Weekly Inspiration

A kora tavaszi erdőben különös erő lakozik. Az élet győzelme a halál fölött. És habár nyüzsög, mozog, változik, szintre napról napra, olyan békére lelhetsz benne, mint sehol máshol. A csend itt különleges, hiszen benne van a méhek zümmögése, a madarak ének, a tavalyi avar neszezése,  a kis patak csobogása, ami alá a harkályok kopácsolása adja az ütemet. Mégis csend ez, nekünk, akik a számítógép, a tévé, a nyüzsgés, rohanás világából jövünk ide. Állandó a zaj, a beszéd, utóbbit hogy elkerüljük, bedugjuk a fülhallgatót, hogy egy másik zajra koncentrálhassunk. 
Ezt a békét nem lehet imitálni. Nincs semmilyen telefonos "relax forest" app és erdőt ábrázoló háttérkép, ami vissza tudná adni és hiába hunyom be a szemem, a billentyűzet hangja nem olyan, mint amikor a harkály dolgozik a vén tölgyfán, ami sokszáz kismadarat nevelt már fel az óvó ágai között. 
Mégis, elfeledjük ezt a békét. Egyre távolabb megyünk tőle, hiszen nem trendi, nem úgy mint az #urbanlife. A fiatalok a bevásárlóközpontokba járnak hamburgerezni, nem pedig az erdőbe piknikezni. (Vagy ha mégis be -ebévednek szeméthegyeket hagynak maguk után.) Nyaranta fesztiválozni szeretnek, nem a párafoltos tisztásokon sátorozni. Az erdő kis ösvényeitől pedig amúgy is tönkre menne a pasztell színű Airmax. 
Ezért aztán utak épülnek és bevásárlóközpontok, az erdők pedig lassan eltűnnek, mert kell a fa a trendi pinterest bútorokhoz. Egy nap lehet, hogy senki sem jár majd az erdőkben, vagy nem is lesznek erdők. Meg amúgy is a fák nem bocsátanak ki wifi jeleket, csak az oxigént, amit belélegzünk... 


"Nem mozdult semmi, csak az Idő ballagott időtlen útján a végtelenségnek, maga mögött hagyva a perceket, napokat, éveket. Újra nőttek a fák, virágzott a rét, zsongott az erdő. " 
Fekete István 


Ez a kabát valami álomszép. 


Egy újabb gyönyörű smink Lindától. 


Egyre erősebb bennem az elhatározás, hogy újra levágatom a hajamat. 


Fekete farmer, fehér póló, egyszer, de nagyszerű. 


Csodás nude ombre manikűr. 


Alig várom már a holnapot, hogy végre picit kimozdulhassak a természetbe. 


Camambert sajtos francia pirítós. Nem túl diétás, de hétvégi lustálkodós reggelinek tökéletes. 


Én tavasszal, nagyjából. Nem túl izgalmas, de fő a kényelem. 


Heti álomház. 


A bőr kanapé kivételével az egészet imádom. 


Az egyik kedvenc virágom a bazsarózsa. 


Kell egy ilyen szoknya tavaszra.


Varázslatosan szépek ezek a kis medálok. 


Minden imádok, ami masnis, szerintem ez nem fog már változni, hiába nem vagyok már húsz éves. (BTW most vettem egy hasonló masnis slip ont, csak feketében.) 


Mai hangulat. 


Csodaszép ez a hálószoba. 


Alig várom már, hogy elég meleg legyen hozzá, hogy hordhassam a púder színű bomberemet. 


Ezek a Tarte paletták nem hagynak nyugodni. 😃


Ricottás mandulatorta. Ilyet csinálnom kell hétvégén. 


Ez a gyöngyös farmer egy álom! 


Oda meg vissza vagyok ezekért a színes ecsetekért. 


Ebéd három napra előre. Igaz én a barna rizst és a husti egy másik, pici dobozba tettem volna, mert nincs az a hatalom a világon, hogy hideg húst egyek vagy meleg salátát. 😂 Így pedig a melegítés eléggé nehézkes. 
De az ötlet mindenképpen szuper, én is hasonlóképpen oldom meg a dolgokat. 


Pantone színtrendek 2017-re. A középső színek a kedvenceim. 


Ha már a színeknél tartunk, ez a csodás tavaszi manikűr a legnagyobb kedvencem most. 


Ez a highlighter... erre nincsenek is szavak! 


Ha tavasz, akkor Párizs, 


Menyasszonyi sminknek is tökéletes, de minden más alkalomra is. 


Keresem a tökéletes tavaszi nude folyékony rúzst. Tippek? 


Még egy kis virágminta így a végére, ezúttal finom pasztellszínekben. 


Azok a fülecskék! *.* 

Képek: Pinterest/Tumblr 

Melyik volt a kedvenc képetek? Mik a terveitek a holnapi szabadnapra? 😊


Megjegyzések

  1. Az utolsó, mert nekem is van egy imádott tacskóm, aki nagyon hiányzik. :D
    A másik nagy kedvenc meg a bazsarózsa, szeretett nagymamámtól kaptam mindig szülinapomra :((.
    A bevezető sorokkal abszolút egyet értek, viszont megvédem a fesztiválozók egy részét.Imádok fesztiválon és máshol is sátorozni :D.

    VálaszTörlés
  2. Pont most rendeltem meg azt az ecsetkészletet:D
    Általában jobban egyet szoktam érteni a bevezető sorokkal. Szerintem a modern élet és a természet együttélése nem feltétlenül kell, hogy ilyen egymásnak ellentmondó kettőség legyen. Illetve egy apró részlet, de a bútorgyártás csak egy kis szelete az erdőirtásnak, sokkal több megy el tüzelőnek, vagy szimplán elégetik, mert kell a föld házaknak/veteménynek/legelőnek (utóbbi kettő különösen nagy tétel a dél-amerikai esőerdőkben) - legalábbis a WWF adatai szerint. Másrészt viszont az erdőben szemeteléstől mindig kiakadok, most hétvégén látogattuk a nagyapámat egy mátrai szanatóriumban, na az tényleg nem a budai hegyek ahova többezer ember jár kirándulni, de még ott is szemét volt!! Eléggé ideges lettem tőle...
    Amúgy persze teljesen értem, milyen jelenségről beszélsz, és azzal kapcsolatban igazad is van, csak szerintem "kerekebb" a sztori, ha a valamilyen egyensúly kicsit jobban van hangsúlyozva. Szerintem jó nagyvárosban élni, de persze akkor a legjobb, ha a drogériáig, meg a parkig se kell egy órát utazni.

    VálaszTörlés
  3. a bevezető nagyon szép, és igaz. falun születtem, nekünk fiatalon az volt a szórakozás, hogy az erdőt jártuk, bicikliztünk, ilyesmik. akkoriban nem volt tiltott leszedni egyes növényeket, szóval nálunk volt nagy családi "hóvirágozás", "kankalinozás", egyebek... csodás volt. a mai fiatalok valóban a plázákban döglődnek és telefont nyomnak. persze, én is szoktam. csak elgondolkodtató, hogy mi a párommal jobb idő esetén teszünk sétákat az erdőben, vagy az erdő szélén, ha csak egy fél órát, akkor annyit. és imádjuk. ellenben vannak városi ismerőseink, akiknek a kikapcsolódás a mozi meg ilyesmik.. persze nem azt mondom, hogy mi nem járunk, de valóban, egyre több embernél merül feledésbe, hogy mennyire jó dolog egy kis séta egy erdőben....

    VálaszTörlés
  4. Néha mi is megnézünk egy filmet vagy ellátogatunk egy rendezvényre. Emellett sokat járunk kirándulni. Utálom a rendezvényen szemetelést is. A természetben szemetelést még jobban. Ki szoktunk rajta akadni. Utoljára Gaja Parkerdőben szedtem más után szemetet az Alba Régia Forrásnál. Pedig ott volt a kuka 3 méterre, de el kellett dobni a sörös dobozt, még a felvágottas papírt. Akkor férjem segített, de utána mondta: most nem ezért jöttünk. Kisfiam 5 és fél éves, ennyit fűzött hozzá: anya, aki szemetel az büntetést érdemel ugye?
    Imádom ezt a kabátot!
    Szerinted van ezeknek a Tarte palettáknak olcsóbb hasonmása? Mályvás színek a szemen is tetszenek, nem csak az ajkakon.
    Nekem is rá kéne állnom, hogy többször csomagoljak ételt előre. Az egyik tavaszi célom, hogy jobban ráncba szedjem az étkezésem.

    VálaszTörlés
  5. Camambertes pirítós? Még sosem próbáltam, na de majd most! A csirkés-salis dobozolós képnél nekem is detto ugyanaz jutott eszembe, mint amit leírtál :P Na és az a highlighter! *.* Ja, és egyszer ha beledöglök is, de lesz Tarte palettám :P A képen lévők közül nekem nyilván a sötétebb árnyalatú összeállítás jön be :P És részemről ha tavasz, akkor Japán ^^
    A bevezetőhöz annyit fűznék hozzá, hogy valóban jó lenne, ha az emberek kicsit többet mozdulnának ki az otthonukból, és ez alatt magamat is értem. Itt a jó idő, jön a tavasz, fel lehet kerekedni és lehet menni a természetbe. Mi tavaszi szünetkor mindig elmegyünk piknikezni a férjemmel, nagyon hangulatos és nagyon szeretjük :) Azért még mindig sajnálom, hogy itt nálunk nincs erdő, de helyette van folyópart és láp, ahol lehet hattyúkat és kacsákat etetni, meg nézni a megnyugtató vizet :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)