Winter Must Have List 2015 - Avagy a tél "kötelező" darabjai


Az idei tél sem múlhat el "must have" lista nélkül. Aki még nem ismeri ezt a rovatot a blogon, itt azokat a ruhadarabokat, kiegészítőket és szépségápolási termékeket gyűjtöm össze, amit érdemes beszerezni az adott évszakban. 
Ezúttal a tél "kötelező" darabjait szedtem sorba, ami egyúttal talán segítség is lesz a karácsonyi kívánságlistátok megírásakor, vagy épp ha az ünnepek után majd azon tanakodtok, hogy mit szerezzetek be a leárazásokkor. :) Remélem a bejegyzés végén időt szántok arra, hogy leírjátok a véleményeteket. :)



❄ Vastag oversize pulcsi - Ahogy az ember idősebb lesz, egyre inkább rájön, hogy mennyire igaza volt anyunak és nagyinak, hogy tartsuk melegen a derekunkat. Ezek a hosszú pulcsik akár cicanadrággal és harisnyával is viselhetőek és most nagyon divatosak. Arról nem is beszélve, hogy mennyire kényelmesek egy hideg téli napon.
❄ Fekete alkalmi táska - Talán nem olyan darab, ami minden héten előkerül, de ha hiányzik a ruhatárunkból, akkor azt megérezzük. A legszebb ünnepi vagy buliszettet is tönkrevágja esztétikailag az utcai mázsacipelő látványa, ha nem tudunk mást magunkkal vinni. Ezért érdemes beszerezni egy ilyen kis táskát, ami aztán éveken át elővehető, ha az alkalom megkívánja. :)
❄ Egy aranyos téli ékszer - Lehet pingvines karkötő vagy hópelyhes fülbevaló, egy ilyen mutatós kis kiegészítő, még a hétköznapi szetteket is ünnepivé teszi. :) 
❄ Egy jó arckrém - Sokszor leírtam már, de biztosan van olyan, akinek hasznos tanács lehet, hogy ha az évszakváltásokkor azt érezzük, hogy a bőrünk hirtelen száraz vagy épp zsíros-pattanásos lesz, akkor érdemes megváltoztatni az arcápolási rutinunkat, különösen a hidratálókrémet ajánlott lecserélni. 
❄ Ajakkencék - Éljenek a csodás pirosak, a merész bogyószínek és az elegáns nude árnyalatok. De egyik sem mutat szépen az ajkainkon, hogy ha szánk száraz, sebes, cserepes. Ezért érdemes beszerezni egy jó ajakápolót is. Extra tipp: A méz is remek ajakápoló és kristályos állagában még ajakradírnak is használható. Egy hideg téli estén masszírozd át vele a szádat, majd öblítsd le és kend be a megszokott ajakápolóddal. ;)
❄ Egy szép kesztyű - A cuki meleg kötött kesztyűk mellett elkél egy elegánsabb darab is, például ha télen színházba vagy épp buliba mész. Sokkal jobban mutat az alkalmi kabátod mellett és persze ez is örök darab. :) 
❄ Kényeztető bőrápolás - Szerezz be egy télies illatú tusfürdőt és testápolót, vagy testvajat, hiszen amellett, hogy a bőrödnek szüksége van az extra gondoskodásról a téli hónapokban, az illatukkal a kedvedet is feldobják. 
❄ Egy puha kockás sál - Az egyik legmutatósabb kiegészítő, ráadásul a sportosabb és elegánsabb kabátokkal is viselhető. 
❄ Egy meleg sapka - Habár a Pinterest outfitekben mindannyian megcsináljuk a csodás kalapokat, egy szeles téli napon sokkal kellemesebb egy meleg kötött sapka viselése. Ráadásul nagyon helyesek is. :) 
❄ Műszempilla - A karácsonyi-szilveszteri buliszezonnál jobb alkalom nem is kell, hogy kipróbáld, ha még nem tetted. Igaz érdemes előtte gyakorolni, hogy élesben már ne történjenek bakik. :) 
❄ Kényelmes, meleg csizma - A csúszós járdák időszakában felejtsd el magas sarkú csizmákat és bújj inkább egy kényelmes darabba. Akik pedig még a mínuszokban is loaferben fagyoskodnak, csak mert a pinterestes winter outfitekben ezt látják, azok inkább nevetségesek mint stílusosak. :D
❄ Egy télies illat - Télen biztosan sokan váltanak parfümöt. Ilyenkor sokkal kellemesebb egy meleg, édes, fűszeres, kicsit nehezebb illat viselése, még a hétköznapokon is. 
❄ Szemrevaló - Egy ilyen palettával nappali és alkalmi sminket is készíthetünk, ráadásul a csodás arany-lila árnyalatok igazán télies-karácsonyi hangulatúak. 
❄ Melengető - Nincs is jobb, mint egy hideg, havas estén hazaérve belebújni egy iylen meleg, pihe-puha otthoni csizmácskába. :) 
❄ Meleg kabát - Néha a stílusosság rovására kell menni és a praktikusságot, kényelmet szem előtt tartva öltözni. Senki sem szereti az olyan lányokat, akik a szexi kis bőrkabátban vagy vékony szövetkabátban, lila szájjal fagyoskodva nyafognak egy buliba menet vagy a karácsonyi vásárban. Egy ilyen, a képen láthatóhoz hasonló meleg kabát is lehet csinos és nem éri meg megfázni, csak hogy domborulatot villanthassunk. ;) 
❄ Körömlakkok - Jöhetnek az ünnepi pirosak, a merész lilák, a csillámok, a holo lakkok és a jégvilágot idéző pasztell kékek. :)
❄ A kis fekete - Ezt is gyakran említem, de ha egyszer beszerzel egy ilyen ruhát (főleg ha a leárazásokon jutsz hozzá) akkor évekre megoldódik az elegáns alkalmak "jajj mit vegyek fel" kérdése. :) A képen látható fazon például minden alkaton jól mutat. :) 
❄ Hangsúlyos nyaklánc - Egy ilyen darab az alkalmi szettekkel is nagyon jól mutat, de akár hétköznap is viselheted és más ékszer nem is kell mellé. :) 
❄ Archangsúlyos - Ha nem kedveled az erős szem vagy ajaksminket, akkor hangsúlyozd az arcodat. Egy jó kontúrpaletta, néhány szép pirosító és egy szép highlighter paletta a legjobb barátaid lesznek a sminkelésben. Ha pedig a hangsúlyos szem és ajaksminkekhez emelnéd ki az arcodat, akkor válassz egy natúr, nude pirosítót, mert ez minden sminkhez illik. Télen pedig, különösen a bulikban, nyugodtan bánj bő kézzel a highlighterrel, elvégre ez a csillogás időszaka. :) 
❄ Cukiság - Egy ilyen édes karácsonyi pulcsi még a legborongósabb téli napon is mosolygásra késztet. :) 



❄ Derék dolog - Télen különösen praktikusak a magas derekú nadrágok. Emellett nagyon csinosak is, hiszem remekül formázzák az alakot. A sima farmer mellett érdemes beszerezni egy dögös bordót vagy akár egy különleges zöldet is. A fekete darabokat pedig még elegáns szettekkel is viselhetjük :)
❄ Csini és meleg - Ha télen is szívesen viselsz szoknyát, akkor szerezz be 1-.2 vastag harisnyát és térdzoknit, így biztosan nem fogsz fázni. :)
❄ Pörgős - Ez a szoknyafazon mindenkinek jól áll. Ráadásul elegánsabb és lazább, hétköznapi szettekben is viselheted egész évben. 
❄ Ápolt kacsók - A legszebb körömlakk sem tud érvényesülni ha a kezed száraz és sebes a hidegtől. Mindig legyen nálad egy travel size kézkrém és minden lefekvés előtt kend be a kezedet egy különösen tápláló ápolóval, így elkerülheted a kiszáradást. Extra tipp: hetente egyszerre masszírozd át a körömágybőrt és a kezedet olívaolajjal vagy kókuszolajjal. ;)
❄ A nagy fekete - Igazi alapdarab egy ilyen táska. A leárazásokon különösen megéri beszerezni akár egy drágább darabot is akciósan. :) 
❄ Alkalmi - A fekete magassarkú sem egy olyan darab, ami minden nap kellhet, de az alkalmi táskához hasonlóan ennek a hiányát is megérzed. Vásárolj okosan: csak olyat vegyél meg, amiben járni is tudsz. Szerencsére mostanában inkább a vastagabb sarok hódít. Ne vegyél 10 centis sarkú cipőt, ha nem tudsz benne járni, csak mert szexi. Az újszülött borjúként botladozó nő látványa egyáltalán nem vonzó. 
❄ Basic - Szerezz be egy-két basic felsőt télre is. A megszokott fekete-szürke felsők mellett csapj le egy szép bordó vagy kék esetleg egy csíkos darabra is. :) Jól jönnek a mindennapi öltözködésben. 
❄ Hajbaj - No igen, a hideg, a fűtés megteszi a hatását és kezdődik a száraz hajvég, zsíros hajtő dráma. Szerezz be egy klassz hajvégápolót és egy száraz sampont ezek orvoslására. Extra tipp: hetente egyszer használj olívaolaj pakolást a hajvégeidre hajmosás előtt. Még több természetes bőr és hajápolási tippért tőlem kattints ide
❄ Csillivilli - Egy ilyen szexi flitteres szoknyával egyetlen karácsonyi vagy szilveszteri buliban sem leszel észrevétlen! 
❄ Divatbaki ellen - A kivillanó melltartópánt még mindig fő divatbűnnek számít. Ha pánt nélküli felsőt vagy ruhát viselsz a téli buliban, akkor szerezz be egy levehető pántos melltartót. A legjobb a testszínű, hiszen ezt fekete, fehér és színes felsők és ruhák alá is viselheted. Fazonban pedig a "balconette" a nyerő, mert ez még a nagyobb méretet is biztosan megtartja. :) 
❄ Kényelmes és sikkes - Ha mindenáron magas sarkú téli bokacsizmát szeretnél, akkor válassz olyat, aminek vastag sarka van. Ezek most a legdivatosabbak, ráadásul kényelmesebbek is mint a tűsarkú társaik. 
❄ Visszafogott elegancia - Egy szép, visszafogott statement nyaklánc a hétköznapokon is tökéletes kiegészítő, akár egy vajszínű pulcsi mellé is. :) 
❄ Casual Chic - Egy ilyen kabátot akár elegánsan de lazán is viselhetsz. A szűk szabás helyett most az oversize fazon a nyerő, de természetesen a klasszikus szabású fekete szövetkabát sosem megy ki a divatból. 
❄ Alapozz - Ahogy arckrémből úgy BB, CC krémből és alapozóból is mást igényelhet a bőröd a hideg hónapokban. Sokaknak a nyári alapozó túl sötét ilyenkor és egy-egy árnyalattal világosabbra kell váltaniuk. Ebben az időszakban sok akció van, érdemes figyelni őket, hiszen sok, egyébként drágább alapozót kedvezményesen szerezhetünk be. 
❄ Egy kis csillogás - Ha a nyakláncokat nem kedveled, ez az időszak tökéletes arra, hogy különlegesebb, feltűnőbb fülbevalókat viselj, akár az alkalmi szettjeid mellé. :)
❄ Cukiság - A szürke és fekete darabok mellé szerezz be egy cukorkaszínű kardigánt is. Jól esik a hideg napokon egy ilyen holmiba burkolózni. 
❄ Pizsiparti - Nincs is jobb egy hideg téli hétvégén, mint pizsamában kakaót kortyolgatva karácsonyi filmeket nézni. Egy cuki pizsama tökéletes ajándék is lehet lánytestvérnek vagy barátnőnek. :) 
❄ Melengető teák - Szerezz be néhány finom téli vagy karácsonyi teát, amik nagyon jól fognak esni, ha átfagyva hazaérsz egy hosszú nap után. 
❄ Az otthon illata - Ennél jobb időszak nem is kell, hogy beszerezz pár illatos viaszt vagy gyertyát az otthonodba. Szuper ajándék is lehet belőlük. A képen láthatóak az én személyes kedvenceim. :)

Remélem hasznos és érdekesnek találtok ezt a bejegyzést. :) Van olyan a listán amit szeretnétek beszerezni? :) 






Megjegyzések

  1. A második listáról, a H&M táskát rövid úton be is szereztem, meglepődtem milyen strapabíró darab és rettentő pakolós, világosabb változatára most készülök lecsapni. Az első lista teljesen az én stílusom! Nagyon szuper lett mind a két változat!

    VálaszTörlés
  2. Annyira szeretem ezeket a bejegyzéseket!
    Igaz, a pénztárcám ennek nem örül,mert mindig rájövök,hogy még mire van szükségem :D

    VálaszTörlés
  3. Akartam én is "csúnya pulcsit" venni, amik kicsit giccsesen túl vannak díszítve karácsonyi dolgokkal, de férj lebeszélt róla... szerinte idétlenek :( hiába, nincs ízlése :D Szerintem cukik, és ha majd nem figyel oda, vagy egyedül vásárolok tuti veszek magamnak egyet :P Ez a pingvines amúgy nagyon édi :)

    VálaszTörlés
  4. Egy szép bordó pulcsit és rúzst elfogadnék. Meg a látványos fülbevalót is szeretem. A fekete magassarkú pedig várat tavaszig.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)