Two Weeks Bikini Body Challenge - Avagy hozd magad formába két hét alatt (4.Nap)


Elérkeztünk a kihívás 4. napjához, ami a pihenőnap lesz. Ma iktass be egy csalóevést. Hidd el, jól fog esni és ha heti 1-2 alkalommal kevésbé egészségesen táplálkozol, az nem teszi tönkre a diétádat és az életmódváltásba is belefér. Viszont ezzel kapcsolatban is van pár tudnivaló, amikre érdemes odafigyelni. Erről olvashattok ebben a részben, illetve egy olyan gyakorlatsort is láthattok benne, ami tökéletes a pihenőnapra, vagy amikor egy komolyabb izomlázzal küzdesz. 
Nagyon örülnék, ha a bejegyzés végén 1-2 szóval véleményeznétek a kihívást, vagy épp leírnátok a tapasztalataitokat! :) 


Étrend 

Ha csalónapot tartasz a "bűnözős étkezés" mellé érdemesebb visszafogni a többi étkezést. 
Épp ezért reggelire most fogyassz egy pohár natúr joghurtot valamilyen gyümölccsel és egy kanál zabpehellyel vagy puffasztott amaránttal. 

Tízóraira egyél 1-2 marék mandulát vagy kesudiót, mellé egy almát. 

A továbbiakban azon múlik a dolog, hogy melyik étkezésed lesz a csalóevés. Ha a vacsora, akkor ebédre készítsd egy 3dl-es smoothiet. Az előző részben találsz hozzá tippeket. 

Délután egyél egy szelet görögdinnyét. 

Ha az ebéded volt a csalóevés, akkor akkor vacsorára készíts az előzőekben emlegetett turmixot. 

A nap folyamán legalább 3-4 liter szénsavmentes vizet igyál meg, aminek legalább a fele legyen detox-víz. 


Jóga gyakorlatsor pihenőnapra



Ez a gyakorlatsor tökéletes a regeneráló napra, hiszen nagyon jól nyújta az izmaidat, növeli a hajlékonyságot és kalóriát is égetsz vele. Bizony, a jóga ugyanis kemény izom munka, de emellett kellemesen ellazít. Akár az edzések után is elvégezheted levezetésként. :)

A negyedik napon már érdemes reggel megméredzkedni. Ha viszonylag nagy túlsúllyal kezdetetek bele a kihívásba és rendesen betartottátok az étrendet és elvégeztétek a gyakorlatokat, akkor bizony lehet, hogy 1-2 kiló már le is ment. Kisebb súlynál először leginkább a közérzetben, anyagcserében érezhettek pozitív változást, illetve a haspuffadás is elmúlhatott és egy kicsit feszesebbnek is érezhetitek magatokat. :) Remélem, hogy mindenki lelkesítő pozitív változásokat tapasztalt magán a 4. napra. :)

Remélem hasznosnak találtátok ezt a bejegyzést és tetszettek a tippek és az gyakorlatsor is.

Hogy haladtok eddig a kihívással? Melyik a kedvenc csaló-kajátok?

Nálam a pizza a nyerő. :P 

Megjegyzések