Weekly Inspiration

"Új év, új én." Vagyis megfogadjuk, hogy elkezdjük azt, amit elhatároztunk 2016-ban, mert nem volt rá idő 2015-ben, miután eldöntöttük 2014-ben... 
Ebből a két mondatból le is szűrhettétek, hogy én nem hiszek a fogadalmakban. Korábban én is beleestem abba a hibába, hogy nagy tervekkel vágtam bele az új évbe, hogy aztán pár hét lelkesedés után minden visszaálljon a régi kerékvágásba. 
Amikor viszont jelentős és tartós változásokat vittem véghez az életemben, az sosem úgy kezdődött, hogy "január elsejétől..." vagy "hétfőtől". Én a mostban hiszek. Az azonnalban. 
Ha változtatni akarsz tedd meg most rögtön és ne várj a naptárra. Nincs olyan, hogy megvárjuk a megfelelő időpontot. Tudod, hogy mi a megfelelő időpont? Az, amikor felötlik a fejedben, hogy ami most van, az nem jó és változásra van szükséged, ez pedig igaz az élet minden területére, nem csak a klasszikus "nyárra lefogyok 15kg-ot" felindulásokra. 
A célkitűzés hasznos dolog, akár listába is szedheted, hogy miket szeretnél elérni az új évben. Én is így tettem. De általában a leghangosabban "kiabálók", akik legbőszebben hangoztatják a terveiket, akik látványos fotókkal és idézetekkel vágnak bele a nagy változásba, illetve azok, akik csak azért csinálják, mert mások is belekezdtek, na ők lesznek azok, akiknek egy-két hét múlva szóba sem lehet hozni majd a témát. 
Viszont a csendes, sziklaszilárd, makacs elhatározás és a kitartás meghozza a gyümölcsét. A változás talán csak egy napra szól. Egy nap, amikor betelik a pohár és eldöntöd, hogy ez így nem mehet tovább. A fejlődés viszont a maradék 364 napot jelenti és ez az, ami igazából jelent valamit.


Ti hogy álltok az újévi fogadalmakhoz?


Álomtáska


Csodás ez a szett.


A smink és a frizura is nagyon tetszik.


Drámai


Odavagyok ezért a maniért.


Az egyik elhatározásom erre az évre, hogy többet szeretnék utazni. Sajnos a munkám miatt ritkán tudok szabadságra menni és persze a három cica és a kutya is közrejátszik abban, hogy nem gyakran utazunk el több napra, de megfogadtam, hogy ebben az évben több, akár egy napos utazást szeretnék beiktatni.


A második elhatározásom, hogy jobban figyelek a sminkcuccaim és a ruháim rendbetartására és rendszeresen selejtezek belőlük.


Eldöntöttem azt is, hogy ismét elkezdek könyvtárba járni, mert így sokkal többet olvasok. Plusz megvan a sajátosa varázsa ennek is. :)


A kozmetikumokkal kapcsolatos elhatározásom, hogy inkább kevesebb, de minőségibb terméket veszek. Továbbra is azt gondolom, hogy a drogériákban is lehet találni szuper sminktermékeket, de be kell látnom, hogy lassan kinövöm az olcsóbb márkák kínálatát. A trendkiadások sem hoznak már annyira lázba és sokkal többre értékelem, ha valami tartós, mint hogy cuki legyen a csomagolása és tudjak még venni mellé két három más dolgot is.


Az egyik legfontosabb elhatározásom, amivel kapcsolatban úgy érzem, hogy évek óta mindig kudarcot vallok, az a főzés, pontosabban az új receptek kipróbálása. Sajnos, a szűkös időbeosztás miatt hajlamos vagyok a kényelemre és a megszokásra hagyatkozni és a jól bevált, rutinos recepteket elővenni, de most ismét elhatározom, hogy legalább egy héten egyszer olyat főzök, amit addig még nem próbáltam ki.


Téli kertdekor.


Télkirálynő gyűrű.


Az életmódváltásba kezdőknek a következőt tudnám tanácsolni. Vegyél egy mély levegőt és ismerd be magadnak, hogy milyen kifogásokkal szoktad feladni korábban a terveidet!
 Pénz? Ahhoz, hogy otthon tornázz nem kell pénz. Ahhoz sem kell pénz, hogy lemondj a fehér lisztről és a mirelit meg félkész ételekről. A lehetőségeidhez mérten hozd ki magadból a legtöbbet. 
Idő? Mióta netezel? Fél óra? Egy óra? Mennyi sorozatot nézel? És nincs időd húsz percet tornázni? 
Nincs kivel edzeni? Akkor csináld egyedül. 
Nem tudod hogyan kell? Google. 
Nem támogat a családod? Kapják be. Csakazértis. 
Fáj a torkom, görcsöl a hasam, fáj itt, fáj ott. Hideg van, meleg van, fáradt vagyok, rossz a kedvem... Olyan sosem lesz, hogy optimális körülmény. Ezeken felül kell emelkedni.  
Egyéb kifogás?


Van valami megnyugtató ebben az atmoszférában.


Nagyon szeretnék hétvégére egy kis havat, aztán essünk túl ezen a tél-dolgon. :D


Az a fás-kosár.


Fincsi és egészséges desszert.


Nagyon tetszik ez párosítás.


Imádom ezt az időszakot, amikor még kint vannak az égők és látszanak a karácsonyfák... :)


Nagyon dög ez a csizma!


Álomszép


Csodaszép zúzmarás idővel indult tegnap a hét.


Nagyon tetszik ez a fürdő.


Unikornis torta. Hát meg kell zabálni! Szó szerint. :D


Na ki vett a leárazásokon púderrózsaszín kabátot? :D


Ha már a rózsaszínnél tartunk...


Még mindig ácsingózok erre a Tarte palettára.


Hát ez mennyire édes!


Classy


Heti cukiság. 

Képek: Pinterest/Weheartit/Tumblr

Szép Hetet Lányok! 

Végül, engedjétek meg, hogy mindenkinek nagyon boldog, egészségben, szeretetben és nevetésben gazdag új évet kívánjak! :) 

Meséljetek, hogy teltek az Ünnepek? Hogy indult az új év számotokra és mik a terveitek? :)

Megjegyzések

  1. Én is a „mostban” hiszek. Mikor letettem a cigit és a kávét, akkor sem úgy volt, hogy na akkor hétfőn, vagy február 1-től. Azonnal. Persze kellenek a tervek, de nem ezekben a dolgokban. :)

    VálaszTörlés
  2. Én a mostban is hiszek és a hosszabb távú dolgokban is. Igaz utóbbinak kevesebb valóban az esélye.
    Fogadalmat nem tettem. Vannak dolgok amiket folytatni akarok. Csak magasabb szintre emelve, kicsit felülvizsgálva és időnként az eredmények függvényében újratervezve. Az egyik ilyen a fogyásom és az alakformálás. A másik a festés.
    Kozmetikumokat és ruhákat illetően: szeretnék én is jobb minőségű termékeket, amannyire ezt megengedhetem. A szanálást már tavaly megkezdtem. Amit lehet eladok, volt amit zsákba tette és adományként elvittem a családsegítőbe. A rendtartással folyamatos kapcsolatban vagyok. Ami hol jobb, hol rosszabb.
    Elképzeléseim, ötleteim vannak több téren, csak több időm nincs. Némelyiknek még helyet kell találnom az életemben.
    Most pedig megyek, mert a mai edzés még hátra van.
    További szép hetet.

    VálaszTörlés
  3. szintén zenész. :) én is régen mindig ilyen fogadalmas voltam, hogy majd lefogyok, meg leteszem a cigit.. aha. általában január másodikán megdőlt az egész. :D nekem a cigi egy február 24ei napon jött, tehát nem is egy hétfői vagy hóeleji nappal. ennek már lassan 2 éve. :) a fogyival kicsit hadilábon állok, sajnos elég rendszertelenül eszek, ennek köszönhetően valamikor kicsit sikerül fogyni, aztán 2 nap múlva vissza is jön a duplája, aztán megint le... ezen szeretnék változtatni. :D nem fogadalom, csak szerintem ideje lenne rendszert vinnem az életembe ilyen téren, hiszen ha már nem mérgezem magam a cigivel, akkor minden más módon is legyek egészséges - és picit vékonyabb, de még a normál keretek között, csak annyira, hogy én elégedett legyek magammal. :) illetve idén szeretnénk a Párommal meglépni végre a külföldi munka-témát is. eddig csak beszéltünk róla, illetve álmodozások, 3 napos fellángolások voltak, idén már véghez akarjuk vinni ténylegesen. illetve kicsit a smink terén is reformokat akarok, mert sajnos olyan vagyok, hogy valami nagyon vágyom, aztán megszerzem, 1 napig örülök neki, és utána találok mást, amire fáj a fogam. erről le kellene szoknom, hiszen minek nekem a 8 földszínű paletta mellé egy kilencedik? :S arról nem is beszélve, hogy mennyi pénz... tehát idén szelektálni szeretnék, és kicsit visszavenni. :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)