Az elmúlt negyed év kedvencei


Ahogy korábban már említettem, egyrészt időhiány, másrészt praktikussági okokból is ritkábban készítek kedvences bejegyzést. Nem sok értelmét látom, hogy minden hónapban ugyanazokat a dolgokat fotózzam le és az elmúlt egy évben ritkán változtak hónapról hónapra a kedvenceim. Ha úgy alakul, hogy sok új kedvencem volt, akkor természetesen bemutatom őket, de azt hiszem bőven elég ha 2-3 havonta szedem össze őket, mert szerintem így sokkal érdekesebb és változatosabb is. :) 
Ebben a részben a májusi, júniusi és júliusi kedvenceimet mutatom be nektek. A szokásos beauty és divat kedvencek mellett ismét írok majd a random kedvenceimről is. Remélem szórakoztatónak találjátok majd ezt a bejegyzést és pár szóban a végén véleményezitek vagy megosztjátok velem és a többiekkel a saját kedvenceiteket. :) 


 Testápolás/Fényvédelem


Az imádott Balea After Sun tusfürdő mellett, amiből épp kifogytam és csak az üres flakon állt rendelkezésre, így nem is fotóztam le, a dinnyés tusfürdőjük volt a legnagyobb kedvencem. Ebből is már két flakont elhasználtam. Sajnos ennek nem marad meg olyan sokáig az illata, mint az After Sunnak, de nekem nagyon jól esett a 35 fokban. Egyáltalán nem émelyítő, inkább friss dinnyeillatú. 

A kedvenc testápolóm a The Body Shop zöld teás testvaja volt. Nagyon könnyű, jól hidratál, de mégis gyorsan beszívódik és isteni friss illata van, ami nagyon sokáig megmarad a bőrön. :) 


Naptejből a tavalyi kedvencemet, a Balea mini 20-as faktorú naptejét használtam, ha nagy ritkán strandra vagy huzamosabb ideig napra kerültem. Ezért nem is raktam bele őt a kedvencek közé. 

Viszont a Biovanne ezen két termékét muszáj megemlítenem, mert zseniálisak. Az arcápoló 30-as SPF-el szuper. Könnyű, gyorsan beszívódik, nem hagy zsíros érzést a bőrön. Vízálló és parabenmentes. Nagyon jól lehet fölé sminkelni, ami az arcra készült fényvédőknél azért elég ritka. A hidratáló hatásával is meg vagyok elégedve, így őt használom már egy ideje nappali arckrémnek is, főleg az ilyen erősen napfényes napokon mint a mai is. 

A napozás utáni ápoló spray-t is nagyon megszerettem. Ebből vettem még egyet is, amit megnyerhettek az aktuális nyereményjátékban. 
Egyszerűen zseniális. Napozás után, vagy ha csak hosszabb ideig napon vagy. Azon nyomban hűsíti a bőrt és a leégésre is gyógyír. Egyetlen egyszer éreztem, hogy picit megkapott a nap, de miután befújtam magam ezzel a spray-el, azonnal elmúlt az égető érzés, nem gyulladt be, nem foszlott, sőt egészen szépen bebarnult a karom. (Már ha ezt a színt barnaságnak lehet nevezni. :D)


Hajápolás/Arcápolás


Hajápolás téren számomra egyértelműen az Aussie Aussome Volume szárazsamponja volt a befutó. Május óta szinte minden héten használtam, volt, hogy kétszer is és még csak most fog elfogyni. Nem akarok most hosszasan ömlengeni, a lényeget leírtam itt, részletes tesztben. :) 


Nem akarok ebbe a témába részletesen belemenni, de májusban és június közepén is volt egy kisebb műtétem az az arcomon és sajnos még szeptemberben is vár rám egy. 
Három pici öltésem volt és egy picike seb, de amennyire lehet óvtam a fénytől is és nagyon meggondoltam, hogy mit kenek rá. Arcápolásban szinte teljesen natúr-kozmetikumokra váltottam. 
Kivétel volt a Marionnaud Hydra&Sublim 24 órás arckréme, amit Anditól kaptam tesztelésre és nála olvashatjátok a részletes véleményemet is a termékről. Azon 2-2 hét kivételével, amikor varrataim voltak és frissebb volt a heg, ezt használtam esténként. 

A The Body Shop E vitaminos termékeit már korábban is használtam és szerettem, így tudtam, hogy nem fog csalódás érni velük kapcsolatban. A mini kiszerelés számomra nagyon praktikus, de azt hiszem beszerzem a teljes méretet is belőlük. 

A krémes arclemosó nagyon gyengéd de abszolút hatásosan tisztít. Akkor szoktam használni, ha kicsit szárazabbnak  vagy érzékenyebbnek érzem a bőrömet. Az éjszakai arcápolót szintén ritkábban használom. Nekem napi használatra kicsit sok lenne, de amikor picit szárazabb a bőröm, illetve a műtét utáni 2 hétben nekem nagyon bevált. 


Arcsmink


Nem szívesen emlegetem állandó jelleggel a műtétemet, de szintén ez az oka annak, hogy az arcomat az utóbbi hetekben nem igazán sminkeltem. Nehezebb alapozó vagy BB krém szóba sem jöhetett, főleg a melegben nem tudtam volna elviselni magamon. 

A plasztikai sebész és a bőrgyógyász mindenképpen fényvédős termékeket javasolt, így a Sleek 15-ös faktorú korrektorát kezdtem el használni ami a varrat nélküli hegemet is szépen elfedte (habár hozzá kell tennem, hogy szerencsére nagyon kicsit a heg, így alig látszik). 

A Rimmel Stay Matte púderével párosítottam, ami hősiesen harcolt a kifényesedés ellen még a legmelegebb napokon is. Bár azt hozzá kell tennem, hogy a legmelegebb órákban általában az irodában vagyok, szóval a közvetlen hőség annyira nem kínozta meg a sminkemet. 

Ha egy kis extra fedést akartam, akkor a maradék Maybelline Dream Pure BB-t használtam, ami a Dream Fresh után (hüpp hüpp nem lehet már kapni) a legkönnyebb BB krémem. Általában télen szoktam használni, de a műtétek (megint témánál vagyunk, figyelitek? :D) után szárazabb volt a bőröm, így kifejezetten jól esett neki ez a textúra. 


Pirosítóból, bronzosítóból és highlighterből ők voltak a kedvenceim. 


Az Essence box sajnos már nem kapható és szerintem igazán kár érte. Itt írtam róla bővebben. A Catrice pirosítója pedig épp most kifutó termék, ha szerencsétek van, akkor még találhattok belőle a kiárusító dobozkákban. Itt írtam róla tesztet. 


Bronzosítóból és highlighterből az ebben a palettában található színeket használtam illetve használom a legtöbbet. 


A Lancome Blush Subtil palettám is nagyon szeretve van, különösen a kontúr színt kedvelem, ami már eléggé fogytán van. Májusban és júniusban a paletta pirosítóját használtam a legtöbbet. 


Pirosítóból a Catrice Multi Colour terméke volt a kedvencem az utóbbi időben. 


Szemsminkek


A melegben és a hosszú irodai napok alatt nagyon jó barátom a NYX szemhéjalapozója, ami tényleg szuperül tartja a szemsminket és szépen felerősíti a színeket is. 

A kedvenc palettám ismét az Iconic 3 lett. A 7. matt színt a szemöldökömre is használom, illetve ez és a 4. árnyalat tökéletes a mélyítővonalba. Általában ezt hangsúlyozom, a belső szemzugba kerül 2. vagy 3, szín és a szemhéjam mozgó részére pedig valamilyen bronzos árnyalat. A legvilágosabb szín pedig tökéletes szemöldökcsont highlight. 

A kedvenc szempillaspirálom az utóbbi hetekben az Essence Lash Princess lett ismét. Egy kicsit szárazabb lett a festék, ami miatt számomra sokkal könnyebben kezelhető és tartósabb is így. 


Ajaksmink


Az ajakkencékről elfelejtettem swatchot fotózni, de az Avon Daffodil Petalról itt, a Catrice szájfényről pedig itt olvashattok. A Revlon Strawberry Shortcake és a Catrice Yes, We Can-dy!-ről pedig már volt szó korábbi kedvences bejegyzésekben. 
Az Alverde rúzs még mindig kapható a DM-ben, ha szeretnétek róla egy tesztet, akkor szóljatok. A Sugar Rose árnyalatról van szó egyébként. :) 
A Rimmel szájfényről hamarosan írok majd bővebben is. 


Körömlakkok


Ők voltak az elmúlt három hónap kedvencei. :)


A Calire's két topperét nagyon megszerettem, főleg a Rimmel lakkokkal viseltem őket. :) 


Ha élénkebb színt szerettem volna viselni, akkor mindig ezekért az árnyalatokért nyúltam. 


A kedvenc párosom pedig az Indian Summer volt ezzel a Barry M arany színű topperrel. :) 


Kedvenc Ruhadarab/Kiegészítő


Nagyon megszerettem az arany tetoválásokat. Főleg a 35 fokos hőségben voltak praktikusak, amikor ékszert nem tudtam volna elviselni magamon. Ráadásul nagyon tartósak is és nem ragacsosak, mint a többi felragasztható tetoválás. Ezt az ívet már el is használtam. :P


Egyszerű de mutatós, ráadásul olyan trend ami még annyira nem ivódott be a köztudatba. Legalábbis Győrben talán egy emberen láttam eddig arany tetoválást. Most, hogy sok híresség saját kollekciót készít (Beyoncé, Jessica Alba) belőle, jövőre egészen biztosan minden második ember ezeket fogja viselni, szóval ki kell használni, amíg még nem lesz tömeghisztéria körülötte. Habár beauty-körökben szerintem már mindenki próbálta őket. :)


A kedvenc ruhadarabjaim egyike ez a Bershka felső. Szuper anyaga van. Cropped szabású, de nem nagyon rövid így munkába is tudom hordani. .)


A kedvenc nyári táskám ez az azték mintás F&F darab, amit még tavaly szereztem be.


Két másik kedvenc a fehér csipkesortom és ez a kimonószerű felső szintén a Bershkából.


Még egy kedvenc top, szintén a Bershkából.


És persze meg kell említenem a kedvenc maxiszoknyámat, amig még tavaly szereztem be a Reserved-ben. A flamingós felső pedig a legeslegnagyobb szerelmem. Legszívesebben két naponta ezt venném fel. :D A táska szintén Reserved, mostanában szinte mindig ezzel járok dolgozni, mert belefér az összes mappám, a My Bottle üvegem, plusz minden amire szükségem van a nap folyamán.


Kedvenc Ékszer/Parfüm


A kedvenc ékszerem ez a H&M nyaklánc lett. A webshopból rendeltem és szinte mindig ezt viselem, ha ékszert választok a szettjeimhez. Nagyon sok kedves megjegyzést kaptam rá és ha ideges vagyok jól esik macerálni a kis köveket. XD


Parfümben a Zara "Stock im Eisen Platz 4 Vienna" (tényleg ez a neve :D) volt a kedvencem mind a három hónapban. Ez szintén egy oylan dolog, amire rengeteg bókot kaptam. A kis 10ml-es roll on nagyon sokáig elég volt, sőt még van is belőle, szerintem ki is tart a nyár hátralevő részében. 
Nagyon erős illata van, szóval tényleg csak egy pici kell belőle és eléggé tartós is. 
Egyébként az illat állítólag a Vanilla Wood illatuk tökéletes mása, illetve több embertől is hallottam hogy  Thierry Mugler Angel parfümjére is nagyon hasonlít. Eléggé édes és émelyítő illat sokaknak szerintem inkább télies, de én szeretem magamon ilyenkor. Télen inkább a kicsit fűszeresebb illatokat szeretem.

Kedvenc Yankee Candle Illat


Nyár elején a Black Cherry volt a kedvenc illatom.


Mostanában pedig a Beach Wood lopta be magát a szívembe.

Kedvenc Ital


Általában detox vizet iszok napközben, vagy sima citromos-gyömbéres vizet. Nagyon jól felfrissít és persze egészséges is. Szinte minden nap készítek valamilyen smoothie-t is. Mostanában gyakran előfordul, hogy jégkrém formában lefagyasztom. Szuper nasi ebéd után, vagy este. :)


Kedvenc Étel


Reggelizni általában az irodában szoktam, így legtöbbször chia pudingot vagy joghurtot eszek gyümölccsel. Az egyik kedvenc párosításom a fahéjas cukormentes zabkeksz, áfonya és natúr görög joghurt kombó. :)


Nyáron képes vagyok minden nap cukkinit enni. Az egyik kedvencem köretként a párolt zöldfűszeres cukkini. Önmagában is nagyon finom. A képen egy joghurtos-fokhagymás-citromos-parmezános csirkével párosítottam.

Kedvenc Sorozat: Jane the virgin, Teen Wolf

Kedvenc Könyv: Szerintem ilyen még sosem volt, hogy egész nyáron 1 azaz egy darab könyvet olvastam ki eddig. Keira Cass Selection sorozatának 4. részét, a Heir-t. Nagyon tetszett,  habár Keira nem túl erős a leírásban, inkább a párbeszédek jellemzik a könyveit, mint a belső monológok, vagy gondolatok.

Kedvenc Film: Bosszúállók, Ant Man, Jurassic park, Minyonok, Mad Max


Kedvenc Dal 



Imádom Kygo zenéjét. Futáshoz, vagy írás közben is szívesen hallgatom.





Belinkelhettem volna az egész Original High albumot, mert imádom, imádom, szeretem. Szerintem Adam egyszerűen nem tud rossz zenét csinálni. Általában hangulatonként változik, hogy melyik a kedvenc dalom a lemezről, de ez a két szám mindig bent van a top3-ban.



Ha valaki régebb óta olvas, talán tudja, hogy szeretem a country zenét. Canaan Smith új lemeze az idei nyaram nagy kedvence lett, főleg ez a szám. Nagyon szeretem a hangját és hát valljuk, be látványnak sem utolsó. :D



Régebbi szám de időnként előveszem és leporolom és mindig megállapítom hogy nagyon szeretem. :)



Szintén az idei nyár kedvence. Alig várom az új lemezét. :P



Nagyon kedvelem ezt a bandát. Ez a szám pedig a szülinapi hétvégém egyik főszereplője volt és azóta nagy kedvenc a baráti társaságban is. :)

Statisztika (Júliusból) 

A három legnézettebb bejegyzés: 




Oldalmegjelenítések száma az elmúlt 1 hónapban: 

15341

Köszönöm, hogy elolvastátok a bejegyzést, remélem hasznosnak és szórakoztatónak találtátok :) Fotózás közben volt egy kis segítőm is, Baby végigasszisztálta a műveletet és meglepő módon sikerült róla olyan képeket csinálnom, amikbe nem mozdult bele. :D Szóval a végére egy kis Baby-cukiság. :)



Nektek mik voltak a kedvenceitek az utóbbi időben? Az én kedvenceim közül szerettek-használtok valamit? :)

Megjegyzések

  1. Nekem is megvan ez a szemhéj púder paletta, és nagyon szeretem! Én mostanában az 5./6. színt használom, mert szépen kiemeli (az amúgy is mélyen ülő...) zöld szememet. Szemöldök alá pedig az első árnyalatot szoktam használni, az fogy a legjobban :D
    Amúgy nagyon jól állnak a cropped topok neked, meg van az alakod hozzá! :)

    VálaszTörlés
  2. Azt hiszem, radikálisan más a sminkelési stílusunk, de a Maybelline BB krémjeit én is nagyon szeretem, és igen, hüpp-hüpp Dream Fresh. Még van egy utolsó tubusom, azt használom most.
    Illetve még mindig ugyanilyen táskám van, csak feketében! Jól belefér az összes mappa/vizesüveg/napi kaja/fényképezőgép/sminktáska/tolltartó/könyv/egyéb-mert-mindenhova-száz-tonna-cuccal-megyek.

    VálaszTörlés
  3. @Dóri, köszi! :) Nagyon kedves vagy!

    @Ami, ismerős. :D Még egy itt ragadt szovjet hadtest is rejtőzhet a táskám mélyén szerintem. :D Az egyik kómás reggelemen konkrétan a hajvasalómat is belevágtam, valamilyen okból. Néztem is rendesen az irodában, amikor észrevettem. XD

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)