2016-2017 Őszi-Téli Trendek 2. rész


Elérkeztünk az őszi-téli trendeket bemutató bejegyzés második részéhez. Az első részből már megtudhattátok, hogy kabát, szoknya és nadrágfazonok hódítanak a szezonban, illetve néhány visszatérő és új trendet is bemutattam nektek. 
Folytassuk is a szemezgetést és remélem, hogy a bejegyzés végén leírjátok majd a véleményeteket pár szóban! :) 



17. Szelíd motoros 


A biker stílus is néhány szezononként fel-felbukkan a divat színterén. Mire megszabadulunk a motoros bakancsunktól, ismét előveszik  a nagy divatházak. Ebben a szezonban is népszerűek a motoros dzsekik, a bőr nadrágok és szoknyák, valamint a motoros bakancsok. A kiegészítők terén elsősorban a szegecses táskák és szíjas karkötők képviselik a stílust. 


18. Minik


Az őszi-téli szezon legdivatosabb szoknyafazonja a mini. Ezen belül is az A vonalú elől gombos vagy cipzáros darabok, amik lehetnek bársonyból, farmerből vagy hasított bőrből. A sima és a mintás darabok egyaránt nagyon divatosak. 
A kis kockás szoknyák is reneszánszukat élik és ezek valóban minden évtizedben felbukkannak pár évente, így valóban megéri beszerezni egy ilyet, vagy feltúrni anyu szekrényét, hátha félretett egyet. ;) 


19. Szexi darabok 


Manapság már nem zárják diliházba azt, aki a pizsamájában mászkál az utcán, ugyanis a divat diktálói úgy döntöttek, hogy a kombinét, a pizsamát, a trikót és a body-t utcai ruházattá teszik. Igazán szexi trend, de érdemes óvatosan hozzányúlni, hiszen könnyen közönséges lehet a végeredmény. A body-k például kifejezetten ősz és tél kompatibilis darabok, hiszen ezeket viselve biztosan nem villan ki a derekunk és elkerülhetünk egy alapos megfázást. 


20. Nagyon baba! 


A szezon másik trendi árnyalata a babarózsaszín. A ruhák mellett a kiegészítők is ebben az árnyalatban pompáznak, legyen szó táskákról vagy cipőkről. Ha igazán merész vagy, szerezz be egy rózsaszín kabátot. De ha csak finoman szeretnél hozzányúlni ehhez a trendhez, akkor kezdd egy felsővel vagy kardigánnal. Ezek is remekül feldobják majd a borongós őszi és téli napokat. 


21. Villantós


Még egy szexi trend a kifutókról, ami évek óta jelen van a divatban. A kivágott ruhadarabok és cipők ebben a szezonban is hódítanak. Lehet kivillanó váll, merész kivágás vagy épp egy elegáns lézervágott minta, most mindegyik nagyon trendi. 


22. Lakk és metál 


A téli partik két legfeltűnőbb trendje lehet a lakkbőr darabok és metálos anyagok megjelenése mindenféle holmin, legyen szó ruhákról vagy kiegészítőkről. Egy lakk cipellő és egy metálfényű szoknya szinte kötelező darab erre a szezonra. Ha igazán merész vagy, akkor hétköznap is felveheted őket. 


23. Lurex 


Utoljára valamikor a 2000-es évek elején volt divat a lurex anyag, még emlékszem a bulizós korszakom elejéről egy ujjatlan ezüst garbóra, amit trapézos nacival és vastag övvel hordtam. XD 
A lurex most visszatért és kifutók után megpróbálja belopni magát az utcai divat szívébe is. No majd meglátjuk... :) 


24. Lábbeli akták


Azt kell hogy mondjam az idei őszi-téli cipő és csizmadivat nagyon komfortbarát. A fűzős bakancsok és chelsea csizmák kielégíthetik a lapos talpak szerelmeseit, míg a 80-as évek sneaker divatját idéző darabok, a sportos cipők szerelmeseinek kedveznek. Avagy éljen az Adidas Superstar! 
A szezon kedvenc magassarkúi a kecses kis pántos topánok, amik törpe és magasabb sarokkal is hódítanak. Lehet mintás, bársony, lakk, vagy épp csillámos. 
A vastag sarok a bokacsizmáknál is megjelent és itt kitartóan hódít a 90-es évek brutál chunky fazonjait idéző darabok áradata is. A hasított bőr a legtrendibb anyag, ami a magas szárú csizmáknál is megjelenik. Utóbbiak ebben a szezonban a térd fölé érő fazonok lapos és magas sarkú változatban is. 


25. Bársony

 
velvet

velvet by missmoonangel featuring Prada

Ismét egy 80-as éveket idéző trend, habár a 90-es évek közepén is jelen volt egy kis ideig. Szintén egy tél-barát trend, hiszen egy vastagabb anyagról van szó. Az elegánsabb és hétköznapi ruhák között is megjelent a bársony, így akár egy farmer szettel is felkaphatunk egy bársony felsőt, vagy az irodai outfitünket is feldobhatjuk egy bársony blézerrel. 


26. Leopárminta


Szintén egy olyan minta ami hosszú-hosszú ideje jelen van a divatvilágban, de talán egy minta sem ennyire megosztó mint ez. Van aki gyűlöli, van aki imádja. Az tény, hogy óvatosan kell vele bánni, hiszen könnyen közönséges lehet az eredmény, főleg ha valaki több leopárdmintás darabot szeretne összepárosítani. Én személy szerint kedvelem és szerintem egy-egy ilyen darab remekül beilleszthető még egy basic ruhatárba is. 


27. A kocka el van vetve! 


A szezon több izgalmas kockás trendet is hozott magával. A grunge korszakot idéző piros-fekete mellett a skót kocka és a Prince of Wales kocka is felbukknat a kifutókon. Utóbbi igazán szofisztikált és csodásan beilleszthető az irodista lányok ruhatárába. 


28. Ékszertrendek 


A szezon ékszertrendje eléggé szélsőséges és továbbra is a két már meglévő irányvonalat követi, vagyis a finom, minimalista darabok, akár egymásra halmozva, illetve a látványos, feltűnő már-már obszcén statement darabok egymagukban. 
A tavasz és nyár után a chokerek az őszi és téli szezonban is népszerűek, felváltva a tetkó-nyakláncokat. 


Ezek voltak tehát a szezon főbb trendjei, a teljesség igényei nélkül. Remélem, hogy 1-2 mondatban elmesélitek majd, hogy nektek mi tetszett és mi nem, illetve milyen trendeket szeretnétek viselni ebben a szezonban, vagy mi az amit már korábban is hordtatok? :)


Megjegyzések

  1. Szia!
    Szelíd motoros stílus? Kilóra megvettél! :) Szexi stílus? Valaki hívott? :D :)
    Viccet félretéve, szerintem eléggé sok az olyan darab amit szívesen viselnék a hétköznapokban, így lehet, még a végén elkezdek divatozni? :)
    Tetszenek az ilyen bejegyzéseid, mindig adsz tök jó ötleteket. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Örülök, hogy tetszett! :)

      Törlés
  2. Nem-nem-nem és nem :D
    Lehet velem van a baj, de szeretem az egyszerű hagyományos dolgokat, alapdarabokat :D.
    Egy ballonkabát illetve bokacsizma azért jól jönne, ismét keresési fázisban vagyok. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az az igazság, hogy én is inkább basic ruhatár párti vagyok és ezek mellé szoktam egy-egy extrább holmit beszerezni. :)

      Törlés
  3. hát, a "szexi" vonallal szinte csak a közönséges stílusban találkoztam. :D így is vannak lányok/nők dögivel, akiknek életük a k-lkodás, már elnézést, erre még "divatba is jön"? nekem valahogy nem jutna eszembe elmenni egy body-ba, nejlonharisnábya, és bokacsizmába bulizni se, nem hogy suliba - ahogy a legtöbb lányt láttam. :D
    felidéződött bennem az általános iskola, mikor volt egy bordó bársonynadrágom, és utáltam, de mivel meleg volt, mindig fel kellett vennem. :( :DDD

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)