Tavaszi megújulás 2.

Miután felkészült a szervezeted a fogyókúrára, megszabadultál a hűtődben lévő tiltólistás élelmiszerektől és bevásároltál a szükséges hozzávalókból, elkezdheted a diétát.
Egy nagyon egyszerű, könnyen betartható étrendet fogok ajánlani, amitől garantáltan jól fogsz lakni, energikusabb leszel és napok alatt érezhetően szebb lesz a bőröd. Fogyás szempontjából nem a legdrasztikusabb diéta, tehát ne várd hogy egy hét alatt több kilótól is megszabadulsz, viszont kevésbé megterhelő a szervezetet számára és mivel lassabb folyamat, így tartósabb is.
Az étrendet profi személyi edző/dietetikus állította össze (családtagom). Tavaly év elején a stresszes vizsgaidőszakban rám is felszaladt pár kiló, de ezzel a módszerrel nyárra mindet leadtam. :) Sőt bátran állíthatom, hogy akik kipróbálták (barátnők, évfolyamtársak) és kitartóan végigcsinálták, azok mind-mind lefogytak.

Az étkezésekhez naponta 3x egy gyömbéres-citromos italt kell fogyasztani. Ezt kizárólag frissen reszelt gyömbérből és friss citromból készítsd el. A gyömbér zsírégető hatású rengetegnarancsbőr elleni krém, fogyókúrás tabletta alapanyaga, emellett javítja az emésztést és a puffadástól is megszabadít. A citrommal együtt egy kellemes, finom ital, ami segíti az emésztést és a felesleges kalóriák elégetését.

A diétát hétfői nappal kezd.

1. nap
Reggeli: 2 szelet pirítós barna vagy félbarna kenyérből, light vajkrémmel, light szalámival és zöldségekkel (retek, paprika, uborka és/vagy paradicsom), 1 pohár zöld tea citrommal
Tízóra: 3-4 darab zabkeksz (zabfalatok), 1 alma, 2dl víz vagy ásványvíz 1 késhegynyi reszelt gyömbérrel és egy kiskanál citromlével (előre is elkészítheted).
Ebéd: 2 közepes szelet csirkemell zöld fűszerekkel párolva (olívaolajon), zöldségkörettel vagy friss salátával és 2 dl gyömbéres-citromos víz.
Uzsonna: 1 pohár natúr joghurt kevés mézzel, egy evőkanál müzlivel és banánnal, hozzá a szokásos gyömbéres ital.
Vacsora: Rántotta 2 tojásból, 1 szelet barna kenyérrel, 2 dl tea (cukor nélkül)

Napközben ha megéheznél egyél 1 müzliszeletet vagy rágcsálj diákcsemegét. Fontos hogy a fent említett folyadékon kívül még legalább 1,5 liter vizet vagy ásványvizet megigyál.

2. nap
R: 1 tál müzli, zsírszegény tejjel, 1 banánnal, zöld teával.
T: 1 joghurt teljes kiőrlésű keksszel, 2dl gyömbéres itallal.
E: Gyros vagy görög saláta, hozzá a szokásos itallal.
U: 1 csomag jóreggelt keksz, 1 narancs, 2dl gyömbéres ital
V: 1 szelet pirítós, light vajkrémmel, zöldségekkel, tea

Ezen a napon is a szokásos nasik engedélyezettek és figyelj rá hogy tartsd a folyadék mennyiségét.

3. nap
R: 1 lágy tojás pirítóssal, zöldségekkel, zöld tea
T: 1 csomag jóreggelt keksz, almával, a szokásos itallal
E: 1 adag kínai sült tészta, 2 dl gyömbéres-citromos víz (recept itt)
U: 1 natúr joghurt müzlivel, a szokásos itallal
V: Gyümölcssaláta friss gyümölcsökből (alma, narancs, banán, stb) mézzel és fahéjjal ízesítve, kevés citromlével leöntve, tea

Ezen a napon már sokkal könnyebbnek érezheted magad. Ugye nem is olyan nehéz betartani? :) Ha nagyon megéheznél egyél 1-1 darab zabkekszet, vagy egy almát.

4. nap
R: Almás zabkása, zöld tea (recept itt)
T: 1 müzliszelet, 1 banán, gyömbéres ital
E: 1 csirkecomb sütve fokhagymával, mustárral ízesítve, rizs, vegyes saláta (jégsaláta, paradicsom, uborka, olívaoajjal, citromlével leöntve, borssal, sóval fűszerezve) plusz a már megszokott ital
U: 1 kefír, 1 szelet pirítós félbarna vagy barna kenyérből, gyömbéres ital.
V: 1 csomag jóreggelt keksz, 1 grapefruit, vagy narancs, tea

Ha már nagyon vágysz egy kis édességre, egyél 1 banánt 1-2 kocka étcsokival.

5. nap
R: Bostoni stílusú szendvics: piríts meg két szelet barna vagy félbarna kenyeret, ezek közé kerüljön light vaj, light szalámi, jégsaláta, uborka, retek vagy paprika és sajt. Plusz a szokásos zöld tea citrommal.
T: 1 joghurt, 1 csomag jóreggelt keksz
E: Fahéjas amerikai palacsinta, lekvárral és a szokásos itallal. (Recept itt)
U: 1 tál müzli gyümölccsel, a szokásos itallal.
V: görög saláta, természetesen olívaolajjal, 2dl ásványvíz vagy víz 1 grapefruit kicsavart levével.

Végigcsináltad az első hetet. Ügyes vagy és kitartó! Ugye nem is volt olyan nehéz? :)

Hétvége: Tulajdonképpen mindent ehetsz, arra figyelj, hogy naponta 5x egyél és tartsd a szokásos 1,5-2 liter folyadékbevitelt. A szokásos köretek helyett válassz salátát, rizst, vagy párolt zöldséget. Ha pl. rántott hús az ebéd akkor így készítsd el. Az íze ugyanolyan lesz, mintha hagyományos módon készítenéd. Ja és nyugodtan egyél 1 szeletet a nagyi sütijéből, vagy egy kis adag pattogatott kukoricát a moziban. Viszont a cukros üdítőkről és a chipsről mondj le. Ha gyorsétterembe mentek, rendelj salátát, vagy tortilla tekercset.

Mozgás: Minden nap mozogj valamennyivel többet mint átlagosan. Sétálj egy megállót a busztól, használd a lépcsőt a lift helyett, kocogj, keress a youtube-on fitness videókat és csináld meg 2-3x a koreográfiát, vagy lapozz fel 1 női magazint, amiben vannak tornagyakorlatok és tévézés közben csináld meg őket. A lényeg hogy minden napra jusson valami. Hétvégén pedig sétálj vagy biciklizz egy nagyot. :)

Egy hét után 1-1,5 kilótól szabadulhatsz meg átlagosan. A közérzeted is sokkal jobb lesz és energikusnak, könnyednek érzed majd magad. :)

Mit szóltok a diéta étrendjéhez?

Ha bármilyen kérdésetek van, kommentár formájában feltehetitek! :)

Megjegyzések

  1. tetszik és nem is drasztikus ;)

    VálaszTörlés
  2. Minden napot túl lehet élni, szerintem korgó has nélkül. :)

    VálaszTörlés
  3. nem is olyan nehéz betartani :)

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Jónak tűnik, habár én még sosem diétáztam, szóval nem tudom melyik a legjobb!
    Üdv
    Zsuzsi

    VálaszTörlés
  5. Sajnos nekem nem jönnek be az ennyire kötött diéták, de biztos hatásos!

    VálaszTörlés
  6. elég hasonlóan eszek, sokminden megegyezik, de én se szeretem ha kötött a dolog, mindig azt érzem h el kell csábulnom :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)