SOTW - Winter Boots


SOTW



Lassan de biztosan megérkezett a téli időjárás. Ennek okán bizonyára sokan érzik sürgetőnek, hogy beszerezzenek 1-2 (vagy épp több) pár téli csizmát. Idén rendkívül változatos a felhozatal a stílusokból, színekből és fazonokból. A hasított bőr minden fazonon belül jelen van. Divatosak a klasszikus fűzős bakancsok, az abszolút love-hate kategóriás UGG csizma, a combcsizma, a lovaglócsizma és a vastag sarok is. 
Most egy olyan válogatás készítettem amibe a legkülönfélébb fazonok és stílusok kerültek be. 
Bokacsizmák rohangászós hétköznapokra, elegánsabb, extravagánsabb darabok és a hosszú szárú fazonok variációi. Így remélhetőleg mindenki talál legalább egy kedvére valót a bejegyzésben! :) 

Ti beszereztetek már valamilyen téli csizmát? Vagy csak tervezitek? Melyik három darabot fogadnátok el a képről? :) 

Nekem az első sor utolsó és a harmadik sor első és 6. darabja a kedvenceim. :) (Hiába, nálam a kényelem a fő szempont, ha cipőről van szó. :D) 

Megjegyzések

  1. Nem vagyok oda ezekért a vékonyabb csizmákért, mert elég pofátlanul szabnak rájuk árat, és az esetek nagy részében a sportcipőm is nagyobb védelmet nyújt a hideg ellen, mint ezek. Belül pl. vagy nincs semmi, ami melegítene, vagy ha van akkor az egy nagyon gagyi bélés, ami 5 cipőfelvétel után kb. foszlik.Egy vastagabb zokni megoldaná a gondot, kár, hogy az anyag egyáltalán nem nyúlik semennyit sem, így egy vastagabb zoknis láb bepréselésével csak egy újabb vízhólyagot sikerül beszerezni jobb esetben. :S
    Én az első sor 2-at és az utolsót vinném. A hótaposó sem rossz, de nem hordanám annyiszor és ha nem megfelelő minőségűt vesz az ember, szép kis bokasüllyedést csinál. Pedig lassan pont itt lesz az ideje, hogy megint cipő után nézzek, de nálam ez legalább 1 egész nap, mert nehéz megfelelni az elvárásaimnak. A téli cipők nagyon nagy része szerintem vagy ronda a mai kor divatja szerint, vagy pofátlanul drágák, de előfordul, hogy mindkettő egyszerre van jelen, ráadásul bármi másra használhatóak, csak a hideg védelme ellen nem, kivéve a batár bakancsok. 25-30 ezret pedig nem tapsolok el egy pár cipőre, mert kb. 2 év alatt szétmegy(nem véletlenül), akár márkás, akár nem márkás.:/ Készülök a tortúrára, mert idén még egy normális kínálatot sem láttam sehol. A legjobb lesz, ha megálmodom a saját cipőmet, és valami mester emberrel összehoz a sors....:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az az igazság, hogy az igazi tél általában már csak 1-2 hét. Ritkán van nagyon hideg, hó is csak elvétve. Szerintem ha veszünk egy melegebb téli csizmát, akkor azzal évekig ellehetünk, mert ritkán kerül elő. Én például a tavalyi tél nagy részét abban a bakancsban húztam ki, amit ősszel is hordtam. Bokacsizmából egyébként is nehéz igazán meleget találni, akkor inkább már hosszú szárú csizma.
      Én mindig egy mérettel nagyobbat veszek, és így nem probléma vastag zoknival hordani. :)

      Törlés
    2. Az a baj, állandóan nem merek full vastag zokniban parádézni, mert a suliban mindig melegebb volt, mint kellett, és nem mi szabályoztuk a fűtést. gaz a melegnek én örültem, mert fázós vagyok, de a lábaim a vastag zoknival kevésbé...
      Másképp pedig csak lötyögne a lábamon a cipő, emiatt nem merek nagyobbat venni. Szerintem 1 napom megint el fog menni erre a cipőkeresésre, de remélem 2 évig kihúzza majd.
      Jó idő lehet felétek, ha két hét az igazi tél, nekem van az egy hónap is minimum, de tegyük hozzá én elég fázós és könnyen betegeskedő is vagyok.:( Meglátjuk hol lesz helyem, ha nem kell sokat utaznom majd, meg sok tömegközlekedésre várnom, lehet lejjebb adok idővel az igényeimből. Addig nincs mese, keresek egy bakancsot, ami kicsit nőiesebb. Vagy tényleg egy régimódi mesteremberhez megyek, és csináltatok saját cipő, kezdem azt érezni az a legbiztosabb.:D

      Törlés
  2. Én még mindig nem szereztem be a Dechatlonos "hójáróm" mellé egy elegánsabb csizmát, pedig most már nagyon itt az ideje. Holnaptól azt mondták érkezik a tél...
    Nagyon tetszik az első sor 5., és a 3.sor 6.ik darabja. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha nálunk is olyan hideg lenne mint Erdélyben, én nem is tudom mit csinálnék. :D Fűthető csizma kellene. :D

      Törlés
  3. Nemrég akciósan vetem egy fekete hosszuszaru csizmát eredeti aron tuti soha nem vettem volna meg. A képről az 1\2 kivansaglistan van a 3\6 is evek ota tetszik es szeretnek.

    VálaszTörlés
  4. Két éve vettem egy Mustang bakancsot a Renóban, utolsó darab volt, akciós, de így is 16e forint. Azóta tudom, hogy ha jó és időtálló téli cipőt akarok, akkor mélyebben a zsebembe kell nyúlnom. Persze tavaly nem hallgattam magamra és a CCC-ben vettem egy bokacsizmát, mondanom sem kell, hogy idén már hordani sem tudom úgy néz ki. Úgyhogy idén egy Tamaris csizmát fogok venni, hogy most jó néhány évig csizmára se legyen gondom.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)