Karácsonyi Ötletsarok 2. rész - Ötletek dekorációhoz és receptek (Egyszerű édesség karácsonyi buliba&Rumos szilvakrémleves)


 A második részben néhány dekorációs ötletet osztok meg veletek a Pinterest világából, valamint két nagyon egyszerű receptet is hoztam, az egyik az én személyes kedvencem és a másikat is többször elkészítettem már karácsonyi és szilveszteri bulikba. Ideális választás, ha gyorsan kell valami finomat összedobni vagy ha valakinek még nincs nagyobb tapasztalata a sütés terén és nem mer belevágni egy sütemény elkészítésébe. 
Remélem, hogy ez a rész is hasznos lesz számotokra és tudtok belőle ötleteket meríteni. :) 



Ajtó és ablak koszorúk


 Nekem nagyon tetszik ez az egyszerű, hagyományos koszorú. Jól mutat az ablakban, a bejárati vagy utcaajtón is. :) Én is minden évben hasonlót teszek az utcaajtónkra.


 Szintén nagyon szép ez a natúr de díszesebb darab.


 Csodásan mutatnak a natúr topozok a piros bogyókkal. :)


 Ez a kockás masni nagyon feldobja ezt a klasszikus piros-zöld koszorút.


 Ha lakásban élünk és nincs teraszunk, ahová égősort tehetnénk, ez a megoldás is nagyon aranyos. A KIK-ben lehet kapni olyan picike égősort ami elemmel működik. :)


 Egy díszesebb verzió.


 Masniimádóknak. :)


 Nagyon elegáns. :)


 A gyerekek is imádni fogják ezt a hóemberes ajtókoszorút. :)


Dekorációk a lakásba és az ünnepi asztalra


 ragasztópisztollyal is készíthetünk ágakból ilyen kis díszt. :)


 Még egy mutatós dekoráció faágakból.


 Arany vagy ezüst festékkel még karácsonyfadísz is lehet belőle. :)


 Ablakba, kandallópárkányra vagy polcokra remek dekoráció egy ilyen tobozgirland. :)


 Az ünnepi asztal dísze is lehet egy ilyen kreáció. Ráadásul sokkal biztonságosabb megoldás ha kisállat vagy kisebb gyermek is van a családban.


 Annak idején és az idősebb rokonok körében még mindig nagy "divatja" volt nászajándékba adni ilyen kínálótélakta. Ha eredeti rendeltetése szerint nem is használjuk, de mutatós dekorációt kreálhatunk belőle. :)


 Idén nagyon divatosak a rénszarvasos dekorációk. :)



 Az ünnepi vacsorához készíthetünk ilyen mutatós szalvétagyűrűket is. :) Egy sima fehér terítékkel nagyon hangulatosak.


 nekem nagyon tetszik ez a tobozos-hópelyhes megoldás, én is valami hasonlót tervezek, na persze szolidabb verzióban.


 Ha kevés helyünk van, vagy épp kicsi az étkezőasztal jó megoldás lehet a felfüggesztett, lelógó dekoráció. Például egy ilyen gömb-csokor.


 Ez az egyszerű fehér kompozíció is nagyon mutatós.


 Nekem ez az ágas-mécsestartós megoldás is nagyon tetszik.


 Igazán ünnepi ez a fellógatott koszorú is. 


Receptek

 Gyors rágcsálnivaló karácsonyi-szilveszteri buliba


Ezt az egyszerű édes-sós rágcsálnivalót Amerikában csak Puppy Chow-nak hívják. Az alapja pattogatott kukorica és sós perec. Dobálhatunk bele Dunakavics vagy francia drazsé cukorkát, Smarties-t M&M's cukorkát. Díszíthetjük színes szórócukorral vagy ehető csillámokkal is. (Font6os, hogy ehető csillám legyen, ami direkt süteményekhez készült!)
Mindent szórjunk egy keverőtálba, majd a keverékre csorgassunk 1 tábla vízgőz fölött felolvasztott fehér csokoládét.  Keverjük össze, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsiben oszlassuk el. 1-2 óra alatt megszilárdul a hűtőben és össze lehet törni falatnyi darabokra. 
Egyszerű, mutatós ropogtatnivaló egy buliba vagy karácsonyi filmezéshez. :) 


Rumos szilvakrémleves 





Főleg az angolszász országokban van divatja a szilvás ételeknek az ünnepekkor. Legyen szó szilvapudingról, aszalt szilvával töltött pulykáról, vagy épp a tavalyi receptek között felkerült szilvás kenyérpudingról. Most egy szilvakrémleves receptjét osztom meg veletek, ami amellett hogy nagyon egyszerű, minden ízében karácsonyi. 

 Hozzávalók: 


  • 1 kg szilva (lehet mirelit is)
  • 1 citrom
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 10 dkg cukor (én nyírfacukrot használok)
  • rum ízlés szerint 
  • 1,5 dl víz
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • friss gyömbér
  • csipet só
A kimagozott szilvát feltesszük egy fazékban főni annyi vízzel ami épp ellepi. Fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérszeletekkel ízlés szerint ízesítsük. Kevés reszelt citromhéjat és egy karika citromot is is tehetünk bele. Amikor felforrt hozzáadjuk és a sót és a cukrot, majd még 3-4 percig főzzük. 
Ezután kivesszük  a citromkarikát, majd az egész szilvás alapot leturmixoljuk. 
Ezt követően visszatesszük a tűzre, majd hozzáadjuk a vízzel simára kevert pudingot és tejszínt. 
Ha ismét felforrt levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a rumot (ha gyerekek is esznek belőle akkor rum aromát) ízlés szerint. 
Tejszínhabbal vagy tojáshab galuskával (a madártej főtt tojásfehérjehabja) lehűtve tálaljuk.  Én még egy kis fahéjt is szoktam rá szórni. ;) 

Képek (az utolsó kivételével): Pinterest

Remélem ez a rész is hasznos volt a számotokra. A következő részben ajándékcsomagolási és karácsonyfa díszítési inspirációt és az egyik kedvenc sütireceptemet hozom el nektek. :) 

Ti hogyan dekoráltátok az otthonotokat idén? vagy kedvenc karácsonyi receptetek? :)
 

Megjegyzések

  1. mennyi mennyi szééépség *-*

    VálaszTörlés
  2. Hmmm ezt a szilvalevest kifogom próbálni! :)

    VálaszTörlés
  3. Jajj ezek valami gyönyörűek!!! *-*

    VálaszTörlés
  4. Olyan szépek...
    Szívem szerint kidekorálnám az egész házat. A család nagyrésze viszont "kötekszik" . Kisfiam pedig előbb -utóbb mindent szétszedn. Maradtak a papír hópelyhek.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)