Weekly Inspiration

A minap buszon utazva fültanúja voltam három fiatal lány eszmecseréjének és alaposan letaglózott amit hallottam. Nem, nem az értékrendjük, (vagy inkább annak hiánya) ezen rég túl vagyok már. "Olyan csicska, hogy még IPhone-ja sincs." - Többek között ez a mondat is elhangzott a diskurzusban, amiről a legnagyobb jóindulattal sem lehet azt mondani, hogy emelkedett szellemi szinten zajlott volna. De ki vagyok én, hogy pálcát törjek fölöttük? Hiszen én is voltam tinédzser, én is beszélgettem butuska apróságokról, fiúkról, pletykákról, ruhákról, nevetgéltünk, viccelődtünk, ugrattuk egymást, sőt néha még gonoszkodtam is, de ki nem? 
Nem ezzel van a gond, hanem azzal, hogy ezek a fiatal lányok, bármennyire is szépek, divatosak, bármilyen extra sminket is viselnek, egyszerűen visszataszítónak tűnnek a szememben, ezzel a stílussal, viselkedéssel, ahogy nyilvános helyen, mások füle hallatára harsányon káromkodnak. Igen, minden második szavuk a b*meg és a csicska és még hadd ne kelljen felsorolnom, hogy mik voltak. 
Néha nekem is kicsúszik a számon egy-egy csúnya szó, ha mérges vagyok, de nyilvános helyen, mások előtt sosem. Szerintem egy nőtől (legyen akár csak 15 éves is) ez végtelenül kiábrándító és közönséges dolog, és az én szememben azzal van egy szinten, mintha nyilvános helyen az orrát piszkálná valaki. 
Csak sajnos ebben az eltorzult társadalomban valamilyen oknál fogva azt hiszik a fiatalok, hogy a káromkodás, a drága-egyencuccok és a flegmaság a siker kulcsa. Tanulni nem kell, mert majd lesz egy pénzes pasim, vagy Instagram-celeb leszek... 
A mi nyelvünk az egyik legszebb, legválasztékosabb nyelv a világon és elkeserítő, hogy felnő egy generáció, akik ebből tíz szót tesznek magukévá (hallod, érted, b*meg, csicska és társai). A társadalom pedig hallgat, a közösségi média pedig még támogatja is őket ebben a szellemi-amortizációban. Elkeserítő. Nem akartam egy ilyen negatív hangvitelű poszttal indítani a hetet, de kíváncsi vagyok, hogy ti mit szóltok ehhez a jelenséghez. 


Köezelg a Húsvét, a héten számíthattok dekoráció-ötletes posztra is. 😉


Sajnos erre a hétre egyáltalán nem számíthatunk szép időre és távolinak tűnnek még azok a napok, amikor hasonló szerelésben indulhatunk el otthonról, de ez az outfit egyszerűen levett a lábamról, így gondoltam megosztom veletek. 


Imádnivaló ez a finom rózsaszínes árnyalat. 


Az idei tavasz egyik legszebb manikűrje. 


Legalább olyan bizarr módon élvezetes a virágszirom takarón sétálni, mint ősszel a falevelek között. 


Alapdarabok a sminkes fiókból. Nektek mik ezek? 


Imádnivalóan bájos ez a fülbevaló. 


Egyszerű, de mégis mutatós húsvéti tojások. 


Szivárványlány-Linda. 


A tavaszi kert semmihez sem hasonlítható. 


Csodásan mutat egy kis vázában néhány virágzó gyümölcsfaág. 


Éljen a spárgaszezon! 


Ez a cipő nagyon extra. 


Ha régebb óta követtek, biztosan tudjátok, hogy imádok kertészkedni és lelkesen keresem az ehhez hasonló praktikus kerti-ötleteket. 


Csodás kis tóparti lak. 


Szürke, de egyáltalán nem unalmas. 


Oda meg vissza vagyok az ilyen kis utakért. 


Az avokádós pirítóst meguntam, úgyhogy mostanában zabkása vagy chia puding a reggeli. 


Tökéletes tóparti ház-hálószoba. 


Legegyszerűbb tavaszi dekor. 


Még mindig odavagyok ezért a dzsekiért. 


Továbbra is az a véleményem, hogy a hófehér konyha maximum pinterest fotózásra használható, de ez a kis csoda igazán gyönyörű. 


Húsvéti cukiság. 


Drogériás kincsek a Rimmel nude rúzsai. 


Elfogadnám őket. 


Ti készítetek valamilyen húsvéti manit? :) 


abszolút nem hétköznapi smink, de egy buliba vagy érettségi bálra tökéletes. 


Az örök kis fekete egy merész változata. 


Nem vagyok egy nagy menyasszonyi ruha imádó, de ez a kép annyira szép, hogy meg kellett osztanom Veletek is. 


Egy kis hétfő-mentő cukiság. 

Képek: Pinterest/Tumblr 

Voltatok Glamour-napozni? Mit gondoltok a fenti sorokról? Melyik volt a kedvenc képetek? 

Megjegyzések

  1. Szerencsére már nem kell buszoznom egy jó ideje, de amíg busszal jártam dolgozni, mindig "sulisjáratokon" utaztam. Sajnos gyakran voltam fültanúja hasonló beszélgetéseknek. Nagyon megváltozott a fiatalok értékrendje, prioritásai, és nem jó irányba. Azt gondolom, hogy mindez nem csak a média hibája, hanem a szülőké is nagy mértékben. Barátnőm dajka, és már ő is azt mondja, hogy a 15 fős csoportban 2-3 gyermek van, aki tud szépen játszani, tud osztozkodni, nem beszél csúnyán...
    Nagyon szép képeket válogattál, a kedvencem a torta...mi más??? :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én mindig nagyon szomorú leszek, ha azt látom, hogy a mostani gyerekeknek nincs igazi gyerekkoruk. Nemrég hallottam egy ismerőstől, hogy a 7 éves kisfia nem akar játszótérre menni, mert ott nincs wifi meg egyébként is koszos lesz a ruhája.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)