Weekly Inspiration

Egy kedves olvasó nemrég arra kért, hogy írjak az életmódváltás, testkép, ön-elfogadás lelki részéről. Ez sokszor volt már téma a blogon és körülbelül fél éve egy hosszabb terjedelmű bejegyzést is szenteltem neki. 
Már sokszor említettem, hogy egy ideális világban két opció lenne. Nem vagy kibékülve a testeddel? Változtatsz. Nem tudsz vagy akarsz változtatni? Elfogadod magad. De a világ és az emberi elme-lélek nem ilyen egyszerű. 
Tudni kell, hogy az elfogadás nem egyenlő azzal, hogy belenyugszunk abba, ahogy kinézünk. Az elfogadás nem is azt jelenti, hogy szeretjük a testünket. Ha mélyebben belegondolunk egyáltalán pozitív dolog ez az, hogy "fogadd el önmagad"? Miből is áll ez össze? Először is lemondasz a változás lehetőségéről. Kifogásokat keresel és strucc módjára a homokba dugod a fejed. Bebeszéled magadnak, hogy Neked ez nem sikerülhet. Ezután belenyugszol a kudarcba. Én így nézek ki, ez van. Elfogadod. De ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy szereted a testedet és jól érzed magad a bőrödben. Csupán annyit jelent, hogy nem vagy elég erős a változáshoz. Még. 
Elfogadni a testedet nem egyenlő azzal, hogy szeretni. 
Megtanulhatod szeretni a testedet. Hangsúlyozni a kerek csípődet, vagy épp elterelni a figyelmet azokról a részekről, amiket nem tartasz előnyösnek, miközben hangsúlyozod azokat, amiket szeretsz. 
Vagy szeretheted úgyis a testedet, hogy egy nap megrázod magad és kijelented: az egészségem fontosabb, mint egy rész a kedvenc sorozatomból, vagy egy zacskó Fornettis pogácsa. Nem akarok még egy nyarat úgy tölteni, hogy takargatnom kelljen magam a strandon. Nem akarok szenvedni a ruhavásárlással. Nem akarok szégyenkezni, utálkozni a tükörképem láttán! Fogod magad és igenis hetente 2-3 alkalommal tornázol 20 percet és fehér kenyér helyett rozskenyeret választasz.
Szeretni a testedet nem azt jelenti, hogy fennhangon kürtölöd világgá, hogy csak a kutyák játszanak csontokkal és éljen a telt női alak, hanem azt, hogy amikor egymagad vagy és a tükörbe nézel, akkor mosolyogsz. Igen ez én vagyok, jól érzem magam. Van amit nem szeretek magamon, de legalább annyi dologra büszke is vagyok. Szeretni a testedet azt jelenti, hogy vigyázol rá. A külsődre és a belsődre is. Ha állandó komplexusaid vannak a kinézeted miatt, akkor változtatnod kell. Ha az egészséged forog kockán akkor változtatnod kell. Nem kell 45 kilós, kockás hasú Instagram modellé változnod ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben. Sokszor egy ruhaméret is csodákat tesz az ember önbecsülésével, arról nem is beszélve, hogy a jó közérzet képes megváltoztatni az életed minden területét. 
Hülyeség másokhoz hasonlítani magad. Te te vagy. Nem kell versenyezned senkivel, nem kell bizonyítanod senkinek, maximum saját magadnak. 
Valamint ha hiszitek ha nem, néha változtatni sokkal egyszerűbb, mint elfogadni. Ezt főleg azok mondják, akiknek már sikerült vagy épp elindultak az úton és úgy tekintenek vissza.


Odavagyok ezért a képért.


Minden passzol.


Végre elkészült a hajam. Színben és fazonban is ilyen, átmenet valahol a rose gold és a karamellszőke között. :)


Gyűrű-szerelem.


Cipő-szerelem.


Táska-szerelem.


Gyertek a mamához. :D


Nyár gyere vissza!


Nyami!


Csodás ez a ruha!


Ha városban élnék, ilyen lenne az álomlakásom.


Csodás frizura és az a póló is szuper!


Mesés ez a hólószoba, főleg a szőnyeg tetszik.


Habár nincs szezonja, de azért gyönyörűek.


Ez a smink mindig levesz a lábamról.


Imádom az ilyen nyakláncokat.


Ez már egy műalkotás.


Mindenki odavan ezekért a kagylómintás 3D körmökért. Nekem eddig ez tetszik a legjobban. :)


Ez a konyha valami zseniális. Én személy szerint imádom, ha a konyha zsúfolt, minden elől van, kéznél a főzéshez.


Egy jó túrótortát most elfogadnék. :P


Ide kérném szépen a túrótortámat. :D


Egyre komolyabban gondolkozom egy Zoeva ecsetkészleten.


Barack-szezon Lindával-


Ez!


Épp kanapé vadászatban vagyunk, valami ilyesmit szeretnénk. :P


Most jut eszembe, hogy nekem vannak ilyen díszítő kagylóim. :D


Na ez aztán asz ombre! :D


Tökéletes pirosító paletta.


Odavagyok ezért a ruháért.


Legcukibb koala. Tegye fel a kezét, aki gyerekkorában nézte a Blinky Billt? :D 

Szép Hetet Lányok! 

 Fotók: Pinterest/Tumblr/Wehertit

Mit gondoltok a nyitósorokról? Melyik volt a kedvenc képetek? :) 

Megjegyzések

  1. Ismét imádtam a felvezetőt - köszönöm, hogy ilyen remek, bátorító gondolatokat osztasz meg velünk! :) A magam fajta, állandó küzdelemben élő embereknek ilyesmikre hatalmas szüksége van.
    Képek közül a folyékony rúzsos, a szendvicses és a túrótortás tetszett a legjobban :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem baj, ha állandóan küzdesz, mert az azt jelenti, hogy kitartó vagy és erős. :) Örülök, hogy tetszett a bevezető és a képek is. :) Olyan jó, hogy megint írsz hozzám, nagyon hiányoztál! :) <3

      Törlés
  2. Én is imádom a zsúfolt konyhákat, azért ez nyilván akkor előnyös, ha minden logikusan van elrendezve. Nézd meg ezt is! http://lakberinfo.hu/wow/kulonleges-helyek/2016-07-19-rusztikus-villa-es-mediterran-lakberendezes-toszkana-lejtoin/
    Zola

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű ez tényleg csodás! :) Köszi a linket!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)