5+1 Termék, amit vigyél magaddal a nyaralásra!


Szerintem teljesen felesleges a nyaralás alatt azon parázni, hogy mindig tökéletes legyen a sminked és a frizurád. Felesleges fél tucat palettát, alapozók és pirosítók tömegét magaddal vinni, valamint ha kihagysz egy-két terméket a tizenöt lépéses arcápolásodból, akkor sem történik tragédia. De vannak olyan termékek, amiknek igenis érdemes helyet szorítani  a bőröndben, hogy a nyaralásból ne leégett, hámló bőrrel, kiszáradt arccal és leamortizált hajjal érj haza. 
Ezekről lesz szó ebben a bejegyzésben, amit remélhetőleg hasznosnak találtok majd. 😊




A legfontosabb persze a fényvédelem. Sajnos a legtöbb emberben még midig az a tévhit él, hogy ha naptejet használ, akkor nem tud lebarnulni. Ez természetesen nem igaz. Ha nincs kifejezetten extrém érzékeny bőröd, akkor is legalább egy 30-as faktorú naptejet szerezz be és ne csak a vízparton-strandon használd, hanem minden alkalommal, amikor több időt töltesz a szabadban, legyen szó kirándulásról vagy városnézésről. 
Az arc fényvédelmét sokan elintézik azzal, hogy a BB krémben vagy az alapozóban úgyis van 10-15 SPF. Ez igaz és a hétköznapokon ez legtöbbször elegendő is, de alapozóban strandolni nagyon ártalmas a bőrnek, valamint egy mediterrán tengerparton ez a faktorszám kevés. Hidd el, 10-20 vagy több év múlva hálás lesz az arcod, ha magas SPF tartalmú fényvédővel kened most. Használj kifejezetten arcra készült terméket is, ami fölé sminkelni is könnyebben tudsz, ilyen például a képen látható Eucerin gél. 


 Napozás után a bőrödnek extra ápolásra van szüksége, ezért érdemes beszerezni, egy kifejezetten erre a célra készült testápolót, ami hűsíti és nyugtatja a bőrt. A legjobb, ha illatanyagmentes terméket választasz, mint ez az Eucerin testápoló. A napozás után még az egyébként normáls bőr és érzékenyen reagálhat az illatanyagra, így ha nem szeretnél apró kiütéseket vagy viszkető bőrt, akkor pár órán át került az illatosított bőrápoló termékeket és a parfümöt.


A kézfertőtlenítő gél kötelező nyaralásra. A legjobb ha minden táskádba teszel egyet, hiszen szükség lehet rá a strandon, az éttermekben, utazáskor vagy bármilyen alkalommal, ha a mosdót használod. Nyaralás alatt könnyen össze lehet szedni csúnya bacikat is és biztosan te sem betegen szeretnél hazaérkezni a pihenésből. Az új kézfertőtlenítőknek már nagyon kellemes illatuk van, így emiatt sem kell aggódnod, hogy kórház-szagú leszel a használatuk után. 


Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem már a Balaton vagy a Duna vize is elég ahhoz, hogy a hajam egy szénakazallá váljon, a sós tengervízről pedig ne is beszéljünk. Mindezek mellett az erős napfény is károsítja a hajat, így egy extrán ápoló hajpakolást mindenképp érdemes magunkkal vinni. Ha nem is tervezed, hogy hajat mosol a nyaralás alatt, mert egy 2-3 napos vakáció alatt szerintem ki lehet bírni hajmosás nélkül, de egy tisztavizes öblítés és egy hajpakolás minden strandolós nap végén jót fog tenni a hajadnak. Inkább mint, hogy hazatérés után azonnal a fodrászhoz kelljen rohanni. 


Egy egész napos strandolás után kényeztesd az arcodat egy fátyolmaszkkal. A legjobb, ha a hűtőben tartod, így igazán frissítő élmény lesz. Akár a repülőút alatt is felteheted. Egy maszkot pedig több alkalommal is felhasználhatsz, ha alaposan visszazárod a csomagolást és hűtőben tartod utána. 
A képen látható fátyolmaszk hidratáló és bőrnyugtató hatású. 


A Balatonnál is sok-sok pandamaciszemű lányt láttam. A legegyszerűbb persze, ha nem használsz sminket a strandoláskor, de saját magamból kiindulva, a szempillaspirál nekem must have, épp ezért egy jó vízálló darabnak veled kell utaznia a nyaralásra is. Persze mondhatod, hogy majd ügyelsz rá, hogy ne érje víz az arcodat, de a végén mindig jön egy pancsoló kisgyerek, vagy gumimatracos felborulás, ami után fekete monoklikkal jössz majd ki a vízből. Épp ezért érdemes beruházni egy vízálló szempillaspirálra, amit később akár otthon is elővehetsz az esős őszi napokon. 😉


Ezek voltak tehát a termékek, amik szerintem nem hiányozhatnak a nyaralós neszesszerből. Remélem, hogy hasznosnak és érdekesnek találtátok ezt a bejegyzést. 

Számotokra mi az a termék, ami nélkül nem indultok el nyaralni? Van még olyan, amit hozzátennétek a listához? 😊

Megjegyzések

  1. Én még talán a ragtapaszt tenném hozzá, mert sajnos az én lábam akár az 1000 éve használt szandáltól és strandpapucstól is kisebesedik, de egyébként klassz poszt lett. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam mindig van ragtapasz, télen-nyáron. :D

      Törlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)