Weekly Inspiration

Van valami melankolikus ezekben a novemberi közepi esős, ködös napokban. Korábban nem szerettem őket és egy üres, komor, sötét időszaknak gondoltam a vidám, színes, Halloween-hangulatú október után. Egy üresjárat, ami leszívja az ember energiáját a tél előtt. Sötétben megyünk el otthonról és sötétben érkezünk. És olyan hosszú-hosszú ez a hónap, mintha sosem érnének véget a ködszitálós napok. 
Aztán pár éve valahogy egyre inkább áttolódott a karácsnyi készülődés novemberre is, így elkezdtem kiélvezni a Mindenszentek és az Advent közötti picivel nyugisabb időszakot. Rájöttem, hogy a hosszú esték tökéletesek ahhoz, hogy kitaláljam kinek mit vegyek karácsonyra, mi legyen a menü és milyen sütemények kerüljenek az ünnepi asztalra. Én nem bánom, hogy előbb kezdődik az ünnepi időszak. Szeretem letudni az ajándékok beszerzését már novemberben. 
A hónap végén megejtem a nagytakarítást, hogy mire elérkezünk Advent első hétvégéjéhez, már csak ünnepi díszbe kelljen öltöztetni  a lakást. Ennek megfelelően itt a blogon is hamarosan kezdetét veszi a karácsonyi készülődés. 
És hogy miért kezdődik minden évben picivel előbb az ünnepi szezon? A racionálisan gondolkodók azonnal rávágják, hogy az üzlet miatt. Igen, de az üzlet nem működik kereslet nélkül és én azt gondolom, hogy ebben a rohanó, sokszor durva világban az embereknek egyre inkább szükségük van a karácsony hangulatára, a várakozás melegségére, arra a tudatra, hogy valami csodálatos dolog fog történni a szürke hétköznapok sokasága után.


Hangulat


Csodás ez a szett.


Késő őszi álomsmink.


Ezen a fazonon gondolkodom. :)


Mutatós


Csodásan mutatnának a fenti sminkkel.


Őszi varázslat.


Mesésen gyönyörű ez a gyűrű.


A cicának jó ízlése van.


Emlékszem, alsó tagozatban egyszer lerajzoltatták velünk, hogy milyen tárgyak vagy élőlények lennénk szívesen. Még látom magam előtt a rendőrautót, a Sailor Moon-t, a delfint és hasonlókat, amiket a többiek rajzoltak. Én víz tetején utazó falevél szerettem volna lenni. Mindig is picit különc voltam, na. :)


Klasszikus


Csodás ez a ház.


Mostanában az egyik kedvenc vacsim a kókuszzsíron sütött kukoricafasírtka. Glutén és laktózmentes és pikk-pakk elkészül. Egy finom salátával vagy joghurtos mártogatóssal isteni finom. Ha szeretnétek receptet, jelezzétek kommentárban! ;)


Álomszép ez a konyha.


Hiányozni fognak az ősz színei és a lehullott falevelekkel teli utcák és parkok.


A csillár, a szőnyeg és a kandalló a kedvenceim.


Ez a Laura Geller paletta egy álom!


Édesszájúaknak.


Őszi séta.


Nagyon tetszik ez az egyszerű de mutatós outfit.


Még egy kockás köröm.


Csodaszép a leányzó és a sminkje is, a frizurát meg egyenesen imádom. Én is gyakran hordom így a hajamat mostanában. :)


Igazán hangulatos ez a hálószoba.


Őszre és télre igazi must have egy ilyen hosszú, meleg pulcsi. :)


Az évek során rengeteg sütőtökös receptet próbáltam ki, ha szeretnétek 1-2 kedvencem megosztom veletek a blogon is! .)


Régi álmom egy ilyen kis faház. Valahol az erdő mélyén és a háttérben ott van egy kis tó vagy folyó is. Mint a mesében! :)


Szuper kis őszi dekor.


Hétfői mosolyfakasztó.


Gyönyörű ez a ruha!


Egy kis cukiság erre a borús napra. Lassan de biztosan jönnek az első fagyok és a hideg idő. Ha tehetitek tegyétek ki a madáretetőket, amiket aztán rendszeresen töltsetek fel. A kis madarak meghálálják a a törődést, nálunk is szorgalmasan pusztították a kártevőket egész tavasszal és nyáron, ráadásul egy hideg délutánon nincs is jobb móka, mint az ablakon át figyelni, ahogy megszállják az etetőt és vígan lakmároznak. :) 

Képek: Pinterest/Weheartit!Tumblr

Szép Hetet Mindenkinek! 

Ti hogy viszonyultok a novemberhez és az egyre korábban kezdődő karácsonyi szezonhoz? Melyik volt a kedvenc képetek? :)

Megjegyzések

  1. Hangulatos bejegyzés. Nagyon tetszik a szürke póló-farmer-vékony öv összeállítás.

    Élvezem ezt a teázós, behúzódós novembert, ilyenkor több a szabadidőm is, végre kiolvasom a nyáron felhalmoződott könyveket.

    http://blackpawsredlips.blogspot.com

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is ilyenkor szoktam többet olvasni. :)

      Törlés
  2. Nagyon tetszett a bevezető, mint mindig. :) Még sosem fogalmazódott meg bennem hogy miért szoktam már október végétől várni az ünnepeket, mindig csak rávágom hogy "mert szeretem a karácsonyt", de azt hiszem tényleg nagyon jól elkaptad a lényeget, nem is lehetne szebben megfogalmazni. A kukoricafasírtka receptjére nagyon kíváncsi lennék! :) Virág

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszett! :) Hamarosan hozom majd a receptet! ;)

      Törlés
  3. Annyira jól megfogalmaztad az elején, amit érzek! Már évek óta ilyen űr volt számomra a november, ahogy tökéletesen leírtad: ködös, depresszív, most viszont már elkezdtem tervezgetni, karácsonyi dekorációkat nézegetek, adventi naptárt is tervezek készíteni, és barátommal idén vesszük meg az első közös karácsonyfát. Régóta nem volt karácsonyi hangulatom, a gyerekkorom oly' kedves karácsonyait el kellett engednem, megváltozott az időjárás is, és nem találtam azt, amit szeretnék az ünnepben, idén szeretném kialakítani a saját szokásainkat.
    Szeretem az inspirációs bejegyzéseidet, nem csupán a képeket, hanem a gondolataidat is, valahogy mindig bólogatva olvasom őket.

    VálaszTörlés
  4. Én szeptember óta a karácsonyra hangolódom, így a november mindig az Adventi időszak előfutára nálam. Valljuk be, a négy hét kevés a készülődésre :D
    Csodásak a képek, mint mindig:)

    VálaszTörlés
  5. Azért én még mindig szívesen lennék Sailor Mars:D
    Engem kikészít a karácsonyi zene a plázákban, meg hogy ennyire túltolják az ünnepeket, viszont otthon meg szeretek készülődni, és szeretem előre letudni az ajándékokat, ilyesmit, szóval azért mégiscsak jó egy kicsit:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na látod! :D Én a magyar karácsonyi zenéktől akadok ki, egyedül Zsédát kedvelem, de ha meghallom a magyar karácsnyi zenéket valahol, akkor gyorsan füles elő és megy a saját kis playlistem Mindy Gledhillel. :D

      Törlés
  6. Mindig a karácsony volt a kedvenc ünnepem, idén elég nagyszabású ajándékot terveztem ezért szeptembertől fogva arra gyűjtögetek. Viszont annak nem örülök, hogy októberben már karácsony van a plázákban, megjelennek a limitált kiadások. Novemberben nyugodtan, kifejezetten szeretem, de attól félek, hogy elveszíti az ünnep a varázsát ha már októberben karácsonyi zene szól és műhó van mindenhol.
    Eddig igenis kitartottam az őszi hangulat mellett. Nálam jövő héttel kezdődik a karácsonyi őrület, és nagyon remélem, hogy ki is tart december végéig. Indulhat a mézeskalács sütés, sőt talán önkénteskedni is sikerül elmennem. :)

    VálaszTörlés
  7. Az mondjuk kicsapta nálam a biztosítékot, hogy szeptember végén x nagyáruházban csokimikulást láttam. Szeptember első hétvégéjén még a Balatonon voltunk.
    Viszont ebben a rohanó világban jól jön, hogy előbb kezdődik kicsit a készülődés, mert rengetegen dolgoznak sokat és sokáig. Így elméletileg nekik is több idejük maradna. Persze sokan így is a végére hagyják a készülődést.
    Az ajándékokkal ugy vagyok, hogy ha látok valamit év közben és tudom, hogy tetszene az illetőnek, megveszem. Aztán vagy kivárom a karácsonyt, szülinapot, vagy ha nem bírom ki is, akkor oda adom csak úgy.

    Az ősz pedig hiányozni fog, főleg a színei és a "ruáim" miatt.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)