Parfüm Pillanatok: Calvin Klein - Reveal


Az a típus vagyok, aki minden évszakban más illatokat szeret viselni. Habár megvannak az örök kedvenceim, állandó kutatásban vagyok az újak után és szeretem a hangulatomhoz igazítani a parfümömet. A március számomra az a hónap, amikor még ritkán kerülnek elő a tavaszi parfümjeim, de a téli illatokat már fojtogatónak és nehéznek érzem. Ebben a bejegyzésben egy olyan illatot mutatok be nektek, ami tökéletes az átmeneti időjáráshoz, a kora tavaszhoz és a kora őszi napokhoz. Egy szexis, igazán nőies parfümöt, ami különleges és magával ragadó. Ez a Calvin Klein "Reveal". Ha kíváncsiak vagytok rá, olvassátok el a teljes bejegyzést. 



A Calvin Klein Reveal nevet viselő illata 2014-ben jelent meg.  Aki több illatot is próbált már a márkától, az tudja, hogy nagyon jellegzetesek a parfümjeik. A Reveal is szépen illeszkedik a sorba és szerintem a Calvin Klein egyik legjobban sikerült női parfümje. 

A doboza nagyon szép metálos mályvás rózsaszín. Az igazi különlegességet mégis az üveg jelenti. Igazi formabontó darab ez a szögletes üveg. Nagyon modern, szinte futurisztikus ez a formavilág. Mivel maga az üveg eléggé keskeny, így érdemes biztos helyen tartani, mert könnyen felborul. Habár a kialakítása miatt nem sok helyet foglal, utazásra talán mégsem a legjobb választás, mert a kupak nem zár a legbiztosabban. Ráadásul nagyon hajlamos gyűjteni az ujjlenyomatokat is.


A szórófej nagyon jól működik, egyenletes, lágy permetet bocsát ki, pont ahogy szeretem. 


Ha illatcsaládba kell sorolnom a Revealt, akkor púderes-fűszeres-fás illatnak írnám le. De egy nagyon összetett illatról van szó, így nehéz csupán ezekkel a szavakkal körülírni. Nézzük is meg az illatjegyeket. 


Fejillat: Só, Rózsaszín bors, Fekete bors, Fehér bors
Szívillat: Írisz, Ámbra
Alapillat: Szantálfa, Kasmír, Vetiver, Pézsma

Ahogy láthatjátok az illatjegyek között a fűszeres és fás jegyek dominálnak. Számomra teljesen új illatélmény volt a só, mint illatjegy, nagyon izgatottam kezdtem bele a tesztelésbe, hiszen el tudtam képzelni, hogy ezek az illatjegyek milyen elegyet fognak majd alkotni. 

Fújás után közvetlenül egy nagyon kellemesen fűszeres és mégis édes aromát érezhetünk a bőrön. A szantálfa is szépen kivehető szinte azonnal és ott is marad a parfüm teljes jelenlétében. Pár pillanattal később megérezhetjük a kecses íriszt, majd a pikáns borsos aromát. Kicsivel később a parfüm átvált egy édes, mégis karcos illatba, ami valamiért engem egy téli, szürke hullámos, hideg és szeles tengerparta emlékeztet. Ez lehet talán a só, mint illatjegy? Szinte körülírhatatlan ez az aroma. Nőies és mégis kissé maszkulin. Elegáns, kecses, de ugyanakkor van benne vagányság is. Édes, de nem fullasztó. Meleg, de mégis van benne valami vibrál frissesség is. 
Ez az az illat, amit ha megérzel valakin, akkor szeretnél közelebb hajolni az illetőhöz. Hívogató és szexis, de nem provokatív vagy túl direkt. Lágy fátyolként öleli körül a viselőjét. Egy tökéletes illat a kora őszi és kora tavaszi napokra, de én el tudom képzelni télre is, ha valaki nem szereti a túl édes és túl nehéz parfümöket, de valami melengető, komfortos illatra vágyik. 
Csodásan megkomponált parfüm, ami mellőz minden klisét, nem követi a trendeket, ugyanakkor mégis nagyon mai és modern. 

Ezt az illatot inkább a 25-45 közötti korosztálynak tudom ajánlani. Egy nagyon nőies, mégis határozott illat. Megvan benne a potenciál ahhoz, hogy valaki számára igazi szignatúr illattá válhasson, amit újra és újra megvásárol az illető.

A tartósságát tekintve átlagosnak nevezném. Intenzíven körülbelül öt-hat órán át érezhető a bőrön, de ruhán még másnak is megmarad az illata. Nekem nagyon megtetszett ez a parfüm és szívesen viseltem most, a kora tavaszi időben, a hűvös reggeleken jó érzés volt magamra fújni, de a délutáni tizenöt-tizennyolc fokban sem éreztem túl soknak.



Próbáltátok már ezt az illatot? Van kedvenc Calvin Klein parfümötök? 

*A parfümöt a Parfum.hu webáruháztól kaptam kipróbálásra.  

Megjegyzések