Two Weeks Bikini Body Challenge - Avagy hozd magad formába két hét alatt (5-6. Nap)



Először is, elnézést, amiért csak most került ki ez a rész, de elfelejtettem rákattintani a közzétételre az ütemezés után. :D Bár nem igazán tudom, hogy végülis van e rá igény, mert nem igazán érkezik visszajelzés. 
Azért természetesen felkerül az összes rész, hátha mégis van olyan, akiknek hasznosak ezek a pontok. :) A pihenőnap után ismét keményen ráállunk a két hetes bikini alak projektre. Ahogy az első részben említettem, ettől a két hetes kis sos-programtól nem várhatunk világrengető változást, de egy-két kilótól megszabadulhatunk vele és geszesebbek, magabiztosabbak lehetünk, ráadásul remekül megalapoz egy teljes életmódváltást is. :) Remélem aki bele belevágott, kitart és nem szenvedésnek éli meg ezeket a napokat, hanem élvezettel végzi a gyakorlatokat és az ételek is elnyeri a tetszését. Nem is húzom tovább a mézesmadzagot, a lényegért nézzétek meg a teljes bejegyzést. :)






Könnyedén elkedvetlenedik az ember, ha arra gondol,, hogy még mennyi van hátra. Inkább fókuszálj arra, hogy mi az amit elértél. Jobban érzed magad a bőrödben? Rájöttél, hogy képes vagy megcsinálni az edzéseket? Rájöttél, hogy az egészséges ételek milyen finomak? Esetleg lement 1-2 kiló? Ezekből meríts erőt a folytatáshoz! :) 

Az 5. nap étrendje

 

Reggelire készíts rozs vagy paleo kenyérből 2 szelet pirítóst. Kenj rá egy avokádót és halmozz a tetejére rántottát. Ezt akár magaddal is viheted munkába. Azért, hogy az avokado ne barnuljon meg, csepegtess rá egy kis citromlevet. Ettől egy kicsit pikáns is lesz. :) 

Tízóraira fogyassz valamilyen gyümölcsöt.


Ebédre jöhet egy kis tészta saláta. A melegben néha jobban esik egy hideg étel, mint a meleg. Ráadásul ezt előző este is elkészítheted és könnyedén magaddal viheted akár egy ilyen pohárkában is. :) 

Az én egy kedvenc receptem: 

Hozzávalók: 

Gluténmentes tészta vagy teljes kiőrlésű tészta
párolt zöldség (lehet cukkini, padlizsán, brokkoli, articsóka) 
koktélparadicsom
olivabogyó
pár kocka fetasajt
friss petrezselyem és/vagy koriander
friss bazsalikom 

Az öntethez: 
mustár
citromlé
olívaolaj
só, bors

A hozzávalókat keverd össze. Tehetsz még bele grillezett csirkemellet, pulykamellsonkát, füstölt lazacot is. Az öntetet keverd ki, majd öntsd a salátára. A legjobb ha 1-2 órát áll fogyasztás előtt. :)


Napközben igyál meg legalább 2 liter detox vizet. Ahogy amlítettem ez a fogyást is segíti, valamint remekül frissít, sokkal könnyebben "csúszik" mint a rendes víz és a puffadást is megszünteti. 

Az én kedvencem: 

1 liter szénsavmentes vízhez: 
fél citrom
2-3 szelet uborka
2-3 mentalevél 
1 kis karika gyömbér 

Délután nasinak tökéletes választás egy marék kesudió és egy marék mogyoró vagy mandula. 

Vacsorára vagy edzés után készíts egy fehérjés gyümölcsturmixot. 

Az 5. Nap Edzése



 Mielőtt megijednétek a fél órás edzés láttán, mindenkit megnyugtatok, hogy ebben a bemelegítés és a nyújtás is benne van. ;) Ezeket sose hanyagoljátok el. Ahogy már sokszor említettem, ha nagyon elfáradtok, akkor álljatok meg szusszanni, hagyjátok félbe a gyakorlatot, de ne az edzést. Igyatok 1-2 korty vizet és folytassátok. :) 


A 6. nap étrendje


Ebben a melegben szerintem nem is igazán esik jól a meleg étel. Ezért a szokásos zabkása helyett a 6. nap reggelére egy olyan zabkását készíts, amit éjszakára a hűtőben kell hagyni. :) Reggel csak kiveszed a hűtőből, szórsz a tetejére egy kis gyümölcsöt és már eheted is. Mellé tegyél be 3 dj citromos zöld teát is, ami hidegen nagyon jól fog esni a reggeli mellé :) 

Hozzávalók: 

1 csésze zabpehely
1 csésze meleg víz 
1 csésze kókusztej/mandulatej vagy sima tej (lehet víz is)
pici fahéj
édesítéshez 1 kiskanál agave szirup vagy méz, esetleg nyírfacukor
gyümölcsök. 

Egy hőálló pohárba öntsd bele a zabpelyhet és a meleg vizet, keverd össze, majd hagyd állni 5 percig. Utána add hozzá a többit (a gyümölcsök kivételével). Tedd a hűtőbe éjszakára. Reggel keverd át, majd ízesítsd gyümölcsökkel és/vagy olajos magvakkal. (Mandula, mogyoró, kesudió, dió, földimogyoró) 

Tízórai fogyassz natúr joghurtot friss gyümölccsel. 


Ebédre készíts cukkini-pizzát. Vágj félbe egy zsenge cukkinit, majd tedd egy tepsibe. Önts alá olívaolajat és egy kis fizet, majd fedd le alufóliával. Süsd 20-25 percig. Ha megpuhult, akkor tegyél a tetejére sonkát vagy szalámit esetleg paradicsomot és szórd meg reszelt sajttal, és fűszerekkel, majd tedd vissza a sütőbe és pirítsd meg. Nagyon egyszerűm fincsi és laktató étel. Ehetsz mellé friss salátát is. ;)

Uzsonnára egy meg egy nagy szelet dinnyét. 

Vacsorára készíts pirítóst két szelet rozs vagy paleo kenyérből és tegyél rá cottage cheese-t és paradicsomot. (Esetleg pulykamellsonkát vagy füstölt lazacot, ha van "kéznél". Ez az edzés utáni fehérjéről is gondoskodik. :) 


A 6. nap edzése

Bemelegítés után cardio edzésnek jöhet egy kis kocogás (Legalább 20-30 perc) vagy a következő gyors HIIT gyakorlatsor. 



Utána a vállakat és a karikat vesszük célba ezzel a gyakorlatsorral: 


Végezetül pedig a combok és a fenék másnapi kínzó izomlázát készítjük elő: 



Az edzés végén ne felejtsetek el nyújtani és sok folyadékot inni. :) 


Képek: Pinterest

Hogy haladtok a kihívással? Mit szóltok az edzésekhez? :) Tényleg nagyon jól esne, ha legalább 1-2 szóban véleményeznétek vagy elmondanátok a tapasztalataitok, vagy akár azt, hogy miből legyen több: recept vagy motiváció, esetleg melyik az a testrész amire szívesen edzenétek. :)



Megjegyzések

  1. Én követem a sorozatot és örülök az új ötleteknek! :)
    Kapcsolódva a tegnapi Weekly Inspiration nyitógondolatához: tanulságos, hogy adott esetben mennyire máshogy értékelünk posztokat (a számon kérő hangnem megint másik kérdés).

    Cassey Ho edzéseit nagyon kedvelem és az "overnight oats" nálam is nagy kedvenc. Rengeteg variációs lehetőséget rejt magában és olyan finoman krémes a végeredmény, hogy simán felveszi a versenyt a hagyományos pohárkrémekkel.
    Ehhez kapcsolódóan egy kérdés: a növényi tejeket vásárolod vagy házilag készíted? (Gondolkodom egy gabonatej-készítő beszerzésén.)

    Kata

    VálaszTörlés
  2. "Számonkérő" egyben természetesen, bocs. :)
    K

    VálaszTörlés
  3. @Kata, én üzletben szoktam venni. Sajnos az időmből már nem futja, hogy ezt is házilag készítsem. Régebben rizstejet készítettem, de az is macerás egy picit. :D Örülök, hogy tetszik a sorozat és köszönöm, hogy írtál. :)

    VálaszTörlés
  4. Én is követem a sorozatot és tisztességesen be is tartom a leírtakat! *büszke*
    Még két és fél hét a nyaralásig. Nagyon jókor jött ez a sorozat!
    Köszönjük, hogy próbálsz nekünk segíteni! ^^

    VálaszTörlés
  5. @Laura, gratulálok! :)Ügyes vagy! csak így tovább! ;)

    VálaszTörlés
  6. Bár a videókat amiket linkelsz nem csinálom, mert én a Cassey-féle "kalendárium" szerint csinálom a vidiket minden nap, viszont a recepteknek nagyon örülök, sokszor nem tudom mit ehetnék és a régieket már sokszor unom, ezeket nagyon köszi :)))) (plusz a tegnapi jógás-nyújtós videó pont jókor jött, azt viszont el is mentettem :3)

    VálaszTörlés
  7. Én is figyelemmel kísérem a sorozatot, igaz legfőképp az ételek miatt, ugyanis tornázni már régóta tornázok. :) Mindenesetre nagyon tetszik a kezdeményezés, jól jönnek az újabb receptek! :) Csak így tovább! :)

    VálaszTörlés
  8. @Kiwi, szuperek a naptárai, néha én is az alapján edzek. :) Köszi, hogy írtál és örülök, hogy tetszik a sorozat. :)

    @Diána, Örülök, hogy tetszenek a receptek. :)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon jó étrendeket állítasz össze és a torna videók is szuperek :) Sajnos utóbbiak közül én sokat nem tudok megcsinálni, de elmentem őket és később, amikor már megengedhetek magamnak intenzívebb mozgásokat, akkor mindenképp kipróbálom őket :)
    Cassey Ho-t pedig én is nagyon kedvelem (bár eleinte fura volt a stílusa), mert amint csinál nagyon hasznos és jól érthető :)

    VálaszTörlés
  10. A receptek nagyon tetszenek mindig meg a videók is jók :)

    VálaszTörlés
  11. @Meagera, köszi! :)

    @Elíz, örülök, hogy tetszenek! ^^

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)