I Heart Makeup - I Heart Chocolate Salted Caramel Paletta Teszt/Vélemény


 Emlékszem, hogy mekkora őrület volt a Too Faced első csokis palettája körül, de engem az valahogy nem fogott meg. Szép, szép, de nem sóvárogtam utána, még akkor sem, amikor kijöttek a dupe paletták. Bezzeg amikor megjelent a Semi-Sweet paletta! Nem tudom miért, de ez sokkal inkább megfogott és hosszú ideig gondolkodtam rajta, hogy beszerzem az eredetit, de várni akartam, hogy hátha valamelyik márka kijön egy jó kis hasonmással. Mikor ősszel megláttam az I Heart Makeup Salted Caramel palettáját, (már a nevét is imádom), azonnal tudtam, hogy nekem ez kell és amint megjelent a Pink Pandán már meg is rendeltem. 
Ebben a bejegyzésben pedig bemutatom nektek és elárulom a tapasztalataimat és a véleményemet! 



 A csomagolása nagyon tetszik, nekem a 90-es évek német csokoládéi jutnak róla eszembe.


 A doboz hátulján találunk képeket a színekről, ami szerintem klassz dolog, sokkal minőségibbnek tűnik így a termék.


 A leírás szerint 16 csillámos és matt szemhéjpúdert tartalmaz, valamint egy tükör és egy applikátort.


 A paletta fantasztikusan néz ki, nekem nagyon tetszik ez a csokis megoldás. Szerintem van olyan szép mint a Too Faced, ami ugyebár fém, de ez viszont nagyon kellemes, masszív tapintású, minőségi műanyag. De borzasztóan gyűjti az ujjlenyomatokat és a kis csokikockák miatt nehéz tisztán tartani. Emiatt szerintem érdemes megőrizni a dobozát. Egyébként jól záródik és könnyen nyitható.


 A színek a Sleek palettákhoz és a Makeup Revolution 18-as palettáihoz hasonlóan egy fóliával vannak védve, amiken megtalálhatóak az árnyaltok nevei. 
Ezek pedig soronként haladva: 
1. sor: Delicious; Tempt; Heavenly; Drizzly; Enjoy
2. sor: Choc; Cake; Perfect; Crunch; Sweet; Fudge
3. sor: Salted; Candy; Caramel; Spoon Yum!


 Természetes beltéri fényben.


 Természetes kültéri fényben.


 A paletta bal oldala. Összesen 7 matt és 9 fényes, valamint csillámos színt találunk benne. 
A bal oldalon lévő árnyalatok: 
Delicious: Matt bőrszín
Tempt: Matt fekete
Choc: Matt barna arany csillámokkal
Cake: Irizáló hideg tónusú rózsaszín
Perfect: Matt hideg tónusú hamubarna 
Salted: Csillámos hideg tónusú barna
Candy: Meleg tónusú matt barna
Caramel: Csillámos óarany bronz

A palettában többségében meleg tónusok vannak én összesen 5 hideg tónusú színt állapítottam, meg az egyik árnyalat (Heavenly) abszolút fényviszonyfüggő, de én legtöbbször hideg tónusnak látom. 
Tehát azt kell hogy mondjam ez a paletta inkább a meleg tónusok kedvelőinek készült.


 Heavenly: Matt hideg túnusú lazacszín-barna
Drizzle: Matt meleg barna
Enjoy: Matt sötétbarna pirosas-rózsaszín csillámokkal
Crunch: Hideg tónusú csillámos zöldeskék
Sweet: Matt terrakotta
Fudge: Csillámos barna-bronz
Spoon: Csillámos terrakotta bronz
Yum!: Szaténfényű pezsgőarany


 Kinti fényben a bal oldal.


 Kinti fényben a jobb oldal.


 Benti természetes fény.


 Benti természetes fény.


 Az alapok egyetlen húzással szemhéjalapozó nélkül készültek. 
Delicious: Minimálisan porzik, de a pigmentáció elég gyenge. Szemöldök alá használom kiemelőszínnek. 
Tempt: Gazdag, mély fekete, egyáltalán nem porzik. 
Heavenly: Minimálisan porzik, én a mélyítővonalban használom, és nagyon jól lehet vele satírozni is. 
Drizzle: Egyáltalán nem porzik vagy potyog. 
Enjoy: Minimálisan porzik és sajnos a pirosas-pinkes csillámok felvitelkor már nem érvényesülnek. 
Itt benti természetes fénynél készült a kép.


 Kinti természetes fény árnyékban.


 Kinti természetes fény. 
A kedvenceim az első sorból: Tempt; Heavenly és Drizzle


 Benti természetes fény. 
Choc: Nagyon-nagyon porzik és sajnos az arany csillámok itt sem érvényesülnek. 
Cake: Darabos, porzik, az irizáló hatás kevésbé érvényesül felvitelkor. 
Perfect: Minimálisan porzik, de építeni kell. 
Crunch: Egyáltalán nem porzik, de satírozáskor foltos lesz. 
Sweet: Minimálisan porzik. 
Fudge: Gyönyörű, szinte belesimul a bőrbe.


 Természetes kültéri fény árnyékban.  


 Természetes kinti fényben. 
Kedvencek: Sweet és Fudge


 Természetes beltéri fényben. 

Salted: Csodaszép csillámos hideg tónusú barna, egyáltalán nem potyög vagy porzik és gyönyörűen lehet satírozni. 
Candy: Sajnos a pigmentáltság gyenge és egy kicsit porzik is. 
Caramel: Csodás arany szín, egyáltalán nem potyog, a pigmentáltsága szuper. 
Spoon: Erről is ugyanezt el tudom mondani, mint az előzőről. 
Yum!: Gyönyörű pezsgőszínű arany, belső szemzugba tökéletes. Selymes és nagyon pigmentált. 
Kedvence: Ebből a sorból mindegyiket nagyon szeretem.


 Kültéren árnyékban.


Kültéri természetes fényben.


Összegzés: Az egyik szemem sír, a másik pedig nevet, mert egy korántsem tökéletes palettáról van szó. Vannak gyengébb pigmentáltságú és porzó termékek és matt-csillámos színek mindegyikénél felvitelkor nem érvényesülnek a csillámok. Én a hidegebb tónusokat picit jobban szeretem magamon, de például nyáron ha van egy kis színem, akkor a meleg tónusokat is szívesen viselem. A bronzok csodásak, a matt fekete gyönyörű, a barnák között is vannak szépségesek és a pezsgőszínbe beleszerettem. A csomagolás hipercuki és tényleg minőségi. Ennek ellenére ha "A PALETTÁT" keresi valaki, akkor nem ezt ajánlanám, kivéve ha kifejezetten egy meleg tónusú palettát keres. Őszre-télre-nyárra szerintem ideális, tavaszra nekem kicsit túl bronzos az összkép. Sokszor használom mióta megvan, de nem a kedvencem. Annak ellenére sem, hogy igazából nagyon egyben van, minden megvan benne, ami egy komplett sminkhez kell. De azt kell hogy mondjam, hogy ha valaki tökéletes palettát keres a mindennapokra, akkor mégsem ezt ajánlanám. Szerintem érdemesebb az Iconic paletták közül vagy a Sleek palettái közül válogatni inkább. De ha gyűjtő vagy és imádod az aranyos csomagolást, akkor csapj le rá mindenképp. 

Értékelés: 5/4

Amennyire vágytam erre a palettára, végül nem lett a kedvencem. Persze szuper és gyönyörű, de ha csak egy palettát vihetnék magammal egy nyaralásra biztosan nem ő lenne az. Nyáron szerintem többet fogom használni, akkor kifejezetten szeretem a bronzosabb sminkeket. 

Itt tudjátok megrendelni. Az ára 3490Ft és épp most van 3 a kettő áráért akció a Pink Pandán. ;) 

Ti megvettétek ezt a palettát vagy az eredeti Too Faced változatot? Mi a véleményetek róla? Melyik a kedvenc palettátok?

Megjegyzések

  1. Nagyon szép az összhatás, de nekem a Tempt az egyetlen szín, amit elfogadnék - igen, nem is én lennék, ha nem a fekete lenne az...
    Nekem az i <3 chocolate és a death by chocolate van meg a testvérei közül, és csak azért vettem őket, mert éppen csokit kívántam, amikor vásároltam a PinkPandán...sose vásárolj éhesen...
    Én őszintén azt hittem, hogy nem fogom kedvelni, mert nem vagyok természetes szín párti (mondom, miután feltankoltam természetes palettákkal xD), de előbbit valami miatt nem kedvelem annyira(van benne valami, amiért nem szívesen nyúlok érte...nem rossz, igazából nagyon jól teljesít, de nem ő a LEGJOBB a készletemben, és amúgy is főleg barnák vannak benne...szóval nem igazán érzem úgy, hogy érte kéne nyúlnom), mint utóbbit, ami viszont jóval sötétebb, és jó érzés ránézni is, és nagyon kedvelem használni is...

    A kedvenc palettáimnak viszont köze nincs a márkához se, bár nagyon kedvelem a makeup revolution és i heart makeup palettáimat is (van egy pár, közülük a Give them nightmares, a romantic smoked és a no photos please a leggyakrabban használtak), a sleek termékei sokkal jobban teljesítenek rajtam...És ha közülük is ki kéne emelnem a kedvencemet, akkor a matt mániám azt mondatná, hogy a V2 az...Viszont, ha úgy nézem, hogy melyik az a paletta, amelyik abszolút én vagyok, akkor mindenképp a Bad Girl győzne...(a többi túl évszakhoz kötött számomra - vagyis az enyéim közül, ez a kettő az "egész éves" palettám, van ez a hülyeségem, hogy asszociálósan sminkelek, és vannak színek és termékek, amiket csak az év bizonyos időszakaiban tudok használni).
    Illetve most lehet lesz egy trónfosztó, de még nem nagyon volt lehetőségem beleásni magam a legújabb kincsembe, szóval...:D

    VálaszTörlés
  2. Engem ezek a palettak a színek miatt sosem vonzottak, csak a csonagolas miatt.. :D de az eredetivel is így vagyok. Nem szeretem annyira a természetes barnás színeket, vannak ilyen palettaim, de az előző hozzaszolohoz hasonlóan, nekem is a fekete a szinem.. :D illetve mikor milyen kedvdm van, mennyirr vagyok nyomi reggelente, de ritkán nyúlok barnakhoz.. Mindenesetre jó poszt volt, számomra hasznos, hogy ezek után sem érne meg megvasarolnom, cuki csomagolás ide vagy oda:))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon kellemes színei vannak. Több funkciós paletta a matt barna színeket szemöldöke is használni tudnám. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)