Parfüm Pillanatok: Avon - "Summer White Paradise"


Ebben a bejegyzésben az Avon egyik nyári illatát a "Summer White Paradise-t" szeretném bemutatni nektek. Az Avon szerintem nagyon erős a nyári illatokban és ismét sikerült egy olyan kreációt megálmodniuk ami minden korosztály számára szerethető lehet. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy milyen ez a parfüm, akkor olvassátok el a teljes bejegyzést. 




A csomagolás hűen tükrözi az illatot, hiszen egy kecses, légies üveget és dobozt kapott. 
A parfüm ára 2799 Forint, ezért 50ml-t kapunk, ami szerintem korrekt. A csomagolás kinézete és minősége az árnak megfelelő. Nem az a fésülködőasztal-dísze üveg, de bátran bedobhatjuk a bőröndbe, táskába és nem kell felni attól, hogy összetörik, vagy leesik róla a kupak. Plusz a vékonyka üveg egészen kicsi helyet foglal el, így különösen utazópartner. 



Fejillat: barackvirág, grépfrút, orchidea
Szívillat: rózsa, liliom, frangipáni
Alapillat: ámbra, rózsafa

Egy alapvetően virágos illatról van szó, amibe belecsempésztek egy pici üdítő gyümölcsösséget. A grapefruit nagyon jó választás volt, hiszen a fanyar kesernyéssége remek párost alkot az ámbra karakterességével. Ettől a kettőstől valahogy olyan "Avonos" lesz az illat hatása, de egyáltalán nem negatív jelzőként értem ezt, de amikor először megszagoltam, valahogy az jutott eszembe, hogy ez lehetne akár a márka szignatúra-illata is, mert nagyon sok parfümjükben visszaköszönt már ez az aroma. 

A szórófej nagyon szépen működik, egyenletes, lágy permetet bocsát ki, a kellő mennyiséggel. Nekem általában négy fújás elég belőle. 
Elsőként a rózsa lágy, púderes illata mutatkozik meg, ami pár pillanattal később elbújik a barackvirág kellemes, friss, picit édeskés aromája mögé. Ezután megérezhetjük a liliom és az orchidea kifinomult, kecses illatpárosát, majd előtűnik a picit kesernyés grapefruit, amit finoman átölel a barackvirág aromája. A gyümölcsös és virágos jegyek tánca után kibontakozik az ámbra és rózsafa karakteressége, ami mélységet ad az illatnak, de nem nehezíti el. Jelenléte teljes ideje alatt megmarad a lédús grapefruit frissessége és az édeskés barack aromája, amitől egy tökéletes, lágy, kifinomult nappali nyári illatot kapunk. 
A tartósságát tekintve rajtam olyan 4-5 órán át érezhető intenzíven, ruhán kitart egész nap. Engem ez nem zavart, mert magammal vittem a táskámban és amikor szükségét éreztem, felfrissítettem az illatot. 
A viselete nagyon kellemes még  a legnagyobb melegben is.
Szerintem ez egy olyan illat, amit kedvelhet egy fiatal lány is, vagy egy magabiztos, nőiessége teljében lévő nő, de egy idősebb mégis fiatalos nagymama is szívesen viselheti. Én elsősorban nappali illatnak javasolnám és tökéletes irodai parfüm, mert nem túl hivalkodó, ám mégis határozottan érezhető. 


Összességében egy nagyon kellemes, igazi nyári illatról van szó, ami minden korosztály számára szerethető és tökéletes a hétköznapokra. Az ára szerintem nagyon baráti, így ha valaki még nem találta meg a tökéletes nyári parfümöt, akkor bátran ajánlom, hogy rendelje meg. Szerintem ezzel az illattal nem nagyon lehet mellé lőni. 

*A terméket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a véleményemet. 

Próbáltátok már ez az illatot, vagy a "Summer White" vonal valamely más darabját? Mi most a kedvenc parfümötök? 😊

Megjegyzések