MAC Prep+Prime Fix+ Arcpermet Teszt/Vélemény


A MAC Cosmetics egyik legikonikusabb terméke a Fix+, ami egy többfunkciós termék. Arcfrissítő permet, primer és fixáló spray is egyben, valamint használhatjuk ecsetek benedvesítésére, ha intenzívebb pigmentációt szeretnénk elérni a szemhéjpúdereknél. 
A tökéletes sminkfixáló spray utáni kutatásom előző állomása egy katasztrofálisan rossz Essence termék volt, ami után elhatároztam, hogy inkább a magasabb árkategóriában nézek körül. 
A MAC termékére esett a választásom és abból is az utazó méretre, mivel épp a horvátországi nyaralás előtt álltam, így a praktikussági szempontokat is figyelembe véve landolt a kosaramban a 30ml-es kiszerelés. 
Hogy mennyire vált be a Fix+, azt megtudhatjátok a teljes bejegyzésből. 




A 30ml-es kiszerelés szerintem ideális kipróbálásra. Ez a mennyiség ne rettentsen el senkit, ugyanis két hónap használat után még a felét sem fogyasztottam el, habár nem használom minden nap, de azt gondolom, hogy így is megérte mennyiségi arányban a 3600 Forint, de ha a teljes kiszereléshez viszonyítjuk, ami 100ml, akkor érdemesebb azt megvenni, ha már biztosra megyünk, hiszen annak 5900 Forint az ára. 


És hogy mi is pontosan a Fix+?
Egy ásványi anyagokkal, vitaminokkal dúsított permet, ami kamilla, zöld tea keverékével frissíti és nyugtatja a bőrt. Előkészíti a sminkelésre, majd a sminkelés utolsó lépéseként fixálja az elkészült alkotást, miközben egészséges ragyogást ad a bőrnek. Jól hangzik ugye? 

A csomagolás nagyon rendben van. Klasszikus, letisztult MAC. A kupak eltekerős, lezárt állapotban biztonságosan utaztatható. A szórófej lágy, egyenletes permetet bocsát ki. Én sminkelés előtt általában 2 fújást szoktam használni és a smink fixálására is elég 2-3 fújás. 

Arcfrissítő permetként és primerként nagyon kellemes. Az illata visszafogott, lágy, tiszta, abszolút nem tolakodó. Általában akkor szoktam használni, ha nem kell nagyon sietnem mert kell neki körülbelül 3-5 perc, hogy teljesen megszáradjon és sminkelhessek rá. 

Sminkfixálóként drasztikus hatást én nem tapasztaltam, de tény, hogy pár órával meg lehet vele hosszabbítani a smink tartósságát és a nyári melegben, utazáskor semmi sem mozdult el a helyéről, de egy alapjáraton nem tartós sminket nem tudunk vele tartóssá tenni. Viszont csökkenti a kifényesedést és a highlighter is tovább a helyén marad. 

Ami még pozitívum, hogy gyönyörűen "összedolgozza" az elkészült sminket. Az alapozó, a púder, a kontúr, a pirosító és a highlighter is sokkal szebbem mutat a bőrön, valahogy természetesebb a hatása. Valóban ad egyfajta egészséges ragyogást a bőrnek. 

Amit én negatívumként észrevettem, hogy a szempillaspirál és a folyékony rúzsok nem szeretik. A spirál valahogy olyan száraz hatású lesz tőle és a folyékony rúzsok pedig hajlamosak darabokban kopni. Így én ezek felkenése előtt szoktam az arcomra fújni a Fix+-t.


Összegzés: Mindent összegezve, nekem bevált. Nem okozott semmilyen irritációt. Valóban picit tartósabbá teszi a sminket, de a legnagyobb erőssége mégis az, hogy gyönyörűen összedolgozza a felvitt termékeket és sokkal természetesebb lesz a hatásuk. A használata egyszerű és kényelmes, a csomagolás praktikus és abszolút neszesszerbarát. Kipróbálásra és a 30ml-es kiszerelést javasolnám. Ha ez elfogyott, akkor biztosan a teljes kiszerelést fogom megvenni. A negatívum, hogy a szempillaspirált és a folyékony rúzst valahogy furcsán szárazzá teszi, legalábbis rajtam, de ez nem olyan probléma, amit ne lehetne megoldani, így ebbe nem is kötnék bele.

Értékelés:5/5 

Nekem bevált és nagyon megszerettem. Hetente többször is használom, ha tudom, hogy hosszabb nap elé nézek, így a sminkemnek tovább kell kitartania, vagy amikor picit látványosabb sminket készítek.

Ti milyen sminkfixálót használtok? A Mac termékét már próbáltátok? 

Megjegyzések

  1. Egyik kedvenc termékem, már nem is tudom már hányszor vettem újra :)

    VálaszTörlés
  2. szerintem én vagyok az egyetlen a világon, akit nem vett meg kilóra ez a termék. nem tudom, hogy miért, tekintve, hogy sosem próbáltam, nincs okom elítélni se, és nem is teszem. de engem valahogy annyira nem mozgat meg.. ami nekem nagyon bevált sminkfixáló, az a MUR fixáló spray (a sima, semmi hipiszupi tudás nincs benne pluszban :D), bevallom azt is egyszer csak azért rendeltem meg, hogy elérjem a 12 ezret, és ingyen kihozzák... :"D de meglepően bevált. augusztusban a hőségriadó ideje alatt (persze, mikor máskor) esküvőn voltam, magamat sminkeltem, és ezzel fújtam le az arcom még reggel. egész nap tartós volt a sminkem. oké, a púder nem, illetve átfényesedett a bőröm, de olyan melegben kinek nem..? de gondolok itt arra, hogy volt lány, aki a mosdóban javította a sminket, mert felkenődött a tus a szemhéjára és hasonlók... nekem ilyen téren nem volt gondom. plusz sok olyat olvastam már erről a mac termékről, hogy ha ezzel fújjuk be az ecsetet, mennyivel intenzívebb lesz a szemhéjpúder, stb... nos nekem erre tökéletes egy nagyon kevéske víz. :D tehát igen.. nem mondom, hogy sosem veszek ilyet, de annyira dicséri mindenki, engem mégsem mozgat meg... :O lehet akkor velem van a baj..?! :DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy kipróbálom a MUR-t is. :) Köszi a tippet. ;)

      Törlés
  3. A Fix+ alapvetően nem sminkfixáló! Hidratál, frissìt, szèpen összedolgozza a sminket ennyi a funkciója, többet nem is igèr a MAC vele kapcsolatban. Ettől függetlenül egy kicsit tènyleg fixál. De a nyári 40 fokban mondjuk egy esküvőn, amikor akár 14-15 órát is bìrnia kell a sminknek, akkor nem ez lesz a nap megmentője. Ha valaki kifejezetten sminkfixálót keres, akkor ne ezt a termèket válassza!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)