Yankee Candle Sweet Treats Kollekció


Még ősz elején akkora szerencsém volt, hogy Zitunál megnyertem a Yankee Candle őszi kollekciójának összes illatát tart formában. :) Nagyon vártam ezt a kollekciót, mivel az illatok már leírás alapján is fantasztikusnak tűntek. 
Aztán a csomag megérkeztél igazi illatorgia vette kezdetét, azt sem tudtam melyiket szaglásszam, mert mindegyik csodálatos. 
Gondoltam írok nektek egy kis véleményt róluk, ha valaki gondolkodik, hogy beszerezné őket, lehet hogy segítségére lesz ez a pár sor. :) 




Kezdjük ott, hogy imádom, szeretem a Yankee Candle-t évek óta hűséges rajongójuk vagyok és azt hiszem kijelenthetem, hogy a magyar blogger körökben én írtam róluk először. 
Állandóan lesegetem, várom az új kollekciókat, imádkozom, hogy hozzánk is megérkezzenek és lelkesen tesztelgetem az illatokat. 

Vannak örök kedvenceim (Hello Lake Sunset és Vanilla Cupcake), van top5 és top10 listám, külön minden évszakra lebontva is. :) Negatív tapasztalatom talán kétszer volt eddig a márkát illetően, ami több tucat illatot kipróbálva szerintem nagyon jó arány, ez is a márka minőségét bizonyítja. 

Sokak szerint persze túlározott, túlhájpolt, bla bla bla. Persze azok szerint akik még nem próbálták. Én személy szerint nem ismerem olyan személyt, nem olvastam olyan blogbejegyzést, amiben az állt volna, hogy kipróbáltam és fujj, nem éri meg az árát, rossz, stb. 

Nem, mert nem az. Vannak illatok amiket mindenki imád, van ami csak pár embernek jön be, de szerintem mindenkire vár egy saját Yankee Candle illatszerelem, néha sokadjára, néha első szaglásra. :) 



Imádom a vörösáfonyát, teában és lekvárban, szörpben és úgy általában mindenben. Nagy várakozással kezdtem szaglászni és elemezni az illatot. Nézzük először, hogy mit ír róla a márka. 

"Bogyós gyümölcsök, egy kevés citrus héja valamint egy csipetnyi gyömbér alkotja ezt az ellenállhatatlan főzetet."

Nekem ez az illat egy az egyben egy finom, gazdag őszies gyümölcsteára hajaz. No nem azok a kis szomorú papírfilteres teák, hanem a darabos, illatos, mutatós kis papírzacskóba csomagolt tea, amit szívesen kortyolgatunk egy hosszú, fárasztó, hideg hideg őszi nap estéjén. 
Egy kicsit savanykás, érezni benne a gyömbért és az áfonyát de van egy pici fűszeresség is benne. Nagyon izgalmas illat, tökéletes választás azoknak akik inkább a gyümölcsös aromákat kedvelik, de nem szeretnének egy epres vagy nyárias illatot őszre-télre. 



Általában még szagravételezés előtt, már a címkét és a leírást meglátva tudom, hogy melyik az az illat, amit én nagyon fogok szeretni, 90%-ban be is jön a megérzésem. Nos, ez az illat is ilyen és tudom, hogy még sokak kedvence. 

"Egy adag forró és krémes vaníliás ital aromája megbolondítva egy kevés, de annál erősebb bourbon-nal." 

Nekem elsőre egy vaníliás-viszkis kávés habos forrócsoki ugrott be róla, vagyis ahogy ezt kortolyogatom egy hideg novemberi estén jól betakarózva a kandalló előtt. :) Édes és fűszeres de érezni benne a whiskey aromát is. Tökéletes őszi illat, méltán beállhat a sorba a Salted Caramel és a Vanilla Chai mell. :) (RIP Vanilla Chai, kinek fog még hiányozni?) 



A Ginger Dusk az egyik kedvenc késő nyári-kora őszi illatom és úgy alapjáraton imádom a gyömbéres dolgokat. No meg a mézeskalácsos dolgokat. Ezt a kettőt összemixelni nagyon okos húzás volt. 

"Különböző fűszerek és a szegfűszeg meleg aromája keveredik egy kevés juharral, ami feleleveníti a mézeskalács készítés emlékeit."

A gyömbér csípőssége mellett nekem elsőre a szegfűszeg illata csapta meg az orromat. Kellően markáns, kicsit szúrós és csípős. Érzem benne a fahéjt is, van egy egészen leheletnyi édesség benne. Érdekes, hogy a mézeskalács szinte minden fűszerét érzem, még a méz édességét is, de mégsem a mézeskalács ugrik be róla, inkább egy frissen sült gyömbéres kekszre emlékeztet. 
Szerintem tökéletes illat napközbenre, nem túl tolakodó, nem émelyítő, de egyértelműen őszies. :) 


Remélem hasznosnak találtátok ezt a bejegyzést. :) 

Próbáltátok már valamelyik illatot? Van őszi kedvencetek a Yankee Candle-től? :) 

Megjegyzések

  1. Nekem is nagyon bejön ez a három illat és még a Tarte Tartin is, illetve a Berry Trifle a téliek közül. Csak sajnos az elmúlt időszakban annyi gyertyát és tartot felhalmoztam, hogy most YC stoppon vagyok. :) Még van a tavaly karácsonyi illatok közül is, szóval gondolhatod... micsoda kínzás, hogy most nem vehetek.

    (Egyébként egyszer olvastam -már nem emlékszem kinek a blogján- hogy valaki jól bevásárolt tartokból és nem tetszettek neki. És a bloggeren kérte számon, hogy miért ajánlgatta őket mert neki nem váltak be és pénzkidobás. Szóval van ilyen is... :/ )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én olyat láttam, aki arra panaszkodott, hogy az övében nem volt kanóc, ezért kidobta. :D Szegény tart...

      Törlés
  2. Én már a téli illatokra kattantam rá, jövőhéten szeretnék is venni majd egy párat, már fel is írtam a kívánságlistát :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én azokkal még várok legalább novemberig. :P

      Törlés
  3. Nagyon-nagyon szeretném ezeket az illatokat kipróbálni, sőt, az összes ősziesnek mondható aromát, remélem hamarosan betározhatok belőlük :) Innen most tőlem is szokatlan módon a Vanilla Bourbon érdekel a legjobban, pedig az édes illatokat alapjáraton nem kedvelem. Utána a Cranberry Twist jön, majd a Gingerbread Maple. Imádom a gyümölcsös és a fűszeres-süteményes illatokat is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindegyik csodás, nem fogsz bennük csalódni. :)

      Törlés
  4. Ajaj, így leírás alapján a Vanilla Bourbon meg a Gingerbread Maple nagyon tetszik... Most eléggé a "My Heart Says Yes But My Wallet Says No" esete áll fenn, így Glamour-napok után. Azért karácsonyra mondjuk még egy csóró egyetemista is megérdemelné, szóval tervben van még.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Naná, hogy megérdemled. Főleg a vizsgák után. ;)

      Törlés
  5. Vanilla Bourbon-t már nagyon régóta meg szeretném szagolgatni, ideje bemásznom érte a Dohány utcába. :) A Vanilla Chai volt a kedvencem, nem is értem, hogy szüntethették meg:((

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem értem. Egyik kedvenc őszi illatom volt.

      Törlés
  6. De rég vettem tart-ot... Pedig kettőt is kinéztem magamnak, de egyelőre csak pillázom, hogy már 415 HUF-ba kerülnek. A Gingerbread Maple az, ami a háromból most nagyon tetszene, mert a héten amúgy mézeskalácsot is sütöttem. A Cranberry Twist-tel vegyesek az érzéseim, így inkább valami melegséget átadó illatot akarok majd keresni.

    VálaszTörlés
  7. Még sohasem rendeltem tőlük. Eddig csak azt a tartotot próbáltam, amit tőled nyertem. Az jó volt.
    Ez az esős idő viszont bezár a házba minket, így mindennkép kell valami illat. Régebben nem rajongtam az édessebb illatokért. Úgy tűnik változom. Régebben kaptam ajándékba egy Playboy dezodort ajándékba. Play it's sexy-t. Most kezdtem használni, mert eddig töménynek tartottam. Most viszont tetszik. Így valószínűleg valami tartalmas illatú dolog után nézek.
    Vanilla Bourbon pont ilyennek tűnik leírás alapján.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Vanilla Bourbon nálam beelőzte a Salted Caramelt is. :D

      Törlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)