2017-2018 őszi-téli trendek 2. rész


Ahogy ígértem, folytatódik a 2017-2018 őszi-téli trendeket bemutató bejegyzés. A teljesség igénye nélkül kiválasztottam azt a 30 trendek  a kifutók világából, amik a legjobban beépíthetőek az átlag nő gardróbjába. A trendek mellett kitérek a fazonokra, színekre, minták is, mid a ruhák, mid a kiegészítők terén. 
Ha valaki lemaradt volna az előző részről, akkor ide kattintva elolvashatjátok. 


16. Befejezetlen ügy 


Sok divatház bemutatóján találkozhattunk oylan darabokkal, amik azt a hatást keltik, mintha nem fejezték be volna be őket. Elvarratlan szálak és szélek, rojtok, nyersen levágott aljak jellemzik őket. Szerintem izgalmas és merész trend. Van benne egy kis bohókásság, amivel nagyn jól fel lehet dobni a hétköznapi szetteket is. 


17. Üdv a Mátrixban


Hódítanak a kultuszfilm, a Mátrix szereplőinek ruházatát idéző darabok. Csupa fekete bőr, és lakk, futurisztikus szabásvonalak. Elsőre talán szigorúnak tűnnek ezek a darabok, de szerintem tökéletesek az őszi-téli bulikba. 


18. Kötött pulcsik 


A szezon egyik kötelező darabja a kötött pulcsi lesz. Lehet klasszikus fehér, színes, mintás, feliratos, fodros, garbó vagy épp V-kivágású. Egy klassz pulcsit mindenképp szerezz be, hiszen nem csak trendi leszel vele, de a hidegtől is véd és a nagyi is biztosan elégedett lesz a megjelenéseddel. 😉


19. Extrém minik


Ha valakinek uncsik a decens kis ceruzaszoknyák és már megcsömörlött a farmerszoknyától, akkor jó hír, hogy nagyon divatoska az extrémebb, különlegesebb darabok. Mind mintában és szabásban, a feltűnő, az átlagtól eltérő most nagyon divatos. Ti bevállalnátok egy ilyen darabot? 


20. Rojtos


A rojtos holmik még mindig nagyon divatosak. A jazz korszak hangulatát idéző, a western-rojtok és a 80-as évek hosszú rojtjai is trendinek számítanak. Ezek a darabok nagyon jól mutatnak a farmer és virágmintás holmik mellett is és bármilyen basic darabot fel tudunk velük dobni. 


21. Futurisztikus ezüst 


Az ezüst szín most nagyon trendi. Sok divatház kifutóján láthattunk ezüst kabátokat, szoknyákat, ruhákat, de a kiegészítők között is népszerű ez az árnyalat. A karácsonyi és szilveszteri bulikban lehet majd villogni az ezüst darabokkal. 


22. Öves kabátok 


A szezon egyik fő kabátfazonja a vastag övvel ellátott darabok. Ezek közül is, az úgynevezett "dusterek" amiket annak idején a lovasok hordtak, mintegy köpenyként. Ezek laza, kényelmes darabok, amik alá szuper lehet öltözni, így a réteges öltözködés sem lehet probléma, mint egy szűkebb ballon vagy szövetkabát esetében. Az öv pedig csinos karcsú alakot varázsol. 


23. Türkiz 


Üde színfolt az ősz komorabb, sötétebb árnyalatai között a türkiz, ami szerintem egy csodás árnyalat és mindenkinek jól áll. Ha egy kis színt és vidámságot szeretnél csempészni az őszi-téli öltözködésedbe, akkor szerezz be egy türkiz darabot. 


24. Klasszikus pöttyök 


A legnagyobb divatházak kifutóit meghódították a retro hangulatú pöttyök. Nekem nagyon tetszik ez a nőies, elegáns, de mégis decens trend, ami tökéletes választás lehet egy irodista lány ruhatárába, ha picit fel szeretné dobni a blézer-ceruzaszoknya-blúz viseletet, de a hétköznapokba is csempészhetünk vele egy kis kacér játékosságot. 


25. Megtollasodva 


A buliszezon legtrendibb darabjai a tollas ruhák és kiegészítők lesznek. Elsősorban a strucctoll szállta meg a divatvilágot és köszön vissza néha a legváratlanabb ruhadarabokról. Szintén egy izgalmas, kicsit a jazz és burlesque stílust idéző trend. 


26. Leopárdminta 


A leopárdminta szintén állóvíz a divatvilágban már jó ideje és ebben a szezonban sincs ez másképp. Sokan szeretik, sokan gyűlölik.Az tény, hogy óvatosan kell vele bánni, mert a szexi hatás könnyen közönségesbe mehet át. Egy kis kiegészítő, egy szexi felső vagy egy látványos kabát viszont tökéletes választás lehet a ruhatárunkba. 


27. Férfias kockák 


Nagyon trendinek számítanak most az angol úriemberek kockás öltönyeit idéző darabok. Szintén tökéletes irodai viselet, ugyanakkor remek alternatíva azoknak, akik már unják a fekete-sötétkék darabokat. 


28. Lamé 


Ahogy nemrég a lurex, most ebben a szezonban egy újabb 70-es és 80-as évek klasszikus, a lamé anyag tért vissza. Abszolút bulis, elegáns trend, a karácsonyi céges bulik és szilveszteri partik nagy dobása lehet. 


29. Táskák 


A szezon táskadivatja nagyon változatos. Divatosak a szőrmés darabok és a különféle mintákkal és feliratokkal díszített táskák is. A láncos kis táskák szintén nagyon trendik és a virágminta ezeket a darabokat sem kerülte el. A klasszikus, retro fazonok is nagyon trendik most és azoknak sem kell keseregniük, akik a hátizsákokat kedvelik, ugyanis ezek sem mentek még ki a divatból, sőt. Rengeteg stílusból válogathatunk. lehet szőrmés, bőr, letisztult, mintás, vagány... 


30. Ékszertrendek 


A szezon ékszersztárja egyértelműen a fülbevaló. A kis szőrmepomponokkal díszített darabok feldobhatják a hétköznapi szettjeinket. A rojtok itt is nagyon népszerűek és a buliszetteket pedig kiegészíthetjük hatalmas, csillogó függőkkel. 
Izgalmas trend még a faleveses brossok megjelenése, amik szerintem az ősz legszebb ékszerei. A chokerek szerelmesei ezúttal a csillogó darabokra csaphatnak le, a tetkónyaklánc és a kés fekete bársonyszalag csillaga már leáldozóban van. 
Hódítanak még a hatalmas, feltűnő, különleges nyakláncok is, amik talán az elmúlt évben népszerűségét vesztő statement nyaklánctrend hiányát hivatottak pótolni. 
Aki pedig inkább a szolidabb, de ugyanakkor karakteres ékszereket kedveli és valami nagyon trendire vágyik, azoknak a kis kulcsokkal ékesített darabok lehetnek a kedvencei. Szerintem nagyon aranyos kis trend. 

Ezek volt tehát a szezon trendjei. Remélem tetszett Nektek a bejegyzés és pár mondatban leírjátok a véleményeteket. 😊

Melyik trendek tetszettek legjobban? Mi az amit inkább kihagynátok?


Megjegyzések

  1. Ami nagyon nem az a műszörme színesben és a csillagos darabok.
    Van amire tartozkodva nézek, de nem ítélem el.
    Vannak amil tetszenek. Elfogadnék egy szép leopárdmintás sálat vagy keveles kutűzőt. A folkosabb darabokról nem is beszélve. Ajj....
    Van vastag sarkú sötétbarna bokacsizmán, rojtos aljú sötétzöld poncsóm évek óta, fekete és kék farmerem és basic felsők. Hálát adok istennek a fekete kord blézerért, amit tavasszal a turiban találtam egy bordóval együtt.
    Amit szeretnék és megtehetem én is, az a rojtos fülbevaló. Imádom a nagy fülbevalókat!
    Kockás sálon és a magunkra teríthető kockás poncsón gondolkodom. Meg egy kockás ingen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nagyon szép rojtos füliket tudnál csinálni. :) Próbáld meg!

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Nekem innen az ezüst és a türkiz. Imádom a kéket, minden árnyalatát. Úgy döntöttem ebben a hónapban az összes türkiz felsőmet használatba veszem. Te mivel párosítanád? Milyen színnel, színekkel? Puszi 😘

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)