Parfüm Pillanatok : Guess - Seductive


 A Guess márkát sokan a Michael Kors-hoz hasonlóan a felső közép osztály luxusra vágyó hivalkodásának tartják. Nekem az enyhén ízléstelen táskáik és csicsás farmereik ugranak be a 2006-os év tájékáról, amikor körülbelül hazánkban is ismert lett és tele volt vele a két nagyobb női magazin. 
A parfümjeik itthon és külföldön is nagy népszerűségnek örvendenek, én magam is használtam és szerettem a Dare illatukat. 
Ezúttal a Seductive kreációt szeretném nektek bemutatni a Parfum.hu jóvoltából, ami a márka talán legismertebb illata. 



 A Seductive nevű parfüm 2010-ben debütált és egyértelműen a 20+ korosztály ízlésének megfelelően kreálták. A név "csábítót" jelent és ennek megfelelően, én ismeretlenül (igen, még sosem szagoltam korábban ezt a parfümöt) egy édes, fűszeres, vaníliás, kicsit nehéz aromára számítottam. Vajon így van? Egy kicsit később kiderül, de először is nézzük meg a külsőségeket. 

A Seductive doboza elegáns, letisztult, fekete-bézs és arany. Engem a márka táskáira emlékeztet. 
Az üveg masszív, szintén elegáns, luxus érzetet keltő, abszolút olyan darab, ami egy dolgozó nő pipereasztalán jól mutathat. A fekete bőr márkajelző biléta (szintén a táskákat idézi) nekem abszolút belefér, még jól is mutat, de az indokolatlan szívecskés charm már a Guess kissé ízléstelen is közönségesbe hajló stílusát tükrözi. 
A kupak jól záródik, simán be merném rakni a táskámba így. Nekem összességében tetszik ez a szögletes forma és az üveg kinézete.


 Most jöjjön a lényeg, vagyis maga a parfüm.




 Fejjegy: Körte, feketeribizli, bergamott
Szívjegy: Jázmin, narancsfa virág, orrisz gyökér
Alapjegy: Vanília, tömjén, kasmírfa

Első fújásra én egy nagyon erős jázminos, ugyanakkor lágyan édeskés, kicsit vaníliás aromát érzek. Bujkál benne egyfajta fanyarság is, amit remekül kiegészít a körtés aroma. 

Picivel később a jázmin megszelídül és csak néha-néha mutatja meg magát, átadva a főszerepet a vaníliának és egyfajta fás-édes esszenciának, ami abszolút felteszi a pontot az i-re. 

Tehát egyáltalán nem azt kaptam amit vártam, de mégsem vagyok csalódott. A név szerintem találó és ugyanakkor mégsem. Egy csábító illatot kapunk, de elegáns, kifinomult köntösben. Nem tolakodó, nem cukrosan édes. 
Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor egy nő megérti, hogy csábítónak lenni nem azt jelenti, hogy kitesszük amink van, falatnyi kis ruhában, köldökig érő dekoltázsban, hanem az apró részletekben, a viselkedésben, a természetességben, ami mellőz minden mesterkéltséget. 
Ez a parfüm is ilyen. Egy virágos, édes, de mégis karakteres illat a Seductive, amitől egyszerre érezhetjük magunkat nőiesnek és mégis vagánynak. Modern, de ott rejtőzik benne a nagy parfümök időtlensége is.
A tartósságát tekintve a nyári melegben rajta körülbelül 6 órán keresztül megmaradt az illat, de a ruhámon még másnap is éreztem. 


 Szerintem ez a parfüm tökéletes viselet nappalra és estére is. Nyáron inkább esti illatnak tudnám elképzelni. Ha évszakhoz lehetne kötni, akkor én azt mondanám, hogy egy olyan parfüm, amit én személy szerint tavasztól őszig szívesen viselnék.


Összegezve, én nagyon kellemeset csalódtam a Seductive-ban. Egyáltalán nem olyan, mint amire számítottam, de ezt csak pozitív értelemben tudom érteni. Habár nem rajongok a virágos illatokért, a jázmin, mint alkotóelem, mégis közel áll hozzám, és ezekkel az illatjegyekkel kiegészülve egy nagyon kellemes kombinációt alkot. 


*A terméket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a véleményemet.  

Próbáltátok már ezt az illatot? Ti melyik parfümöt tartjátok kifejezetten csábítónak? :)

Megjegyzések

  1. Nekem ez a kedvenc parfümöm. :) És nem volt hozzá csicsás szívecske :D

    VálaszTörlés
  2. EZ az én (egyik) kedvencem is és nekem se volt hozzá szívecske! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)