Parfüm Pillanatok: Zara "Blue Candy"


Nagyon szeretem a Zara parfümjeit. Amellett hogy olcsók, mégis nagyon jó minőségűek, tartósak. Pár örök kedvencem is akadt az évek alatt a márkától, például a Black, Femme és Fuity illataik. Ezeket többször is újravettem már, de mindig vadászom az újdonságokra is. Így akadt a kezembe az egyik új parfümjük a Blue Candy. Az üzletben kipróbálva pedig azonnal beleszerettem, így haza is jött velem egy 30ml-es kiszerelés. Ha kíváncsiak vagytok erre a parfümre, akkor olvassátok el a teljes bejegyzést. 



A csomagolása egyszerű, minimalista. A doboza és az üvege is pasztellkék, rajta a márkanévvel és a parfüm nevével. A Blue Candy név hallatán én valamilyen jeges, hűvös, friss illatra számítottam, így amikor először kipróbáltam, nagyon kellemes meglepetést okozott. De még nem lövöm le a poént. 
Az üvege nekem nagyon tetszik. A kupak az a rácsúsztatós fajta, de még egyszer sem esett le a táskámban sem, így biztonságosan szállítható akár a hétköznapokon is. Ez a kiszerelés egy kisebb táskába is kényelmesen elfér, bár most hogy használom már egy ideje, azt kell, hogy mondjam, ezt a parfümöt nem szükséges magunkkal vinni egy átlagos munkanapon. De erről majd később. 😉
 Ami picit zavar, hogy nem láthatom mennyi van még az üvegben. 
A szórófej első osztályú. Nagyon lágy, nagyon finom és egyenletes permetet bocsát ki. 

Illatjegyek:

Fejillat: Őszibarack
Szívillat: Praliné
Alapillat: Tonkabab

Ahogy az az illatjegyekből is kiderül, ez nem egy túl komplex illat. Nincsenek kifinomult mélységei, nem változtatja az arcát percenként. De mégis annyira egyben van az egész kompozíció, hogy erre nincs is szükség.Vannak parfümök, amik nem tetszenek elsőre, túl harsányak, túl gyümölcsösek, vagy épp túl édesek és kell nekik a leszáradás, az a pár perc, amíg a többi illatjegy előbújik. A Blue Candy nem ilyen. Itt a parfüm teljes jelenlétében azt kapod, amit első fújáskor érzel. Az egyszerűség néha jó és néha jobban működik, min a bonyolult dolgok és ez a parfümökre is igaz.

Fújás után egy nagyon édes, vaníliás, krémes aromát érezhetünk, ami olyan, mintha álmaink édességboltjába lépnénk be. Pár pillanattal később előbújik a barackos, gyümölcsös illatjegy és az egész egy tökéletes édes, krémes, de egyáltalán nem émelyítő illatélményt alkot. Nem vattacukros, nem szirupos, nem harsány, de ugyanakkor nagyon erőteljes. Számomra ez egy kora tavaszi illat, de télre is el tudom képzelni, ha valaki az édes de nem fűszeres parfümöket kedveli. Van benne valami mosolyra fakasztó, vidámságot ébresztő, mint azok az első virágba boruló napsütéses tavaszi napok, amikor reggel a vékonyabb kabátban és cipőben indulsz el otthonról a hosszú, hideg tél után.
Ez egy nagyon erőteljes parfüm. Két fújás bőven elég belőle, már csak azért is, mert brutálisan tartós. Nem csak ruhán, hanem a bőrön is. Egész nap érzem és este, zuhanyzás után még mindig ott maradt a bőrömön halványan. Ilyet high end parfümöknél sem nagyon tapasztaltam. (Chloé by Chloé és Jimmy Choo EDP kivételével.) Ez az a parfüm, amit ha reggel magadra fújsz, késő délután vagy kora este munkából hazaféle még meg fogják kérdezni, hogy milyen illatot viselsz. Épp ezért nem kell magaddal vinned, hogy ebédszünetben felfrissítsd az illatod, vagy buliban újra magadra fújd egy kiadós táncolás után. Ez a tökéletes parfüm a rohanós, állandóan túlórázó hölgyeknek, akik munka után még beülnek egy italra a barátnőikkel.
Ha korcsoporthoz kellene kötnöm, akkor a huszonöt-negyven közötti hölgyeknek ajánlanám. A dolgozó nőnek, aki vidám és élettel teli. Egy idősebb hölgynek szerintem ez a parfüm nem túl karakteres és az tény, hogy nincs meg benne a potenciál ahhoz, hogy valaki számára élete parfümje legyen, de a rohanó hétköznapokra tökéletes darab.

A 30 ml-es kiszerelés ára 2200 Forint körül van.


Próbáltátok már a Zara parfümjeit? Van kedvencetek?

Megjegyzések