Alapdarabok a ruhatáradba

Biztosan ti is jártatok már úgy, hogy egy fontos esemény, randi, buli, vagy csak egy átlagos hétköznap reggel tanácstalanul álldogáltatok a ruhásszekrény előtt a költői kérdést ismételgetve: "Mit vegyek fel?" Sok sok ruha, de mégis egyik sem felel meg, vagy ha jó lenne egy felső, nincs hozzá cipő, ha tetszene egy ruha nincs hozzá táska... ezzel a problémával szerintem már minden nőtársam szembesült.
Nem állítom hogy ezzel a bejegyzéssel megoldódik ez a probléma, de igyekeztem összegyűjteni azokat a ruhadarabokat, kiegészítőket, amikre érdemes költeni, amiket érdemes beszerezni. Biztosan a nagy része a ti szekrényetekben is ott lapul, de talán ha a gyűjtemény másik felét is beszerzitek, kicsit könnyebben tudjátok majd variálni szetteket, mintha pl. megveszitek a harmadik szexi ruhácskát amihez nincs cipő vagy táska, vagy a sokadik decens kis felsőt, amik aztán ott pihennek a szekrény aljában, miközben hiába kerestek egy szexi topot bulizáshoz.


basics 1



  • Farmersort: Ez tipikusan az a ruhadarab, amire nem érdemes költeni. Keress egy régi farmert a szekrényedben, vágd le és hajtsd vissza a szárát, esetleg varrj rá pár flittert vagy szegecset és már kész is. Nyáron a 35°-ban felkaphatod egy toppal és saruval, vagy a strandon felhúzhatod a bikinid fölé. 
  • Egyszerű fehér ing: Állásinterjú, iskolai ünnepély, munkahelyi rendezvény, vagy épp a nagyszüleid aranylakodalma... egy ilyen darabra szükséged van. 
  • Designer táskának beillő darab: Ne vásárolj olcsó hamisítványokat, amikről messziről látszik hogy a kínai piac termékei. Inkább válassz egy szép, igényes darabot a street fashion márkák kínálatából. Felveheted saruval, szandállal, magassarkúval, oxford cipővel, tornacipővel. A lényeg hogy ne leopárdmintás vagy csíkos legyen, ne neonpink vagy mentazöld. Semleges színt válassz, amit be tudsz illeszteni egy nőies szettbe vagy egy sportos összeállításba is. 
  • Egy jó napszemüveg: Ilyenre mindenkinek szüksége van. Válaszd ki az arcformádnak leginkább megfelelő darabot, ami tényleg véd a káros sugaraktól. Néhány ezer forintért már kaphatsz olyat ami éveken át hű társad lesz. A titok nyitja itt is az, hogy óvakodj a túlzottan trend-rabszolga daraboktól. 
  • Fülbevaló szett: Minden napra, minden alkalomra lesz másik fülbevalód. Ehhez nem is fűznék hozzá többet. 
  • Kényelmes saru: A meleg napokra, nyaralásra, strandra, szoknyával, nadrággal, ruhával... igazi alapdarab. Tipp: Ha nincs nagy költségvetésed ne egy nagyon drága darabot válassz még ha évekig viselhetnéd akkor se. Inkább nézz szét a ruhaüzletek kínálatában és válassz két vagy akár három olcsó, de jó minőségű, különböző, stílusú és színű darabot. Így minden szettedhez lesz egy pár. Egy barna flitteres a maxiruhádhoz, egy szegecses fekete sorthoz és pólóhoz és egy virágos a fürdőruhádhoz. ;) 
  • Kockás ing: Tipikusan az a darab amit felkaphatsz egy farmerhoz tornacipővel vagy saruval. Ha nagy cicivel áldott meg a sors olyan fazont válassz amin nincsenek zsebek. A hosszú fazonú ingek nagyon jól mutatnak a cicanadrággal. 
  • Fekete zakó: Felveheted hétköznap a hűvösebb reggeleken, munkába vagy a kis feketéd fölé, vagy a legújabb trendeknek megfelelően sorttal és magassarkúval. Abszolút alapdarab. Válassz egyszerű fazont ami éveken át viselhető. 
  • Fekete szoknya: Szintén kötelező darab minden nő ruhatárába. Legalább comb középig érő fazont válassz, de az ideális darab egy híres divatmagazin szerint 5centivel a térd fölött végződik. Ha teltebb az alakod A-vonalú fazont keress. 
  • Oxford cipő: Rohanós hétköznapokra, kirándulásra, randira tökéletes. Farmerral, sorttal, vagy akár egy cuki kis ruhácskával mint Serena a Gossip Girl negyedik évadának első részében. Hát nem imádni való? :)
  • Ballonkabát: A titok nyitja hogy megtaláld a tökéletes szabást. Ha alacsony vagy válassz csípőig érő fazont, ha magas akkor jöhetnek a hosszú fazonok. Ha teltebb az alakod, válassz egysoros gombolást és sötét színt. Ha vékony vagy jöhetnek a világos árnyalatok és a dupla soros gombolás. Ha jól választottál érettségiző lány kortól kezdve akár dolgozó anyuka korodig viselheted majd. 
  • Szexi top: A lényeg hogy ne válassz túl közönséges darabot. Egy vállat szabadon hagyó, vagy diszkrét dekoltázst villantó top szexibb mint egy átlátszó pókháló amiből kibuggyan mindened. 

basics 2



  • Fekete magassarkú: Ha nincs túl nagy büdzséd, olyan darabot válassz amit télen-nyáron viselhetsz. Ha nem tudsz 5cm-nél magasabb sarkú cipőben járni akkor ne erőltess magadra egy 10cm-es sarokméretet. Ha jól választottál egy ilyen darabot éveken át viselhetsz vizsgákra, buliba vagy akár esküvőre is. 
  • Virágos ruhácska: Fontos hogy az alakodnak megfelelő szabást, mintát ás fazont válassz. Ha nagyon magas vagy jöhetnek a maxiruhák, ha telt az alakod, válassz A-vonalú fazont, sötétebb színt és apró mintákat. Ha jól választottál ezt a ruhadarabot viselheted strandon, buliba, városnézéshez, randira, shoppingoláshoz vagy akár egy családi összejövetelen is. 
  • Kényelmes tornacipő: Tipikusan az a darab amit felhúzhatsz egy rohanós hétköznapon egy pólóval, vagy viselheted kiránduláson, fesztiválon vagy shopping maratonon. 
  • Színes kis táska: Buliba, randira, nyaraláshoz, csajos programra. Felveheted egy sima fehér top-farmer szetthez vagy a virágos kis ruhádhoz. Nem épp időtálló darab, de ha olcsó, trendi kiegészítőt keresel erre érdemes áldozni. Aztán persze el lehet csomagolni, ki tudja pár év múlva újra előveheted, vagy majd a lányod igazi kincsként bukkan rá. ;) 
  • Színes farmer: Abszolút trendi darab, de abból kiindulva hogy pár éve szintén nagy őrület volt és most ismét hódít érdemes befektetni egy ilyenbe. Sima pólóval, egy virágos kis blúzzal, saruval vagy platform szandállal is viselheted. 
  • Virágos hajdísz: Még a legegyszerűbb kontyot is fel lehet dobni vele, plusz a rövid frizurát is azonnal szexivé és nőiessé teszi. 
  • Kardigán: Ebből is érdemes többet beszerezni. Egy feketét, egy fehéret, egy színeset. Télen nyáron viselheted. Pl. a képen látható csodaszép barack színt felkaphatod egy virágos ruhácska fölé is, ha eső várható.
  • Egy szép sál: A ballonkabátod legjobb barátja lehet, de viselheted egy egyszerű basic felsővel is. Szintén olyan darab amire néhány évtizeddel később a lányod majd kincsként tekinthet. 
  • Trendi nyaklánc: Dögös kiegészítő néhány ezer forintból. Ilyen mellett kinek kell Chanel táska? Na jó, mindenkinek! :D A lényeg az hogy egy ilyen tollas nyakék, a kis fekete ruhádhoz... aztán másnap facebook-on mennek a megosztott üzenetek hogy Peti keresi a lányt a tollas nyaklánccal a tegnapi buliból... ;) 
  • A tökéletes farmer: Igen, mert egy tökéletes darab minden nő számára alapvető személyiségi jog kellene legyen. :D Ha teltebb az alakod válassz sztreccses, sötét, koptatás nélküli fazont.  Ha magas vagy és vékony, jöhetnek a világos színek, a trapéz fazon és a koptatások. A lényeg hogy ne passzírozd bele magad egy M-es fazonba ha L-es a méreted csak mert épp akciós. A kibuggyanó úszógumi abszolút ne tedd, még ha szexi top és magassarkú van rajtad akkor is. Ha pedig vékony vagy akár egy modell, ne válassz sötét fazont amiben úgy festesz mint egy étkezési gondokkal küzdő egyén. 
  • Kis fekete: Igen, mert ez is minden nő ruhatárának alapdarabja. Válassz olyan fazont ami tökéletesen áll. Ha teltebb az alakod egy A-vonalú darabot, ha vékony vagy, akkor jöhet a képen látható fazon. Ha flitterek és minták nélküli darabot választasz éveken át hű és trendi társad lehet, hiszen egy jól megválasztott trendi kiegészítővel azonnal aktuálissá teheted. 
  • Kis fekete táska: Ebből szintén érdemes olyat választani amit hétköznap is viselhetsz vagy akár egy üzleti vacsorán is. Ha egy sima díszítés nélküli fazont választasz, mindig feldobhatod egy masnis kitűzővel vagy egy virágos brossal. Egy lány ismerősöm a minap a táskája levehető pántja helyére egy fonott kendőt tett. Szuperül nézett ki. :)
  • Platform szandál: Ha alacsony vagy de nem szívesen húzol magassarkút akkor tökéletes választás. Ha egy egyszerű darabot választasz alkalmazhatod a táskás-trükköt is ;) Egyik nap virág dísz, a másik nap masni. :) 

basics3



  • Kapucnis pulcsi: Mert ugye milyen jó ha nálad van mikor elkap egy nyári zápor? Fesztiválos sártaposáshoz, grillpartira, farmarral és tornacipővel. 
  • Mintás-feliratos fehér póló: A tornacipőd és a farmerod nagyon örülne neki hidd el. :) 
  • Tengerészmintás top: Mert ez a trend időről időre visszatér. Ha teltebb az alakod válassz egy sötétkék topot és egy dobd fel egy csíkos kendővel. A farmer rövidnaciddal párosítva minden dögös matrózfiú megfordul majd utánad. :) 
  • Gyűrű szett: Minden napra egy gyűrű, vagy akár több is. ;) 
  • Fekete bikini: Mert sohasem megy ki a divatból. Ha teltebb az alakod válassz egy egybe részes fürdőruhát szexi dekoltázzsal. Ugyan ki foglalkozni a combodon lévő felesleggel ha dekoltázst villantasz. ;) 
  • Karkötő szett: Viselhetsz belőle pár darabot, vagy az összeset. Más kiegészítő nem is kell. :) 
  • Leggings: Természetesen csak és kizárólag hosszú felsővel vagy tunikával, de kérlek-kérlek sohasem farmersorttal vagy szoknyával. Max ha 5 éves kislány vagy. ;) Érdemes beszerezni belőle több színben is. 
  • Feltűnő gyűrű: Egy ékszer ami a védjegyeddé válhat. :) 
  • Szép pénztárca: Mert mindig elszomorodom ha látok egy gyönyörű, stílusos nőt, csodaszép kiegészítőkkel, amint épp egy rongyos pénztárcával fizet. 
  • Bizsu nyakék: Ameddig a férjed meg nem lep egy igaz gyémánttal, ezzel is tündökölhetsz egy partin. :) 
  • Bőrdzseki: Igen, tudom minden második tinilánynak van, de mindig lehet olyan fazont találni ami egyedi. Plusz tényleg bármivel viselheted. Kell ennél több bizonyíték? ;) 
  • Ing tunika, Vastag öv: Együtt a kettő vagy akár külön-külön. Teltebb lányoknak igazi kulcsdarab egy cicanadrággal viselve. A vastag övről pedig csak annyit hogy soha semmiképp ha Louis Vuitton táskák potyognak az égből tele MAC sminkcuccokkal akkor se viseljétek a csípőtökön. Ha csak nem szeretnétek így járni. :S
Remélem tetszett az összeállítás és hasznosnak találtátok? Van olyan darab amit betennétek még a listára? :)

Ui.: Ha kíváncsiak vagytok egy ruhadarab vagy kiegészítő márkájára akkor kattintsatok a képre amin szerepel. :)

Megjegyzések

  1. Ez tettszik, jól összeszedtél mindent. Bár úgy néz ki nekem ezek szerint hiányzik még egy két alapdarab. :D

    VálaszTörlés
  2. Ú ez nagyon jó lett! :D Ami az első képen van fehér ing, olyanom van csak világoskékben. Eredetileg fehéret akartam megvenni, de annyira átlátszó volt, hogy azt pl. vizsgázni nem venném fel... De máshova se nagyon.
    Ha minden nap ilyen jó kis posztokkal jössz, nem lesz túl sikeres a vizsgaidőszakom ;)

    VálaszTörlés
  3. Nekem, kb. ilyen az alapruhatáram...csak jóval több cuccal. :D Hasznos! ;-)
    Mindegyiket imádom...!!! ♥
    Üdv, Bia

    VálaszTörlés
  4. Hát...aszt hiszem mennem kéne vásárolni. Van ami van--némelyik több is is--van ami nincs. Hasznos tanácsok vannak benne.
    Az egyszerű fekete szoknya szép emlékeket ébresztett. Van egy, még magam varrtam. Első vizsgadarab volt a suliban.
    Viszont az 5 cm-ről tanultunk marketingen. Egy etikett könyvben is szerepel. Abban az is benne volt, hogy irodában nem illik 6 cm-es sarkú cipőnél magasabbat viselni. Azt hagyjuk randira és egyéb tevékenységekre.

    VálaszTörlés
  5. Átnéztem a listát, és nekem egy csomó mindenem hiányzik. Pl. nincsen Oxford cipőm (próbáltam, és olyan furcsa volt. Nem is állt jól, kényelmetlen sem volt) Nem hordok rövidnadrágot, se szoknyát. Szóval azok is hiánycikkek :] Övet se hordok igazán, mert olyan kényelmetlenül-kellemetlenül érzem benne magam.
    Majd talán egy másik életben ;]
    Egyébként nagyon jól összeszedted, ez igazán figyelemre méltó! :]

    VálaszTörlés
  6. Párszor jártam már az oldalon és azt kell hogy mondjam ha így folytatod az egyik legjobb és legsikeresebb ilyen témájú blog lehetsz. Kiemelkedő a stílusérzéked, kellően csípős, frappáns vagy, élvezet olvasni az írásaidat és tényleg nagyon egyedi amit csinálsz. Le a kalappal!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm szépen! :) Örülök hogy mindenkinek tetszett a rovat. :) Igazából a blog csak hobbi szinten működik, de jó látni hogy tetszik az embereknek. :)

    VálaszTörlés
  8. Úgy tűnik nekem is be kéne vásárolnom. :D Mindegyik képről van olyan ami nekem is van, de velem az a baj úgy vásárolok hogy ami megtetszik azt megveszem. De igyekszem majd megfogadni ezeket a tanácsokat. Jó kis rovat, lehetne több ilyen.

    Üdv.
    Móni

    VálaszTörlés
  9. Leginkább a harmadik összeállítás tetszik legjobban. De persze a többi is jó.:) A harmadik összeállításról a bőrdzseki pedig tényleg nagyon tetszetős darab!*´▽`*

    VálaszTörlés
  10. A cikk nagyon jól össze szedett.De miért kell a színes farmert és a leggingset ennyire nyomni?!Már bocsi,nem bántás,de nagyon sok emberen láttam ezeket és kb 10%-nak ha jól áll.

    VálaszTörlés
  11. Nagyon jó lett ez a cikk. Imádni való!

    VálaszTörlés
  12. az első "lap nem tetszik" de a 2. 3 . az nagyon

    VálaszTörlés
  13. egyetértek ezzel, szerintem is ezek az alapok (nem mindegyik talán, de kb. ezek :))

    VálaszTörlés
  14. nekem ezek tetszenek: farmersort,napszemüveg, kényelmes saru,fülbevaló szett, oxford cipő,szexi top rózsaszín.
    A 2.képről tetszik:magassarkú,farmernadrág, barackszínű nadrág, virágos ruha,fekete ruha, táska
    3. képről tetszik: kapucnis felső, fehér mintás póló, kabát, gyűrű, pénztárca legging,ing az övvel.

    VálaszTörlés
  15. Thats a very gоod агtiсlе and сertainlу serνеd to clеar mу
    mind a lіttle bit

    Heге is my ωeb-site - Emerald jewelry

    VálaszTörlés
  16. Excellent postіng but I'm not sure that I agree. But then, folks consider me difficult at the best of times! Thanks a lot.

    Visit my website Silver Jewelry for Boys

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)