Alverde "Fabulous Fifties" Ajakrúzs Teszt


Ezt a rúzst még májusban vettem, amikor kijött a kollekció, de valahogy sosem volt rá alkalom lefotózni élesben. Kézen swatcholva pedig azért nem az igazi megmutatni egy rúzst. Viszont, mivel még mindig kint van a kollekció a DM üzletekben és még láttam is ebből az árnyalatból, gondoltam, hogy írok róla, főleg, hogy a legutóbbi kedvences bejegyzésbe is bekerült.
Vegyesek az érzéseim ezzel a termékkel kapcsolatban, de hogy miért, azt a bejegyzésből megtudhatjátok. ;)



A csomagolást imádom. Igényes és mutatós. Nem kopik, pedig sokszor előfordul, hogy az "utazós" neszesszerem mélyén pihen. Jól záródik, a rúzst teljesen vissza lehet tekerni. A cuki kék-fekete pöttyös minta pedig már a szemnek is nagyon kellemes.


A "20 Sugar Rose" árnyalatról van szó. Több helyen is olvastam, hogy nagyon hasonlít a tavaszi MAC Cinderella kollekció mindenki által imádott rúzsához. Itt találtok egy összehasonlító képet.


Az illata nagyon kellemes, egyáltalán nem erős, kicsit púderes. Valóban a régi idők sminktermékeire emlékeztet. Különösen tetszik, hogy belül a tok, fém. Emiatt sokkal minőségibb, strapabíróbb hatást kelt.


A színe egy csodás barackos-mályvás-rózsaszínes nude arany csillámokkal. Ezek egyébként nagyon finomak, inkább egyfajta arany fényt adnak neki.


A textúrája egy kicsit keményebb, tömörebb, nem annyira krémes, ezáltal nehéz egyenletesen felkenni.


Itt látható az említett arany fény.


Kezdjük azzal ami miatt nem szeretem. Nagyon durván kiemeli az összes kis ráncot és barázdát az ajkakon. Nehéz egyenletesen felkenni, ha picit szárazabb a szám, akkor lehetetlen. 
A keményenn textúra miatt viszont egyáltalán nem mászkál el és viszonylag tartós is.


Az evés-ivást nem bírja túl jól, foltosan kopik és nem lehet utánarúzsozni, csak ha teljesen letöröljük.


De a színe... az valami mesés. Az egyik legszebb, leghercegnősebb nude árnyalat, amit valaha próbáltam. Az összes szín tökéletes egyensúlyban van benne. Nude, de nem korrektorszemű, nem túl barnás, nem túl rózsaszín. Mindenféle sminkhez illik, legyen az nagyon természetes "no makeup makeup" vagy brutál füstös szem.

Összegzés: Engem a színe teljesen levett a lábamról, emiatt nem tudok lemondani róla, pedig néha sok bosszúságot okoz. A csomagolását imádom, egyszerűen jó ránézni és már attól jobb kedvem lesz, ha meglátom. :D A tartósságát tekintve rendben van, de az evés-ivást nem bírja túl jól. Mindenképpen olyasvalakinek ajánlanám, akinek nem hajlamos kiszáradásra az ajka, mert a cserepes részeket brutálisan kiemelné. 

Értékelés: 5/3 

Először csak 2 pontot akartam adni, de itt van a kezemben és olyan szép, és olyan cuki. :D Komolyan nem egészséges a kapcsolatom ezzel a rúzzsal. Amolyan "rossz vagy hozzám, de mégis kellesz". :D Nem mondom, hogy must have darab, de szerintem nem sok ilyen árnyalat létezik itthon, így ha valaki erős vonzalmat érez a nude rúzsok iránt, akkor érdemes megnézni. A szín tényleg kárpótol minden hibáért. Plusz a csomagolás miatt igazi gyűjtői darab. 

Ti vettetek valamit ebből a kollekcióból? Mit szóltok ehhez a rúzshoz? Van olyan ajakterméketek, amivel "love-hate" kapcsolatban vagyok?

Megjegyzések

  1. Jajj, ez olyan rossz amikor valaminek gyönyörű a színe, de borzalmas az állaga-tartóssága de mégsem tudod elengedni. Ráadásul ez a szín tényleg ritka, nem egyszerű belőle hasonmást találni...:( Egyébként szép, jól áll neked! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép, visszafogott szín:)

    Én talán a Flormar lila rúzsommal vagyok így. Gyönyörű színe van, hihetetlen pigmentált, egészen hidratál (már amennyire egy rúzs tud), de nagyon hamar elkezd "kifutni" a szám szélén. Szájceruzával lehet javítani, de nem sokat.

    VálaszTörlés
  3. Tényleg nagyon szép, kár érte...Nekem a Nars Orgasm jutott róla eszembe, tudom, hogy nem annyira hasonló, de egy kicsit azért mégis. Próbáld ki pirosítóként is! :))

    VálaszTörlés
  4. óóó de cuki a csomagolásra....kár érte :(

    VálaszTörlés
  5. Valóban szép a színe. Kár a tulajdonságai miatt...
    Mostanában nem járok DM környékén, így nem tudom megnézni.
    Nekem egy MissSporti rúzsom van ilyen kategóriában. Narancsos a színe és sárgadinnye illatú. De ha kicsit is száraz az ajkam.....

    VálaszTörlés
  6. Magamon nem tudnám elképzelni, de hozzád nagyon illik :) Kár, hogy van pár negatív tulajdonsága :(

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)