Weekly Inspiration

A december hozzánk hóeséssel érkezett meg. Igaz csak mutatóban, hogy ilyet is tudna a tél, ha akarna, de az utóbbi években nem igazán akar, maximum akkor, amikor már a hátunk közepére sem kívánjuk. 
Én még emlékszem azokra az időkre, amikor az számított furának, szokatlannak, ha nem volt fehér a karácsony. Rendszerint a Mikulást is hóeséssel ünnepeltük és Szenteste napján mindig a házunk előtti parkban szánkóztam, hogy anyuékat ne zavarjam a készülődésben. Amikor pedig heteken át hideg volt, akkor kimentünk az angol parkba a patak jegére korcsolyázni, csúszkálni.
Egy picit sajnálom emiatt a mostani gyerekeket, hogy nem tudják megtapasztalni mindezt. A szánkózást sötétedésig, az átfagyott, fájó ujjakat, az elázott kesztyűket, a hógolyó csatákat, a hóangyal készítést és a hóember építést. 
Aztán persze ott van a fehér karácsony élménye, ami semmihez sem hasonlítható. Ahogy a díszvilágítás arany fénybe vonja a havat. A rokonok csizmáinak topogása, amikor látogatóba érkeznek. A havas, tiszta egű éjjelek és a Szenteste éjféli misére indulós, ropogó havas, lélegzetfelhős, bensőséges hangulata, amikor magunkhoz tudnánk ölelni az egész világot. 
Igen. Hiányoznak az igazi telek és a fehér karácsony.


Ti szeretnétek fehér karácsonyt?


Álomház


Zilált konty egy kis fonattal megbolondítva.





Csodaszép ez a manikűr.


Narancsos forrócsoki pillecukorral. :P


Melyik Naked paletta (vagy annak dupe-ja) a kedvencetek? Nálam még mindig a 2 és a 3 a favorit.


Dögös


Újabb meseszép smink Lindától.


Ha behunyom a szemem és erősen koncentrálok szinte érzem a havas erdő illatát.


Téli csendélet.


Az egyik kedvenc elfoglaltságom ilyenkor a sütés. :D


Szeretitek a karácsonyi vásárokat?


Nagyon tetszik ez a look.


Mutatós


Pont erre vágyom.


Csodás ez a berendezés.


Néhanapján nagyon jól tud esni egy kis comfort food, ami nálam általában tésztát jelent. :D


Melyik a kedvenc karácsonyi filmetek?


Én személy szerint imádok púderszíneket hordani télen.


Cukiságok


Álomszép ez a cipellő.


Tökéletes téli árnyalatok azoknak, akik unják már a nude színeket.


Imádom a karácsonyfa díszeket. :D

 

Háttérképnek


Gyertek a mamához! :D





Nagyon cuki ez a manikűr.



Csodaszép


Mi a véleményetek az ilyen nem tradicionális karácsonyfa színvilágról? Nekem tetszik, de a saját otthonomba nem tudnám elképzelni.


Imádnivaló


Odavagyok ezekért a fasorokért.


Ti meglepitek valamivel a kis kedvenceteket? :) 

Képek: Pinterest/Tumblr/Weheartit

Szép Hetet Lányok! 

Milyen sütiket készítetek karácsonyra? Melyik volt a kedvenc képetek? :)

Megjegyzések

  1. Teljes karácsonyi díszben van a ház, pont ma fejeztük be. Megsütöttük és meg is ettük az első adag mézeskalácsot. Részemről az ajándékok is csak csomagolásra várnak. Imádom ezt az időszakot, rengetek közös programot csinálunk.
    Az egyetlen ami évek óta hiányzik az a hó, szóval nagyon nagyon reménykedünk, hogy idén, ha csak mutatóba is, de lesz 2-3 centi. :)
    Ó és szerelmes lettem a rosegold bögrébe <3

    VálaszTörlés
  2. Bibibi itt Erdélyben már szép fehér minden, remélem meg is marad Karácsonyig. A kis kedvenc Benjink mindig a fa alatt alszik, nyakörvén karifagömbbel és olyan cukiii :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan jó nektek! Küldhetnél a hóból ide is! :P

      Törlés
  3. Idén Angliában karácsonyozom, szóval tényleg 0 esély van a fehér karácsonyra...
    Jó nagyon a képválogatás, kicsit megnyugtat így, hogy a szokásos neptunos vizsgafelvétel megint olyan csodásan, remekül, hiba nélkül megy itt a BME-n...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű Angliában szívesen karácsonyoznék egyszer valami kis vidéki városkában! :)

      Törlés
  4. Először is ismét csodásak a képek! Az összes sminket imádtam, különösen a Leopard szemhéjpúdert, az valami brutál lila *.*
    A fehér karácsony pedig nekem is nagyon hiányzik. Még vannak olyan emlékeim, mikor ovis koromban derekamig ért a hó és a szüleim úgy vájták az utat előttem, szánkóval esélytelen volt haladni. Vagy amikor kővel próbáltuk letörni az alkarnyi jégcsapokat az ereszekről. A kedvencem az volt, mikor este a lámpák fénye megvilágította a havat, az pedig úgy ragyogott, mintha gyémántporral szórták volna tele - órákig tudtam bámulni :) Nagyon hiányzik...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajjj a régi havas téli napok, mikor anyu belehajtogatott a kis kék overálomba és szánkóval mentünk az oviba. :)

      Törlés
  5. Ismét nagyon hangulatos a bevezető, sok gyerekkori emléket felidézett. Nem konkrétan a hóhoz kapcsolódik, de régi karácsony lévén, bizonyára hó is volt: az éneklés! Szenteste páran járták az utcát, gyerekek-felnőttek, és bejöttek a - természetesen akkor még nyugodt szívvel- nyitott udvarokba, és karácsonyi dalokat énekeltek, majd behívtuk őket italra, sütire. Illetve a másik, hogy átmentünk a szomszédokhoz megnézni a karácsonyfát, és ők is átjöttek megnézni a miénket! Imádtam ezeket a pillanatokat. Meg persze a végtelen szánkózásokat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez nálunk is szokás volt. Mendikálásnak hívták. Nekünk vendéglőnk volt és 24-én mindig kettőkor bezártunk és onnét indultak a mendikálók meg a betlehemezők.
      Az utóbbi két évben újra próbáljuk szervezni a betlehemezést és a gyerekek nagyon élvezik. Azért jó látni, hogy nem minden hagyomány veszik el a modern világban.

      Törlés
  6. Mindig olyan jó érzékkel válogatod össze a képeket. Imádom nézegetni, álmodozni.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)