A nap szettje - Hot Days + Tippek forró napokra


Hétvégére igazi kánikulát jósolnak, így erre készülve állítottam össze ezt a szettet, ami tökéletes egy csajos délutánhoz, nyaralásra, strandra állatkertbe vagy akár egy laza kis bulihoz. :) Teltebb alakú lányok is bátran viselhetik. Nőies, de közben kényelmes és lenge is, hogy egy picit könnyebb legyen elviselni a meleget. :) 


Ez a lenge miniruha, egyszerre nőies és kényelmes. A forróságban próbálj meg világos színekbe öltözni, mivel a sötét színek elnyelik a napsugarakat. Én a szetthez egy lapos sarkú, gyönyörű szandált választottam, de jól illik hozzá egy Birkenstock stílusú papucs, wedge szandál vagy akár egy balerina is. 
Ha teheted, egy kisebb, könnyebb táskát válassz a melegben, hogy ne kelljen felesleges súlyt cipelned. Ebbe pont belefér a pénztárcád, irataid, a telefonod és akár egy mini üveg víz is. (A melegben nagyon fontos, hogy mindig legyen nálad folyadék és legalább napi 3-4 litert igyál.) 
Ne válassz nehéz ékszereket, ezek csak kényelmetlenek a forróságban. Egy könnyű, több soros nyaklánc tökéletesen illik ehhez a szetthez. Fontos, hogy védd az arcod és a szemed a fénytől, ezért érdemes beszerezni egy széles karimájú kalapot és egy jó minőségű napszemüveget. 
Mielőtt elindulsz otthonról kend, vagy fújd be magad naptejjel. Még akkor is, ha csak a városba indulsz, vagy utazol. Egy legyező nagyon praktikus ilyenkor, főleg ha tömegközlekedéssel utazol. Ez a cuki, színes darab még a legkisebb táskába is befér összecsukva. 
A visszafogott smink és kevés ékszer ellensúlyozásaként válassz egy élénk körömlakkot. Ez az almazöld OPI árnyalat például csodásan mutat a ruha mellett.

Smink terén sokan azt vallják, hogy a melegben semmit sem kennek magukra. Ez mindenkinek szíve joga, és tényleg a kényelem és komfortérzet a legfontosabb. 
Ha mégis ragaszkodsz a sminkhez, akkor kezd egy kifejezetten arcra való fényvédővel. A BB krém és alapozó szerintem felesleges és kényelmetlen a melegben. Használj egy erős fedésű korrektort és esetleg egy kis mattító púdert. Hangsúlyozd inkább a szemöldöködet. Ehhez fontos, hogy olyan terméket használj, ami nagyon tartós. A por állagú szemöldökformázók fölé érdemes átlátszó fixáló szelét használni. A ceruzák közül olyat válassz, ami egy kicsit vaxosabb. A legjobban a gél és pomade állagú szemöldökformázók, ezek nagy része vízálló is. 
A melegben úgy is kipirulsz, de természetesen mindig rá lehet picit segíteni a dolgokra. ;) Én nyárra a barackos-bronzos pirosítókat ajánlom. Ha a pirosítót elhagyod, akkor is csodásan mutat egy lány fényű bronzosító az arcodon és akár a dekoltázsodon vagy a válladon is. ;) Én a szemceruzát és a tust teljesen elhagynám, viszont egy jó minőségű vízálló spirállal hangsúlyosabbá teheted a tekinteted. Egy élénk színű ajakápoló pedig azonnal üdévé és nyáriassá teszi még ezt az egyszerű kis sminket is. :) 
A melegben nem túl jó az izzadt, zsíros bőrt újra és újra púderrel mattítani. Szerezz be inkább mattító lapokat, amikkel felitathatod a felesleges zsírt.

Frizura tekintetében én mindenképp olyat választanék, ami kényelmes viselet a melegben. Például egy fonat, vagy (a kalap miatt) egy tarkón összefogott konty. 

A lenti videóból megtanulhattok egy egyszerű és mutatós frizurát, amit kalappal is viselhettek. (A hajsütés opcionális és teljesen elhagyható. Ez csak egy kis textúrát ad a hajnak. Ah valakinek hullámos és/vagy dús a haja, az teljesen elhagyhatja ) 



Remélem, hogy tetszett nektek ez a bejegyzés és hasznosnak találtátok a tippeket. :) 

Ti milyen szettekben vészelitek át a forró napokat? Van valamilyen tippetek vagy praktikátok, amit másoknak is ajánlanátok ezzel kapcsolatban? :)


Megjegyzések

  1. Felvenném ahogy van!
    Évek óta ugyan az a szalmakalapom van. Múlt hét végén használt idén először . Oldalfonattal vagy konyttyal szoktam én is hordani. Enyhe szélben két hullámcsattal szoktam a hajamhoz fogatni.
    Az egyetlen bibi vele vagy inkább mással: Faluban az emberek olyan hülyén tudnak nézni, ha felveszem. Igaz sima farmer polóhiz is felveszem.
    Szandált mindenképp akarok venni, mer nincs. Csak nem tudn eldönteni, hogy lapos talpú vagy platform.
    Szerinted van olyan amit szinte mindenhez fel lehet venni?

    VálaszTörlés
  2. Szuper szett lett, ezt én is felvenném úgy, ahogy van! :)

    VálaszTörlés

  3. Nagyon tetszik ez a szett! :)
    Egész héten ilyen ruhacskákban illetve rövidnaci-csőtopp párosokban rohangáltam. Néha még ezekben is melegem volt...

    VálaszTörlés
  4. @Piros, összegyűjtöttem pár fazont amit mindenhez fel tudsz venni.
    http://www2.hm.com/hu_hu/productpage.0290114001.html

    http://www.deichmann.com/HU/hu/shop/noi/noi-cipok/noi-cipok-szandalok//00008001228350/Keresztp%C3%A1ntos*n%C5%91i*szand%C3%A1l.prod?r=5&c=3&orderby=topseller&st=PRODUCT&filter_cat=noi/noi-cipok/noi-cipok-szandalok&s=5

    http://www.deichmann.com/HU/hu/shop/noi/noi-cipok/noi-cipok-ktalpszandlok//00008001290684/T*p%C3%A1ntos*%C3%A9ktalp%C3%BA*szand%C3%A1l.prod?r=5&c=3&orderby=topseller&st=PRODUCT&filter_cat=noi/noi-cipok/noi-cipok-ktalpszandlok&s=3

    Szinben a legjobbak a semleges színek, vagy azok, amikben több szín van. Például fekete-bézs, stb. Stílusban érdemes egy letisztultabb stílust választani. Azt hordhatod nőiesebb szettekben és sportosabban is. Mert egy strasszos, virágos szandál nem biztos, hogy jól mutat egy farmer-póló szettel, ha kicsit vagányabb.Ugyanakkor egy fekete szandált nem tudsz felvenni egy virágos kis ruhácskához. Remélem, hogy tudtam segíteni picit. :)

    VálaszTörlés
  5. Tetszik ez a szett, viselném :) Amiket leírtál tippeket, igazából nekem is ezek jutnak csak eszembe, szóval jól összeszedted ezeket :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)