Ismerkedés a The Ordinary termékeivel


Hosszú ideje készültem már megírni ezt a bejegyzést, hiszen már egy éve használtam a The Ordinary márka termékeit. Viszont voltak félelmeim a márka jövőjét illetően. Ha valaki figyelemmel kíséri a beauty-világ történéseit, talán hallhatta, hogy a márka alapítója, Brandon Truax néhány nappal ezelőtt tragikus körülmények között elhunyt. Nem szeretnék részletekig belemenni a márka mögötti "botrányokba", mivel itt nyilvánvalóan egy komoly mentális gondokkal küzdő ember megnyilvánulásairól van szó, amiket én személy szerint el tudok választani attól, amit maga a márka képvisel, vagyis a lehető legjobb minőséget, tiszta összetevőket és mindezt megfizethető áron. 
Így tehát egy szomorú esemény árnyékában született meg ez a poszt. Ha valakit a szaftos részletek érdekelnek, azon keressen rá a neten, én személy szerint a termékekről fogok írni. Ha kíváncsiak vagytok rá, olvassátok el a teljes bejegyzést. 



Magyarországon a The Ordinary termékeit a Skinsmart webshopban tudjátok megvásárolni, de díjtalan személyes átvételre van lehetőség a Skinsmart Showroomban (Budapest, 12. kerület, Márvány utca 31 fsz. 2.)  
A Brandon Truax által alapított Deciem, két további márkája is elérhető a webshopban. 

A The Ordinary termékei egyszerű, elegáns, letisztult csomagolást kaptak, ami jól tükrözi a márka mentalitását. A termékek többsége illatanyagmentes és az előállítás egyetlen mozzanatában sem tesztelnek állatokon. 

A termékskála nagyon változatos, hiszen arckrémek, szérumok, olajok egész garmada található a kínálatban és szerintem nincs olyan bőrprobléma vagy igény, amire ne tudnának valamilyen csodaszert. 

A legjobb pedig az áruk. Már 2000 Forinttól találhatunk termékeket, így szerintem az abszolút megfizethető kategóriába tartozik a márka. Az áraikat szerintem még a diákok is megengedhetik maguknak. Ők a legjobb példa rá, hogy a minőség nem csupán luxus kategóriában garancia. 

Én eddig két terméküket használtam rendszeresen. A Niacinamide 10% + Zinc 1% szérumot és az Azelaic Acid Suspension-t. Az elsőt kombinált és zsíros bőrre ajánlják, a második minden bőrtípusra. A legújabb szerzeményem pedig a Natural Moisturizing Factors + HA volt. 

Egyébként a termékek között válogatva érdemes elolvasni a használatukról adott információkat, mivel vannak olyan termékek, amiket nem javasolni egy arcápolási rutinon belül alkalmazni.


A Niacinamide 10% + Zinc 1% szérum  kifejezetten kombinált, zsíros és problémás bőrre készült. Segít megelőzni és kezelni a bőrhibákat és helyreállítani a faggyútermelést, megelőzni a pórusok eltömődését. 100%-ban illatanyag és színezékmentes. C vitaminos szérumokkal és kezelésekkel nem javasolt együtt használni. 

Nekem nagyon tetszik ez a pipettás kiszerelés, mert egyrészt higiénikus, másrészt nagyon jól lehet adagolni vele. A 30ml nekem általában 3-4 hónapra elegendő mennyiség. 1-2 cseppet szoktam eloszlatni az arcomon esténként a hidratáló krém előtt. Gyorsan beszívódik és nem hagy ragacsos érzetet a bőrön. 


A hatásáról azt kell hogy mondjam, teszi amit ígér. Valóban sokkal kevésbé hajlamos kifényesedni a bőröm, mióta használom és a bőrhibáim száma is szinte nullára csökkent, ha pedig elő is fordul egy-egy csúnyaság, sokkal gyorsabban eltűnnek mint korábban. Minden évszakban szereti a bőröm így az arcápolási rutinom állandó része lett. Egyetlen negatívumot tudok említeni, hogy az üveg tényleg üveg, így utazás alkalmával nem a legpraktikusabb és érdemes olyan helyre tenni a fürdőszobában, ahol biztosan nem fog lepottyanni. Ha valaki pedig attól félne, hogy a pipettás adagolóval nem lehet az összes szérumot kinyerni az üvegből, akkor meg kell hogy nyugtassam, az utolsó cseppig kinyerhető belőle a szérum.


A Natural Moisturizing Factors + HA is az esti bőrápolási rutinom állandó része lett az elmúlt hetekben. ezt a terméket is minden bőrtípusra ajánlják, de nekem inkább estére vált be, nappalra picit soknak éreztem, reggelente jobb szeretem a könnyedebb zselés krémeket. 
Ez a termék is illatanyag és színezékmentes. 
11 aminosavat és hialuront tartalmaz, segít csökkenteni a vízhiányt, erősíti a bőr védőrétegét és hidratálja a bőrt. Egy nagyon gazdag, mégis könnyen beszívódó krém, ami még most a téli hónapokban is tökéletesen hidratálja a bőröm. Körülbelül egy borsónyi mennyiség elegendő belőle, így szerintem ez is több hónapig ki fog tartani.


A harmadik termék, amit szintén már egy éve használok, az Azelaic Acid Suspension. Ez egy nagyon érdekes állagú termék, ami tényleg inkább szuszpenció mintsem krém vagy szérum. Eleinte nem szerettem az állagot, mert egy picit szilikonosnak, tapadósnak éreztem, ám a hatása meggyőzött. Itt is nagyon kevés mennyiséggel érdemes dolgozni. Én reggelente használom az esszencia után, de még az arckrém és a fényvédő előtt. 
10% nagy tisztaságú azelain savat tartalmaz, ami segít a pattanások megelőzésében, a bőr egyenetlenségének megszüntetésében és a foltok halványításában. Szintén színezék és illatanyag mentes. A használata mellett javasolják, hogy minimum 25 SPF fényvédőt alkalmazzunk. 
Valóban nagyon hatékonyan segít halványítani a bőrhibákat. Azt vettem észre, hogy ha akad is egy-egy pattanásom, 1-2 nap alatt el is tűnik, míg korábban hetekig megmaradtak a foltok-nyomok az arcomon.


Összességében mindegyik termékkel nagyon elégedett vagyok és szeretnék még több dolgot is kipróbálni a kínálatukból. Például a Buffet szérum és a Vitamin C Suspension 30% in Silicone
is nagyon szimpatikusak. 
Ha valakinek zsíros, problémás bőre van akkor különösen érdemes szétnézni a kínálatukban. 

Ti próbáltátok már a The Ordinary termékeit? Ha igen, van kedvencetek? 

Megjegyzések