Valentin-napi Wellness Otthon + Csoki keksz recept


 Az utóbbi években a Valentin-napozás egy picit státusz szimbólumba ment át. "Gyerünk, menjünk étterembe, vegyél hatalmas rózsacsokrot és posztoljuk az egészet Instagramra és Facebookra, hogy mindenki lássa milyen jó nekünk és milyen szerelmesek vagyunk."
A szingli ellentábor pedig vicces kis fotókkal és idézettek igyekszik ellensúlyozni mindezt. 
Én azt gondolom, hogy drága étterem, szívecskehalmaz vagy sablonos fotók nélkül is lehet élvezetes ez a nap. Egy olyan válogatással készültem, ami nem csak a párok számára, de az egyedülállóknak, esetleg barátnőknek is remek elfoglaltság lehet erre a napra. És ki tudja, lehet, hogy ezáltal kedvet kapsz hozzá, hogy akár minden hónapban beiktass egy-egy ilyen napot. 



 Wellness hangulat otthon 



A tél végére kimerült testnek és léleknek igazi felüdülés egy otthoni wellness délután. Bár a legtöbb pasi nem vallaná be, ők is élvezik a finom illatos fürdőket és az ő bőrüknek is jót tesz egy-egy tápláló arcpakolás. 
A romantikus, relaxáló hangulathoz pedig elengedhetetlen egy finom illatos gyertya. 
Ha egyedül töltöd ezt a napot, akkor lepd meg magad egy szépítkezős estével.  Tegyél fel egy arcmaszkot, készíts egy cuki manikűrt és közben nézz meg pár részt a kedvenc sorozatodból. Ez olyan szeánsz, amitől azonnal jobb lesz a hangulatod, így érdemes néhány hetente beiktatni a hétköznapjaidba is. 



Mozizz otthon 


Az egyik legnépszerűbb Valentin-napi program a mozizás. Szinte minden évben megjelenik ilyenkor 1-2 felkapott film, ami miatt megrohamozzák a multiplexeket a szerelmes párok. Ha nincs kedved a tömegnyomorhoz, a több méteres sorokhoz a pénztárnál, akkor iktassatok be egy otthoni mozizást. Készíts popcornt vagy valamilyen nasit és mindketten válasszatok ki 1-1 filmet, amit szívesen megnéznétek. 


Közös főzés-sütés  


 Az étterem helyett inkább főzzetek közösen valamit. Nálunk nagy kedvenc a gombás rizottó, aminek a receptjét itt találjátok

Desszertnek pedig egy nagyon-nagyon egyszerű, extrán csokis sütit hoztam nektek, amit garantáltan máskor is el akartok majd készíteni.


Repedezett csokis keksz 

Ezt a sütit akár előző este, vagy több órával korábban is összeállíthatod, mivel ha pár órát a hűtőben pihen a tészta, úgy sütéskor mutatósan repedezett lesz. 

Hozzávalók (kb 25 darab lesz belőle):

  • 1 bögre liszt
  • 2/3 bögre porcukor
  • 1/2 bögre Holland kakaópor
  • 1/4 bögre (Kb 8 dkg) puha vaj vagy margarin 
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 1 kiskanál instant kávé
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • porcukor a "panírozáshoz" 
1. Először is, a vajat simára keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat. Addig keverjük, amíg homogén tésztát nem kapunk. 
2. Összekeverjük a lisztet, a kakaót, a sót és a sütőport, majd hozzáadjuk az instant kávét.  
3. A lisztes keveréket három részletben hozzáadagoljuk a vajas-tojásos masszához. Egy sűrű, ragacsos tésztát kapunk. 
4. A tésztát fóliával lefedve legalább 2 órára hűtőbe tesszük. 
5. Sütés előtt kanállal (én fagyikiszedőt használok) majd kézzel kis gombócokat formázunk belőle, amiket meghempergetünk porcukorban. 
6. Sütőpapírral bélelt gáztepsire tesszük őket, egymástól 3-4 cm távolságra. Nem kell őket lelapítani. 
7. Előmelegített sütőben 8-12 perc alatt megsütjük. 
Az eredmény egy nagyon tömény, csokis, szinte trüffel szerű keksz. Dobozban puha marad, fedetlenül egy nap alatt ropogóssá válik.  Nagyon finom kakaóval vagy hideg tejjel.

 Most rajtatok a sor! Mivel töltitek a mai napot? 😊

Megjegyzések

  1. mi munkával. :( :D én este 6-kor értem haza, a párom éjfélkor. romantikus volt. :D haha, de mi amúgy már lassan 6 éve vagyunk együtt, nem kerítünk ennek akkora feneket, mint az elején. amúgy tegnap óta tényleg minden közösségi felület tele van rózsákkal, szívecskékkel, "szerelmemmel örökre" cuccokkal. ehm.. :D ja, igen, az ellentábor a közhelyes "küldöm a pároknak a Máté Péter - egyszer véget ér c. számot" is mindenhol felbukkan. ez azért gonoosz.. :D

    VálaszTörlés
  2. Én is dolgoztam, viszont édesapám szülinapja a Valentin nap nálunk :D
    Leírtam a recepetet. Kb. hány fokra kell a sütőt állítani?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)