Spring Must Have List 2016


Idén egy picit csúszva érkezik ez a bejegyzés, hiszen túl vagyunk a Glam és Joy napokon is. De én azt gondolom, hogy egyáltalán nem vesztette aktualitását, hiszen az igazi tavaszi időjárás még csak meg-megmutatta önmagát, de nem volt még huzamosabban kellemes és enyhe idő. 
Ha valaki nem ismerné még ezt a típusú bejegyzést, annak pár szóban had mutassam be. 
Évszakról évszakra összegyűjtöm azokat a ruhadarabokat, kiegészítőket, kozmetikumokat és egyéb akár lakberendezési kiegészítőket, amikkel az aktuális szezonban feldobhatjátok a ruhatáratokat, amikre érdemes beruházni, vagy megtartani az előző szezonokból. Félreértés ne essék, ez a bejegyzés nem azt akarja sugallni, hogy mindent be kell szerezned, ez csak egy kis útmutató akar lenni, hogy mi az ami az adott évszakban divatos és praktikus. Remélem, hogy hasznosnak találjátok majd és a végén pár szóban leírjátok a véleményeteket. :)



Spring Must Have 1



❀ Farmer -A csípőnadrágok és farmerek lassacskán végleg távoznak a divat színpadáról és átveszik helyüket a magas derekú társaik. Ez szerintem kifejezetten jó hír, hiszen melegen tartják a derekat és csípőt, valamint szuperül mutatnak a rövid felsőkkel.
❀ Szatén Bomber - Egy ilyen dzsekinek az év nagy részében hasznát veheted, hiszen könnyű, így akár egy nyári nyaralásra is magaddal viheted anélkül, hogy sok helyet foglalna a bőröndben és a meleg de borongós tavaszi-őszi napokon is jó szolgálatot tesznek.
❀ Napszemüveg. - Ebben tavaszi-nyári szezonban a vastag műanyag keretes és a finom, törékeny fém kereset darabok dominálnak a napszemüveg-trendben. Nem csak divatkiegészítőként érdemes kiemelni, de nagyon fontos a szemünk védelme a káros sugarak ellen, minden évszakban.
❀ Ajaktrend - Ebben a szezonban a matt ajkak dominálnak. Ajakceruzák, rúzsok, folyékony rúzsok, mattra száradó szájfények... nagy a választék. Szerezz be egy szép nude, korall, pink és fukszia árnyalatot, ha pedig a klasszikus de ugyanakkor dögös stílust részesíted előnyben, akkor a vörös lehet a te színed. :)
❀ Tetkónyaklánc - A kilencvenes évek végének és a 2000-es évek elejének trendi kiegészítője ismét hódít és a fesztiváldivat egyik sztárja lesz idén. Viseld más nyakláncokkal halmozva.
❀ Pirosító - Ha tavasz, akkor jöhetnek az üde, babás színek pirosítóban is. Érdemes egy kisebb palettára beruházni, hiszen ezt akár utazásokra is magaddal viheted.
❀ Rohangászós - Az Air Max trendnek leáldozott éljen a Superstar. Az ikonikus darab visszatérése igazán látványos, hiszen a klasszikus színkombinációk mellett kaphatunk rose gold vagy épp mintás változatokat is.
❀ Pólótrend - A szezon egyik legtrendibb fazonja a fűzős a pólók között. Egy kis extrát visz a basic darabok egyhangúságába. Érdemes lecsapni egy ilyen fazonra a kuponos akció alatt.
❀ Crop - Még mindig hódítanak a rövidke felsők. Tavasszal viseld őket magas dereka farmerral és szoknyával, nyáron pedig felkaphatod egy magas derekú sorttal vagy akár a maxi szoknyáddal is. A legtrendibbek a horgolt darabok, de divatosak most a vicces mintás és feliratos crop toppok is.
❀ A szezon táskája - A rojtos csodák mellett a kis méretű táskáknál a félhold fazon a legmenőbb. Egy ilyen darab tökéletes a nyári koncertekre, fesztiválokra vagy akár egy randira is. A legszükségesebbek pont beleférnek.
❀ Messy hair - Továbbra is divatosak a laza, kócos hullámok és fonatok. Ezek elkészítéséhez jól jöhet egy textúrázó vagy tengeri sós spray.
❀ Fényvédelem - Erre már most is érdemes nagy gondot fordítani. Idén több márka is jelentkezik magas faktorszámú színezett fényvédővel, amit akár BB vagy Alapozó alá, de önmagában is használhatunk.
❀ Bőrápolás - Üdévé és frissé teszi a megjelenésed és a közérzetedet is megváltoztatja, ha lecseréled a hideg időben használt nehezebb illatú tusfürdődet és testápolódat és helyette beruházol egy friss, virágos vagy gyümölcsös termékcsaládra.
❀ Az arcod kerete - Szerencsére a tökéletesre rajzolt Insta szemöldöknek és a Kardashian kontúrnak stop táblát mutatott a beauty és divatvilág, de ez nem azt jelenti, hogy egy szépen formázott szemöldök nem must have többé. Ha a melegben mást nem is kennél majd az arcodra, a szemöldöködről azért sose feledkezz meg. ;)
❀ Púder helyett - Szerencsére már drogériás árkategóriában is kaphatunk fixáló spray-ket, amikkel kiválthatjuk a vastag púderréteget és segítenek frissen tartani a sminkünket egy hosszú napon.
❀ Flamingo - Idén is hódítanak a flamingós ruhadarabok és kiegészítők. Szerezz be egyet és párosítsd a basic ruhadarabjaiddal. Azonnal jó kedvre derít és még jópofa is. ;)



Spring Must Have 2



❀ Gomboska - A szezon legtrendibb szoknyája mindenképpen a gombos A-vonalú farmermini. A mostani időjárásban még érdemes harisnyával viselni. Hétköznapra, buliba és fesztiválokra is remek választás és sokféle stílusban viselhető.
❀ Bohém lazaság - Már tavaly is hódítottak a lenge pizsinaci szerű nadrágok. Ezekre érdemes idén is lecsapni, hiszen nem csak kényelmesek, de tökéletesek azokra a napokra amikor a farmert már melegnek érzed, viszont egy rövidnacihoz vagy szoknyához még hűvös van.
❀ Tetkómánia - Habár az aranytetkó láz tavaly tombolt, de idén is nagyon trendik lesznek a kis csillogó tetkók, sőt ebben a szezonban megjelentek a rose gold és fehér társaik is. :)
❀ Fűzd be - A fűzős felsők mellett a cipődivatban is erősen jelen van ez a trend. A klasszikus balerinák mellett most a fűzős darabok a legtrendibbek.
❀ Statement helyett - A látványos, feltűnő nyakláncok helyett lassacskán a finom, több láncos kis nyakbavalók kerülnek előtérbe. Ha valami nagyon trendi kiegészítőt szeretnél, újíts be egy ilyet.
❀ Blushed nudes - Évek óta hódítanak a rózsaszínes bronz és rose gold színek a sminktrendekben és szerintem ezek a legtavaszibb árnyalatok. Erre a palettára érdemes lecsapni kuponnal és akcióval is hiszen csodás tavaszi és nyári sminkeket tudsz majd vele kreálni.
❀ Highlight - A kontúrmánia után most az arc kiemelésére került a hangsúly és sorban érkeznek a szebbnél szebb highlighterek. Multifunkciós termék, hiszen a szemsminkedben is használhatod, de csodás például a lebarnult vállon és dekoltázson is. :)
❀ Lakkok - Ebben a szezonban is divatosak a korallos és menta színek és idén előtérbe került a flamingó szín is. Egy merész lilára is érdemes beruházni és az elegáns nude színek is trendinek számítanak. Ha pedig valami látványos dolgot szeretnél, akkor egy rose gold vagy duochrome-ultra chrome lakk lehet az amit keresel. :)
❀ Kristályszerelem - Továbbra is hódítanak a kristályos medálok, fülbevalól, gyűrűk és karkötők is. Ezek a kecses, elegáns ékszerek, önmagukban is gyönyörűek, de más finom darabokkal is remekül párosíthatóak.
❀ Illatfelhő - A nehéz, édes, fűszeres parfümök a melegben fojtogatóak és kellemetlenek lehetnek. Szerezz be egy könnyed, légies, friss gyümölcsös, vagy púderes virágos illatot tavaszra. A személyes tippem, hogy próbáld ki a Zara parfümjeit, hiszen ár-érték arányban verhetetlen a kínálatuk, ráadásul abszolút különleges illatokat találhatunk, vagy nagy divatházak híres parfümjeinek hasonmásait. :)
❀ Krémes - Na nem a fincsi sütiről van szó, habár az nálam minden évszakban jöhet. A púder után a krémes kontúrok is megjelentek a drogériák kínálatában. Természetesebb hatást érhetünk el vele, mint a púderes társaival, és a felvitelhez ecset sem kell, egy sminkszivaccsal is el tudjuk oszlatni.
❀ Rojtmánia - A rojtok az idei szezon legfontosabb részletei a ruhákon és kiegészítőkön. Ha követni szeretnéd a trendet, akkor szerezz be egy rojtos táskát, ha pedig valami extrább dologra vágysz, akkor jöhetnek a rojtos dzsekik, felsők, szoknyák és szandálok.
❀ Hasíts - A hasított bőr, pontosabban az utánzatok ebben a szezonban is hódítanak. Tökéletes kiegészítői a bohém-hippis stílusnak és a fesztiváldivatnak.
❀ Aztékminta - Ha valaki azt hitte, hogy leáldozott ennek a trendnek tavaly nyár végén, akkor tévedett. Ebben a szezonban is nagyon divatosak az azték mintás ruhadarabok. Ha még nincs ilyened, érdemes beszerezni egyet. Ha költséghatékonyan tennéd ezt, akkor újíts be egy felsőt. Már 1-2 ezer Forintért találhatsz aztékmintás pólókat a fast fashion üzletekben vagy akár a külföldi webshopokban is.
❀ Loafrálj - Idén is az egyik kedvenc tavaszi cipellőnk a loafer. Ebben a szezonban hódítanak a lakk, pikkelymintás, lyukacsos és holografikus darabok, de egy sima feketével sem lőhetsz mellé soha.


Spring Must Have 3



❀ Részletgazdag - A tavaszi és nyári fesztivál és buliforgatag legdivatosabb lábbelije a bokacsizma lesz, ami idén a legkülönfélébb kivágásokkal, rojtokkal díszített vagy hasítottbőr. Lehet magas sarkú vagy lapos. Kényelmes és praktikus viselet is, hiszen a bulikon így elkerülheted, hogy agyontapossák a lábadat.
❀ Virágminta - Nőies, mutatós, tavaszias és sosem megy ki a divatból. Ha fel szeretnéd dobni a hétköznapi szettjeidet, szerezz be egy virágos felsőt, sálat vagy akár ruhát.
❀ Poncsó - A kimonó mellett a poncsók is hódítanak. Ha unod már a blézereket és kardigánokat, akkor szerezz be egy ilyen darabot.
❀ Légies - Egy könnyű selyemsál nem csak klasszikus kiegészítő, de jó szolgálatot tesz a szeszélyes tavaszi időjárásban is.
❀ Ecseteljem? - Szerencsére egyre több minőségi, mégis elérhető árú ecsetkészlet kapható kis hazánkban is. Említeném például a Jessup márkát, akik szuper ecseteket gyártanak. Kaphatóak a Makeup Plaza és a Pink Panda webáruházakban is, de ebayen is meg lehet rendelni őket.
❀ Pasztellmámor - A pasztell színű hajak különösen a smoky purple és a rose gold a tavasz és a nyár slágerei. Ha valami extrémebbet szeretnél, akkor érdemes kipróbálni őket, akár egy-egy hajszínezővel is, ami csak néhány hajmosás erejéig tart.
❀ Bronzosíts - Itt a jó idő, ideje elővenni vagy beszerezni egy szép bronzosítót, hogy napcsókolta bőrt varázsolhass vele.
❀ Sportosan - A sportos, fitt életmód végre előtérbe került a kóros soványság után. Persze nem csak mint divathóbort, de legfőképpen az egészség megőrzése miatt emelném ki. Számomra az egyik legmotiválóbb dolog az edzésekkel kapcsolatban, ha új sportruházatot veszek. Alig várom, hogy felavassam és használjam. ha nehezen vágsz bele a testmozgásba, motiválhat az is, ha beszerzel egy sportmelltartót vagy épp futócipőt.
❀ Villants - A tavaszi-nyári szezonban a fűzős és cropped felsők mellett a vállat szabadon hagyó fazonok a legdivatosabbak. És valljuk be, sokkal izgalmasabb vállat villantani, mint dekoltázst.
❀ Mellény - A farmermellény után a lenge, hosszabb darabok kerültek előtérbe, amik tulajdonképpen ujjatlan kardigánként funkcionálnak és nagyon praktikusak a tavaszi időjárásban, de ugyanúgy egy hűvösebb nyári estén is fel lehet őket kapni.
❀ A ruha - Itt az esküvőszezon, érdemes beszerezni 1-2 olyan ruhát, amit viselhetsz lagziba, vagy akár egy ballagásra, keresztelőre is. A nagyon csicsás, flitteres, szűk darabok helyett válassz kényelmes fazont. Egy olyan ruhát, ami 1 viselés után nem végzi majd a szekrény mélyén, mert a hétköznapokon is ki tudod használni, akár egy randira vagy nyaraláson hordva is.
❀ Tusvonal - Egészen pontosan színes tusvonal. Gyors, egyszerű és mutatós, rohanós reggeleken, vagy ha munkából hazaérve felfrissítenéd a sminked egy csajos programra, de csak öt perced van.
❀ Fedd el - A legszebb smink is háttérbe szorul a sötét karikák, orr körüli pirosság és a bőrhibák mellett. Szerezz be egy erős fedésű korrektort, amikkel elfedheted ezeket. Sőt, ha csak 1-2 apróságot kell eltüntetned, önmagában is használhatod, púderrel fixálva, különösen a melegebb napokon. 
❀ Üde színfolt - Szerezz be a tavaszi és nyári időszakra egy színes táskát, amivel a hétköznapi szettjeidet is feldobhatod. 
❀ Lakberendezés - Azonnal tavaszias-nyárias hangulatúvá teheted az otthonod néhány új dísztárggyal, például egy-két gyertyatartóval, néhány hangulatos párnával vagy egy új függönnyel. Érdemes figyelni a lakberendezési üzletek akcióit is. 
❀ Az otthon illata - Szerezz be néhány tavaszias illatgyertyát vagy illatviaszt és ha odakint épp csúnya oldalát mutatja is az évszak, az otthonodban tavaszias hangulatot teremthetsz velük. 

Remélem, hogy hasznosnak és szórakoztatónak találtátok ezt a bejegyzést. 

Ti mikre szeretnétek lecsapni a szezonban? Van olyan amit már beszereztetek? Mivel egészítenétek ki a listát? :)



Megjegyzések

  1. Nos én tényleg most újítottam be pirosítókból, mert a téli színem szinte lehetetlenul fehér, ahhoz más árnyalatok kellenek...

    A matt rúzs mánia mondjuk nálam örök...sokkal jobban kedvelem őket, de most a félmatt és a krémes finishre szavazok tavasszal, színt tekintve pedig valamiért a mályva a kedvencem tavaszra...vagyis...a bordókat és szilvákat meg az erős pirosakat és bogyós árnyalatokat szeretem, de a mályva még olyan szín, amit elfogadok magamon és a tavaszi frissességhez kötöm...bár...azt hiszem az se annyira tavaszias, igazából a tavaszi-nyari színek nagy része rajtam nem mutat jól...

    Viszont a rózsa-paletta...ajándékba kaptam rendeléshez pár hónapja egy iconic3 palettát...na azt direkt tavaszra tartogattam, szóval remélem hamarosan jön a jó idő, nagyon sok önuralom kellett, hogy érintetlenül megtartsam...:D

    Illetve nagyon púderes vagyok...több kiló púdert vagyok képes magamra kenni reggelente - nem szó szerint - és nem csak a mattítás miatt, hanem imádom a finishét...persze ehhez jó állagú púder kell...és néha még erre küldöm rá a fixalot, de egyszerűen nem tudom elképzelni a sminkelős napokat púder nélkül...

    Mondjuk croptopra, piros taskara, és egy jó rövid gatyara még azért lecsapnék, meg valami tavaszi-nyari cipőre...:D

    VálaszTörlés
  2. Hmmm egy kisebb méretű nude táskát szeretnék, sőt kettőt, kell egy elegáns esküvőbe és egy hétköznapokra. Egy loaferhez nagyon hasonló vékony teniszt is szeretnék. A tavalyi virágosom már rég a kukában van :(. Jó lesz egész nyáron fesztiválozni ,meg lófrálni benne :D.
    És mivel fogytam, ezért új rövidnacikra lesz szükségem, illetve egy két kardigánra. Egyébként úgy érzem mindenem megvan :D

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Ú-ha, de jó, hogy így átláthatóan összegyűjtöd ezeket! :) Kicsit kezd visszatérni a divatba vetett hitem.
    Tök jók ezek a fűzős dolgok! Imádom őket, így örülök hogy most egy kicsit az ilyenekhez így könnyebben hozzá lehet majd jutni. Bár a csipkét egy kicsit még visszasírom, eddig szerintem az volt a legjobb trend. :)
    A körömlakkokból most egész normális, lényegében szép színek a divatosak, és azok a virágos ruhák... :)

    Egy jó kis rövidnadrág, térdig érő szoknya, nőies és sportos cipellő, és egy virágos ruha - ezekre most szívesen lecsapnék. :)

    Tetszett ez az összeállítás, remélem, lesz még folytatása! :)

    VálaszTörlés
  4. A Maybelline paletta nekem is listas , bar meg nem lattam sehol hogy lehetne kapni. Adidas Superstar szamomra szerelem , igaz nekem a Metal Junior fele van meg , ami szerintem eleg egyedi darab es meg senkin nem lattam . Az ecsetkeszlet szinten megvan , igaz egy Aliexpresses valtozata , de azt is nagyon szeretem , mosasnak nem hullanak a szalak ,es nagyon puhak. Hasonlo 'kabit' mint a TW-es lehet netrol is rendelni , es a minosege is eleg jo:)

    VálaszTörlés
  5. Egy-két új matt rúzsban mindig benne vagyok:D Illetve pont nemrég vettem nem-farmer rövidnadrágot - zsebeset, hogy legyen hova tenni a telefonom. Még egy fekete crop-top is jöhetne.

    Viszont a Superstarból hihetetlenül elegem lett nagyon gyorsan. Úgy egyébként az egész fehér tornacipő trendből is. A (budapesti) belváros felé esküszöm, minden második jólöltözött lányon Superstar van, minden második lányon meg valamilyen fehér tornacipő. Jó, ez lehet, kicsit túlzás, de ijesztően gyorsan elharapódzott a trend.

    VálaszTörlés
  6. én megmondom őszintén, utálom, ha valami divatba jön, mert ilyenkor elszaporodik a sok "egyedi" lány, és már rosszul vagyok attól, hogy mindenkin ugyan azok a színösszeállítások, ugyan azok a ruhák köszönnek vissza, de úgy vonulnak az utcán, mint valami dívák. :D mintha egyediek lennének, holott nem! ez az airmax, a bokalengetős tüdőnadrág, ezek a bomber kabátok, az xxxxxl-es fazonú pólók... értem én, hogy ez a divat, de a divat lényege nem az, hogy mindenki ugyan azt vegye fel, hanem kombinálja bele kicsit "saját magát" is, ettől lesz egyedi. nem attól, hogy megveszi a bershkában a hetvenedik yolo feliratú pólóját....

    én utáltam az aranytetoválást, és nekem ez a rosegold sem jön be annyira, bár szerintem szebb, mint az arany. :D
    a fűzős cipők nekem nagyon bejönnek, bár nem a térdig érő római stílusú :D
    színes tust nem vállalnék be soha, nekem marad a klasszikus fekete, de tény, hogy fel tud dobni egy unalmas irodában töltött napot egy kis szín :)
    a messy hair pedig örök. :D régebben mindig ki volt engedve a hajam, ha tesin össze kellett fognom ,már a halálomon voltam, most pedig szinte csak ilyen kis kócos hagymácska kontyokba fogom össze :D imádom


    jól összeszedted a cuccokat, jó volt olvasni a bejegyzést!!! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)