NOTD - Catrice "Roc-O-Co LE" Lilas Bleus


 Ebben a posztban a Catrice tavaszi trendkiadásának a "Roc-o-co"-nak egyik darabját, a csodálatos üvegű körömlakkok egyikét mutatom meg nektek élesben.
A trendkiadás még elérhető a Rossmann üzleteiben, ha valaki kedvet kapna hozzá esetleg. Ha kíváncsiak vagytok, hogyan vált be nekem ez a lakk, akkor nézzétek meg a teljes bejegyzést. :) 



 A lakk üvege mondhatni formabontó, főleg a kupak miatt. Az üvegen csodaszép minta díszeleg, ami nagyon feldobja a lakkot, amolyan gyűjtői darabbá teszi, ami akár a pipereasztalunk éke is lehet. 
A kupak miatt az ecset megfogása és használata egy kicsit nehézkes. Az ecset egyébként is aprócska, így (a hozzám hasonló lakkozási amatőrök számára) a használat elég körülményes.


 A lakk finise szatén matt, leginkább egy finom selyemcukorkára emlékeztet. Nagyon finom, ezüst porcsillámok vannak tőle, amitől szerintem nagyon elegáns és kecses hatást kelt. 
Én két rétegben kentem fel. Az ecset mérete miatt elég nehézkes egyenletes rétegben felkelni, illetve a lakk finishe miatt is hajlamos arra hogy csíkos és foltos legyen. 
Nyilván a profi lakkozók számára ismeretes pár trükk amivel ezeket a bakikat ki lehet küszöbölni, de ha egy egyszerű, körömlakkokat kedvelő hétköznapi személy veszi meg (aki talán hozzám hasonlóan nem is a legügyesebb lakkozó) akkor lehet, hogy meg fog szenvedni a lakkal.


 Nekem nincs türelmem három réteget felkenni, így nem is tudtam meg, hogy vajon úgy milyen lenne a fedése, mennyire lenne csíkos és foltos.


A tartósságát tekintve szerintem átlagos, rajtam a 3. nap után kezdett lepattogni, akkor viszont nagy darabokban.


 Minden hibája és a nehézkes használat ellenére nekem nagyon tetszik ez a friss, üde, jeges-menta szín. A finise is egyedi és a csomagolás pedig tényleg szépséges.


 Önmagában viszont egy kicsit sápadtnak éreztem, így feldobtam az Essence Kiss Me Freddy! lakkjával. :)


A felhasznált lakkok napfényben. :) 

Mit szóltok ehhez a lakkhoz? Ti megvettétek valamelyik árnyalatot ebből a kollekcióból? Mik a tapasztalataitok? :)

Megjegyzések

  1. A szatén fényű lakkokat valamiért nem szeretem, de az üvege csodaszép! :)

    VálaszTörlés
  2. Annyira nem tetszettek ezek a színek, habár a szürkére majdnem elcsábultam... annnyira szép az üvege:D Mondjuk én is féltem tőle, hogy lehetetlen ezzel a kupakkal rendesen megfogni az ecsetet. Hm. Talán még ha lesz valahol a Glamour-napokon...

    VálaszTörlés
  3. Nekem a kékes tetszett. Vártam is a kiadást. Mikor megjelent nálunk, egyből még is vizsgáltam közelebbről. Viszont ugyan ezen okok miatt, mint a kicsi kupak és vékony ecset, nekem nem jött be. Tényleg szép az üvegcse, de csak azért, hogy nézegessem miközben használhatatlan, nem veszem meg.
    Inkább egy MissSporti lakkot vettem helyette.

    VálaszTörlés
  4. Ú, nekem nagyon bejön mind a 2 szín. Annyira szépek!!!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép színe van és az üvege is szépséges, de nem túl meggyőző számomra, viszont úgyis lakk-stopon vagyok :P

    VálaszTörlés
  6. Nekem nagyon tetszett több árnyalat is, és nagyon szépek a képeken, de ezt a finisht nem igazán szeretem, meg akármilyen szép az üveg, elég kényelmetlennek tűnt...és amennyire látom csíkoz is...(meg mostanában amúgy is szereztem/szerezni fogok néhány körömlakkot - ajándékba kaptak/kapom, szóval nem akarok porfogót, főleg, hogy így is bontatlanul is állnak nálam, mert nincs időm rájuk...:( akkor már inkább valaki használja el őket :))

    Viszont nagyon jól mutat az essence lakkal! :)

    VálaszTörlés
  7. Szépek, de én a szatén Moyrára is fedőt kenek, úgyhogy csak a finish miatt nem veszek ilyesmit. Fedő nélkül nekem egy napig sem tartana ki a lakk.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szép! Pont ehhez a "fagyos" áprilisi igőjáráshoz való, a pasztell miatt :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)