2015-2016 Őszi-Téli Trendek 2. rész


Ahogy ígértem, itt a trendmustra folytatása. Nagyon örülök, hogy szép számmal billentyűzetet ragadtatok és véleményeztétek ezt a bejegyzést, remélem a folytatás is elnyeri majd a tetszéseteket és hasznosnak találjátok. :) Nem is húzom tovább a mézes madzagot, nézzük milyen lesz a divat az őszi téli szezonban. ;) 


16. Boho/Folklore


Szintén egy olyan trend, ami már évek óta meg-megmutatta magát a divat színterén. de igazán csak most került előtérbe. A 70-es és 80-as évek divatját ídéző, bohém, népies motívumokat is felvonultató trend csodásan illik az irha-hasított bőr, rojtos és patchwork darabokhoz is. :) 


17. Vadmacskás


Ismét hódítanak a leopárd és egyéb nagymacskák bundáit idéző minták. Sőt idén megjelentek a színes, néha egészen extrém színű darabok is. Egy ilyen holmi azonnal merészséget kölcsönöz még a legegyszerűbb szettnek is. Egy sál vagy kardigán-kabát szinte kötelező darab a szezonra. :) 


18. Lakk és bársony


Szintén a 80-as évek két fő anyaga, amik most újra hódítanak. A bársony talán kissé könnyebben beilleszthető a hétköznapi nő ruhatárába, sőt nagyon kényelmes és meleg viselet őszre-télre. Ez a trend nagyon jól megfér a gótikus-virktoriánus darabokkal is. 


19. A kocka el van vetve...


Még egy olyan trend, ami évről-évre újra megjelenik, néha kicsit alábbhagy, aztán ismét reflektorfénybe kerül a divat színpadán. Szerintem nagyon izgalmas trend én személy szerint imádom. Én főleg a piros-fekete kockás hódít, de bármilyen más kockás holmit felkaphatunk ami már a ruhatárunkban lapul. 


20. 80's Kids Remember...

80s


Azok a nyolcvanak évek... és az a divat. Néha kissé mulatságos, néha kifejezetten bizarr. De nagyon hangsúlyos volt az évtized divatja. A 70-es évek után most a 80-as évekből inspirálódtak a tervezők. A ruhaszabások, a színek, a minták, a puffos ujjak és a fényes anyagok átvették az uralmat a kifutók fölött. Nekem kifejezetten tetszik a 80-as évek hiphop inspirálta holmijait idéző darabok megjelenése (Moschino) és az akkori popsztárok merész szettjeire hajazó ruhák is jól néznek ki. Ki vállalja be? :) 


21. Műszőrme


Ebben az őszi-téli szezonban is maradt a műszőrmedivat. Habár igazi szőrmét akkor sem vennék fel, ha az életem múlna rajta, de a műszőrme viselésnek nem vagyok ellenzője. Idén az eszkimó népviselet inspirálta a tervezőket és egyre inkább hódítanak a hófehér szőrmekabátok is. 


22. Pillecukor-színek 


Ebben az őszi-téli szezonban a lágy, puha pillecukor színeit is belecsempészték a divatba az illetékesek. A sok mély bordó és sötét árnyalat mellett jól esnek a szemnek a pasztelles kardigánok, kabátok és kiegészítők. Sok holmit szőrme is díszít, amitől szerintem nagyon egyediek lesznek. 


23. Lábravalók 


Az idei cipődivat ismét nagyon változatos. Ismét előtérbe kerültek a bakancsok, ezek közül is a masszívabb darabok és továbbra is menők a cut out csizmák. A A bokacsizmák közül a vastag sarok most a menő, a laposak közül a chelsea-szabású. Maradtak a sliponok és hódítanak a férfiasabb oxford cipellők és loaferek. 
Egyre inkább divatosak az extrém statement cipők, egészen hajmeresztő minták és formák jelentek meg. 
A sportosabb vonalban a nagy divatházak most a hightop azaz magasszárú fazont részesítették előnyben és a wedge talpú darabok is felbukkantak még. Divatosak maradtak a futócipők és az Airmax fazon is. 
A csizmadivatban most a magas szárú, hasított bőr darabok a legmenőbbek, lehet lapos sarkú, vastag vagy dögös tűsarkú is. Színben a klasszikus fekete, a bézs, a barna, a patchwork és a bordó is megjelent, így azt hiszem mindenki találhat kedvére valót. 


24. Táskák és fejfedők


A kalaptrendben nem volt megrázóan nagy változás, továbbra is a dívás, széles karimájú kalapok és a beanie fazon a legnépszerűbb. Utóbbiből ismét egyre több márkánál látni fülecskés darabokat. Ismét megjelentek a kicsit buggyosabb sapkák és népszerűek a nagy pomponos darabok is. 

A táskadivatban ősszel és télen is maradtak a kis batyuk vagy szütyők (ki minek szereti nevezni). A nagyobb méretű táskák közül majd a kézitáskák vagy legalábbis a variálható pántosak hódítanak. Az alkalmi darabok közül a kis, vékony láncos darabok a divatosak és továbbra is jelen vannak a hátizsákok is, igaz ebben a szezonban főleg az elegánsabb bőr darabok vagy az ezüst-arany színűek. 


25. Ékszertrendek 


Az idei őszi-téli ékszertrendben megjelentek a nagy már-már túlzóan nagy és látványos fülbevalók. A karkötők közül a vastag statement darabok hódítanak. A nyakláncok közül a két véglet van jelen. A nagy, látványos, díszes statement nyakékek és a vékony, finom, akár réteges kis láncok, pici medálokkal. Az idei gyűrűdivatban az összetett, réteges darabok jelentek meg. Feltűntek a köves gyűrűk is, ezek közül a több, különböző méretű-formájú kövekkel díszített modellek a legdivatosabbak. 

Ezek voltak tehát a szezon trendjei. Nagyon változatos és izgalmas trendek jelentek meg és szerintem mindenki találhat kedvére valót közöttük. Remélem hasznosnak és érdekesnek találtátok ezt a bejegyzést. :) 

Ebből a felsorolásból melyik a kedvencetek? Van olyan mai kevésbé tetszik? :) 



Megjegyzések

  1. Az állatmintás illetve műszőrmés darabokat soha nem szerettem...A leopárd mintát csak egy-egy körmömön tudom elviselni, ott nem zavar.
    Az őszi csizmáim megvannak. Viszont jó lenne egy új táska egyetemre járni, a régi sajnos feladta a harcot. Rendeltem réteges láncot e-bayről, de olyan csúnyán megfeketedett, pedig annyira szerettem :(.

    VálaszTörlés
  2. Pusztulj, állatminta! A tartant és a bársonyt viszont nagyon szeretem.
    Amúgy annak borzasztóan örülök, hogy végre hozzánk is elértek a vastag sarkú cipők, meg a telitalpasak, ezerszer jobbak a tűsarkaknál. (Főleg csizmákon.)

    VálaszTörlés
  3. A szőrmét és állatmintát én sem kedvelem. Viszont a bakancsot és hátizsákot annál inkább. Kényelmes ember vagyok. :D

    VálaszTörlés
  4. Szerintem nem kell idmételnem a véleményem az első kép láttán. 😊
    A műszörmét nem szeretem, sem pedig a lakkot. A vastag saroknak, magas szárnak örülök. Meg a kockáknak és a bakancsnak.
    A pillecukor nálam csak kakaóban jöhet, hordását másra hagyom.
    Az ékszerekkel nagyon megvagyok. Főleg a nagy fülbevalókkal.
    Elviselhető lesz ez a tl is.
    Mi a helyzet kabát fronton?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azokat is belecsempésztem. Színben, fazonban idén azok a divatosak amiket az 1-2. részben látsz. Bőrkabát, ballon persze örök klasszikus. :)

      Törlés
  5. Pillecukor színeket nem tudom elképzelni ősszel de a többi nagyon tetszik:)

    VálaszTörlés
  6. Mindegyik tettszik.
    Főként a leopárd minta és a műszőrme. Szerinted nem túlzás a leopárd minta és a piros szín együtt? Nekem amúgy tetszik,de még nem mertem együtt viselni.
    A pasztell színeket azt hittem csak tavasszal és nyáron érdemes viselni. De megmutattad h ebben a szezonban is divatos . Habár nehezen azonosulok vele egy esős borongós őszi napon. De lehet nem is akkor kell felvenni, hanem egy napsütéses napon.
    (Marika)

    VálaszTörlés
  7. Azok a törzsi ihletésű ékszerek olyan csodásak *.* Meg a kalapok is. Pár évvel ezelőtt volt egy nagyon helyes kis fekete kalapom, ősszel és tavasszal szeretem hordani, de sajnos eltűnt az éterben. Idén mindenképp kell újat vennem, anélkül nem teljes az életem :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)