Autumn Must Have List 2015 - Avagy az ősz "kötelező" darabjai



Már hagyomány ez a rovat a blogon, és most, pár nappal a Glamour Napok előtt talán igazán aktuális is. Ha valaki még nem ismerné ezt a bejegyzéstípust, akkor annak pár szóban bemutatnám. 
A lenti válogatásban tippeket-ötleteket találtok, hogy az adott évszakban mely darabokat érdemes beszerezni, legyen szó ruhákról, kiegészítőkről, kozmetikumokról vagy akár lakberendezésről. 
A személyes tippjeimet is megtalálhatjátok, hogy szerintem mire érdemes kupont beváltani, illetve mik azok a darabok amiket jól ki tudunk használni ebben az évszakban, az aktuális trendeknek megfelelően. Remélem hasznosnak és érdekesnek találjátok majd ezt a bejegyzést, és a végén pár szóban leírjátok majd a véleményeteket. :) 



Autumn Must Have List 1.



  • A tökéletes farmer - Az igazán jó darabok ritkán érik meg a szezonvégi leárazásokat, így ha még keresed a tökéletes farmert, érdemes a kuponos akciók alatt beszerezni, hiszen a 20% kedvezmény egy drágább darabnál sokat számít. 
  • Csipkés/virágos holmik - Az őszit-téli szezon két népszerű trendje, így ha valami látványos darabbal dobnád fel az alapruhatárad, jó választás lehet, egy-egy ilyen holmi. 
  • Meleg harisnyák - Ha gyakran hordasz szoknyát, akkor érdemes beszerezned pár vastag harisnyát. Ezeket több olyan ruhaüzletben is megtalálod, ahol beválthatsz kupont is, így még kedvezőbben juthatsz hozzájuk. 
  • Egy kényelmes-sportos cipellő - Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy általában még októberben, sőt novemberben is gyakoriak a maihoz hasonló napos, meleg idők. 20 fokban teljesen felesleges csizmát vagy bakancsot viselni, szóval nem késő beújítani egy sportcipőt, balerinát, oxford cipellőt vagy slipont. Ezeket majd tavasszal is előveheted. :) 
  • Alapozó/BB krém - Már sokszor említettem, hogy az évszakváltáskor legtöbbünknek új alapozó vagy BB krém kell. Ez lehet amiatt is, hogy tavasszal-nyáron a megszokott darab túl világos, vagy épp ősszel-télen túl sötét. Az is előfordulhat, hogy a hidegebb időben egyszerűen más a bőrünk igénye. Van akinek ilyenkor szárazabb a bőre, másnak viszont épp a hidegtől-fűtéstől lesz zsíros-pattanásos. Kevésbé viseli meg a pénztárcánkat, ha kuponnal szerezzük be az új terméket, hiszen így sokszor féláron juthatunk hozzá. :) 
  • Arckontúr paletta - Szerencsére a drogériákban is kezdenek megjelenni a kontúrozásra alkalmas termékek. :) Jelenleg a Catrice kínálatában találhattok egyet, de az Essence "My Favourite Tauping" szemhéjpúdere is szuper erre a célra, valamint a Happy Girls Are Pretty" trendkiadásban is lesz egy kontúrpaletta. :) Rossmann vagy Müller 20-25%-os kuponnal különösen megéri. :) 
  • Pirosítók - Egy sötétebb, mélyebb bogyós gyümölcs szín és egy nude, semleges árnyalat igazi "must have" őszre. Utóbbi a szem és ajakhangsúlyos sminkek tökéletes kiegészítője. Ilyen például a H&M Tawny Peach pirosítója is. :) 
  • A táska - Avagy az igazi alapdarab, ami még hiányzik a gardróbodból. Lehet az a klasszikus pakolós fekete, egy szép, letisztult nude darab vagy akár egy alkalmi kistáska, kuponnal érdemes beszerezni azt, amire régóta vágyakozol. :) 
  • Egy szép sál - A leopárminta igazi őszi-téli klasszikus, de választhatsz virágosat vagy épp a most és tavaly oly divatos kockásat is. Ha kis keretből kell feldobnod a ruhatáradat 1-1 divatos kiegészítő mindig jó választás. :) 
  • Rohangászós - Őszre és az enyhébb téli napokra, amikor kényelmes darabra vágy, tökéletes választás egy Chelsea stílusú bokacsizma. Elegánsabb mint egy bakancs, akár ruhával vagy szoknyával is felveheted. 
  • Egy meleg kardigán - Szintén kötelező darab őszre. Ha csak egy darabot választhatsz, ne feketét vagy barnát emelj le a polcról, hiszen ezek nagyon meghatározzák azt, hogy milyen más színű darabokkal kombinálhatod őket. Válassz semleges színt, mint a nude, fehér, szürke, bordó, kék vagy zöld. :) 
  • Jersey ruha/pólóruha - Szintén igazi jolly joker darab őszre és télre. Cicanadrággal és bokacsizmával viselheted hétköznapokon is, ha kényelmes de csinos szettet szeretnél, de egy harisnyával és magassarkúval akár egy üzleti vacsorára vagy randira is felkaphatod anélkül, hogy fagyoskodnod kellene. 
  • Statement karkötő - A szezon egyik vezető ékszertrendje a látványos karkötődivat. Szerezz be egy ilyen darabot és párosítsd egy minimalista nyaklánccal vagy egy aprócska, elegáns fülbevalóval. :) 
  • Patchwork - A folt varrott minta most nagyon divatos. Egy ilyen táska, sál vagy poncsó még a sima basic darabokból álló szettjeidet is feldobja majd. :) 
  • Rojt/Hasítottbőr - Olyan trendek, ami sokak számára mumust jelentenek, viszont mindkettő nagyon jól variálható. Egy hasítottbőr utánzat kabát, mellény, táska vagy cipellő és egy rojtos darab jó választás, ha valami különlegeset szeretnél a ruhatáradba. :) 
  • Mintás kardigán/poncsó - Egy sima felső és egy farmer párosával is azonnal feltűnő és divatos szettet kapsz. Figyelj a kiválasztott darab hosszúságára is. Ha 165 centinél magasabb vagy, bátran válassz hosszabb, akár térdig érő fazont. Viszont ha alacsony termettel áldottak meg, akkor inkább a rövidebb darabok közül válogass. Több lányt is láttam már, akik kifejezetten aprócskák voltak, és a hatalmas, hosszú poncsókban úgy festettek, mintha egy sátrat rántottak volna magukra. 
  • Szexi bőr - Avagy a tökéletes bulidarab. Lehet mini, skater fazon vagy épp ceruzaszoknya. Mindegyik nagyon szexi és kifejezetten meleg is az őszi-téli hónapokra. :) 
  • Kockás ing - Már tavaly is nagyon divatosak voltak és ebben a szezonban is hódítanak, főleg az oversize fazonok. Hordhatod őket cicanadrággal vagy jeggings-szel, vagy épp egy póló fölött kardigánt helyettesítve. :) 
  • Testápolás - Szerezz be egy jó testvajat vagy testkrémet a hideg hónapokra és előzd meg már jó előre a kiszáradt bőrt. :) 
  • Őszi paletta - Ha még nincs őszi színekből álló palettád, de szívesen sminkelnél merészebb árnyalatokkal a hidegebb hónapokban is, akkor nézz körül a Sleek vagy a Makeup Revolution kínálatában. Ha pedig a drogériából szereznél be akár egy -két mono szemhéjpúdert, ezekre is érdemes kupont felhasználni. :) 
  • Basic felsők - Ha van néhány ilyen darabod, akkor ezekkel jelentősen megkönnyítheted a reggeli "mit vegyek fel" drámát. Egy fehér és egy fekete minden évszakra kötelező, de őszre és télre válassz néhány sötétebb, de színesebb darabot is. Legyen az kék, bordó, zöld vagy épp mustárszín. 
  • Ajakkencék - Jöhetnek a különleges nude árnyalatok, a merész pirosak és a vagány bogyószínek. Szerencsére a drogériákban is bőven válogathatunk belőle és akár féláron is beszerezhetjük, de a nemrég megnyílt Milani webshopban is fellelhetünk pár csodás őszi színt és ide is felhasználhatunk kuponkódot a Glamour Napok alkalmával. :) 

Autumn Must Have List 2.



  • Hasznos és szerethető - A leárazások és kedvezmények alkalmával sokan egy picit "megkattannak" és egy csomó olyan holmit megvesznek, ami igazából annyira nem kihasználható és lehet, hogy nem is lenne rá szüksége, ellentétben az igazi, örök alapdarabokkal, amik talán annyira nem látványosak, de sokkal jobban kihasználhatóak. Ezért, aki hajlamos ebbe a hibába esni, annak azt tudom tanácsolni, hogy dőljön kicsit hátra és gondolkozzon el, hogy mire is van szüksége jobban. A 6. vagy sokadig miniruhára, felárazott bizsura vagy épp a sokadig bordó rúzsra, vagy esetleg jobban ki tudja használni egy klasszikus ballonkabátot vagy egy bőrdzsekit, ami megoldaná az őszi-tavaszi átmeneti időjárás problémáit. :) 
  • Sima bőr - Ha a hideg időben hajlamos a bőröd a kiszáradásra, akkor érdemes beszerezni egy jó bőrradírt is, amivel hatékonyabbá teheted a testápolódat vagy testvajadat is. :) 
  • Szemrevaló alapdarab - Egy jó kis nude paletta igazi életmentő darab a sietős reggeleken. Ha csak ritkán sminkelsz bőven elég egy négyes vagy hatos paletta, viszont ha úgy érzed, hogy ki tudnál használni egy nagyobb palettát is, akkor érdemes beruházni akár egy 12-es Sleek vagy MUR darabra is. :) 
  • Bőrápolás - Ahogy már korábban említettem az évszakváltás sokunk bőrét megviseli, így alapozó és BB krém mellett érdemes az arcápolásban is váltani, legyen szó arctisztításról vagy épp arckrémről. Kuponokkal akár egy magasabb árkategóriás terméket is beszerezhetünk, de akár egy olyan termékkel is tehetünk próbát, ami itthon nem vagy csak nehezen beszerezhető. A koreai márkák például nagyon hatásosak a pórustisztításban, ha valakinek épp a mitesszerekkel gyűlne meg a baja. 
  • Melengető - Ha szívesen viselsz szoknyát vagy ruhát ősszel is, akkor érdemes beszerezned egy térdzoknit melléjük. Nem csak, hogy jól mutatnak bakanccsal, de segítenek elkerülni, hogy felfázz. 
  • Hajbaj - A fűtés, az évszakváltás a sapka és kalap szezon mind mind okozhatja, hogy a hajunk gyorsabban zsírosodik. Ha nem szeretné minden nap vagy minden másnap hajat mosni, esetleg gyakran sportolsz, akkor érdemes beszerezned egy jó száraz sampont. :) 
  • Egy meleg pulcsi - Egy csinos kötött darab jó barátod lehet a hideg hónapokban. Idén nagyon divatosak a csíkos darabok, de a tavaly oly népszerű norvég mintával sem lőhetsz majd mellé. :) 
  • Nyakbavaló - A basic felsők és pulcsik mellé tökéletes kiegészítő egy látványos nyaklánc. :) 
  • Military stílus - Idén is nagyon divatos. Választhatsz military zöld nacit, a klasszikus dzsekit vagy akár egy mellényt is. :) 
  • Magas derék - Nemcsak nyújtja a lábakat és karcsú derekat varázsol, de meleg is. Ráadásul ezzel felveheted a cropped fazonú felsőket és pulcsikat is, anélkül, hogy felfáznál. :) 
  • Egy kis elegancia - Hódítanak az "iskoláslány stílusú" felsők, így ha egy elegánsabb darabra vadászol és mondjuk már van sima fehér blúzod, akkor ez is egy jó alternatíva lehet. Tökéletes munkába, állásinterjúra, vizsgára, vagy csak ha egy reggel úgy ébredsz, hogy ma különösen csinos szeretnél lenni. ;) 
  • Kalapdivat - Még mindig nagyon divatosak a dívás, széles karimájú kalapok. Ha a beanie sapik nem jönnek be, akkor egy ilyet is beszerezhetsz. 
  • Bakancs - Évek óta alapdarab a cipővilágban, ez idén sincs másképp. Habár tavaly kissé alábbhagyott a fűzős bakancstrend, idén ismét előtérbe kerültek. :) 
  • Minden ujjadra jut - Ha nem kedveled a nagy, köves gyűrűket, akkor jó választás neked a finom, visszafogott ezüst vagy arany gyűrűket tartalmazó szett. Többet is egymásra halmozhatsz egy ujjadon és remek kiegészítője egy látványosabb nyakláncnak vagy fülbevalónak. 
  • Egy hosszú nap után - Újíts be 1-2 finom tusfürdőt. Jöhetnek a meleg vaníliák és sütiillatok, amikkel élvezet lesz relaxálni egy hosszú, hideg őszi nap végén. :) 
  • Fixálj - Ha még nem találtad meg a tökéletes púdert érdemes a kuponokat kihasználva tovább keresgélni. A pénztárcádnak is kevésbé fáj, ráadásul megeshet, hogy rátalálsz a Nagy Ő-re, akivel végre megoldódnak a smink-problémáid. 
  • Dögös pillák - Szerintem szinte mindenki a tavaszi és őszi kuponos akciókkal szerzi be a hőn áhított spirált. Kár lenne lemaradni róla, ha mást nem is veszel, de a kedvenc spirálodból féláron be kell tárazni, ugye? :) 
  • Ápolt kacsók - A kiszáradt kézen és körömágybőrön még a legszebb lakk sem segít. Szerezz be egy jó kézkrémet, akár travel size verzióban is, amit mindenhová magaddal vihetsz. :) 
  • Lakktrendek - Végre jöhetnek a csodás mély lilák, bordók, izgalmas zöldek, arany és bronz árnyalatok vagy épp a meleg nude színek. :) 
  • Az illat - Biztosan számodra is van egy álomparfüm, vagy épp egy jól megszokott darab, amit újra és újra beszerezel. Vagy még ötleted sincs? Észre és télre a fűszeresebb, édesebb, nehezebb illatok passzolnak jobban. Kuponnal pedig akár egy drágább parfümre is érdemes beruházni, esetleg olyanra is, ami után már hosszú ideje ácsingózol. :) 
  • Szemöldök gondok - Sajnos még mindig eléggé mellőzött téma a hétköznapi sminkelésben a szemöldökformázás, pedig az egyik legalapvetőbb dolog. Szerencsére már egyre több termékből választhatunk, amivel kiemelhetjük a szemöldökünket. Szeruzák, filcek, krémek, zselék, porok... érdemes kísérletezni. :) 
  • Egy finom tea - Számomra is sokak számára is, az ősz és a tél a fincsi teák időszaka. Érdemes kipróbálni új márkákat és ízeket is. :) 
  • Egy cuki bögre - Amivel vidáman indul a reggel, vagy épp egy hosszú nap után mosolyt csal az arcodra, ha behuppansz a fotelba vele egy jó könyv vagy sorozat mellé. :) 
  • Relaxáláshoz - Szerezz be néhány illatos fürdőbombát vagy egy relaxáló hatású fürdősót, amikkel még kellemesebb lesz az esti fürdőzés. :) 
  • Titokzatos fények - Egy szép mécsestartó a lakásod dísze lehet napközben is, este pedig meghitt fényt adva hoz őszi hangulatba. 
  • Őszi illatok - Íme néhány őszi Yankee Candle illat, amikkel azonnal otthonosabbá teheted a lakásodat, hiszen úgy ölelnek körbe, mint egy meleg takaró. A Cranberry Twist gyümölcsteát idéző, a salted caramel édes és meleg, a Pain au raisin olyan mint egy frissen sült sütemény, az Amber Moon pedig testesebb, fűszeresebb illat. :) 

Ez volt tehát az ősz kötelező darabjait bemutató bejegyzés. Természetesen a kötelezőt nem kell szó szerint érteni. Ez csak egy kis útmutatás, segítség akart lenni azok számára, akik egy picit bizonytalanok, hogy mit érdemes beszerezni a szezonra, mire érdemes vadászni a magazinok kuponos akciói alkalmával. Remélem hasznos volt számotokra ez a bejegyzés és pár szóban véleményezitek majd! :) 

Nálatok mi szerepel az őszi listán? Van olyan darab innét, amit beszereznétek? Van olyan, amit még hozzátennétek a listához? :) 

Megjegyzések

  1. Annyira szeretem ezt a sorozatot nálad! :3 Nagyon jó így összeszedetten látni a különböző dolgokat, ilyenkor mindig átfutom mit kéne újítani a ruhatáramon. Most szerencsére az alapdarabokat kipipálhatom, de egy kalapot mindenképpen keresni fogok a Glamour-napokon. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tetszik a bejegyzés! :) Köszönöm, hogy írtál!

      Törlés
  2. Egyetértek...bár én kicsit "előredolgoztam", amit be tudnék építeni innen az én őszi rutinomba, az már mind megvan...:)
    De azért jó volt olvasni! :)

    VálaszTörlés
  3. Mindig mikor ilyen sorozatot készítesz rájövök,hogy mennyi mindent szeretnék, pedig amúgy max egy-két dolog az ami tényleg eszembe jut. :D
    Új bb kell, a régi már színbe se passzol igazán illetve fogy is el. Egy táska sem ártana egyetemre járni. Valami szép inget vagy blúzot is szeretnék. Tudom még korai de télre már keresek kabátot és csizmát is. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem korai. :) Főleg Nálatok, ahol már ilyenkor zimankó van. :D Én tavaly még decemberben is az átmeneti kabátomat hordtam itthon. :D

      Törlés
  4. Még mindig elég spórolásban vagyok, meg van is elég ruhám, de erről eszembe jutott, hogy szárazsamponból is betárazzak így Glamour-napokon... Nemcsak a sapka miatt, hanem a zh-s/beadásos napok miatt is jól jön:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A száraz sampon feltalálója nobel díjat érdemelne. :D

      Törlés
  5. Az a baj az ilyen listáiddal ( pedig szeretem őket ) , hogy ilyenkor több mindent szeretnék, mint amit megengedhetek magamnak.
    Igyekszem leredukálni a pénztárcám méretéhez. H&M, C&A és F&F kuponokból gyerekruhát veszek. Szeretem a minőségüket.
    Magamnak spirált, arckrémet, testápolót veszek. Meg most tudok spórolni az alapdolgokon, mint sampon , hajlakk...stb.
    Mivel engedtem az unszolásodnak is és megvettem két palettát hónapokkal ezelőtt, ilyenről le van a gondom.
    Kockás inget régóta szeretnék. Ha találok olyat amintetszi, sajna mellrésznél is nagy zseb van rajta, vagy olyan apró kockás mint az abrosz a napköziben, vagy méregdrága.
    Csak találok egyszer...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)