Bőrápolás olajokkal az Avon kínálatából


Nagyon kedvelem a különféle olajos ápoló termékeket, legyen szó arcápolásról, fürdőolajokról vagy épp hajápolásról. 
Az Avon kínálatába nemrég két izgalmas újdonság is bekerült, ezekről írok majd részletesen ebben a bejegyzésben. Az egyik egy arclemosó olaj, a másik pedig egy relaxáló fürdőolaj. 
ha kíváncsiak vagytok rá, mennyire váltak be, akkor olvassátok el a teljes bejegyzést. 




Nagyon szeretem az olajos arclemosókat, mert nekem általában kell egy plusz lépés az arctisztításban a sminklemosó és a sima arclemosó között, hogy maximálisan tisztának érezhessem az arcomat. 
Az utóbbi években több márka is előrukkolt hasonló, vízzel lemosható termékkel, maik nem hagynak maguk után olajos érzést. Nagyon örültem, maikor megláttam, hogy az Avon Nutre Effects vonalába is bekerült egy ilyen. 

A fürdőolajokat is nagyon kedvelem, mert nincs kifejezetten száraz bőröm és ezek használatával akár a testápolót is ki tudom váltani néha. A Planet Spa vonalat egyébként is nagyon kedvelem, így izgatottan vágtam bele a termék tesztelésébe. 


A két flakon kellően kicsi ahhoz, hogy akár utazáshoz is magukkal vihessük őket. Mindkettő jól záródik. Míg a Ntra Effects arctisztító olaj egy letisztult csomagolást kapott, a fürdőolaj csomagolása sokkal mutatósabb, igazán dekoratív termék, így egyben a fürdőnk dísze is lehet. 


A Nutra Effects Miracle Glow ígérete szerint egy könnyű arctisztító olaj, ami lemosás után nem hagy olajos érzést a bőrön. hatékonyan eltávolítja a sminket és használható érzékeny bőrön is. Használatával pedig a bőr ragyogóvá válik. 

Öt értékes olajat tartalmaz: 
  1. babassu-olaj - a kollagéntermelésért
  2. maracuja-olaj - az elasztintermelésért
  3. marulaolaj - a bőr puhaságáért
  4. zöldkávé-olaj - a bőr hidratálásáért
  5. lenmagolaj - a bőr védőrétegének erősítéséért
Én személy szerint jobban örültem volna, ha a termék illatanyagmentes, hiszen az érzékeny bőrűek nagyon nagy százaléka számára így használhatatlanná válik. Az illata nagyon erős és az első néhány használatnál kifejezetten fojtogató volt, de mára már megszoktam. Nálam nem okozott semmilyen irritációt a termék használata. 

Miután egy vattakoronggal és kétfázisú sminklemosóval eltávolítottam a sminkem nagy részét, ebből a termékből viszek fel pár cseppet a száraz arcbőrömre, majd belemasszírozom és langyos vízzel lemosom. Hatékonyan eltávolít minden sminkmaradványt, még a makacs szempillaspirálokat is, viszont arra nagyon kell figyelni, hogy a szemünkbe ne menjen bele, ugyanis brutálisan tud csípni. Épp ezért kifejezetten sminklemosásra nem tudom ajánlani. 

Nagyon kevés elég belőle, ezért a 125ml több hónapig elég lehet, viszont a szűkítős adagoló miatt nehéz eltalálni  a megfelelő mennyiséget, így sokszor úgy érzem jóval több terméket használok el, mint amennyi indokolt lenne. 

Lényegében bevált a termék, de tényleg sokkal jobb lenne, ha az illatanyagot kihagyták volna belőle. Ennek ellenére, mivel nem okozott semmilyen irritációt, szívesen használom. 

Az ára 1299 Forint. 


A Relaxing Thailand fürdőolaj már az illatával is elvarázsolt. Valami fantasztikus fűszeres kókuszillata van, ami nagyon intenzív és a bőrön is sokáig megmarad. Sajnos habfürdővel együtt nem a legjobb párosítás, mert nem habzik fel tőle a habfürdő, a fürdőolaj pedig magában csak minimális habot képez. 

Már fürdés közben és érezhető az ápoló hatása, és fürdős után a bőröm olyan puha lesz, mintha testápolót használtam volna. Heti egy-két alkalommal szoktam használni, általában egy fárasztó nap végén, amikor relaxálni szeretnék kicsit és nincs kedvem még külön testápolóval is pepecselni. 
Nagyon-nagyon jó kis termék. Száraz bőrűeknek külön ajánlom, hiszen egy extra hidratáló lépés a bőrnek.

A termék 150ml fürdőolajat tartalmaz és az ára 1699 Forint. 


Összességében mindkét termékkel elégedett vagyok, és mindkettőt csak ajánlani tudom. Az arctisztító olaj esetében viszont arra figyeljetek, hogy ha valaki érzékeny az illatanyagra, mint összetevőre, esetleg nagyon érzékeny a szeme, akkor nem ez a termék a legjobb választás. 
Egyébként igazi téli ápoló jóságok, ha tehetitek szerezzétek be őket. 😊

*A termékeket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a véleményemet. 

Ti próbáltátok már valamelyiket? Használtok olajos termékeket a bőrápolási rutinotokban? 

Megjegyzések

  1. A Relaxing Thailand nagy kedvencem nekem is *.* És nálam működik habfürdővel is, csak fordítva. Előbb habfürdőt teszek a folyó vízbe, aztán ha elzártam teszek a vízbe az olajból is és így tökéletes minden.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)