Nagy muffin rajongó vagyok és nagy kritikus is ebben a témában. Nem könnyű jó muffin receptet találni. Nem jön fel, nem sül meg rendesen belül, miközben a külseje megég, kemény lesz, beleragad a muffin-papírba (ez a legnagyobb rémálmom :D) vagy egyszerűen csak nem finom.
Régóta kísérleteztem már a tökéletes csokis muffin receptjével, mire meglett a Nagy Ő. Ő lenne az. :) Nagyon csokis, hihetetlenül omlós és nem ragad bele a papírba. Plusz gusztán berepedezik a teteje mint azoknak a csodás híres Magnolia pékséges muffinoknak. :P
Háttérinfó: Egyetlen egy darabot sikerült lencsevégre kapnom, mivel a legutóbbi alkalomkor, amikor készítettem itt volt Szivi és néhány barátunk is, és percek alatt eltüntették a teljes adagot. :D
Jöjjön maga a recept. ;)
Hozzávalók:
Azzal kezdeném hogy semmit sem írtam el a hozzávalók terén, tényleg ennyi kell mindenből. :D
A tojásokat habosra verjük a kristálycukorral és a vaníliáscukorral. Akkor jó, ha szép halványsárga és a cukor majdnem teljesen feloldódott benne. Ezután beletesszük a margarint és ezzel is felverjük. Most jöhet az étolaj, amit szintén belekeverünk. Ezután jöhet a sütőporral vegyített liszt, ami három részben keverünk hozzá. Ekkor a tészta már eléggé sűrű és ragacsos, így itt az ideje hogy öntsünk hozzá egy kis tejet. Nem kell sok, csak annyi hogy robotgéppel dolgozható legyen a tészta. Mondjuk fél dl.
Ezután jöhet a kakaó, amit kanalanként adagolunk a tésztához. Ha nagyon sűrű a tészta megint jöhet egy kis tej. Viszont nem kell túlzásba vinni, mivel a tésztának sűrűnek is kell lennie. Kanállal fogjuk a formába tenni és akkor jó ha magától nem válna el a kanáltól, szüksége kell hogy legyen egy kis rásegítésre.
Végezetül jöhet az apróra vágott csokoládé és mazsola. utóbbit persze kihagyhatjuk. Ezeket már csak keverőlapáttal szoktam belekeverni.
Kibéleljük a muffintepsit a kis muffinpapírokkal, majd két kanál segítségével picit több mint fél "adag" tésztát teszünk a papírkosárkákba.
Nekem így 18-20 darab muffin szokott kijönni ebből az adag tésztából.
Sütésnél a sütőt 160-180 fokra állítom, így sütöm addig, amíg a tészta annyira meg nem szilárdul, hogy már csak a közepe folyós. Ekkor takarékra veszem. Ezután kb. 5 perccel egy fogpiszkálóval ellenőrzöm a tésztát, ha már nem ragad rá, akkor készen van.
Savanykás lekvárral, vaníliaöntettel, vagy vaníliafagyival a legfinomabb. :P
Remélem tetszett a recept és páran kedvet kaptatok hozzá. :) Ha kérdésetek van, akkor kommentár formájában feltehetitek. :)
Régóta kísérleteztem már a tökéletes csokis muffin receptjével, mire meglett a Nagy Ő. Ő lenne az. :) Nagyon csokis, hihetetlenül omlós és nem ragad bele a papírba. Plusz gusztán berepedezik a teteje mint azoknak a csodás híres Magnolia pékséges muffinoknak. :P
Háttérinfó: Egyetlen egy darabot sikerült lencsevégre kapnom, mivel a legutóbbi alkalomkor, amikor készítettem itt volt Szivi és néhány barátunk is, és percek alatt eltüntették a teljes adagot. :D
Jöjjön maga a recept. ;)
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg Rama
- 15 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- Kevés tej
- 1 evőkanál étolaj
- 10 dkg étcsokoládé (lehet fele arányban fehér és sima csoki is :P)
- 5-6 evőkanál holland kakaópor
- mazsola, mandula vagy amit még szeretnénk :)
Azzal kezdeném hogy semmit sem írtam el a hozzávalók terén, tényleg ennyi kell mindenből. :D
A tojásokat habosra verjük a kristálycukorral és a vaníliáscukorral. Akkor jó, ha szép halványsárga és a cukor majdnem teljesen feloldódott benne. Ezután beletesszük a margarint és ezzel is felverjük. Most jöhet az étolaj, amit szintén belekeverünk. Ezután jöhet a sütőporral vegyített liszt, ami három részben keverünk hozzá. Ekkor a tészta már eléggé sűrű és ragacsos, így itt az ideje hogy öntsünk hozzá egy kis tejet. Nem kell sok, csak annyi hogy robotgéppel dolgozható legyen a tészta. Mondjuk fél dl.
Ezután jöhet a kakaó, amit kanalanként adagolunk a tésztához. Ha nagyon sűrű a tészta megint jöhet egy kis tej. Viszont nem kell túlzásba vinni, mivel a tésztának sűrűnek is kell lennie. Kanállal fogjuk a formába tenni és akkor jó ha magától nem válna el a kanáltól, szüksége kell hogy legyen egy kis rásegítésre.
Végezetül jöhet az apróra vágott csokoládé és mazsola. utóbbit persze kihagyhatjuk. Ezeket már csak keverőlapáttal szoktam belekeverni.
Kibéleljük a muffintepsit a kis muffinpapírokkal, majd két kanál segítségével picit több mint fél "adag" tésztát teszünk a papírkosárkákba.
Nekem így 18-20 darab muffin szokott kijönni ebből az adag tésztából.
Sütésnél a sütőt 160-180 fokra állítom, így sütöm addig, amíg a tészta annyira meg nem szilárdul, hogy már csak a közepe folyós. Ekkor takarékra veszem. Ezután kb. 5 perccel egy fogpiszkálóval ellenőrzöm a tésztát, ha már nem ragad rá, akkor készen van.
Savanykás lekvárral, vaníliaöntettel, vagy vaníliafagyival a legfinomabb. :P
Remélem tetszett a recept és páran kedvet kaptatok hozzá. :) Ha kérdésetek van, akkor kommentár formájában feltehetitek. :)
Nagyon jól néz ki,holnap itthon leszek egész nap, szerintem megsütöm :)
VálaszTörlésOmnomnomnomnom *.*
VálaszTörlésNagyon guszta, köszi a receptet :)
VálaszTörlésSzia nekem beleragadt a papírba a muffin valamit rosszul csináltam, kérlek segítsetek köszönöm de attól isteni finom
VálaszTörlés