinával és bokacsizmával is. :) A rojtos bézs táska nagyon divatos darab, a bohém ékszerek pedig remekül illenek hozzá.
Ehhez a szetthez én egy basic kontyot tudnék elképzelni és egy arany-nude szemsminket élénk pink pirosítóval és szájfénnyel.


4. csíkos és skater

spring dress style



Ha szereted a matrózos stílust, akkor egy csíkos, sima kék, fekete, fehér vagy piros ruhával könnyedén kombinálhatsz ilyen szetteket. Én most ehhez a sötétkék, fehér csíkos ruhához egy élénk kék batyutáskát és egy fehér tornacipőt választottam. A piros karóra mellé szerintem nem kell más feltűnő ékszer, íyg egy vékony kis nyakláncot párosítottam a szetthez. A piros körömlakk és ajakszín szinte kötelező a szetthez, csakúgy mint egy friss, tengeri fuvallatot idéző parfüm. ;)


5. Alkalmi

spring dress style



Májusban elkezdődik az esküvők, ballagások és keresztelők szezonja. erre rákészülve állítottam össze ezt a szettet egy elegánsabb ruhával, amit egyébként hétköznapokon egy balerinával vagy saruval is felvehetünk, akár munkába is, így nem kell attól félnünk, hogy csak 1-2 alkalomra viselhető.
Én egy fehér blézert választottam hozzá és menta színű magassarkút, ami színben szuperül harmonizál a borítéktáskával. Mivel a ruha nagyon látványos, nem hiszem hogy feltűnő ékszereket igényel, de egy helyes kis fülbevaló és egy szép karóra szuperül illik hozzá. Szerintem egy laza, Victoria's Secret modelleket idéző hajzuhatag és egy korallos narancsos lakk nagyon jól illik a szetthez. A smink esetében pedig én egy nude, matt szemsminket készítenék, egy picit erősebb arckontúrral és narancs ajkakkal.


6. Vagány

spring dress style



Ez a szett amellett, hogy teltebb alakra is tökéletes, szerintem jó választás lehet annak, aki tavasszal is inkább a sötétebb színeket és a rockos stílust preferálja. Ez a ruha szuper, ha valami tavaszit de nem cukorkás és nagyon nőiest szeretnél. Én bőrkabáttal és egy cut out bokacsizmával párosítottam. A vastagabb, közepesen magas sarok igazi jolly joker a teltebb lányoknak, hiszen amellett hogy kényelmes, nyújtja az alakot és formázza a lábakat is.
A rojtos táskák hódítanak ebben a szezonban, így ehhez a szetthez is egy ilyet választottam. Így tökéletes hétköznapi viselet ez a szett, de egy kis méretű táskával akár egy buliba vagy koncertre is felvehető.
Kiegészítőnek egy statement gyűrűt és egy réteges nyakláncot néztem ki hozzá. Én egy messy bunt vagy fonatot látok magam előtt, ha erre a szettre nézek, de természetesen ez ízlés kérdése. Ahhoz, hogy a szettben legyen egy kis élénkség és szín is, én egy pink lakk és ajakszín kombót választanék, utóbbihoz jól illene egy kicsit füstös taupe-nude-rózsaszín szemsmink, cicás tusvonallal.


7. Púderfelhőben

blushed rose



Ez a szett azoknak készült, akik imádják a pasztelles-púder rózsaszín árnyalatokat, a nőies, kislányos, romantikus stílust és a különleges kiegészítőket. Tökéletes szett egy ballagásra, randira, vagy csak egy olyan hétköznapra, amikor különösen csini szeretnél lenni. ;) Egyébként ez a szett nagyon előnyös, ha kifejezetten magas és vékony vagy és szeretnél egy kicsit formásabbnak tűnni. ;)
A különleges, rózsaszín, kigyóbőr mintás táska és a virágmintás balerina szerintem szuperül kiegészítik a szettet. A virágos statement nyaklánc lehet, hogy valakinek már túlzás, ebben az esetben én egy kis, egyszerű nyakláncot javasolnék van egy e köves statement fülbevalót. Frizurának mi mást mondhatnék, mint az általam imádott oldalfonatot? :)
Sminkben én egy romantikus rózsaszínes tónusú szemsminket képzelek el, barna szemceruzával és tussal, ami lágyabb hatású mint a fekete. A bababőr pedig alapfeltétele a kislányos stílusnak, így érdemes bevetni egy bőrtökéletesítő primert! ;) A szetthez illő parfüm szerintem egy virágos, nőies illat.


8. Bohém díva

spring dress style



A virágminta mellett a szezon az azték mintáról szól, ezért érdemes beszerezni egy ilyen ruhát is. Én most egy oversize fazonú horgolt kardigánnal párosítottam, ami a hasítottbőr hatású kiegészítőkkel nagyon vagány hatást kelt, igazi Coachella-feeling. Az arany statement nyaklánc és a dívás napszemüveg szerintem jól kiegészíti. Tökéletes szett egy kertipartira, amikor mégsem játszós ruhában akarsz megjelenni, vagy egy csajos programra, amikor szívesen bezsebelnél egypár elismerő esetleg irigy pillantást is. ;)
Ehhez a szetthez és egy laza hullámos frizurát vagy egy fishtail fonatot tudok elképzelni. Sminkben pedig jöhet egy bronzos szemsmink, bronzosítóval kiemelt arc és egy korallos ajakszín.


Néhány tipp a tökéletes ruha kiválasztásához: 
  • Ha teltebb az alakod a sötétebb színeket és a kisebb mintákat keresd. Kerüld a vízszintes mintákat.
  • Nagy mellmérethez a legelőnyösebb a V kivágás
  • A problémás részeket remekül el lehet rejteni, ha a ruha fölé felveszel egy inget vagy laza kis kardigánt. 
  • Mielőtt leírnál egy ruhát, próbáld fel egy övvel a derekadon. Sok esetben az, hogy az öv megtöri a ruha folytonosságát sokkal előnyösebbé teszi. 
  • Ha kifejezetten magas vagy, akkor választhatsz hosszabb fazont is. Ha alacsony termetű vagy akkor, a a térd fölé érő fazonokat keresd. 
  • Ha megvan az álomruha, de túl hosszú, akkor se mondj le róla, érdemes felhajtatni belőle pár centit.
  • Ha felpróbálod a ruhát, nézd meg, hogy kényelmes e benne ülni, mozogni. A repedő varrás, vagy ha a karodat felemelni sem tudod benne, kényelmetlen lehet, ha utólag derül ki. ;)

Végezetül pár inspirációs kép a Pinterest világából


Ha nincs farmerkabátod, az ing is megteszi! ;)


Bohém és csini!


Éljen a fesztiváldivat!


fehér ruci és military stílus? Miért ne?


A virágos ruhákhoz őrülten jól mutatnak a military zöld parkák és dzsekik!


Ha nem tudod milyen cipőt válassz a virágos vagy mintás ruhádhoz, a nude mindig jó alternatíva.


Az öv karcsúsít, a farmerdzseki pedig elrejti a vastagabb derekat és kart. :)


Taylor Swift szettje is tökéletes választás tavaszra, akár egy elegánsabb alkalomra is. :)


Vagány!


Farmerdzsekivel mindegyik szín és minta jól mutat. ;)


Ha nincs elegánsabb kabátod, akkor egy szép kardigánnal is viselheted az alkalmibb szetteket. :)


A változékony időben viselj harisnyát ruhák alá!


Virágos ruha, ballonkabáttal, az örök és időtlen klasszikus! :)


Ez nagyon kedvemre való szett! :)


Ha szeretnél picit teltebbnek látszani, jó választás a vastag csíkos, bő ruha. :)


Egyszerre kislányos és vagány. :)


Ne felejtsd el, hogy a spagettipántos és pánt nélküli ruhák alá pánt nélküli melltartó a legjobb választás! A kivillanó pánt még mindig fő divatbűnnek számít!


Tökéletes tavaszi-nyári szett!


A virágminta és azték minta mellett ne feledkezzünk meg a gingham kockáról sem, hiszen ez a minta most őrülten divatos! :)

Remélem hasznos volt nektek ez a bejegyzés és tudtatok belőle ötletet meríteni! 

Melyik a kedvencetek a szettek és az inspirációs képek közül? Beszereztetek már egy tavaszi-nyári ruhát? Ha igen, hogyan viselteik? Ha nem, akkor szeretnétek venni? És milyet? :)

Megjegyzések

  1. Nadrágos típus vagyok, de most meghoztad a kedvem a színes, lenge ruhákhoz.:D Remek összeállítás, köszönet érte!:)

    VálaszTörlés
  2. A vagány, a csajos és laza, valamint az alkalmi szettek úgy ahogy vannak, jöhetnének :)

    VálaszTörlés
  3. Nem szeretem a ruhákat, se a szoknyákat, csak elegáns eseményekre (de nyilván akkor nem ilyen lenge ruhákat vesz fel az ember) - viszont az én kedvem is meghoztad most hozzájuk! :)

    VálaszTörlés
  4. Már régóta szeretnék virágos ruhát . Renélem idén megtalálom az enyémet.
    Főleg a vagány es fesztiválos szettek tetszettek.

    VálaszTörlés
  5. Aranyosak, bár én is inkább nadrágos vagyok másokon tetszik. A csajos és laza tetszik legjobban az összeállítások közül.

    VálaszTörlés
  6. Imádom a ruhákat. Nem is tudnék választani ezek közül *-*

    VálaszTörlés
  7. Imádom nyáron a lenge ruhákat, a kedvenceim most a virágmintás darabok. :3 Elfogadnék egy jó párat ezek közül is... :D

    VálaszTörlés
  8. Szia!
    Eddig a csendes olvasók táborát erősítettem, de annyira szeretem ezeket a How to wear bejegyzéseidet, hogy muszáj vagyok leírni, hogy még ilyet, sokat! :)
    Nagyon alapos, igényes, jól összeszedett bejegyzés lett, sejtem, hogy mennyi munkád lehet benne, de csak így tovább!

    Na, de hogy magához a témához is pötyögjek, a kedvencem a Bohém Díva és a Nagyvárosi Sikk összeállítás. (Megjött a kedvem a magassarkú szandálokhoz, de mivel alulról súrolom a 180 centit és nagyon nem szeretem, ha bámulnak az emberek, ezért még fontolgatom a dolgot... :D )

    További jó blogolást,
    Orsi

    VálaszTörlés
  9. 5-ös a kedvencem, utána a 3-as és a 7-es tetszik még nagyon :) Inspirációs képek közül pedig az a zöld-kék mintás csoda a nude cipővel *.* Van már ilyen ruhám, de még szeretnék sokat, csak hát nem rajtam múlik általában, hanem a boltok választékán és a fránya alakomon :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)