For Him - Avon "Musk Storm" Parfüm


 Pár hónapja fedeztem fel, hogy bizony van néhány férfi olvasója is a blognak, és már ekkor megfogalmazódott bennem az ötlet, hogy férfi kozmetikumokról és parfümökről is írhatnék. Ezen kezdeményezés első mérföldköveként az Avon egy újabb férfi illatát vettem górcső alá. Remélem, hogy a fiú olvasók hasznosnak és érdekesnek találják majd a bejegyzést és ha esetleg van olyan lány, aki épp a párjának vagy férfi rokonának keres parfümöt, akkor nekik is segítségként szolgál majd ez a teszt. :) 



 A Musk Storm illattal nyáron rukkolt elő az Avon. A leírás szerint fás-fűszeres kategóriába sorolják. Az illatjegyek között megtalálható a menta, kardamom, pézsma, pacsuli, fás és fűszeres illatjegyek. 

Több parfümös oldalon is utánaolvastam a véleményeknek és a legtöbb helyen tavaszi-nyári illatként jellemzik. Erre majd kicsit később visszatérünk, de először nézzük meg a csomagolást.


 A parfüm egy sima, fekete karton dobozt kapott. Az üvege egyszerű, letisztult, sportos, praktikus, mindenféle hivalkodás és csicsa nélkül. Olyan amit egy férfi magával vihet a konditerembe vagy utazásra is, hiszen jól záródik.


 75ml-es kiszerelésben kapható, ami szerintem nagyon sokáig elég, még egy edt-ből is. 
Az ára most akciósan 1990Ft.


 A parfüm színe lila, de természetesen nem fogja meg a ruhákat, így bátran fújható fehér pólóra és ingre is. 
Első fújásra én meglepően édesnek találtam. Édes és fűszeres, de mégis könnyed. 
Picivel később előjönnek a mélyebb, fásabb illatjegyek is és a menta frissessége is megmutatkozik. 
Ezt végigkíséri a pézsma édeskés aromája, ami szilárd alapot ad a parfüm koncepciójának. 

Ez az illat szerintem inkább esti parfüm. Mindenképpen egy buliba vagy valamilyen elegánsabb alkalomra tudnám elképzelni, esetleg ősszel és télen nappalra is megállja a helyét, ha valaki kedveli az aromásabb, édeskés, de nem émelyítő illatokat. 

Nagyon modern, fiatalos illat, olyasmi amit egy fiatal, sportos férfi szívesen viselhet. Megvan benne a frissesség, de ugyanakkor kellően mély is, a pézsma édeskéssége egy picit megszelídíti, ettől lágyabb lesz és egy picit aromásabb. 
A tartósság letesztelésében a másik felem segített, aki élesben is kipróbálta és elmondása alapján ezen a téren átlagosan teljesít. Egy teljes munkanapot nem bír ki, de 5-6 órán át megmarad az illata. 

A pézsmás illatjegy miatt mindenképp inkább bőrre fújva bontakozik ki teljes valójában, ruhán nem tud kiteljesedni az összetettsége.


Összegzés: Egy nagyon kellemes férfi parfüm, ami a kedvező ár ellenére mégis igazán izgalmas és minőségi darab. Én mindenképpen egy 35 év alatti férfi esti illataként tudnám elképzelni, esetleg a hidegebb hónapokban nappalra is kellemes lehet, amikor jól esnek a picit édeskésebb-fűszeresebb aromák. Mindezek ellenére inkább egy frissebb illatnak mondanám, ami így női szemmel nagyon kellemes és egyáltalán nem fojtogató. Számomra nagyon kellemes, én személy szerint nem kedvelem a túl fűszeres és pacsulis férfi parfümöket. Ha valaki több hónapra keres illatot, akkor remek vétel lehet, illetve a világutazóknak, konditerembe járóknak is praktikus lehet a masszív jól záródó, lapos üveg miatt.

Értékelés: 5/5

A tartósság miatt levonhatnék egy pontot, de mivel az ára igazán pénztárcabarát és ezért az összegért egy elég nagy mennyiséget kapunk, én azt mondom, hogy nem kötök ebbe bele. Nagyon kellemes férfi parfüm, egyáltalán nem tucat illat. Uraim, mindenkinek ajánlom, biztosan tetszeni fog a barátnőnek és a kolléganők-osztálytársak is kellemesnek találják majd. Lányok, ha egy könnyedebb női orr-barát parfümöt kerestek a fiú tesótoknak vagy a párotoknak, akkor csapjatok le rá, szerintem kellemesnek fogjátok találni. :)

*A terméket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a véleményemet. 

Fiúk, ti milyen parfümöket kedveltek? Lányok, ti milyen illatot preferáltok a pasikon? :)

Megjegyzések

  1. Szia. Tetszett a bejegyzésed. :) Ezt a parfümöt kapta a párom a 6. évfordulónkra :D. Rögtön kiszagoltam az újságból, amint megjelent xD. Nagyon finom illata van. Am tényleg eleinte édesnek tűnik, de nem fojtogató.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)