Two Weeks Bikini Body Challenge - Avagy hozd magad formába két hét alatt (9-10. Nap)


 Ebben a bejegyzésben a hétvégi edzést és étrendet találjátok. Ezúttal egy egészséges desszert receptet is hoztam nektek, amit nagyon egyszerű elkészíteni és jól fog esni a vasárnapi ebéd után. :) 
Remélem, hogy a kihívás vége felé közeledve mindenki egyre elégedettebben tekint a tükörbe vagy akár a mérlegbe és sokan döntenek majd úgy, hogy folytatják ezt azt életmódot. :) 
Térjünk is a lényegre szerintem. 




 Sokan hajlamosak feladni az életmódváltás az első néhány hétben, mert nem kapnak olyan gyors és látványos eredményt, amit várnak. Igen, néha tényleg lassan megy a dolog. Egészséges módszerekkel tényleg hétről-hétre kilóról kilóra kell küzdeni. Sokan azt hiszik, hogy 1-2 hét alatt simán ledobhatnak egy ruhaméretet. Ha pedig nem így történik, akkor elszomorodnak, oda a lelkesedés. 
Igen, lassú folyamat. De ha abbahagyod, még lassabb lesz. 

A 9. Nap étrendje


 A szombat reggelt kezd egy fincsi smoothie-val. Ebbe a verzióba külön víz sem kell, de egy kis extra kókuszvíz semmit sem ront el. Plusz ha hozzáadod a fehérjét, akkor edzés után is fogyaszthatod. :) 

Délelőtt egy meg 1-2 marék mandulát, kesudót, mogyorót, ami épp van otthon. :)


 Ebédre készíts sült paradicsomot. A paradicsomokat vágd ketté és tedd egy tűzálló tálba, kevés olívaolaj fölé. Takard le alufóliával és süsd 15 percig. Utána vedd le az alufóliát, szórd meg reszelt sajttal, bazsalikommal, sóval és borssal, majd süsd addig, amíg a sajt meg nem pirul. Egy finom salátával vagy önmagában is tökéletes ebédre. :) 

Uzsonnára egyél meg egy szelet pirítóst egy tojásból készült rántottával, amit akár a tetejére is tehetsz. Mellé válassz valamilyen zöldséget. :) 

Vacsorára ezúttal egy natúr joghurtot keverj ki fahéjjal. Szórj a tetejére egy evőkanál zabpelyhet vagy puffasztott amarántot és pár szem bogyós gyümölcsöt. 

A 9. Nap Edzése 

 Ha esetleg a hétvégén mész strandolni, akkor az edzést kiválthatod egy 30 perces úszással.  Ha erre nincs lehetőséged, akkor reggel vagy este ezeket a gyakorlatokat végezd el. 




Ne felejts bemelegíteni és nyújtani az edzés végén. Napközben pedig igyál meg legalább 4 liter folyadékot, aminek a fele legyen zöld tea és/vagy detox víz.


A 10. Nap Étrendje 

 A vasárnap reggelt kezd kényelmesen és ráérősen. Attól függően, hogy mikor akarsz edzeni a következő reggelik közül válassz:

Ha reggel edzel, akkor egyél meg egy banánt és esetleg kávét vagy zöld teát. 

Ha estefle edzel, akkor a reggelid tükörtojás vagy lágy tojás és egy szelet rozs vagy paleolit kenyérből készült pirítós legyen valamilyen zöldséggel. 

Délelőtt egy kis korpakekszet vagy olajos magot egyél, valamilyen bogyós gyümölccsel. 


Ebédre natúr fűszeres csirkemellet készíts. lehet akár grillezett is. Mellé párolt vagy grillezett zöldségeket fogyassz. :)


Desszert gyanánt készíts sült fahéjas őszibarackot vaníliaöntettel. 

Ehhez vágd félbe és szabadíts meg a magjától két őszibarackot. A legjobb, ha jó érettek. Vajazz ki egy tűzálló tálat és tedd bele a barackokat a héjukkal lefelé. Szórd meg fahéjjal, majd tedd a  sütőbe 15-20 percre.

A vaníliasodót akár már előző este is elkészítheted, mert hidegen a legfinomabb. 
Hozzávalók:

2dl kókusztej
1 tojás sárgája
fél evőkanál kukorakeményítő
pár csepp vaníliaaroma vagy fél vaníliarúd kikapart magja
1 evőknaál méz vagy agaveszirup
csipet só 

A tejet kikeverjük a tojással és az édesítővel, majd feltesszük egy vastag falú lábasban a tűzre. Ha kezd forrni, hozzáadjuk a keményítőt és a többi hozzávalót, majd besűrítjük, hogy egy sodót kapjunk belőle. 

Ezzel tálaljuk a sült barackot. :) 

Uzsonnára egyél vékonyra szeletelt kaliforniai paprikát és paradicsomot cottage cheesezel. :)


Vacsorára fogyassz gyümölcsöt, vagy egy ilyen mentás dinnye-szeder gyümölcssalátát. :)

A 10. Nap Edzése 



Bemelegítés után ezzel a cardio edzéssel kezdj. 



Majd ezután a lábakat vesszük kezelésbe. :) Először ezzel a gyakorlatsorral. Ha már korábban is rendszeresen edzettél, akkor kétszer végezd el a gyakorlatsort. Ha a két hetes kihívással vágtál bele az edzésbe, akkor egyszer. :) 



Ezután a combok belső felét formázzuk. Szintén érvényes erre is, hogy ha kicsit jobb az állóképességed, akkor 2x ismételd meg. 


Végül pedig a formás vádliért is dolgozunk egy kicsit. :) 

Ne felejtsetek el bemelegíteni és nyújtani sem. Valamint a napi folyadékbevitelre is figyeljetek. :) 


Már csak négy nap van hátra a kihívásból, így most már tényleg ne adjátok fel! :) 

Mit szóltok ehhez a részhez? tetszenek a receptek és az edzések? Mik a terveitek hétvégére? :)



Megjegyzések

  1. Köszi a tippeket, fogok szemezgetni az ételekből és a videókból is, amiket ajánlottál :)

    VálaszTörlés
  2. @Fanni, nincs mit. :) Remélem tetszeni fognak élesben is. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)