Weekly Inspiration

Mi nők valahogy hajlamosak vagyunk állandóan a szomszéd fűjét gusztálgatni. Zöldebb vagy sem? A legutóbbi példa erre Katalin hercegnő szülési-megjelenése a szülés után. Nyilván sokan nincsenek azzal tisztában, hogy Angliában másképp mennek a dolgok. ott teljesen természetes, hogy egy nő pár órával a szülés után hazamegy. A megjelenése más kérdés. Profi sminkesek, fodrászok állnak mögötte, akik kicsinosítják. Ha megnézitek a sztárokról készült hétköznapi, smink nélküli fotókat, rajtuk is rengeteget dolgozhatnak, egy-egy vörös szőnyeges megjelenés előtt. Az alkat más kérdés. Van aki pár órával a szülés után már úgy néz ki, mintha sosem szült volna. Van aki sosem nyeri vissza a régi alakját. 
Az, hogy Katalin hogyan érezte magát, nem tudhatjuk. Lehet, hogy szenvedett, fájdalmai voltak, nehezére esett az egész. Viszont neki ez az élete és ha kellemes, ha nem, ezt meg kellett tenni. A kisbaba... igen emiatt is a hajukat tépik az emberek. Én olyan aszott és ráncos voltam túlhordással hogy az újszülött fotómmal nyomott "Megérkeztem" kártyákat végül ki sem küldte a család. De láttam már olyan újszülöttet is, aki pár órásan simán kinézett 2-3 hetesnek.  
Mind mások vagyunk, más a testünk, más az állóképességünk. Az, hogy most a nők ezen ájuldoznak, hogy micsoda példa ez és ők akkor le lesznek nézve, hogy nem így festenek a szülés után... durva vagy sem, de az inkább ne szaporodjon! Nem hasonlíthatjuk saját magunkat egy uralkodóhoz, egy modellhez, egy celebritáshoz. Ez teljes mértékben ostobaság! Nekik az a dolguk, életük, hogy jól nézzenek ki. Ugyanúgy ahogy a férjed-életed párja nem várhatja el, hogy munka után olyan öt fogásos vacsorát rittyents neki, mint amit Gordon Ramsay csinál a tévében, úgy az sem várható el egy átlag nőtől, hogy a szülés után címlapkész legyen. Egy hercegnőtől elvárható, sőt kötelessége, mert tudta mit vállal. 
Az egészen más kérdés, amikor valaki azzal takarózik, hogy ő azért van elhízva, mert gyereket szült. Más azért vékony, mert gazdag/nem szült gyereket, híres. Az, hogy megemeljük e popónkat heti háromszor fél órára és lemondunk e rántott húsról meg a napi 1 tábla Milkáról döntés kérdése. Megtetted? Nem? Akkor ne kritizálj másokat, ne vádaskodj, hogy neki miért sikerült! A lehetőségeinkhez mérten mindig kihozhatjuk a legtöbbet saját magunkból. Ez nem elérhetetlen dolog, nem extremitás, mint hogy szülés után x órával tökéletes legyen a külsőnk. Ez választás kérdése. És amikor nekünk is megvan rá a lehetőségünk, akkor kár más dolgaiba lógatni az orrocskánkat, ujjal mutogatni, hasonlíthatni, sugdolózni a másikról. Ha akarsz valamit küzdj. Ha nem érzed jól magad változtass. Te, a saját utadon, a saját döntésed alapján. Ne másoknál akarj jobb lenni, csak saját magadnál. ;)


Csodálatos! *.*


Imádom ezt a szettet!


Mit szóltok ehhez a halványkék táskához? Viselnétek? :)


Kékségek minden mennyiségben! :)


Szerelmes lettem ebbe a nyakláncba!


Szeretnék egy ilyen skortot nyárra! ;)


Jajjj ez a short, egyszerűen mesés! :)


Melyik a kedvenc alapozótok? Nekem éveken át ez volt az egyik favoritom. :)


Romantikus hangulatú mani. :)


Hozzá pedig egy ruha! :) Mióta keresek egy ilyet! :P 

Csak én szerettem bele ebbe a sminkbe? :D Képzeljétek el egy korallos vagy pink rúzzsal! :P


Hétköznapra tökéletes. Azért reggelente még jól jön egy meleg kardigán! ;)


Gyönyörű!


Álomházikó és álommedence! :)


Csodás ez a hálószoba!


Ideje elővenni a nyári pirosítókat és a bronzosítókat, ugye? :P Ezt a gyűjteményt szerintem mindenki örömmel elfogadná. :D


Hű! *.*


Heti egy-két csalóevés mindenkinek belefér! ;) csak arra figyeljetek, hogy aznap a többi étkezést fogjátok vissza. Gyümölcs reggel, vacsorára csak egy lightos saláta, vagy épp ebédre csak valami könnyűt válasszatok, ha ilyen vacsira készültök. :) Másnap pedig tessék ráhúzni egy extra fél órát az edzéssel! ;)


Rejtett szemhéjjal ez nem igazán kivitelezhető, de nézegetni és álmodozni azért lehet. :P


Kipróbáltátok már a nyár egyik fő trendjét a flash tattoo-t? :)


Ma színátmenetes mani napot tartunk a blogon! :D


Nyami! :P Azt hiszem a tavalyi macaron őrület után ez lesz a tavasz trend-kajája. XD


Ez most a telefon háttérképem. Képzeljétek el ezeket a színeket vagy mintát egy manin vagy sminkben. Várjunk csak... ;)


Brutális nem? *.* Mondjuk nem épp egy everyday-look, de egyszer kipróbálnám. :D


Mindenki Ian-je elkelt. Ha nem Nikki Reed lenne a szerencsés, akkor nagyon irigy lennék, de ők ketten olyan édesek együtt, hogy csak imádni lehet őket. :)


Szépség! :)

Szép Hetet Lányok! :) Az érettségizőknek pedig utólag is sok sikert és ujjak keresztbe azért a magyarért és matekért, ami már le van tudva! ;)

Fotók: Pinterest/Weheartit

Mit gondoltok a nyitógondolatról? Melyik a kedvenc képetek? :)


Megjegyzések

  1. A bevezetőd ismételten nagyon ütős lett, s maximálisan egyetértek veled! Nagyon sokan elkezdték kritizálni Katalint teljesen feleslegesen. Szerintem inkább csodálatra méltó, hogy szülés után néhány órával valaki a nyilvánosság elé lép. Sok nő még a saját családját sem akarja látni, nemhogy egy világnak megmutatni magát. Ezért mindenképpen dicséretet érdemel mindentől függetlenül! A válogatott képeid fantasztikusak! Régóta keresek már egy olyan barna kardigánt, ami az egyiken van. Nem láttál/láttatok esetleg valahol?

    VálaszTörlés
  2. Teljesen egyetértek veled! Bár a legtöbb emberből csak az irigység szól, de tényleg szánalmas amit művelnek. Egyszerűen, mint ahogy bárhol máshol is: kattintani az x-re, és nem idegbetegeskedni olyan dolgokon, amihez lényegében közünk sincs. Több ezer km-re történik valami, és fikázni úgy, hogy semmit nem tudunk a háttérről, hanem 2 mondat után kinyitjuk a szánkat és csak a sz@r fröcsög... Sajnos túl sok az ilyen ember -.-"

    A képek egyébként nagyon tetszettek! :) Jó volt kicsit kiszakadni a tanulásból :D

    VálaszTörlés
  3. @Diána, H&M esetleg? Én ott szoktam hasonlókat venni.

    @Natalia, igazad van. Sokan szinte személyes sértésnek vették ezt, hogy szegény nő így mert kinézni a szülés után. De hidd el, ha szarul nézett volna ki, akkor azért piszkálnák. :D

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó a bevezető, egyetértek veled!

    VálaszTörlés
  5. Énis egyetértek. Meg amúgy is Senki nem tudhatja valójában hogy mikor szült igazából...Azok a nők meg akik pocskondiázzák azok a gyerek szülés után sok évre rá is ezzel takaróznak h jajj a gyerek nincs idő magamra... ez butaság szerintem..
    Az alapozóválasztás nem könnyű nálam, sajnos sok összetevőt nem szeret a bőrőm :(
    A kis fehér short tényleg nagyon szupi, meg az egész outfit! :)

    VálaszTörlés
  6. Ez a ház most nekem is tetszik!:D Főleg mert imádom az extravagáns lépcsőket.

    És hát az a "rúzs" (szájsmink? lipstick art?), imádom az ilyen olajfolt hatású dolgokat gyakorlatilag mindenben, úgyhogy.

    A bevezetőhöz annyit tennék hozzá, hogy szerintem egyáltalán nem kötelessége senkinek sem az ilyesmi, egy hercegnőnek sem. De nyilván tudják, jó PR ha kiáll kicsit szépen mosolyogni, amúgy meg képzelem, mit találna ki a Daily Mail meg a hasonló tabloidok, ha nem tenné.

    Plusz szerintem NEM független az anyagi helyzet és a valóban változatos egészséges életmód. E.g. én vegetáriánus vagyok, és tuti van némi vitaminhiányom, illetve nem túl sok fehérjét fogyasztok, de nem engedhetem meg magamnak, hogy minden második nap tofut egyek. A tojás sem olcsó, a fehérjedús magvak meg még drágábbak.
    Attól még, hogy sokan mentegetőzésnek használják az ilyesmit saját gyengeségük miatt, attól még sok összefüggés igaz marad. (Bio ételek drágábbak; nem mindenki tud friss zöldséget olcsón vásárolni, ahhoz olyan helyen kell lakni; húsok szín részei drágák; a hal drága stb.)

    VálaszTörlés
  7. Az elején az összes kép, amin van valami kék *.* kész vagyok!

    VálaszTörlés
  8. Szintén osztom a nyitó gondolatot ami Katalin hercegnőt illeti.

    Viszont Ami véleményének az utolsó felét is. Sajna mi falunkban sem kapni csak úgy friss salátát. Heti kétszer jön a zöldséges a kisboltba. Ha valami mást is akarok, akkor azt a boltosnak külön meg kell mondanom és rendelnem. Aztán vagy van a kocsin, vagy nincs. :(
    Sali keverékekkel vagyok gondba. Mikor Székesfehérvár mellett laktunk, ott könnyű volt beszerezni. Itt a faluban viszont... Néha kapni lila vagy kelkáposztát. Van zöldség, sárgarépa, zeller nem mindíg. Most szezon van, így van fejes sali. Olyat, hogy rukkola, lolo saláta, jégsali??? Nem is álmodom róla.
    Még a húst elteszem a fagyóba, de a salit azt nem lehet. És van hogy egész héten nem megyek sem Kisbérre, sem Mórra.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)