Weekly Inspiration

Sokat gondolkoztam, hogy felhozzam e ezt a témát, de hát végtére miért is ne? A napokban az egyik kedvenc külföldi bloggerem Instagramján belefutottam egy két rosszindulatú kommentárba. A lányról tudni kell, hogy hozzám hasonlóan néha napján fittness és egészséges táplálkozás témában is ír, tippeket ad, stb. Posztolt magáról egy egész alakos képet és többen megjegyezték, hogy miért ír fittness témában, ha nincs kockás hasa és a combjai is összeérnek? Volt aki hiteltelennek nevezte. 
Először pár hete merült fel bennem, hogy írok pár sort ebben a témában, amikor egy olvasó emailben azt kérte, hogy mutassak fotót az alakomról. 
Először is. Szerintem attól, hogy valaki foglalkozik az egészséges életmóddal, tudást szerzett ebben a témában, esetleg megpróbál egészségesen táplálkozni és sportol is, nem várható el tőle, hogy úgy nézzen ki mint egy profi edző vagy fittness modell. Vannak emberek, akik a külsejükből élnek. Instagram és fittness modellek, edzők, stb, akiknél alapkövetelmény, hogy a külsejük tökéletes vagy legalábbis irigylésre méltóan fitt legyen. Ugyanúgy, ahogy nem szívesen mennél egy ápolatlan bőrű kozmetikushoz, elég nehéz lenne komolyan venni egy olyan fittness modellt is, akinek úszógumija van. 
De ugyanakkor itt, a blogger közösségben a legtöbben átlagos lányok, nők vagyunk. Nem tudom, hogy láttátok e Cassy Ho videóját, amiben arról beszél, hogy amikor külsőre a legfittebb volt, mennyire egészségtelenül táplálkozott. Épp ezért fontos tisztázni, attól, hogy valaki vékony, még nem biztos, hogy egészséges és fitt. Sok vékony lány csak ruhában mutat jól, mert nem edzenek, csak koplalnak. De egyébként petyhüdtek, narancsbőrösek, stb. Ugyanakkor, sok teltebb lány feszes és tónusos. Mások az adottságaink, a fizikumunk. És itt most nem azzal jövök, hogy ha valakinek az egész rokonsága kövér, akkor is is kövér kell hogy legyen és úgysem tud lefogyni. Tudjátok, hogy ez nem igaz, és nem a genetika áll a háttérben, hanem az étkezési szokások. 
De az tény, hogy ha valaki alapjáraton erősebb testalkatú, akkor valószínűleg egészséges táplálkozással és edzéssel is, hogy úgy mondjam "combosabb" lesz. Minden rosszindulat nélkül. 
Ugyanakkor ha valaki nagyon vékony, akkor roppant nehezen tud idomokat "növeszteni" és valószínűleg sosem lesz olyan feneke mint Nicki Minaj-nak, hiába csinál meg napi 1000 guggolást. 
A lényeg az, hogy az egészséges életmód és a fittség nem korlátozható keretek és sémák közé. Ha te úgy döntesz, hogy igenis kockás hasat akarsz és úgy akarsz kinézni, mint egy instagram modell, akkor bizony rengeteg időd és pénzed rá fog menni a célodra, szóval ha nem ezzel szeretnél foglalkozni főállásban, akkor érdemes helyre tenni a fogalmakat is. A fitt nem azt jelenti, hogy kockás a hasad. Azt jelenti, hogy jól érzed magad a bőrödben, sportos vagy, egészséges súllyal. Nincsenek komplexusaid a ruhavásárlásnál és viselésnél és nem rejteget a testedet. A fitt azt jelenti, hogy rendesen és rendszeresen táplálkozol és sportolsz, annyit és olyat ami neked jól esik. 
A fitt mindenkinek mást jelent. Ha valaki száz kilóról fogyott 70-re és elégedett az alakjával, akkor fitt. Ha korábban attól is szédültél, ha 50 métert futni kellett a buszra, és most hetente kétszer lefutsz 3 kilométert vagy edzel 20 percet, akkor már fitt vagy. Mert nem Fancy Filter Bébikéval kell magadat összehasonlítani, hanem azzal aki-ami 1 hónapja, 3 hónapja vagy fél éve voltál. Ne engedjétek, hogy pár Pinterest kép és konfekcióméret szürreális elvárásokat támasszon elétek. A lényeg, hogy saját magatoknak tetszetek és jól érezzétek magatokat a bőrötökben. :) 


Ennek ellenére, ha érdekel titeket, hogy én személy szerint mit eszem és hogyan edzek, akkor szívesen megosztom veletek ezeket a dolgokat. :) 


Imádok edzeni. Egyrészt mert sokkal jobban érzem magam a bőrömben. Egészségesebb vagyok, ritkábban fázok meg, jobban alszom, kevésbé vagyok stresszes. Saját magamon tapasztaltam, meg hogy mennyire rossz, ha abbahagyom és "leengedek". Nem akarok tökéletes testet, csak simán azt az állapotot, amikor elégedett vagyok magammal. Igen, ez elvesz a szabadidőmből, de ha választanom kell, hogy egy részt nézzek a kedvenc sorozatomból egy hosszú nap után, vagy edzek, akkor ezerszer is az edzést fogom választani, mert egyszerűen jobban érzem magam tőle, mintha "pihennék" és az az igazság, hogy kevésbé vagyok fáradékonyabb, mintha csak "vegetálnék" a mindennapokban, azzal az indokkal, hogy fáradt vagyok és nincs erőm. Csak elkezdeni nehéz, utána már kifejezetten hiányzik, ha valami miatt ki kell hagynom egy alkalmat. 


Outfit goals...


Fantasztikus ez a smink. 


Gyűrűimádóként ettől komolyan olvadozom. 


Nagyon szeretek ilyenkor 1-2 gyümölcsfaágat betenni a lakásba. A melegben gyönyörűen kivirágzanak. 


Cukiság túladagolás. 


Ezekbe a highlighterekbe szerelmes lettem. 


Egyre jobban nő bennem az elhatározás a frizuraváltás mellett. Egyrészt nagyon unom már a szuperhosszú hajat és ezt a hajszínt is. Másrészt nagyon gyorsan nő a hajam, így tudom, hogy ha most levágatom, akkor nyár végére megint hosszú lesz. :D De az oldalfonatok nagyon fognak hiányozni. 


Imádnivaló ez a manikűr. 


Csini! 


Mindig azzal mentegetem magam, ha újabb és újabb ecseteket veszek, hogy ha mindenből 2-3 darabom van, akkor nem kell hetente ecsetet mosnom. :D Ti hogy álltok ehhez? :) 


Álomház és álomkert. :) 


Csodás ez a fürdő.


Ideje elővenni a menta lakkomat. :P 


A lámpa! *.*


Nagyon dögös! 


Szépséges. 


Ti bevállalnátok valamelyik extrémebb színt? :) 


Bárcsak nálunk is beszerezhető lenne! 


Tegnap volt a macaron világnap. Elmentünk a kedvenc cukrászdánkba, de sajnos egy darab sem maradt addigra, úgyhogy a kedvenc feketeerdő kockámmal vigasztalódtam. :D


Ez valami álomszép! 


Megbékélnék ezzel a kilátással! 


Ez nagyon az én stílusom. :P 


Csodás ez a háló. 


Wawawooom ruha! 


Hamarosan őzgida szezon. Minden évben elmondom, idén is, vigyázzatok rájuk. Ne menjetek a közelükbe, ha megláttok egyet az erdőben, ne simogassátok meg és vigyázzatok a kutyusokra is, nehogy megtámadják őket. :) Persze messziről fotózni szabad! :) 

Szép Hetet Lányok! 

Hogy telt a hétvégétek? Mit gondoltok a nyitósorokról? Melyik volt a kedvenc képetek? :) 

Megjegyzések

  1. A kezdő sorokkal teljesen egyet értek. Sokan pár kiló leadás után is remekül érzik magukat, és fittnek. Nem kell hozzá kocka has. Nekem sincs, de nem is bánom. Viszont majdnem 8 kilót leadtam,és azt vettem észre, hogy a környezetemnek ez se tetszik. Ahogy az se tetszett,mikor kövérebb voltam. Épp ezért mindig elmondom, hogy nem érdekel.Én így érzem jól magam és fogadják el.
    Szerintem nem árt a változás a hajadat illetően.Végül is ez csak haj és megnő ahogy te is említetted.:)
    Imádom az összes képet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Imádom" azokat az embereket akik cseszegetnek, hogy fogyj le, aztán meg nem tudják elviselni, ha sikerül is. -.-
      A hajammal én is így vagyok. Azelőtt minden hülyeséget megcsináltam vele, kb csak hupilila és zöld színű nem volt. :D

      Törlés
  2. Nagyon egyetértek veled. Tavaly elkezdtem jobban odafigyelni magamra, edzeni minden nap és láttam a változást, ami tetszett. Aztán beteg lettem és jött még egy csomó más dolog, ami miatt abbahagytam. Most újra belekezdek, pontosabban ma, mert hiányzik az edzés és nem érzem jól magam a bőrömben jelenleg.
    A képek csodásak, a bakancsos összeállítás nagyon bejön :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is volt egy visszaesésem novemberben és decemberben de január óta megint rendesen edzek és tartom a megszokott étrendemet. :)

      Törlés
  3. Nagyon szeretem olvasni a gondolataidat, teljesen egyetértek :). Ezen az "összeérő combok" "problémával" képtelen vagyok mit kezdeni, csak pillázok rajta értetlenül. Hihetetlen, ahogy problémákat generálnak az emberek a semmiből :D. Bármilyen életmóddal kapcsolatos poszt jöhet, örülnék neki, mostanában nagyon elengedtem magam, érzem is a kedvezőtlen hatásait.

    btw. milyen frizurán gondolkodsz? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Komolyan nem értem miért kell mániázni a tigh gap-en? Miért nem értik meg, hogy mindenkinek más az alakja? Én akármilyen keményen edzek lábra, akkor sem lesz olyan combom, csak még izmosabb. Volt, hogy nem ért össze a combom, de akkor veszélyesen vékony voltam, olyan lábakkal mint másnak a karja.
      Plusz a lábak anatómiája miatt sem lehetséges. Ha megnézed a tigh gapes lányok nagy részének vékonyka, formátlan lábai vannak. A combjuk és a vádlijuk között szinte alig van különbség.
      A bikini bridge is hasonló baromság, mert van akinek egyszerűen nem olyan a medencecsontja, hogy kiemelkedjen, bármilyen lapos is a hasa. Nekem látszik, de például egy nálam sokkal sportosabb vékonyabb lányismerősnek nem látszik a csont, pedig 100X kockásabb és laposabb a hasa mint nekem.
      Plusz lehet, hogy valakinek kilátszik a medencecsontja, vagy tigh gapje vagy box gapje, de 10 fekvőtámaszt nem tud megcsinálni, én meg abból csinálok 30-at amikor az egyik lábadat felemeled közben. :D

      Törlés
    2. Ja és long bobban gondolkodom, világosbarna színnel. :)

      Törlés
  4. Eleg regen irtam hozzászólást, most igyekszem potolni oket. :) Teljesen egyetértek minden szóval. Bár jómagam elég lusta ember vagyok (:D) az életmódváltásaim általában 1-2 hét után megbuknak, azért a kaja témát kicsit tovább tudom húzni. Persze akkor sincs meg a csirke-rizs-zöldség etalon kőbe vésve, ugyan úgy eszek csokit, ha megkívánom, stb, de azért van, mikor napokig képes vagyok egészséges dolgokat enni, a konyhában órákat eltölteni és ezzel foglalkozni. Aztan igazabol nehany nap/het utan ennek is vége, de nem baj, mert tudom, hogy néhány het utan újra elkezdem.. :D És igazából én is jobban erzem magam olyankor. Nem mintha abban a néhány hetben fogynek (vagy ha igen, az csak néhány deka, nem latvanyos stb), de nagyon jol erzem magam mar a tudat miatt, hogy egészséges dolgokat eszek, es nem szemettel bombazom a szervezetem. Nekem is van egy ismerősöm, aki kb. 2 honapja megreformalta az eletet, es 1 honapja jar kondizni. Persze huuuuude latvanyos nyoma nincsen meg, de az ismerosom is kitarto, lelkesen eljar, betartja a dietat, stb, mert tudja, hogy később lesz nyoma. De persze ő is kapta egyből a negatív kommenteket, hogy már "ráfért a mozgás" meg hasonlok... Undorito. Az egy dolog, hogy valakire rafer, mert elhizott, akarmi, de akkor is undorító ezt az emberek szemébe köpni. Amugy pont emiatt elkepeszto Magyarorszagon a fiatal, befolyasolhato lanyok esete: szinte azért vézna, anorexiás, testképzavaros, stb szinte minden második tizen-huszonéves lány, mert mindenhonnan ezt kapjak: csak akkor vagy szexi, ha lapos a hasad, vékony a combod, xxxs-es ruhakba fersz bele, stb... Az internetrol, a noi magazinokrol, mindenhonnan ez jon. Es ilyenkor mit tesz az amugy atlagos, szép alaku csaj? Orult "dietaba", rosszabb esetben koplalasba kezd, mert hogy o milyen kover, stb... Holott hiába van meg a "tökéletes" alak az ujsagok, internet szerint (a már-már barbie alakra való hajazás, vékony karok, lábak, combok, lapos has, kerek fenék), ha tenyleg, valaki alapbol pl. alma alak, az az istenert sem fog ugy kinezni. Vagy ha valaki genetikailag "gebe" (van egy ilyen ismerpspm) neki sem lesz soha hude nagyon szemrevaloan nagy feneke... De ami van neki, az is kis formas kerek izmos, mert ennyit tud kihozni belole.... Abba kéne már hagyni ezt az állandó testtel kapcsolatos tlmát.. Mostansag elojott nagyon a sportolás st,b ez jó. De itt meg kéne állnia. Ne azért kezdj el sportolni, mert nem fersz bele az xxxs-es ruhaba..... (egyszer olvastam talan a cosmoban vagy a glamourban, nem is tudom, nyar volt, bikinis cikk, és ott volt az oldal sarkaba biggyeysztve egy kendom, es hozza a szöveg: "ha vaskosak a combajid, érdemes kegy ilyen divatos kendőt az oldaladra kötnöd, ha éppen elmész koktélozni".. na, vmi ilyesmi szoveg.. Akinek vaskos a combja , az már egyből takargassa??) Bahh, engem kiborit ez a tema... Es bocsanat a regenyert.. :( :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem sem lesz soha bubble buttom, mert alapjáraton nincs nagy fenekem. De ahogy írtad ami van, az kerek és feszes és szerintem 50 évesen sem fogom magam után húzni. :D
      Ez a takargatás dolog azért eléggé átgondolandó. Nekem van egy csúnya a heg a lábamon, még egy gyerekkori baleset után és kb. 18 éves koromig nem mertem szoknyát felvenni miatta harisnya nélkül. Még nyáron is neccharismánykat és tárdzoknikat hordtam, hogy ne látszódjon, a strandon pedig azzal a lendülettel amikor kijöttem a vízből, már tekertem is magamra a kendőt. Most meg egyáltalán nem zavar a heg, simán hordok rövidnacit és minit nyáron.
      Szóval én megértem azt is aki takargatja magát azokon a részeken, amit nem szeret. s nekem is hiába mondták el, hogy nem látszik a heg, észre sem venni, akkor is takargattam. Ugyanúgy egy teltebb lánynak is hiába mondod el, hogy nem csúnya a combja vagy a hasa, amíg nem képes elfogadni magát vagy nem érzi jól magát a bőrében addig úgyis takargatni fogja.
      Más meg szétfolyik aztán vidáman hordja a tangás bikinit, szóval ez teljesen azon múlik, hogy mi van a fejben. A lényeg, hogy az ember kényelmesen érezze magát. :)

      Törlés
  5. A fenébe, elfelejtettem a macaron világnapot!!

    Amúgy nagyon tetszett a bevezető. Néhányszor már biztosan elmondtam, mennyire nem szeretek "edzeni" (ie. futni nem igazán, és utálom az edzőtermeket), de biciklizni például nagyon szeretek, és most, hogy jó idő van, már tudok néha suliba menni vele (olyan 10-11 km, ami nem sok, de én meg szupergyenge vagyok), szóval csak mindenkinek amit szeret.

    A képekből meg nagyon tetszik a fekete-sötétzöld szett (végre bőrdzsekis idő van) és az az első gyümölcstál/joghurt/nemtommi, már kicsit elegem van az alma-narancs kombóból, az én pénztárcámhoz meg a nemszezonális gyümölcsök azért annyira nem passzolnak.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)