Yankee Candle Haul + Vélemény (Out of Africa Kollekció)


Kihasználva az ingyenes szállítást ismét beszereztem pár Yankee Candle illatot. Régi kedvenceket és pár újdonságot is, köztük a teljes "Out of Africa" kollekciót. Ezekről írtam ebben a bejegyzésben, szóval ha kíváncsiak vagytok rá, mi a véleményem ezen illatokról és az Africa-kollekcióról, nézzétek meg a teljes bejegyzést. 



Ezúttal 9 tartot és egy üveggyertyát rendeltem, valamint kaptam még két tartot utánpótlásként a nyári kedvenceimből. 

Nézzük meg először az "Out of Africa" kollekció illatait közelebbről



A második kedvencem ebből a kollekcióból, pedig ez egy tipikusan férfias illat. Sőt egy nagyon kellemes férfi parfümre emlékeztet. Friss és földes, ahogy a leírásban is szerepel. Lehet, hogy a neve és a címke miatt is, de nekem ez egy esti illat. Egyértelműen egy nagyobb térbe ajánlanám, kisebb szobába inkább csak darabolva olvasztanám, mert elég karakteres aroma. 

" Mint egy éjszaka a jéggel borított hegycsúcsokon… a tiszta hegyi levegő keveredik friss mentával és földes aromájú pacsulival."



Nehéz erről az illatról olvasztás nélkül írni. Elsőre valami füstös-földes aroma érződik ki belőle. Fűszeres, de van egy kis édeskés vonala is. A virágillat is jelen van, de inkább picit púderesebb formában. Szerintem ez a legmegosztóbb illat a kollekcióban. Valaki vagy imádni, vagy utálni fogja. Nekem egyelőre tetszik, kíváncsi vagyok rá élesben is. Egyébként bármennyire is karakteres, nekem ez nyári illat. Majdhogynem az egyetlen illat a kollekcióból amit kifejezetten nyári illatnak tudnék nevezni. 

"Az egzotikus és ritka madagaszkári orchidea ellenállhatatlan vonzereje."



A kedvencem  a kollekcióból. Talán mert picit emlékeztet a Lake Sunset illatra. Nagyon kellemes, pézsmás-vaníliás aroma. Egy kicsit édeskés, de nem tömény. Van egy kevés fűszeres beütése, de ez sem túl erős, ezért szerintem tökéletes arányokban van jelen minden illatjegy. Nekem ez inkább egy kicsit nyár végi-őszies illat, szerintem majd szeptember elején kerül sorra élesben. 

"Az elragadó pézsma illata egy csipetnyi vaníliával és cédrusfával."



Ez volt az első élesben kipróbált darab a kollekcióból. Kezdem a lényeggel: Nem tetszik. Sőt, kifejezetten kellemetlen az illata. Elsőre én a narancsos aromát éreztem ki belőle és a Spiced Orange illatra emlékeztetett, Közvetlenül az olvadáskor érződött a borostyán aromája is, ami szintén kellemes volt. Viszont teljesen elolvadva egy az egyben önbarnító szaga lett. Tudjátok, az a kellemetlen, tömény önbarnítószag. Nagyon büdös volt, nem győztem szellőztetni utána. A márkával kapcsolatban ez volt az első ilyen mértékben negatív élményem és remélem, hogy az utolsó is. Ez nem illat. Ez bizony szag. Nem tudom valakinek tetszik e ez a darab, én nem ajánlom senkinek sem. Pedig a weboldalon lévő leírás alapján rá voltam leginkább rákattanva. 

"Gyümölcsök, citrusok, lótuszvirág és borostyán csábító aromájának keveréke felidézi az afrikai égbolt páratlan szépségét." 


Egy ismerősöm Budapesten járt így hozott nekem utánpótlást az Under The Palms és Black Coconut illatokból, amik a nyári kedvenceim. 

Az Under the Palms-ból üveggyertyát is rendeltem, mivel kifutó illat és nagyon szeretem.


Ha a top 3-ba nem is, de a top 5 kedvenc illatom között egészen biztosan bent lenne.



Ha egy szóval kéne jellemeznem, akkor azt mondanám, hogy zöld. Igen, ez egy zöld illat. :D Érezni benne egyfajta füves aromát, ami a zöld növényekre jellemző, de a frissebb kókuszos illatjegyek is jelen vannak. Összességében egy nem túl erős, friss, üde illat. Én nagyon szeretem, de tudom, hogy sokan nem kedvelik. Inkább olyannak ajánlanám, akik kedvelik a kicsit szokatlan kompozíciókat. 

"Hűsít és frissít… a tengeri fű, a pálmalevél és a lédús kókusz aromája keveredik ebben az egzotikus illatban."



A tavalyi őszi kollekcióval jött ki és nekem nagyon belopta magát a szívembe. Igaz, hogy szerintem, vagyis inkább az én ízlésemnek ez nem tipikus őszi illat. Inkább egy augusztus végi, szeptember eleji hangulathoz passzol. Citrusos, de egyértelműen a gyömbért érezni leginkább mégpedig azt az igazi, csípős-fűszeres gyömbér aromát, amit én imádok. Nekem ez inkább egy "nappali" illat, ha lehet gyertyaillatokat napszak szerint kategorizálni. :) 

"Egy üdítő érzés, ahogy a tiszta levegő keveredik a frissítő fűszer és az édes citrus aromájával."



Ha valaki régóta figyelemmel kíséri a Yankee Candle témájú bejegyzéseket a blogon, akkor tudhatja, hogy ez a mindenkori kedvenc illatom. Egyszerűen egy olyan aroma, ami minden évszakban tökéletes. Leírhatatlan, megfoghatatlan illat. Finom, kifinomult, kicsit púderes, érezni benne a pézsmát, de van benne egy kevés füstösség is. Tökéletesen visszaadja a nyár végi tóparti naplementék hangulatát. :) A tartósságát tekintve is szuper, hiszen napi 3-4 óra égetés mellett kb. egy hétig megmarad az illata. 

"Az aranyló napsugarak még utoljára megmártóznak a szinte mindig kék vízben, felidézve számunkra egy nyugodt, pézsmaillatú naplemente emlékét."




Sajnos számomra ez nagyon mű illat. Sőt tipikusan azt az autóillatosítós almaillatot érezni rajta első szaglásra. Utána jelen van egy kis savanykás aroma is, ami azért hitelesebbé teszi. Nem lesz a kedvencem az már egyszer biztos.

"A ropogós, kemény, friss alma illata, melyet szinte hallani ahogy roppan a fogak között."



Belőle sajnos már csak teamécses kapható a webshopban, mivel szintén kifutó illat. Nagyon sajnálom, mert az egyik kedvenc őszi illatom és tudom, hogy sokak kedvence. 
Édes vanília és fincsi chai fűszerek keveréke. Egy hűvös októberi estére tökéletes választás szerintem. Ha megszagolom nekem, azonnal a hidegedő őszi napok jutnak eszembe, a sárguló levelekkel és a ködös reggelekkel.  :) 

"Egy aromákban páratlanul gazdag és fűszeres recept gyömbérrel, fahéjjal és vaníliával."



Sokak kedvence ez az illat és nekem is bent van a top 10-ben. Ha hasonló illatot kéne megneveznem a YC-családból, akkor Merry Marshmallow és Angels Wings jut eszembe. 
Ez az illat abszolút hiteles, teljes egészében sült pillecukor aromát áraszt. Édes, krémes, szinte látom magam előtt az aranyra pirult nyúlós pillacukrot, aminek van egy kis füstös aromája is. Nekem ő tipikus szeptemberi illat. Általában szeptemberben szoktuk többször sütögetni, így valahogy összekapcsolódott bennem ez az illat azzal a hónappal. De egyébként ha az összképet nézem, akkor ez egy olyan tart, amit egész évben kellemes lehet használni, ha valaki kedveli a töményebb, édesebb illatokat.

"A táborozás örömteli emlékei... egy kis nevetés és éneklés tökéletes kiegészítője a finom és puha mályvacukor édes aromája."


Megmondom őszintén, nekem az idei tavaszi és nyári kollekció (legalábbis a nálunk kapható termékek) egy picit csalódás volt. Annál jobban várom az őszi-téli illatokat, amik nagyon ígéretesek. :) Az őszi kollekció illatait itt nézhetitek meg. Én nem is tudnék csak egyet választani, mindegyik illat nagyon szimpi.

Itt pedig a téli kollekciót láthatjátok: 


A Winter Glow és a Cozy by the fire nagyon szimpatikusak. :) 

Ti próbáltátok már az Out of Africa kollekció valamelyik illatát? A többi illatról mi a véleményetek? Van abszolút kedvencetek a Yankee Candle-től? :)



Megjegyzések

  1. Nekem tetszenek az új illatok,igaz még nagyon hangyányit égettem (nyáron alig égetek tartot)....
    Hát ha választani kell nagy kedvencet,nekem a Child wish,Lake sunset,és talán a Soft blanket,de mindig változik az ízlésem.
    A Karis kiadást már nagyon várom,kíváncsi vagyok milyen lesz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyáron én is ritkábban égetek, inkább csak napközben, mert este minden ablakot kitárok. :D

      Törlés
  2. Mennyire jól hangzanak ezek az illatok! Ki kéne lassan próbálnom már a YC gyertyákat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld ki mindenképp! Egészen biztosan nem okoznak majd csalódást! :)

      Törlés
  3. hű most kedvet kaptam egy YC rendeléshez. szét is nézek gyorsan az oldalon. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mintagyertyákból most 2=3 akció van. ;) Én most októberig elleszek szerintem ezzel az adaggal. :D

      Törlés
  4. Az Egyptian Musk biztosan tetszene nekem a leírásod alapján :) A Lake Sunset-ből és az Under the Palms-ból is van tartom, mindkettőnek isteni illata van, bár égetve még csak az utóbbit szagoltam :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)