Az 5... fekete darab a ruhatáradba, amit be kell szerezned tavaszra (és mindenkorra)


Amikor úgy döntöttem, hogy megújítom a blogot, sok új ötlet is megfogalmazódott bennem, köztük ez a rovat is. Mostantól 1-2 hetente 5 különböző terméket szedek közbe, egy téma köré felépítve, ami remélhetőleg elindít majd egy kis diskurzust is, hogy ti mit tennétek majd bele a válogatásba, mit nem, mi az ami tetszik, mi az amit már beszereztetek, vagy amit még nem, és így tovább. 

Elsőként öt olyan fekete holmit választottam ki, amik szerintem jól jönnek a tavaszi és mindenkori ruhatárunkba. Habár a fekete nem épp a legtavasziasabb szín, de más árnyalatokkal és a megfelelő kiegészítőkkel igenis, kreálhatunk vele tavaszias szetteket. Nézzük is mik kerültek fel az én listámra! 


  • Fekete blézer - Tinédzser fejjel az egyik legvisszataszítóbb, legunalmasabb ruhadarabnak tűnik, de ahogy az érettségi után kikerülünk az önálló életbe, a munkakeresés útvesztőjébe, úgy rájövünk, enélkül a darab nélkül nehéz megoldani a modern nő öltözködését. Állásinterjúk, elegáns alkalmak, vagy épp csak egy sima hétköznap, amikor kabátot nem akarunk venni, viszont egy pulcsi vagy kardigán nem illene bele a már kiválasztott szettünkbe... ilyenkor jön a megmentésünkre a fekete blézer. Számtalan fazonban kapható és szinte minden évben megújul picit. Néha a szűkebb divatos, máskor pedig a bő, férfias darab. Válltöméssel, anélkül, gallérral, gallér nélkül... lehet válogatni. Én jobb kedvelem a klasszikus darabokat, amik nem számítanak übercikinek egy szezon után. Ha nem tudjuk, hogy a testalkatunkhoz mi áll jól, akkor érdemes bevonni egy hozzáértő személy segítségét is, de néhány általánosságot most én is felsorolnék. A dupla gombolású darabokat érdemes elkerülni ha kifejezetten telt idomokkal, nagy mellekkel áldott meg a sors. Ha rövid a nyakad, akkor egy gallér nélkül fazonnal optikailag nyújthatod. Ha kifejezetten magas vagy, akkor válassz nyugodtan hosszabb fazonokat. Ha esetleg találtál egy darabot ami tetszene, de mondjuk a hátánál egy kicsit bő, vagy az ujja túl hosszú, akkor érdemes egy varrónővel igazíttatni rajta.é Konfekcióméretben nehéz olyat találni, ami azonnal tökéletesen áll rajtunk. 
  • Fekete táska - Közepes méretű, sima, letisztult, variálható pántokkal. Tökéletes munkába vagy suliba is és mindenféle stílusú szettel viselheted. Szintén egy olyan darab, ami egy évszakban sem hiányozhat a ruhatáradból. Pont ezért érdemes egy picit többet rááldozni, és egy időtállóbb, klasszikus fazont beszerezni, hiszen így éveken át használhatod. 
  • Fekete basic felső - Egy szűk hosszú ujjú, egy rövid ujjú és egy bő, oversize fazon. Ezekből a pólókból a legjobb a fast fashion márkák basic kollekcióit vásárolni, hiszen hamar elhasználódnak. Mert hidd el, ha egyszer beszerzel ilyen felsőket, megoldódik a reggelente lejátszódó "Mit vegyek fel munkába, suliba, a kedvenc farmeremhez, a mintás szoknyámhoz, stb?" dilemma. 
  • Fekete bokacsizma - Egy sima, kényelmes darab, amit viselhetsz farmerrel, szoknyával, elegánsan, kicsit vagányabban, de akár egy nyári fesztiválra is felkaphatod a farmersortod és a crop top mellé. :) Pont ezért szintén olyan holmi, ami nem csak tavasszal lesz a kedvenced. 
  • Egy tökéletesen passzoló fekete nadrág - Szintén olyan ruhadarab, amit viselhetsz hétköznapokon is de egy elegánsabb szettben is megállja a helyét. Teljesen mindegy, hogy XS vagy XXl a méreted, 155 vagy épp 180 centi vagy, ez a darab rajtad is jól fog mutatni. :) 
Mit gondoltok a fentiekről? A ti ruhatáratokban megvannak ezek a holmik? beletennétek még valamit a felsorolásba? :) 

Megjegyzések

  1. 3 fekete nadrágom volt, de mivel fogytam így most nagy az egész :(. Megint kereshetek egy tökéletes darabot és egy blézer se ártana :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még mindig jobb mint amikor az ember hízik. :D Fogd fel így! ;)

      Törlés
  2. Ilyenem mind van, több is. Nagy előny, ha a ruháid nagy része fekete - pólózavarban például csak nyáron vagyok, mert egyébként mindig feketét hordok:D Mondjuk pont ilyen bokacsizmám nincs, csak egy magassarkú, meg egy creepers (ha tudod mi az) - adott esetben szerintem egy vastagabb talpú vagy melegebb fekete félcipő is megteszi, ha nem is olyan divatos, mint a bokacsizma. (Mondjuk kiegészítőkkel, meg egy hangsúlyosabb sminkkel feldobnám, de ezt a fekete halmot így, ahogy van, felvenném:D.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tudom. :D Cipőtípusokban eléggé képben vagyok. :D Mondjuk nem a szívem csücske a fazon, de rajtad biztos nagyon jól mutat. :)

      Törlés
  3. Egyetértek, ezek alapok és mindig szükség van rájuk. Nekem két fekete blézerem van, viszont sima felsőm nincs, azt épp vadászok. Táska is jó lenne, mert bár van kettő, de nem olyan basic stílusúak. De nem szeretnék fast fashion műbőrt venni, inkább egy magyar tervezőére beruházni, de hát arra gyűjteni kell :-)

    VálaszTörlés
  4. Akkor én vagyok a kivétel, 15 évesen vettem meg az első fekete blézeremet, amit egyébként azóta is rendszeresen hordok. =D
    Nagyon jó lett ez a poszt, minden pontnál csak bólogatni tudtam.

    VálaszTörlés
  5. Minden pipa...:D
    Szinte csak fekete dolgokat hordok, szóval nem is tudom miért írtam hozzá egyáltalán...az csoda lenne, ha valamire azt kellett volna mondanom, hogy hát ez nincs...:D
    Mondjuk én szörnyen "elcsépelt" vagyok, ugyanis a "kis feketét" hozzátenném azért...tudom, hogy minden listában megtalálható, de nem is olyan egyszerű meglelni a stílushoz/személyiséghez és testalkathoz leginkább passzoló fekete ruhát, ami minden körülmény között megállja a helyét...Én amióta megleltem az enyémet, azóta legszívesebben minden kiöltözős helyre abban mennék - pedig sok szép alkalmi ruhám van - azt hiszem valami varázslatot rejtettek bele...Szóval szerintem - akármennyire unalmas is lehet ezt hallgatni - mindenképp szüksége van mindenkinek erre is...:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (Nagyon tetszik ez a "bejegyzés sorozat" ötlet! :D)

      Törlés
    2. Igen, az passzolna a felsorolásba, de csak ötöt választottam és inkább tavasszal jobban kihasználható holmikat akartam beletenni, a kis fekete pedig számomra amolyan "egész évben" dolog. :)

      Törlés
  6. Jaj, ez nagyon jó poszt, támogatom a rovatot :D. (Ezer éve olvaslak, de nem nagyon kommenteltem, bocsánat érte.)

    Teljesen egyetértek, én még egy fekete magassarkú cipőt esetleg beletennék a basic-fekete ruhatárba, az bármilyen alkalomhoz megfelelő jollyjoker lehet, nehéz vele mellé lőni. (Meg egy nudeszín cipő, de az ugye nem idevaló:D.)

    Most kellett rájönnöm, elég hiányos a ruhatáram: a megfelelő blézert ezer éve keresem, de még nem találtam, valószínű, hogy hallgatok rád, és majd egy jó varrónővel szabom tökéletesre, ha megtalálom a nekem tetsző fazont. Nadrágnak is híján vagyok, az egyetlen fekete nadrágomból kifogytam, így abból is kéne új, bokacsizmából pedig csak magassarkú van ebből a letisztult fazonból, de majd szeretnék betárazni egy laposból is. Oké, hogy szép, de rohangáljon benne egész nap az, akinek két anyja van :D.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy végre írtál, remélem egy új hagyomány van születőben! ;) Én is évek óta keresem a megfelelő blézert, de mondhatni lehetetlen vállalkozás, mert magas vagyok és s a méretem, közben meg 80c a mellméretem, szóval ami jó rám az mellben szűk, ami mellben jó az lóg mint tehénen a gatya! :D

      Törlés
  7. Mind az öt pipálva van, habár nem pont ilyen bokacsizmám van, de van! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én most pont valami hasonlóra vadászom, ami lapos de közben mégis kicsit elegánsabb. :)

      Törlés
  8. Én is szinte csak feketét hordok, évek óta (nem azért, mert most divatos a "cool kids wear all black" cucc.. :D ), nagyoon ritkán veszek fel színeseket, de azokban nem is érzem jól magam.. A nyári 40 fokban is képes vagyok taplig feketében lenni... :) imádom :D ezek közül nekem csak a blézer nincs meg, mert van egy ilyen csinosabb fazonú kardigánom, szóval ha olyan van, akkor azt veszem fel, de persze szoktam nézegetni, hogy de jó lenne egy... De tudom, hogy előbb utóbb úgyis fogok majd venni.. :D

    VálaszTörlés
  9. Szerintem is minden nőnek ezeknek az alapdaraboknak ott kell lennie a ruhatárában!Tavaly vettem turiban egy kis fekete blézert amit nagyon szeretek, most pedig kinéztem egy nagyon jót a New Yorkerben, nem fekete színű de pont jó lenne tavaszra.Fekete nadrágom is van, igaz ha csak állásinterjúra megyek akkor veszem fel, de alap darab az is. Nemrégen meg beszereztem egy magassarkú bokacsizmát, ami ebben az átmenetei időszakban nagyon jó lesz. Fekete táskára szeretnék még beruházni, mert nincs egy normális pakolósabb. :)

    VálaszTörlés
  10. Nekem most nincs fekete nadrágom. Sajna a régit kihíztam anno a gyerek előtt. Mindig megnézem őket, ha olyan helyen vagyok, de olyan nehéz találni. Nem szeretem a rövid derekú nadrágot.
    Blézerem sincs. Azt nekem is tortúra lesz találni. A többi megvan. Mondjuk egy fekete térd fölé érő ceruza szoknya még jól jöhet a listába.

    VálaszTörlés
  11. Hàt...èn kifejezetten utàlom a feketèt! De mondjuk fekete cipőm táskàm van, soha nem vennèk fel csak feketèt.Kivève temetès , de oda is inkàbb fekete-fehèrben mennèk!
    Nem tudom megèrteni mikor sok fiatal làny csak feketèt hord.Nem igaz h ennyi kreativitàs szorult belèjük mikor reggelente a szekrènyük előtt àllnak...
    Olyanok mint akik egèsz èletükben gyászolnak.
    Èljenek a színek!!!!
    (Marika)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)