L'Oréal Paris Skin Perfection BB Krém Teszt/Vélemény


Évek óta hű társaim voltak a Maybelline Dream Fresh és Dream Pure BB krémek. Az elsőt főleg a melegebb hónapokban kedveltem, a másikat pedig télen. Sajnos tavasszal mindkettőből  kifogytam és belém bújt a kisördög, hogy ki kellene próbálni valami mást, újat. Imádtam mindkét Maybelline BB-t, de ha az ember smink fanatikus, akkor mindig izgatják az új termékek és néha nem is tud ellenállni neki. Így történt meg ennek a L'Oréal BB krémnek a beszerzése is, a tavaszi Joy Napok alkalmával.
Azóta rendszeres használtam, így azt hiszem mostanra elég tapasztalatot gyűjtöttem, hogy írjak Nektek róla. Ha érdekel titeket, hogy mennyire vált be számomra, akkor nézzétek meg a teljes bejegyzést. ;)



A termék egy csajos, mutatós pink-fehér dobozban csücsül a drogériák polcain. Igazi eye-catcher.


Ha jól emlékszem két árnyalatban kapható, ha nem így van, akkor kérlek javítsatok ki. Én a világos bőrre valót választottam. Az eredeti ára 3000Ft körül van, ha jól emlékszem, így az 50% kuponnal nagyjából annyiba került mint a Maybelline BB. 

Ami miatt szimpatikus volt, hogy hypoallergén, nem tartalmaz illatanyagot és 25-ös SPF van benne. 


Azt már a beszerzése előtt kiderítettem róla, hogy a fedése nem túl erős. Számra ez pozitívum, mert igazából nincs szükségem erős fedésre és hétköznapokon jobb szeretem a természetes hatású BB krémeket. 


Ezeket ígéri. 
A leírás alapján már sejthető volt, hogy picit nehezebb, krémesebb állaggal kell majd dolgoznom.


A pénzünkért 50ml terméket kapunk, ami nagyon korrekt szerintem.


A krém adagolója abszolút praktikus ehhez a sűrű textúrához. Nincs durva, undi maszatolás, egy hónap után és szép tiszta maradt a tubus.


Először megijedtem egy kicsit, mert a krém nagyon sötétnek tűnt a bőrömhöz képest. A textúra tényleg krémes de nem olyan nehéz, maszk szerű, mint a Garnier BB például. 

Én egy közepesen száraz vagy normás bőrre ajánlanám elsősorban. A matt hatás ugyanis elmarad. Tehát ha valakinek zsírosabb bőre van, akkor nem biztos, hogy ez a legjobb választás. Nekem most viszonylag normál a bőröm, a T-vonal környéke hajlamosabb az átfényesedésre, de primerrel és púderrel így is kitart rajtam ez a termék 8 órát, anélkül, hogy vállalhatatlanná válna a fejem. 

Primer nélkül körülbelül 5-6 órát bír, úgy, hogy púder van rajtam. 

Nos önmagában, púder nélkül csak egyszer próbáltam ki. Alig vártam az ebédszünetet, hogy hazaugorhassak, mert rémesen festett a dolog. Konkrétan csillogott a bőröm. :D


Térjünk vissza a textúrához. Ezen a képen elkenve láthatjátok, de még nincs eldolgozva. Itt látszik, hogy szépen illeszkedik a bőrömhöz. Főleg most, hogy egy picit, nagyon minimálisan lebarnult az arcom. (Lebarnult. :D Mondjuk inkább azt, hogy már nem úgy nézek ki, mint egy kiázott vizihulla :D)

Én általában háromféle módon szoktam felkenni a BB krémet és az alapozót. Azokkal kezdeném, amik nem váltak be. A Sigma dupe Jessup stippling flat ecsettel egyszerűen nem lehet szépen eldolgozni. Csíkoz. Hiába nedvesítem be egy kicsit az ecsetet, akkor is. Egyszer erőltettem, több mint negyed óra volt, mire eldolgoztam vele. Egyébként reggelente ennyi ideig tart elkészíteni az egész sminkemet, így ezt a megoldást ki is lőttem. Most, őszintén kinek van arra ideje, hogy negyed órát szánjon csak a BB eldolgozására? 

A második verzió az Ebelin Beauty Blender dupe szivacs volt benedvesítve. Próbáltam önmagában és primer fölé is. Kétféle primer fölé. 

Egyszerűen foltos lett az egész, kész rémálom. Próbáltam ütögető mozdulatokkal, görgetéssel. Szárazabb-nedvesebb szivaccsal, de nem ment. Pedig minden más BB és alapozó gyönyörűen eloszlatható vele.

Ezután következett a "kőkorszaki" módszer, vagyis kézzel eloszlatni. Bevallom, ha nagyon sietek, akkor gyakran így viszem fel az alapozót és a BB krémet is. Tudom, hogy sok beauty fanatikus és guru most a szívéhez kap, hogy hogy tehetek ilyet, se szivacs, se ecset, stb. :D 

Vannak termékek, amiket tényleg sokkal szebben fel lehet vinni ecsettel, vagy szivaccsal. Számomra ez nem ilyen.  Kézzel gyönyörűen el tudom oszlatni, szinte pillanatok alatt.


Eldolgozva.

Most nézzük mi az amit betart az ígéretei közül.
A bőrömet nem kezdte ki, nem okozott pattanást, pirosságot, irritációt.
Hidratál. Ez is igaz. Sőt, én kiegyeznék egy picit hatékonyabb mattító hatással is, mert őszintén szólva nem tudom elképzelni, hogy a nyári melegben ezt használjam. A klimatizált irodában, minimális kint léttel, primer és púder használatával is éppen hogy kibírja a 8 órát.
Pórusok és egyenetlenségek elfedésében nem nagyon tudok nyilatkozni, mert szerencsére ilyenekkel nincs gondom. A műtéti hegemet nem igazán fedi el, de arra ott a Catrice korrektor, így nem panaszkodom. Az viszont biztos, hogy ha valakinek nagyon sok bőrhibája van, szem alatti karikák és látványos pórusok, akkor ez a BB kevés.
A bőrfelszín egységesítését szépen elvégzi, én a tartósságon és a könnyű textúrán kívül ezt vártam tőle.


Összegzés: Magasabb árkategóriájú drogériás BB krémről van szó. Érdemes figyelni az akciókat, kuponokat, mert kedvezőbb áron is be lehet szerezni. A fedése gyenge, de ehhez képest nem egy túl könnyű krém. Zsíros bőrre egyáltalán nem ajánlom, illetve ha valaki olyan terméket keres, ami alá nem kell primer és nem kell púderrel fixálni, valamint kitart minimum 8 órát (az ne is keresgéljen a drogériában amúgy, de mindegy) akkor ez nem az ő terméke. A bőrt szépen kiegyenlíti, de a bőrhibákat nem tudja elfedni önmagában. Nehéz szépen eldolgozni ecsettel vagy szivaccsal, ha valaki ezekhez ragaszkodik, akkor számítson rá plusz negyed órát a sminkelési rutinba.

Értékelés: 5/4 

Először három pontot akartam csak adni, de az az igazság, hogy a tartósságán és a kifényesedésen tudok segíteni, mert primerrel és púderrel tényleg kibír nyolc órát. megjegyzem úgy, hogy irodában, viszonylagosan hűvös helyen vagyok. Az én elvárásaimat nagyrészt teljesítette. Ami miatt levonom a pontot, hogy egy elég nehéz krém és macerás eloszlatni, habár erre is találtam megoldást. Az viszont tény, hogy a Maybelline BB krémnek nyomába sem ér. Ennek ellenére biztosan el fogom használni, habár lehet, hogy félre teszem őszre és télre. :)

Kinek ajánlom? Akinek fontos a magas SPF tartalom, normál vagy száraz bőre van is maximum 8 órát viselné egyhuzamban. Egy nyaralásra, kánikulában való kint létre senkinek sem ajánlom, azt biztosan nem bírná ki. Annak is érdemes talán kipróbálni, akinek fontos hogy illatanyagmentes és hypoallergén terméket használjon. Ezek  általában csak a magasabb árkategóriákban találhatóak meg.

Ti próbáltátok már ezt a BB krémet? Mi a véleményetek róla? Melyik az a termék, ami nektek nagyon bejött? :)


Megjegyzések

  1. Korrekt, őszinte teszt!
    Én csupán nézegettem ezt a BB-t (szárazabb bőröm van, nekem valószínűleg jó lenne), de sajnálom, hogy minden ilyen termékbe kémiai fényvédőt tesznek, amit az én bőröm nem bír, így erről is lemondtam.

    VálaszTörlés
  2. Hááát (-tal nem kezdünk mondatot) annyira nem győzött meg, de lehet, csak azért, mert most épp van egy új CC krémem és azzal elvagyok :) Haha, "kiázott vizihulla", valahogy így tudnám én is leírni a színemet :D Egyébként ha meg lehet kérdezni, milyen műtéti heged van? :O

    VálaszTörlés
  3. Hát, asszem én maradok a Maybelline BB-nél:D

    Amúgy bevallom, az alapozót én általában kézzel szoktam feltenni, egyszerűen sokkal jobban megy. Egyébként meg, hacsak nem szappanos vízzel mosod minden alkalommal az ecseteidet (én sajna nem), akkor a kezed sokkal tisztább, szóval higiéniai ellenokai nincsenek a módszernek, más meg nem nagyon érdekel. Ha nem vagyok menő , hát nem:D

    VálaszTörlés
  4. Kétszer próbáltam meg írni neked telefonról, de valahol a technika univerzumában talált szerintem egy fekete lyukat a hozzászólásom.
    Nem fogom megvenni. Zsíros a T vonalam, drágálom. A BB krémet én kézzel szoktam felkenni, mint egy sima arckrémet, így nekem az eldolgozás miatt is kilőve. Alapozóból Catrice mousse típusú alapozóját használom. Még a régi szortimentből. Azt sima rossmanos alapozó szivaccsal--szárazzal-- szoktam felvinni. Abszolút megfelel.
    Mondjuk a Garnier Pure Active BB-t sem fogom újra vásárolni. Nehéz az is, ahogy te is írtad a simára. Pedig nagy reményeket fűztem hozzá, mert kifejezetten zsíros, pattanásos bőrre ajánlották. Plusz a világosabb is sötét nekem. Most Granier Essential --golgotavirágos-- mattító arckrémjével összekeverve használom. Úgy egész jó, főleg, ha púdert is használok hozzá. Jó, mondjuk ebben a melegben nem. Igaz most szerintem semmi. Mindegy. Majd elfogy.
    Ha elfogy, akkor a Manhattan háza táján akarok körül nézni. Volt már tőlük mattító alapozóm. Nagyon jó volt. Nem emlékszem, hogy miért nem vettem újra. Púderből Manhattan ClareFace van és imádom. Hátha abból lesz valami.

    VálaszTörlés
  5. @PAncsi, tényleg baromi nehéz lehet olyan BB-t találni amiben nincs SPF. :-/

    @Elíz, még tavasszal volt egy allergiás reakció az arcomon, aminek a hatására eléggé bedagadt. Ennek a szövődményeként lett egy borsónyi ciszta, amit ki kellett operálni. Sajnos tegnap kiderült, hogy nem sikerült teljesen kiszedni, így jövő héten megint meg kell operálni. De reménykedem benne, hogy mivel plasztikai sebész csinálja, így hosszú távon nem marad majd nyoma.

    @Ami, én azt hallottam Mea-tól, hogy kivonják a Maybelline BB-t, de remélem, hogy csak új csomagolást kap.

    @Piros, esetleg az NYC kék feliratos BB-t próbáld ki, az egészen jó áron van és állítólag szuper.

    VálaszTörlés
  6. Megfontolom. Viszont azt máshol kell majd vennem, mert Kisbéren a Rossmanban nincs. Ott csak papír polcuk van Maybelinenel megosztva. Csak legalapabb termékek vannak rajta.

    VálaszTörlés
  7. Istennek se találtam, hogy melyik posztnál kérdeztelek erről, de közben már írtam egy másikhoz, ahol láttam, hogy más is megkérdezte, lényeg a lényeg, remélem, ha túl vagy rajta, akkor minden jól ment, ha meg még nem, akkor még mindig gondolok Rád! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)