Parfüm Pillanatok - Zara "Femme"


Volt már olyan parfüm az életetekben, amihez időről időre visszatértetek? Egy olyan esszencia ami a személyiségetek részévé vált szinte? Egy parfüm ami a "ti illatotok" volt? 
Számomra ilyen a Zara "Femme" nevű kreációja. Erről szeretnék most írni Nektek egy kicsit, megpróbálva visszaadni a parfüm karakterét. Ha kíváncsiak vagytok rá, olvassátok el a teljes bejegyzést! 


Aki régóta olvassa a blogomat, az biztosan tudja már, hogy nagyon szeretem a Zara parfümjeit. A sok tucat-celeb illat között, amik gyakran szembe jönnek velünk az utcán, illetve a népszerű Avon kreációk és az épp agyon hypolt designer parfümök mellett a Zara kreációi igazi kis gyöngyszemek. 
Sok illatuk híres parfümök hasonmása, de rengeteg egyedi, különleges illat is van a kínálatukban. 
Mindegyik parfümjükről elmondható, hogy minőségi, tartós és különleges. Mindezek mellett igazán pénztárcabarát darabok. 

Én szinte minden évszakban veszek valamilyen illatot tőlük, de vannak örök kedvenceim is, mint például a "Femme" amit különféle változatokban, újítgatva, más-más csomagolásban már többször piacra dobtak. 

Nekem korábban a fa kupakos, lila-fekete mintás üvegű verziója volt meg és nagyon szerettem. Nagyon megörültem, amikor ismét felfedeztem a Zara parfümös polcán, ezúttal egy elegáns, letisztult üvegcsébe csomagolva. 


A 30ml-es EDT változat ára 2990Ft, ami szerintem nagyon korrekt ár. 
A Zara parfümökhöz mindig van teszter, Az eladásra szánt darabok pedig lefóliázva, különféle dobozkákban várják új gazdájukat. 
A "Femme" ezúttal egy elegáns törtfehér dobozkát kapott, arany feliratokkal. Ezek a színek az üvegen is visszaköszönnek. 


Kezdjük a legfontosabbal. Nagyon tartós illat. 8 órát simán kibír rajtam, bőrre fújva. Ruhán, hajon tovább is érződik. 
A Fragrantica olvasói a parfümöt nappali illatnak szavazták meg, de az évszakba sorolással már voltak "gondok". A vélemények megoszlottak, de a legtöbben tavaszi-őszi illatnak neveznék, de azok is szép számmal akadtak, akik télen és nyáron is szívesen viselnék. 

Ha illatkategóriába kell sorolnom, akkor mindenképpen édesnek nevezném. Nem szúrósan, émelyítően édes, inkább púderesebb. Van egy kis virágos-vaníliás esszenciája is. A vaníliától egy kicsit fűszeresebb, pikánsabb. 


Első fújásra engem a picit fűszeres vanília csap meg egy nagyon meleg, édes fuvallattal. Pár pillanattal később érezhető már a virágos illatjegy is benne. 

Egy-két óra elteltével az illat egy édes-picit fűszeres esszenciává szelídül, ami nagyon kellemes. A név tökéletes választás volt, mert egy nagyon nőies, kifinomult illatot rejt az üveg. Én leginkább napközben, munkába szoktam viselni. Imádom, ahogy körülölel, alapjáraton a fűszeresebb aromájával, de néha-néha megcsap az édes aroma is. 

Szerintem egy igazi nő is ilyen. Édes, de ugyanakkor van benne egy kis plusz. Egy kis pikantéria, különlegesség. A virágok eleganciájával és fűszerek rafináltságával megbolondítva. 

Én ezt a parfümöt elsősorban a húszas évek közepén járó nőknek ajánlanám, de akár egy idősebb nő is magáénak érezheti az illatot. 

Szerintem ez egy tökéletes hétköznapi parfüm, de akár egy randira is el tudom képzelni, vagy akár egy menyasszonyi parfüm is lehet, ha valaki az édes illatokat kedveli. Számomra ez olyan parfüm, amit minden évszakban szívesen viselek, habár tavasszal és nyáron, inkább este fújom magamra, de ősszel és télen ő a hétköznapi parfümöm, habár korántsem egy hétköznapi illat, hiszen a korábbi verzióin kívül nincs is más parfüm-ikertestvére.

Remélem tetszett Nektek ez a bejegyzés és hasznosnak találtátok. 

Van olyan parfüm amihez időnként visszatértek? Próbáltátok már a Zara illatait? :) 

Megjegyzések

  1. Nekem amióta megvan, Dita Von Teese Rouge parfümje a kedvencem. Kábé ugyanez az árkategória, a 40 ml-eset olyan 5000 forintért vettem, egy kicsit leárazva.

    Kicsit nehéz olyat találnom, ami tetszik, mert csak a keleti illatjegyes parfümöket szeretem. Virágos illatok még elmennek nyáron/tavasszal, de az édeseket nem szeretem, szóval például a Zara parfümjei nekem már túl édesek-vaníliásak. Sajna nem sok van abban a kategóriában, amit meg tudok fizetni... Nekem egyelőre a designer parfümök is túl drágák.

    Viszont ez a parfüm tényleg nagyon jó, főleg ámbrás illatú, enyhén fás, nálam még egy kis narancsosabb aroma jön elő - mindenki azt mondaná, őszies-télies illat, de esténként nyáron is bőven hordom:D Nem olyan illat, amit szerintem bárki nagy nyugalommal viselne, viszont rajtam már dicsérték meg.
    Szóval azt hiszem, egyelőre ez AZ illatom, aztán majd ha dolgozó nő leszek (:D), akkor keresek egy hasonlót, csak minőségibbet. Azt hiszem a tökéletes valami ámbrás-szantálfás illat lenne.

    VálaszTörlés
  2. Több helyen is láttam már (neten, instan), de sosem ragadta meg a figyelmemet, azt hittem, hogy ez valami drága és 'noname' kategóriájú bovli parfüm, ami csak azért drága, mert hogy zara.... Sok kétséget eloszlattal, azt hiszem, ideje felfedeznem magamnak..:))

    VálaszTörlés
  3. Rengeteg il




    Sok féle illatot használtam már,de van egy illat,ami nem hiányozhat itthonról,ami eggyé válik teljesen a személyiségemmel,az Avontól: Silky Soft Musk kölni(sárga virág van az üvegén,főként vaníliás,édeskés illata van) Jelenleg a 38-dik üveggel használom Tartóssága: 4 órahossza Marica(46 éves vagyok)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, a Silky soft musk illatot én is nagyon szeretem. Azt hittem gagyi wc illatosító, de nem. Pont ezt az illatot kerestem valamelyik tavasszal. Nagyon édes.

      Törlés
  4. Szia! Igen,nekem is van ilyen parfüm ami én vagyok,S.Oliver parfüm 🥰 Szupi volt olvasni a blogod,nagyon tetszett, és úgy éreztem mintha csak én írtam volna 😊 Instán is követlek toth.titanilla3 néven 😘 Sok sikert kívánok a továbbiakban is 😘

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)