Őszi "Must Have" Lista 2016


Idén a nyári "Must Have" lista elmaradt, valahogy el is feledkeztem róla. Most viszont az épp zajló Glamour  Napok és a közelgő Joy Napok alkalmával mindenképpen aktuálisnak éreztem egy lista készítését és remélem, hogy hasznosnak találjátok majd ezt a bejegyzést. Ha valaki esetleg új olvasó a blogon és még nem találkozott ezzel a rovattal, akkor pár szóban be szeretném mutatni számára, hogy miről is van szó. Minden évszakban készítek egy listát az aktuális trendek alapján, hogy mik azok a ruhadarabok, kiegészítők, kozmetikumok és random apróságok, amiket érdemes beszerezni az adott évszakban. Remélem hasznos lesz számotokra ez a bejegyzés és a végén elmondjátok majd, hogy mi szerepel a ti listátokon, vagy mi az amihez kedvet kaptatok ez alapján. :) 




  • Magas derekú nadrág/farmer - Amellett, hogy most a legdivatosabb fazon, kifejezetten praktikus is a hideg hónapokra, hiszen védi azokat a részeket, amikre nekünk, lányoknak különösen oda kell figyelnünk, ha nem akarunk összeszedni valami csúnya megfázást. 
  • Body - Ha valaki nem kedveli a magas derekú farmerokat, de nem szeretne kivillanó derék miatt megfázni, akkor számára remek alternatíva és persze nagyon trendi darab is a body, ami a nyári hónapok után az őszi-téli divatban is felbukkant és a fast fashion üzletek kínálatában is megtalálható. 
  • Chunky boots - Ezek a vastag sarkú, nem épp kecses darabok utoljára a 90-es évek végén és a 2000-es évek elején hódítottak, de most ismét nagy népszerűségnek örvendenek. Amellett, hogy kényelmesek, nagyon jól kombinálhatóak a nadrágos és szoknyás szettekkel. is. 
  • Szempillaspirál - A kuponos akciók egyik legjobb vétele a szempillaspirál, hiszen így akár fél áron vehetünk meg egy drágább spirált is, így akár akkor is érdemes beszerezni egyet, ha az aktuális kedvencünk még nem fogyott el. 
  • Gyűrűszett - Nagyon trendi kiegészítő és remek kis szetteket lehet kapni például a H&M-ben is, amihez a Glamour Napokon kupon is van. 
  • Parfüm - A szezonváltás sokaknál parfümváltást is jelent. Jöhetnek a töményebb, édesebb, fűszeresebb illatok és ezeket is érdemes kuponnal megvásárolni. (Müller, Douglas) 
  • Táska - A kuponos akciók keretein belül érdemes egy-egy új táskát is beújítani, hiszen az igazán klassz darabok sokszor nem jutnak el a leárazásokig. Az olyan örök klasszikusokra, mint a nagy méretű fekete pakolós vagy a kis fekete clutch, érdemes akár picit többet is költeni, hiszen utóbbit egész évben hordhatjuk, az alkalmi táskákat pedig több éven át, főleg ha klasszikus darabot választunk. 
  • Mini - A szezonban nagyon divatosak a miniszoknyák. Lehet A vonalú elől gombos vagy cipzáras, bőr hasított bőr, farmer, vászon, bársony, kockás vagy épp a szűkebb fazonok közül a kockás és bőr darabok is hódítanak és egy vastag harisnyával remekül lehet őket kombinálni. 
  • Arcápolás - A hideg idő beköszöntére sokunk bőre érzékenyen reagál, ezért ha fennáll ez a probléma, érdemes változtatni a bőrápolási rutinunkon, akár egy új arclemosóval vagy krémmel, netán mindegyikkel. 
  • Extra lépés - Szintén a hideg miatt érdemes beiktatni egy extra lépést az arcápolási rutinunkba. Egy szérum vagy esszencia remekül felerősítheti a már meglévő, jól bevált termékek hatását is. 
  • Sminkes újdonságok és elhasznált termékek pótlása - Ilyenkor ősszel több újdonság is érkezik a drogériák polcaira, és az 50%-os kuponokkal a lelkiismeret furdalásból is lefaraghatsz, ha ilyennel szerzel be egy-egy ígéretes darabot. Én személy szerint mindig ilyenkor szoktam megvenni azokat a termékeket is, amiből épp kifogytam vagy mondjuk rövid időn belül kifogyok. Ilyen például a púder, szemhéjtus, szemceruza, stb. 
  • Kockás ing - Szintén igazi jolly joker darab, hiszen egész évben hordható és borítékolható néhány évente mindig előkerül és nagyon trendi lesz, ezért megéri beszerezni egyet. 
  • Poncsó - Tavaly után idén is hódítanak a poncsók. Én általában egy sima rövid dzseki fölé szoktam felkapni őket, vagy a 15 fok fölötti hómérsékletben önmagukban. Ezek a darabok még annyira nem szivárogtak be az utca darabjába, így ha valami egyedibbet szeretnél, akkor érdemes egy ilyenre beruházni, hiszen ez biztosan nem jön veled szembe minden második emberen, mint például a bomber dzsekik. 
  • Kalap - A dívás, széles karimájú kalapok évek óta nagyon divatosak és egyébként is örök klasszikusnak számítanak. 
  • Paletta - A drogériák kínálatába is sok palettaújdonság került az elmúlt időben. Például sok Müllerben kaphatóak már a Sleek termékei, de ha valaki egy nagyobb, jobban kihasználható palettát szeretne beszerezni, amit egész évben elő tud venni, akkor a Makeup Revolution Fortune Favours The Brave palettáját ajánlom, amiről itt írtam részletes véleményt. 
  • Kézápolás - Habár még nincsenek mínuszok, a gondos kézápolást már érdemes most elkezdeni, hiszen a szezon gyönyörű sötét lakkjai csak ápolt kacsókon mutatnak jól. A drogériás opciók mellett az interneten is találhatunk szuper krémeket. A képen látható Tony Moly kézkrém nem csak remekül ápol, de a pandás tégely még az ilyen esős napokon is jobb kedvre derít. :) 
  • Őszi lakkok - A nyári neon és pasztellszínek után jöhetnek a mély bordók és bogyószínek, a sütőtök narancsok, a taupe és military zöldek, a buja lilák és persze az izgalmas kék és zöld árnyalatok. Idén a nagyon féles, zselés finishűek mellett a douchrome és holo finish hódít. 
 

  • Meleg kardigán - Nem csak divatos, de praktikus kiegészítő is őszre, hiszen vannak olyan napok, amikor reggel vagy este rétegesen kell öltözködnünk, de napközben olyan meleg van, hogy bőven elég egy ilyen ruhadarab. 
  • Basic pólók - Számomra a pöttyös és a csíkos is ilyennek számit, de ha valaki nem szereti a mintákat, akkor érdemes beszerezni egy sima fekete, bézs vagy valamilyen színes darabot, amik nagy mértékben megkönnyítik az öltözködést a dolgos hétköznapokon. 
  • Kényeztetés hideg estékre - Szerezz be pár illatos fürdőbombát, vagy valamilyen kellemes, őszies illatú tusfürdőt és/vagy testápolót. Én a vaníliás és kókuszos darabokra szavazok ilyenkor. 
  • Meleg sál - Ha költséghatékonyan szeretnéd feldobni az alap ruhatárad, akkor pár apró kiegészítő beszerzésével ezt gyorsan és pénztárcabarát módon teheted meg. Egy-két szép sál például szuperül feldobja az őszi szetteket. 
  • Fő a kényelem - Egy hétköznapi rohangászós bokacsizma, ami szoknyával és nadrággal is viselhető, igazi alapdarab őszre. A képen látható árnyalat igazán jól kihasználható, mert a fekete és színes holmijaidhoz is passzol. 
  • Esős és szeles napokra - Ha a maihoz hasonló időjárás van, felejtsd el a hipertrendi vékonyka bombereket és a csípővillantó bőrdzsekiket. De a kényelemért nem kell lemondani a trendi darabokról sem, hiszen egy meleg parka nem csak praktikus, hanem divatos viselet is ősszel. 
  • Csillogj - A metálos fényű darabok egész szezonban nagyon divatosak lesznek. Szerezz be egy ilyen ruhadarabot, amit akár hétköznapra vagy egy buliba is fel tudsz venni. 
  • Ragyogás a bőrödnek - Ősszel és télen, a fakó, ködös napokon elkél a bőrünknek egy kis egészséges fény. Szerezz be egy klassz highlightert, amivel életre keltheted a bőrödet. 
  • Sportos kényelem - Egy jó sneaker, amit felkaphatsz egy rohangászos napra farmerral és valami pulcsival, igazi örök darab. 
  • Bomber - A bomber dzsekik nagyon divatosak ebben a szezonban. Önmagukban főleg a melegebb őszi napokra érdemes tartogatni őket, de télen majd a vastagabb kabátok alá is felveheted, vagy jó választás lehet egy buliba is, ha a taxiból-kocsiból kiszállva csak pár métert kel megtenned a szórakozóhelyig és nem szeretnél egy vastag kabátban elindulni. 
  • Choker - A szezon legdivatosabb nyakláncai a chokerek. Ha valami nagyon trendi ékszert szeretnél, akkor egy ilyet szerezz be. 
  • Pirulj el - Rengeteg csodás őszies pirosítót találhatunk a drogériák és a webshopok kínálatában is. Az én egyik kedvencem a Sleek Suede árnyalata amiről itt írtam részletesen. 
  • Matt ajkak - A matt folyékony rúzsok egyértelműen a szezon legtrendibb darabjai. A drogériákon kívül webshopokban is beszerezheted őket. Egy nude hétköznapokra, valami merész bogyószín és egy szép piros árnyalat kötelező őszre. 
  • Esős napokra - Ősszel rengeteg új sorozat indul, de a hosszú esték miatt ez remek alkalom arra is, hogy végre elkezd azokat, amikről már annyit hallottál. (Személyes kedvencek: Stranger Things, Lucifer, Preacher, Jane the virgin) 
  • Az otthon illata - Szerezz be néhány finom, őszies illatgyertyát vagy viaszt, amikkel az otthonodat is őszies hangulatba hozhatod. ;) 
 Ez volt tehát az ősz kötelező darabjait bemutató lista. Remélem, hogy érdekesnek és hasznosnak találtátok és egy-két szóban elmondjátok majd a véleményeteket róla! 
 
Van olyan amit kinéztetek a listáról? Ti mivel egészítenétek ki a bejegyzést? Van olyan amit már beszereztetek vagy épp a hétvégén szeretnétek megvenni? :) 

Megjegyzések

  1. Ah a Stranger Things nagyon jó volt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És még jövő nyárig várni kell rá! :(

      Törlés
  2. Úgy érzem ezt a listát nem kellett volna elolvasnom, mert a holnapi fizum fogja bánni. :D
    Bokacsizma mindenképp kell most,ami remélhetőleg nem ázik be, illetve most úgy vagyok vele,hogy ami megtetszik megveszem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bakancsot már vettem, de valami kecsesebb bokacsizma nekem is kellene. :)

      Törlés
  3. Húha, az őszi cuccaim nagy részét már beszereztem, de ilyenkor mindig becsúszik néhány extra darab. A body és a matt rúzsok nagyon nagyon vonzanak :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én teljesen rákattantam a folyékony matt rúzsokra. :D

      Törlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)