Weekly Inspiration

Nem mondhatnám, hogy az elmúlt napok időjárása kifejezetten szikrát pattintana arra, hogy fellobbanjon a karácsonyi hangulat. A tegnapi 20 fokos, október elejét idéző meleg, a mai ködös reggel valahogy nem a karácsonyt juttatják eszembe. Biztosan nem vagyok vele egyedül. 
Ám reggel az irodába érve főztem egy bögre almás-fahéjas teát, és a háttérben halkan szól a Lady Antebellum karácsonyi albuma, és ha lesz egy kis időm két adventi műsor meghívó tervezése és néhány telefon lebonyolítása között akkor karácsonyi ebay kívánságlistát fogok szerkeszteni. :) 
Néha, ha magától nem jön az ihlet, akkor kell egy kis rásegítés. Nem kell nagy dolgokra gondolni. De egy finom illatgyertya, egy hangulatos képválogatás, egy karácsonyi film vagy album máris meghozza a kedvünket a készülődésre. :)


Nincs is jobb a ködös reggeleken, mint elővenni egy pihepuha pulcsit és belebújni a kedvenc farmerünkbe egy kényelmes bakanccsal. Én is így tettem ma. :)


Csini! :)


Whao!


Ez nagyon jópofa! :D


Egyszerű de nagyszerű. Egy visszafogottabb tusvonallal szerintem hétköznapra is tökéletes smink. :)


Elfogadnám ezt a gyűjteményt. :)


A Szűz Mária kéztartást ugyan nem tudom hova tenni, de az ékszerek és a színek nagyon egyben vannak. :D


Dögös!


Az egyik kedvenc reggelim a tojással sült édesburgonya tökmagolajos cottage cheese-el. Elsőre nagyon bonyolultnak tűnhet, de rém egyszerű elkészíteni. Én előző este meg szoktam főzni héjában a burgonyát. Másnap reggel csak kettévágom, a közepét kiszedem, hogy legyen hely a tojásnak. (A kiszedett édesburgonyát félre szoktam tenni, jó lesz másnap omlettbe vagy rántottához alapnak.)
Ezután előmelegítem a sütőt és egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a burgonyákat. Mindegyik felébe beleütök egy-egy tojást, sózom-borsozom. 
Körülbelül 10-15 perc alatt megsül, ezalatt általában el is készülök a sminkemmel. Önmagában is finom, vagy pirítóssal. Edzés után és szoktam mellé tenni egy kis cottage cheese-t amire tökmagolajat csepegtetek. :)


Még mielőtt teljesen lehullanának a levelek, csodás a természet a színes levélszőnyeggel és a füstös őszi levegővel. :)


Wawawooom!


Igazán otthonos, kényelmes kis kuckó.


Mesések! :)


Kényelmes, csini és meleg. Kell ennél több? :)


Az esős, hideg, hosszú estéket és a kopár fákat feledtetik a megjelenő karácsonyi fények. :)


Nagyon tetszik ez a mani. :)


Csodásan elegánsak ezek a visszafogott színek együtt.


A klasszikus mellett nekem a fehér forrócsoki is nagy kedvencem. :)


Igazán hangulatosak a már karácsonyi díszben pompázó kirakatok és bevásárlóközpontok. :)


Habár rajongok a csillárokért, én ide inkább egy egyszerűbb, kicsit rusztikusabb darabot tudnék elképzelni, de így is nagyon szép az összhatás. :)


Habár egy egész szekrény van tele otthon karácsonyfadíszekkel és dekorációkkal, azért egy év sem telt el úgy, hogy ellen tudtam volna állni a kísértésnek és ne vettem volna valamit. :D


Sorban érkeznek a szebbnél szebb karácsonyi kollekciók a luxusmárkákhoz és a drogériákba is. :) Szerepel valami a karácsonyi kívánságlistátokon? :)


Imádom a karácsonyi vásárokat. Főleg a kicsi, hangulatos vásárokat. A bécsi is nagyon szép a Rathaus platzon, de az inkább turistalátványosság sokszor inkább idegesítő a tömeg és a lökdösődés miatt. A győrit is nagyon szeretem, de a kedvencem a bécsi Spittelberg, ahol inkább kézműves dolgokat árulnak. És itt a legfinomabb a puncs. :P


Melyiket választanátok? :) Nálam abszolút hangulatfüggő. Most épp a fehér tetszik, de amikor pénteken kiválogattam a képeket, még a fekete állt közelebb hozzám a szívemhez. :)


Bársonytalpú kommandó. Nagyon cukik, de biztosan hatalmas pusztítást tudnának véghezvinni! :D A cicás gazdik most tutira bőszen bólogatnak. :) 

Fotók: Pinterest/Tumblr/Weheartit

Szép hetet Mindenkinek! :) 

Ti hogyan hangolódtok a karácsonyra ebben a csúnya ködös időben? Melyik a kedvenc képetek? :)  

Megjegyzések

  1. 7 macskám van, erősen bólogatok :D A köd miatt egyáltalán nincs még karácsonyi hangulatom - bár lehet, még korai is lenne - de 1-2 illatos gyertya és rénszarvas, valamint a díszek előszedegetése biztos segít majd. :) A receptet pedig ki fogom próbálni, mert istenien hangzik.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép képek, imádom a kis hópihéket amik aláhullanak olvasás közben és a tojással sült édesburgonyát is mindenképp ki fogom próbálni valamelyik hétvégén. :) Nagyon-nagyon várom az ebayes kívánságlistát! :D Virág

    VálaszTörlés
  3. Jöhet minden, ami ruha és dekor, a recept pedig nagyon jól hangzik és pont van itthon minden hozzá :-)

    VálaszTörlés
  4. Nálam már kezdenek körvonalazódni a karácsonyi bejegyzések, így nem is aggódok azok, hogy még egy kicsit visszatartsam a várakozást. :) Mát tervezgetem a dekorációt és nézegetem, hogy hol milyen díszek vannak. Tavaly volt az első közös karácsonyunk, így végre saját fánk volt, saját díszekkel. Viszont nem sokat vettünk, csak olyanokat, maik nagyon tetszettek, s különlegesek, valamint egy bacis szettet. Idén is inkább a különlegesebb díszek körül fogunk nézelődni, még ha ezek többe is kerülnek. Odavagyok a kézzel készített üveg díszekért. :D

    VálaszTörlés
  5. Csodás képek megint! :) Én is imádom a meleg pulcsikat minden mennyiségben! Még nem nagyon van karácsonyi hangulatom, fűszere-narancs-mandarinos gyertyát gyújtok meg mostanában, hátha az illatoktól megjön majd a hangulatom is! :)

    VálaszTörlés
  6. A cicás, meleg pulcsis, őszi és lakberendezős képek nagyon-nagyon hangulatosak (meghoztad a kedvem egy kis sétához :) ), viszont a karácsony részemről egy hatalmas NEM - legszívesebben átaludnám ezt az időszakot, annyira nem szeretem ezt az ünnepet és a hozzá tartozó dolgokat. :/
    O.

    VálaszTörlés
  7. Egytől egyig csodásak a képek:) a cicák a kedvenceim :'D
    Én is már lázban vagyok, a lakást is feldíszitettem. Oké még várok egy égősort és egy világító fát. :)
    Nagyon remélem, hogy hideg lesz. Tavaly is kiborultam a 15 fokos karácsony miatt. Elvileg hónap végén Max 5-8 fok lesz. *-*

    VálaszTörlés
  8. A karácsonyi hangulatom kb december 24.... jah nem ...nekem általában nem szokott lenni :D

    VálaszTörlés
  9. Én ilyentájt még eléggé kiborulok a karácsonyi díszektől. Meg szeretem a meleg őszi időjárást, úgyhogy élveztem ezt a szokatlan meleget.
    A szürkés hálószobák-kuckók-nemtommik eléggé tetszettek (meg persze a bordó rúzs is).

    VálaszTörlés
  10. Nagyon hangulatosak a képek! A karácsonyi vásárokat én is szeretem, gimiben már-már hagyománnyá vált a bécsi, idén sajnos ez kimarad. =( Imádom a sminkes-outfites képeket, a cicák extracukik és végre valaki, aki szereti a fehér forrócsokit! =D

    VálaszTörlés
  11. Részemről addig jó, ameddig nincs karácsonyi hangulat és hideg, felőlem karácsony napján is lehetne 30 fok, király lenne :D Nagyon édik a kiscicák *-*

    VálaszTörlés
  12. Jajj nagyon szuper és hangulatos az összes kép :)

    VálaszTörlés
  13. A macskás kommandó...Nézd meg a harmadikat, a szeme se áll jól, ahogyan rásandít az emberre, eskü az jutott róla eszembe, hogy tuti egy rosszaságon töri a fejét! Az első kettő már kigondolta mit akar, az utolsó pedig még gondolkodik a ördögi tervén...:D

    VálaszTörlés
  14. Andus :D :D :D
    Várom az ünnepeket, de ez az időjárás eltereli a figyelmem. Jólesik bokacsizmában, poncsóban az avarban sétálni.
    A második mani , a pulcsik és a rosszcsont hadtest a kedvencem.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)