Weekly Inspiration

 Vajon szerezhetsz magadnak szerencsét? És itt most nem arra gondolok, hogy a parkban sétálva találsz egy négylevelű lóherét vagy megosztasz egy Facebook csodaképet. 
Arról van szó, hogy vajon előidézheted e a szerencsédet? 
Én úgy gondolom, hogy mindenki életében vannak jobb és rosszabb periódusok. Igen, vannak olyan emberek, akik elvégzik a gimnáziumot, lediplomáznak, találnak munkát, családot alapítanak, otthont teremtenek és minden flottul megy neki. Legalábbis mi kívülről ezt látjuk. 
Van akinek nehezebben jönnek össze a dolgok. De én szentül hiszem,. hogy igaz a mondás, miszerint mindenki a maga szerencséjének a kovácsa. Ha keményen dolgozol, akkor annál szerencsésebb, vagy mondhatjuk úgy sikeresebb leszel. 
Azokat a dolgokat, hogy "neki azért jött össze minden, mert a feneke alá tették" és "ő azért néz ki úgy, ahogy mert van pénze" általában olyan emberektől hallani, akik nem voltak elég kitartóak, vagy épp még csak egy próbát sem tettek azért, hogy elérjék a céljaikat. 
A szerencse ott kezdődik, hogy esélyt adsz magadnak elérni a céljaidat. Azzal, amikor a négy sikertelen állásinterjú után elmész az ötödikre, vagy amikor nem adod fel at életmódváltást az első pár hét után. Amikor jelentkezel arra a szakra, amire nem sok esélyed van bejutni. Vagy épp olyan dolgokkal, hogy elindulsz a drogériába megvenni a kinézett kencét, amiről úgy gondolod, hogy már biztosan elfogyott, de azért hátha... A szerencse annak a gyümölcse, hogy nem kifogásokat keresel, hanem lehetőségeket. 
Mindig lesznek olyan emberek akik ezernyi okot tudnak felsorolni, hogy valami ezért és azért nem sikerült és ilyen és olyan okból sikerült másoknak. 
De ha szeretnél valamit és lépéseket teszel azért, hogy elérd, már akkor előrébb vagy, mint az, aki meg sem próbálta.



A fenti gondolatokhoz kapcsolódóan szeretnék veletek megosztani valamit. Novemberben, amikor a nagymamámnak combtól amputálni kellett a lábát, az orvosok és a rehabilitáción dolgozó "szakemberek" (az idézőjel szándékos) azt mondták neki és nekünk, hogy a kora és az egészségi állapota miatt felesleges akár csak művégtagot rendelni is, úgysem fog tudni járni. De miután felépült, kitartóan végezte a tornát, gyakorolt és múlt héten amikor a terapeuta elhozta a művégtagot, mindenféle segítség nélkül teljesen egyedül képes volt járni vele. Szerencse? Igen az is van benne, de sokkal inkább kitartás, makacsság és a hit abban, hogy "képes vagyok rá és meg tudom csinálni." 



Imádom ezt a képet, annyira megnyugtató.


Habár az időjárás már igazán tavaszias, de még nincs elég meleg-érzetem a vékonyabb ruhákhoz. Ti hogy vagytok vele?


Az a tusvonal! *.*


Ti megünnepeltétek a Valentin-Napot? :)


Imádom a barkát, szerintem az egyik legszebb tavaszi növény. :)


Ez minden cuki! :D


Ha már olyan dolgoknál tartunk, amit imádok, meg kell említenem a satírozó ecseteket. :D


Dögös ez a szerkó.





Még egy imádat: a hajfonat. :)


Csodás az a bokacsizma!


Nagyon-nagyon-nagyon várom már a virágzó fákat, a kerti tulipánokat és a hosszabb napokat.


Újabb imádat. Ilyen gyűrűket viselni. :)


Elgondolkodtató...


Imádom az ilyen egyszerű mindent bele tésztákat. Én általában gluténmentes tésztát használok hozzá. Ehhez hasonlót is szoktam készíteni, még pedig úgy, hogy megpárolom a csirkemellet, majd apró darabokra vágom. Én általában tandoori fűszerkeveréket használok hozzá. Ugyanabban a serpenyőben, amiben a csirke készült, párolok bébispenótot, kaliforniai paprikát, brokkolit és póréhagymát. Beleteszem a csirkét, felöntöm egy kevés fehérborral és laktózmentes tejszínnel, majd hozzáöntöm a kifőtt tésztát és összemelegítem az egészet. Lényegében bármilyen fűszerrel elkészíthető és mindenféle zöldséget lehet bele tenni. :)


Csodás ez a szett!


Nagyon tetszik ez a dekor.


Tudom, hogy nem a legfenszibb, legtrendibb ház, de van benne valami báj és élet és melegség. Szóval, imádom. :)


Csodaszép ez a konyha.


Hétfői kalóriabomba. :P


Az a doboz asztalként szerintem zseniális.


Csodaszépek!


Hasonló stílusú lámpát vettünk nemrég, kivéve, hogy annak nincs egy csillár a közepén. Ha már itt tartunk, ennek a szobának a nagy részét elfogadnám. :D


Csodás ez a smink. Én is hasonlót viselek mostanában hétköznapokon. :)


Üzenet magamnak: Gyakrabban kellene hordanom a bőrnacimat. :P


Maga a tökély!


Egy kis tavasz odabentre. BTW volt egy ugyanilyen vázánk kékben, de Puszedli úgy döntött, hogy kettejük közül csak egy maradhat, és persze a váza került ki vesztesül az összecsapásból... XD


Még akkor is, ha sokáig nézve a régi csipkefüggönyök ugranak be róla, szóval akkor is gyönyörű, na. :D


Mióta Sophie nálunk van, teljesen odavagyok a kék szemű cicákért. Ezzel a bébivel konkrétan össze is házasodnék, olyan szép. *.*

Képek: Pineterst/Weheartit/Tumblr

Mindenkinek csodás hetet kívánok!

Melyik volt a kedvenc képetek? :)

Megjegyzések

  1. Szia.
    Bizony nagyon sok estben mi magunk vagyunk a munkánk gyümölcsének termelői vagy éppen ellenkezőleg, szerencsétlenségünk okozói. Utóbbi fakadhat figyelmetlenségből, nem elég kemény munkából, esetleg tőlük független külső tényezőből. Bár szerintem akkor is van" segge alá tették" eset. Középiskolai évfolyamtársam Renault -t kapott ballagási ajándékba. Rossz tanuló volt. Úgy rugdosták át az érettségin. Na szeintem az ilyen eset.
    Annyira szeretnék olyan csizmát és hozzá táskát!!!💖
    Az ecsetekről jutott eszembe: Ki kell őket mosnom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát hogyne létezne ilyen. Nem is ezt mondtam, hogy nem létezik. De ha folyton azzal foglalkozunk hogy ő ezért és azért, attól mi nem leszünk előrébb, csak egyre inkább megkeseredünk.
      Köszönöm, hogy írtál. :) A csizma jól állna Neked! ;)

      Törlés
    2. Így van ahogy írtad. Ha folyamatosan más dolgával vagyunk elfoglalva, akor a sajátunkkal foglalkozunk keveset. Saját példákból tudom, hogy ilyenkor mind külsőleg -mind belsőleg elhanyagoljuk magunkat. Nagyon nehéz utána talpra állni, ha belesüllyedünk. De erősnek kell lennünk. Megéri!!!
      Nekem múlthéten sikerült olyan sminket össze hoznom, hogy sokan megjegyezték bent munkahelyemen. Pedig nem is volt bonyolult. Mikor szünetben engedtem magamnak vizet az étkezőben, egy srác megszólalt mellettem: Többet kéne mosolyognod. Jól áll neked. Fölnéztem rá nagy csodálkozó szemekel, nevetve. Mire: Ma különösen csinos vagy! Csak passogtam a csodálkozástól. Alig tudtam a köszönöm szót kipréselni magamból. Vissza mosolygott rám, sarkon fordult és elment. Az utolsó két órát mosolyogva dolgoztam végig.

      Törlés
  2. Nagyon kellett most ez a bevezető nekem. Elég zsúfoltak most a napjaim, (túl) sok dolgot vállaltam most be egyszerre, de muszáj csinálni őket, hogy egyre közelebb kerüljek a céljaimhoz. :) Köszönöm Anna. :*

    Szép hetet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs mit! Kitartás! :) Én köszönöm, hogy írtál, mindig nagyon örülök neki! :)

      Törlés
  3. Nekem is van egy ismerősöm, 26 éves, nem dolgozik, éppen hogy meglett az érettségije, otthon lopja a napot, a szüleitől kér (és kap) havi többtízezreket ruhákra, apja vett neki egy kocsit "hogy ne kelljen buszoznia"... :D A saját kocsijába sem tankol saját pénzből... Na, szóval ilyen fajta a leányzó. Régebben én is irigykedtem kicsit, és azzal foglalkoztam, hogy ő már megint szolizik, megint bulizik, megint vásárol, mennyi ruhája van, de jó neki, nekem bezzeg suliznom kell, mellette dolgozni, nem vehetek akkor ruhát, mikor kedvem tartja, stb... De aztán rájöttem, hogy én anyagilag vagyok szegény hozzá képest, ő pedig agyilag hozzám. :D hiába van meg valakinek mindene, ha hozzá buta! vagy hiába van valakinek mindene, ha nincs mellette egy szerető pasi.. a sok ruha nem fog éjjel megölelni.... és még soksok ilyen "bölcsességet" felhozhatnék.. szóval nálam már abszolút elmúlt ez az irigykedés. nekem van párom, mindenünk, amink van az közösen, önerőből lett meg, nem vagyunk gazdagok, de így is több mindenünk van, mint az ilyen elkényeztetett, minden a segge alatt lévő libáknak. :D
    nem szabad irigyelni a másik cuccait, sem más életét. Nem szabadna foglalkozni másokkal, csak magunkkal, a saját életünkkel, saját utunkkal.

    abba a hétfői kalóriabombába beleharapnék. :D bár már a képtől feljött vagy 5 kg. :DD jóó kis képeket szedtél össze! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sosem értettem, hogy hogyan lehet azzal a tudattal élni, hogy semmit sem kezd az életével az illető. Nyilván mindenkinek mások a képességei, de mindenki jó valamiben.

      Ó de jól esett volna nekem is tegnap az a süti! :P

      Köszi, hogy írtál és megosztottad velem és a több olvasóval a véleményedet! :)

      Törlés
  4. Eléggé egyetértek, persze azzal a hotzátétellel, hogy azért fontos belátni, mennyire nem egyenlő esélyekkel indulunk. (Persze ezt nem is tagadtad.) Ugyanakkor ez a 'nekem úgysem fog menni' meg a 'neki mennyivel jobb' egy rettentően rossz magyar szokás, és nem csak a hétköznapokat rontja el.
    Ami

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, sajnos az élet ritkán oszt igazságos lapokat, de meg kell próbálni kihozni a legtöbbet belőle. Köszönöm, hogy írtál! :)

      Törlés
  5. En tavaly lettem elvalt es tenykent kaptam az egeszet az arcomba, azutan hogy mindent megprobaltam. Rengeteg baratnak hitt ember szelektalodott ki illetve volt akivel ujra megujult a kapcsolatunk mert belatta, hogy irigy volt a "tokeletes" eletemre... Sokat szenvedtem, hosszu volt az ut, es meg messze nem vagyok a vegen. De ma mar minden napot tudok ertekelni, megszereztem azt a munkat amire evek ota vagytam, mosolyogva megyek be szinte mindennap es jee vissza is mosolygognak ram. Kulfoldon elek es itt szerencsere ez a tipikus magyar osszehasonlitgatas nem jellemzo. Sosem szabad feladni es hinni kell sajat magunkban es abban hogy mutatjak az utunkat, mert az elet ajandek! Mamad pedig egy csoda, jo egeszseget neki!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Dóra! :) Neked, pedig minden jót és sok sikert! Remélem, hogy megtalálod azt az embert, aki értékelni fog! A történeted a legjobb példa arra, hogy sosem késő újrakezdeni! :)

      Törlés
  6. Egyet értek a Mamád egy csoda,és akinek miden oda pottyan az ölükbe ,azok soha nem lesznek ilyen kitartóak,küzdők stb, mert ők ezt nem tudták megtanulni.

    A képek szuperek gyönyörű a cicus.

    VálaszTörlés
  7. Egyet értek a Mamád egy csoda,és akinek miden oda pottyan az ölükbe ,azok soha nem lesznek ilyen kitartóak,küzdők stb, mert ők ezt nem tudták megtanulni.

    A képek szuperek gyönyörű a cicus.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)