Weekly Inspiration

Ilyenkor év elején minden tele van motivációs idézetekkel, buzdító szavakkal, fogadalmakkal, "majd most" és "majd idénekkel". Mindenki évet összegez, évet tervez, listát készít, terveket szövöget az új évre. 
A hétfő ellenére mindenki ügybuzgó, tele van élményekkel az ünnepekről. A konditermek megtelnek, mindenki életmódváltásba kezd, ami legtöbbször az első izomlázig vagy vasárnapi ebédig tart. 
Már többször is említettem Nektek, hogy én régóta nem hiszek a fogadalmakban. A nagy, hirtelen elhatározásokban, a hangzatos "új év, új élet" szlogenekben. 
Én a hosszútávú tervek híve vagyok, amit olyan tűz táplál, ami nem alszik ki az első hét után, vagy az első nehézség súlya alatt. 
Ha változtatni akarsz az életmódodon, ahhoz nem kell, hogy új évszak, új év kezdődjön. csak vágj bele. Ha az életeddel vagy elégedetlen, akkor ne várj a csillagok megfelelő állására, vagy épp arra, hogy éjfélt üssön az óra. Gondolkozz, tervezz, keress lehetőségeket, kapcsolatokat vagy épp vess nekik véget, ha az szükséges a kiegyensúlyozottság és boldogság eléréséhez. Lépd meg, kezd el, tarts ki és becsüld meg amit elértél, meríts belőle inspirációt és erőt a további céljaidhoz. 
Nem egy új év kell a változáshoz, hanem egy "új te". Egy erősebb, kitartóbb, bölcsebb, belátóbb, merészebb, motiváltabb verziója saját magadnak.


Én mindig úgy éreztem, hogy a nagy változásokat remekül segíti az is, ha az otthonunkon változtatunk egy keveset. Néhány új függöny, díszpárna, ágynemű, vagy akár egy kis átrendezés is képes megváltoztatni a lakás és ezzel a saját magunk hangulatát is. :)


A nagy változást kezdheted például azzal is, hogy a ruháid között tartasz leltárt. Kiselejtezed, elajándékozod, azokat amikre már nincs szükséged, rendet raksz a szekrényedben-gardróbodban. :)


Jó kezdet lehet, ha néhány új szokást iktatsz be. Például ha eddig nem reggeliztél, akkor szakíts rá időt minden nap, még akkor is ha csak egy banánra vagy joghurtra van pár perced.


Az is meg tudja változtatni az ember közérzetét, ha beszerez néhány új ruhát, esetleg kipróbál egy-egy új stílust. A leárazások erre remek lehetőséget adnak.


Egy új hajszín is elindíthatja a változást. :)


Ha tipikusan az a fajta ember vagy, aki mindent felad és félbe hagy, akkor kezd apró dolgokkal. Például minden héten próbálj ki egy új receptet, vagy ha a munkáddal kapcsolatban szeretnél változtatni, akkor rendezd át az íróasztalod, jelentkezz egy rövidebb tanfolyamra, vagy minden nap nézd át az álláshirdetéseket. 


Ha az életmódodon szeretnél változtatni, vagy fogyni szeretnél, de eddig minden diétát félbe hagytál és az edzésekhez sem volt kitartásod, akkor kezd apró változásokkal. A sportolást kezd nagy sétákkal, legalább hetente kétszer. A táplálkozást pici újításokkal, például hagyd el a fehér kenyeret vagy ügyelj rá, hogy nyolc után már ne egyél semmit. ;)


Imádnivalóan bájos ez a manikűr. :)


Én ezért a cut crease stílusú sminkért is odavagyok. :)


Csodás gyűjtemény!


Nálunk csak egy-két centi hó esett. Én ennyivel is kiegyeztem volna az ünnepekre, de hát sajnos a tavalyi sem volt fehér karácsony.


Mi a kedvenc forró italotok? Nekem a teák a kedvenceim, hamarosan tervezek egy bejegyzést is a kedvenceimről. A forró csoki és a forralt bor is nagy kedvencem ebben az időszakban, de ezekre általában csak hétvégén jut idő.


Gyönyörű ez a nappali! :)


Jajj ez a táska! *.*


Nagyon csini ez a szett! :)


Havas időben szeretek legjobban az erdőben sétálni. Kifigyelni az állatokat és a lábnyomokat a hóban, élelmet vinni nekik. :)


Melyik a kedvenc téli gyertyátok? Ebből a kollekcióból szívesen szemezgetnék! :P


Cukiság! :)


Azt hiszem idén picit tovább meghagyom a karácsonyfánkat, mert szerencsére alig potyog. meg hát minél tovább tart a karácsonyi hangulat, annál jobb a kedvem is. :)


Mesés ez a táj! :)


Ez a szett maga a tökély!


Nincs is jobb m int téli hétvégéken meleh takaróban inni a kávét vagy teát egy lustálkodós reggelen. :)


Hangulatos. :)


Csini és meleg outfit. :)


Gyönyörű ez a smink a 90-es éveket idéző rúzzsal. :)


Nálunk most is szállingózik a hó. :)


Legcukibb mézis mani! :)


Csini! :)


Kutya-cica barátság. :) Nálunk is így alszanak. 

Boldog Új Évet Lányok! :) 

Ti hogy álltok az évkezdéshez? Megfogadtatok valamit? Melyik volt a kedvenc képetek? :)

Megjegyzések

  1. Valamiért nekem se vált be az az "új év,új élet". Diétázni októberbe kezdtem, igaz az ünnepekre felfüggesztettem,mert hát túl sok finomság volt. :D Viszont érzem, hogy tele vagyok, ezért ismét vissza térek a tudatos életmódhoz.
    Én a karácsonyfánkat tegnap már kitettem, potyogott és idegesített. :D
    Boldog új évet Anna! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sok kitartást hozzá! :) Neked is Boldog új Évet! :)

      Törlés
  2. Nálunk ma esett először:D Szombaton szállingózott valami, de csak az a leesik-és-elolvad fajta. Most kezd megragadni a bokrokon odakinn, a füvet-földet meg már teljesen takarja. Egy csöppet elkésett ugyan, ráadásul cserébe nagyon hideg van (-9 brr), de azért bentről nagyon szép.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tegnapi edzésem meg is volt a hólapátolással. :D

      Törlés
  3. Boldog Új Évet Anna! Köszönet az inspiráló szavakért és képekért :)!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs mit! :) neked is Boldog új Évet! :)

      Törlés
  4. Először is boldog új évet! :)
    Szerintem azért olyan népszerűek ezek az újévi fogadalmak, mert az emberek szeretik nagy eseményekhez, jelentős dátumokhoz kötni a nagy kaliberű vágyaikat. Az persze már más kérdés, hogy megvalósulnak-e. Én speciel úgy vagyok a magam dolgaival, hogy jobb minőségben és jobb kitartással szeretnék visszatérni ahhoz, ahol tartottam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem sikerülni fog, amit elterveztél! :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)