2015-2016 Őszi-Téli Trendek 1. rész


Ismét elhoztam nektek, a már megszokott trendmustrát, hiszen lassan tényleg elő kell venni az őszi ruhadarabokat és ilyenkor szerintem mindenki tart egy kis szortírozást, hogy mire van szüksége, mi az amit az előző évből átmenekíthet a mostani szezonba is. Ez a bejegyzés így remélem hasznos lesz a számotokra. Két részre szedtem ismét, hogy könnyebben emészthető legyen. Jöjjenek tehát az általam kiválogatott leginkább hordható őszi téli trendek. Remélem a bejegyzés végén akár 1-2 szóban is, elmondjátok a véleményeteket, vagy akár azt, hogy mi az ami tetszik, mi az ami kevésbé, vagy volt e olyan darab, amin megakadt a szemetek. :) Jó nézelődést! ;)


1. Vörös kód 


Red

Red by missmoonangel featuring a rose purse


Szinte már-már kötelező szín a piros és bordó ilyenkor ősszel és télen. Unalmas is lehetne, ha nem az egyik legizgalmasabb árnyalatról beszélnénk. Idén minden verzióban divatos, lehet lángoló, mély, vagy egészen sötét, bordó is.


2. Nadrágok/Farmerok

pants



Az idei farmertrend a szaggatott darabokat helyezi előtérbe. A magas derék lassacskán teljesen kiüti a nyeregből a csípőfazont. A fekete farmer alapdarab lett. Továbbra is trendi a boyfriend és a mum jeans is.
A zöld, military stílusú darabok és a bordó különbözőp színei is hódítanak és a bőr is divatos. Egyre inkább trendik a jogging nadrágra hajazó fazonok.
Hódítanak a bőszárú, 80-as éveket idéző bohém nadrágok is. Cicanadrágban az aztékminta és a bohém-folk minták divatosak, de télen ismét előkerül majd a tavalyihoz hasonló norvégminta is. :)


3. Szoknyamódi 

skirts



A szoknyadivatban továbbra is vezetnek az A-vonalú, térd alá érő darabok, ezek közül is a rakott-pliszírozott fazonok. Izgalmas trend a cipzárral és gombokkal ékesített szoknyák megjelenése. A ceruzafazon is maradt, sőt kifejezetten színes ez a trend, hiszen a sima feketétől kezdve, a szexi bőr, a virágmintás és a kockás is trendi. Lehet húzott, sliccelt, csavart, sejtelmes csipkés és dögös bársony is.
A miniszoknyatrendben a skater fazon, a rakott szoknyák és a rojtos darabok is hódítanak. Itt leginkább a kockás, fényes  műbőr és patchwork trend a nyerő, de egy jó hasítottbőr szoknya is alapdarab idén. :)


4. Beburkolózva 


capes&ponchos



Az idei őszi-téli szezonban is divatosak a köpenyek és poncsók.Sőt a kínálat nagyon változatos, viselhetünk dögös bőr, bohém rojtos, hasítottbőr, kacér kockás vagy izgalmas azték mintás darabokat is. A bézs-teveszín is nagyon trendi, de egy sima feketével vagy szürkével sem lőhetünk mellé. :)


5. Virágminta


floral



A virágminta ebben a szezonban is maradt, de most a folklór inspirálta, kicsit oroszos beütésű, sötétebb, látványos minták kerültek előtérbe és a 80-as éveket idéző színek és minták is divatba jöttek. Nagyon jól kombinálható a bohém, rojtos, hasított bőr darabokkal,  amikről később bővebben is szó esik majd. :) A nagy mi9nták miatt a teltebb alakúaknak érdemes óvatosan bánni ezzel a trenddel, esetleg egy-egy kiegészítő formájában viselni, mivel a nagy minta optikailag teltebbé teszi az alakot. De egy jól megválasztott, sötét alapon mintás holmival lehet azért ztükközni. ;)


6. Viktoriánus/Gótikus/Punk

Darks



Mindegyik stílus hódít most. Visszatértek a pár éve oly divatos és az utóbbi két szezoinban kissé feledésbe merült szegecses darabok és halálfejek. Hódít a gótikus stílus és a Viktoriánus kor szabása, eleganciája, fodrai és finoman áttetsző csipkéi. Szerintem nagyon izgalmas trend, egymással is jól kombinálható és a hétköznapi divatba is nagyon egyszerű belecsempészni.


7. Rojtos

fringe



Ebben a szezonban is divatosak a rojtos holmik ruhadarabok és kiegészítők terén is. Egy rojtos kabát-kardigán és egy rojtos csizma vagy táska szinte kötelező darab őszre. :)


8. Patchwork 

patchwork



Nagy visszatérő ez a trend, ami utoljára a 2000-es évek környékén hódított. (Emlékezzünk csak Anastacia és Britney patchwork bőrnadrágjaira és farmerjeire és a Destiny's Child foltvarrott szoknyáira.) Most újult erővel tért vissza és egy igazán jól variálható, izgalmas trendet üdvözölhetünk benne. A foltvarrott hasított bőr szoknyák, táskák és csizmák a szezon egyik legnagyobb durranása lesznek. :)


9. Hasít a hasított

suede&shearling



Már két szezon óta tart rajongásunk a hasított bőr iránt és úgy tűnik tartósan itt ragadt a divat reflektorfényében. Ősszel és télen is nagyon trendi lesz. Ez érthető is, hiszen meleg és jól variálható darabokat foglal magába. Az irha is és a szőrme divatban is megjelentek az eszkimók népviseletét idéző darabok. Nekem személy szerint nagyon tetszik ez a trend, hiszen csodásan kombinálható a virágos, rojtos, bohém holmikkal is. :)


10. A megunhatatlan...

Graphic B&W



A fekete-fehér kombó örök klasszikus és szinte minden őszi-téli szezonban felbukkan valamilyen formában. idén a grafikus minták és feliratos darabok kerültek előtérbe. Feltűnő és merész trend. :)


11. Flitter zuhatag

sequins



Szintén egy igazi klasszikus az őszi-téli szezonból a flitteres darabok hódítása. A party-divaton kívül most már teljesen megszokott a hétköznapi darabok flitterbe öltöztetése is. Idén a decens kis ceruzaszoknyák, a blézerek és a kabátok is csillognak-villognak.


12. A csillagokba írva

stars



Megjelentek a kifutókon az univerzumot, csillagokat és asztrológiát idéző darabok is, amik szerintem szintén izgalmas trendet hoztak össze. Egyszerre játékos és misztikus hatású és igazán egyedi.


13. Katonás 

navy&military



Az örök klasszikus és szinte kirobbanthatatlan a divatból évek óta. Idén a haditengerészet zubbonyait idéző kabátok és zakók nagyon divatosak, de a klasszikus military zöld dzsekik és trendben maradtak.


14. Breton

Breton



Érdekes újítás és egyben nagyon izgalmas is, a Breton csíkok őszi-téli divatba importálása és a kicsit matrózos holmik is, amik általában inkább a tavaszi-nyári divatban szoktak megjelenni. Én ennek ellenére hiszek abban, hogy egy jó csíkos basic felső igazi jolly joker a ruhatárunkban. :)


15. Garbó

turtle neck



A pulcsidivatban most egyértelműen a garbók hódítanak. A bő darabok, amik szintén a 80-as éveket idézik és az oversize fazon. A hideg hónapokra szerintem telitalálat. De most akár egy ceruzaszoknyával és magassarkúval si felkaphatjuk. ;)


Ez volt a trendmustra első része, a héten érkezik a folytatás is. :) Addig is remélem szántok arra pár pillanatot, hogy véleményezzétek az eddig bemutatott trendeket. ;) 

Mit szóltok hozzájuk? Melyik a kedvencetek? Van olyan, amit már korábban is viseltetek? Mi az amit ki szeretnétek próbálni? :)



Megjegyzések

  1. Most boldog vagyok, mert a bokacsizmáim, bőrkabátom meg pár szoknyám idén őszre még jó lesz. Pár alapdarabon kívül nem kell semmit vennem.:)
    Az első képen a burgundi szoknya KELL kategória :D.

    VálaszTörlés
  2. Szóval... az A-vonalú szoknyákat, a 'modern victorian' stílust és a garbókat nagyon szeretem. Illetve már a divathéten is tetszettek ezek a csillagos darabok (asszem Valentino volt egy csomó), de kb annyit láttam belőlük... boltokban nem találkoztam ilyesmivel.
    A rojtokat viszont utálom:D De hát lehetett látni, hogy ez megint nagyon visszajön, már nyáron is ez folyt a csapból. Illetve az irhával sem vagyok kibékülve, olyan, mint a szőrme. Az utánzat is túlságosan az igazit juttatja eszembe.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, Valentino volt az elkövető. :D A Zara-ban láttam csillagos felsőket.

      Törlés
  3. A pachwork és a csillag mintával nem tudok azonosulni kifejezetten nem tettszik. Ill. a csíkokat is csak nyáron viselem.
    A többit én is előszeretettel hordom. Ebben a szezonban főként a bőr szoknyák irha mellények ,kabátok tettszenek, de ezek szerintem örök darabok. Régóta hordom én is ősszel és télen.
    A piros is nagyon az én színem. Kedvencem az 1. képen lévő zakó.
    Várom a2. részt!
    (Marika)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A klasszikus darabokból érdemes gyűjtögetni. :) Holnap jön a következő rész.

      Törlés
  4. Nagyon tetszett a bejegyes, biztos tobbszor is vissza fogok nezni szemezgetni. Koszi;) NN

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tedd azt! :) Örülök, hogy tetszett és igazán nincs mit! .)

      Törlés
  5. A 4-es és 8-as pontoknál leragadtam, imádok mindent, ami aztékmintás, illetve poncsó, a patchwork pedig olyan mozgalmasságot visz az adott ruhadarabba, hogy nem tudtam nem megszeretni :)
    Szuper összeállítás lett, like! :D
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
  6. Én a velúrbőrnek örülök a legjobban, mert az biztosan örök darab lesz, akármit is választunk belőle. Az asztrológiai trend is tetszik, olyan egyedi :-) Nekem minden jöhet, ami a 70-es éveket idézi: rojtos, bohém, hippis, virágos cuccok, A-vonalú gombos miniszoknyák, kalapok. De nem tudom még, mit tudok beszerezni, egy culotte jó lenne, mert kevés a nadrágom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is most kezdtem el agyalni, hogy mire is van szükségem. :)

      Törlés
  7. Már évek óta szeretnék egy olyan poncsót vagy köpenyt, ami jól kihasználható, de hát sosincs szerencsém :\

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem találtam még olyat amiben nem úgy éreztem magam mintha sátoroznék. XD

      Törlés
  8. Bár nekem a nagy virágú minta nem ajánlott, másokon szívesen fogom nézegetni. Főleg a folkos beütés miatt.
    A magasított derekú nadrágoknak is örültem. Szerinte télen sokkal jobb és amúgy is kényelmesebbnek találom rövidebb társaiknl. Hátha ezentúl többet találok majd az olcsóbb boltokban.
    Nővéremtől kaptam egy sötétzöld, hurkos-bolyhos buklé anyagból készült poncsót, mikor várandós voltam. Azóta hű társam.
    Kisfiamnál beütött a traktor mánia után a katonai korszak és a tankok. Vettem neki 4 különböző terepszínűnadrágot, két pólót. Minap számon kérte rajta, mikor mentem érte oviba : Anya! Neked miért nincs katonai nadrágod? Ezt azután, hogy az egyik fiatal anyuka terepszínű cicanadrágban volt. Lehet nekem is be kell szereznem valamit?
    Van műirha mellényem, vállain virág hímzéssel. Már vagy 8 éve a társam. A régi női ködmönökre, kisbundákra emlékeztet amit a szűcsök készítettek.
    Garbó van , lesz, kell.
    Ami nekem innét nem tetszik az a patchwork. Nem tudom miért. Csak ránéztem s nem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A terepminta és a military zöld mindig jó választás. Néhány évente tuti visszajön. :) Esetleg egy virágmintás sál nagyobb mintával? :)

      Törlés
  9. A piros és annak minden árnyalata jöhet az egyik kedvenc színem, a nadrágok közül egyedül a trapéz szárúak nem tetszenek, bordó illetve egy farmer nadrágot jó lenne beszerezni. Rojtosok közül a táskák tetszenek, nyáron beszereztem egyet és azóta is szeretem. A hasított mellények is tetszenek nagyon, már láttam is boltban, majd lehet azt is megnézem mégegyszer magamnak illetve a csíkos is jöhet minden mennyiségben.
    Egyedül a patchworkos minta nem az én stílusom, meg az asztrológia. :)

    VálaszTörlés
  10. Ugye mondanom sem kell, hogy a goth jellegű rucik jönnek be a legjobban? :P Bár azt nem szeretem, mikor egy stílus úgymond divatba jön. Viszont ilyenkor könnyebb elérhető áron szép goth jellegű ruhákat kapni.
    A pirosas-bordós színek is tetszenek - most döbbentem csak rá, hogy nincs bordó ruhám :O Hamarosan orvosolni fogom ezt a problémát :P

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)